Χαρακτηριστικά των τηλεφώνων IP

Τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν ένα τηλέφωνο IP ποικίλλουν ανάλογα με τους κατασκευαστές, τις λειτουργίες και τις λύσεις που πρέπει να φέρουν.

Γενικά, τα τηλέφωνα IP φέρουν βασικά αυτά τα χαρακτηριστικά:

Γραφική οθόνη LCD, κυρίως μονόχρωμη

Αυτή η οθόνη είναι σημαντική για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών όπως το αναγνωριστικό καλούντος . Μερικά προηγμένα τηλέφωνα IP έχουν ακόμη και έγχρωμες οθόνες LCD που σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε τηλεδιάσκεψη και περιήγηση στο διαδίκτυο.

Πολλαπλά προγραμματιζόμενα πλήκτρα χαρακτηριστικών

Υπάρχουν πολλά βασικά και προηγμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που προσφέρει ένα τηλέφωνο (και πάνω από όλα, ένα όσο πιο εξελιγμένο τηλέφωνο IP). Αυτά τα πλήκτρα σας δίνουν τη διεπαφή για να χειριστείτε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ορισμένες από τις λειτουργίες VoIP που προσφέρονται από τους παρόχους υπηρεσιών VoIP απαιτούν από το τηλέφωνό σας να διαθέτουν ειδικές ενσωματωμένες λειτουργίες υλικού για χρήση.

Θύρες σύνδεσης δικτύου και υπολογιστή

Η θύρα RJ-11 σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε μια γραμμή ADSL για σύνδεση στο Internet. Οι θύρες RJ-45 σάς επιτρέπουν να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Ethernet. Πολλές θύρες RJ-45 μετατρέπουν το τηλέφωνο σε διακόπτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση άλλων συσκευών δικτύου και άλλων τηλεφώνων.

Πλήρες αμφίδρομο τηλέφωνο ηχείων

Υπάρχουν τρεις τρόποι επικοινωνίας:
Απλή : ένας τρόπος (π.χ. ραδιόφωνο)
Ημιαμφίδρομη : δύο τρόποι, αλλά μόνο ένας τρόπος κάθε φορά (π.χ. φορητός υπολογιστής)
Πλήρης-διπλή : δύο τρόποι, ταυτόχρονα και οι δύο τρόποι (π.χ. τηλέφωνο)

Ενσωματωμένη υποδοχή ακουστικών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την υποδοχή για να συνδέσετε το τηλέφωνο σε ένα ακουστικό.

Υποστήριξη για πολλές γλώσσες

Εάν είστε καλύτερα με, ας πούμε τα γαλλικά, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις γλώσσας για να σας βάλω πιο άνετα.

Υποστήριξη διαχείρισης δικτύου

Αυτό είναι μάλλον τεχνικό. Η διαχείριση δικτύου περιλαμβάνει την παρακολούθηση συσκευών δικτύου, χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο που ονομάζεται SNMP (Simple Network Management Protocol).

Εξατομικευμένοι ήχοι κλήσης

Μπορείτε να ορίσετε έναν εξατομικευμένο ήχο κλήσης σε ορισμένες από τις ειδικές επαφές σας, έτσι ώστε να μπορείτε να τα εντοπίσετε σε κάποια απόσταση όταν σας καλούν.

Κρυπτογράφηση δεδομένων

Τα δεδομένα φωνής ή τα δεδομένα πολυμέσων που μεταδίδονται από και προς το τηλέφωνό σας IP θα υπόκεινται σε απειλές ασφάλειας δικτύων. Η κρυπτογράφηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την εξασφάλιση δεδομένων.

Προστέθηκαν σε αυτές τις λειτουργίες που συνδέονται με το τηλέφωνό σας IP, μπορείτε να επωφεληθείτε από άλλες εξαιρετικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο παροχέας υπηρεσιών VoIP. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις λειτουργίες εδώ.