Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC)

Η FCC εμποδίζει τα μονοπώλια στην επικοινωνία και δέχεται καταγγελίες

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών είναι ανεξάρτητο όργανο που λειτουργεί στις ΗΠΑ και είναι άμεσα υπεύθυνο για το Κογκρέσο. Ο ρόλος της FCC είναι να ρυθμίζει ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές, καλωδιακές, δορυφορικές και καλωδιακές επικοινωνίες εντός των ΗΠΑ και των εδαφών των ΗΠΑ.

Λειτουργίες της FCC

Ορισμένες από τις λειτουργίες της FCC είναι οι εξής:

Το πεδίο εφαρμογής της FCC

Η FCC λειτουργεί σε διαφορετικά μέτωπα. Το πεδίο εφαρμογής του περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τις τηλεοπτικές υπηρεσίες. υπηρεσίες τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της φωνητικής τηλεφωνίας μέσω IP ή τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου · το διαδίκτυο, τη χρήση του και την παροχή των σχετικών υπηρεσιών · ραδιοφωνικές υπηρεσίες και ποια αεροπορικά πρόσβαση στην επικοινωνία για άτομα με ειδικές ανάγκες · και επικοινωνίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η FCC διατηρεί Κέντρο Καταγγελιών Καταναλωτών στον ιστότοπό της όπου μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία ή να μοιραστείτε μια εμπειρία.

Ακολουθούν ορισμένα σενάρια στα οποία η FCC αποδέχεται τις καταγγελίες σας:

Τι κάνει η FCC σε περίπτωση παραβίασης

Η FCC παρέχει κανάλια για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με τα θέματα που υπάγονται στη δικαιοδοσία της. Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω του Κέντρου Καταγγελιών καταναλωτών της ιστοσελίδας της FCC, το οποίο περιέχει χρήσιμες οδηγίες. Αφού καταθέσετε μια καταγγελία, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο διαδίκτυο καθόλη τη διάρκεια της προόδου της και να ελέγξετε τις ενημερώσεις που σχετίζονται με αυτήν.

Η FCC χειρίζεται τις καταγγελίες κατά περίπτωση. Παρόλο που δεν επιλύονται όλες οι καταγγελίες προς ικανοποίηση του καταγγέλλοντος και όλων των ενδιαφερομένων, ο καθένας από αυτούς χρησιμεύει ως χρήσιμη πληροφορία.

Η FCC δεν έχει την εξουσία να ανακαλεί τις άδειες ή να στείλει τους ανθρώπους στη φυλακή, αν και ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις μπορούν να παραδοθούν σε αρχές που μπορούν να το κάνουν. Η FCC μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και να επηρεάσει τη φήμη μιας εταιρείας. Κανονικά, τα ζητήματα επιλύονται με την ελάχιστη δυνατή ζημιά.

Ζητήματα που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της FCC

Θέματα που σχετίζονται με ψευδή διαφήμιση, κλήσεις είσπραξης οφειλών, απάτες και παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της επιτροπής.

Εάν υποβάλετε μια χρέωση τηλεπικοινωνιών ή μια καταγγελία υπηρεσίας, η FCC διαβιβάζει την καταγγελία σας στον πάροχο, ο οποίος έχει 30 ημέρες να σας απαντήσει.

Η πολιτεία σας χειρίζεται τις καταγγελίες σχετικά με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας εκτός από τις τηλεπικοινωνίες, τα καλυμμένα καλώδια τηλεφώνου ή καλωδίων, την έλλειψη τόνος κλήσης στην τοπική τηλεφωνική υπηρεσία και τη χρέωση και τις υπηρεσίες δορυφορικής ή καλωδιακής τηλεόρασης.