Κατανόηση των εισροών και εξόδων της φορητότητας αριθμών τηλεφώνου VoIP

Μπορείτε να μεταφέρετε τον αριθμό τηλεφώνου σας όσο βρίσκεστε στην ίδια περιοχή

Η μεταφορά αναφέρεται στην διατήρηση του αριθμού τηλεφώνου σας όταν αλλάζετε τηλεφωνική υπηρεσία. Εφόσον παραμείνετε στην ίδια γεωγραφική τοποθεσία, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών έχει αποφανθεί ότι μπορείτε να μεταφέρετε τον υφιστάμενο αριθμό τηλεφώνου σας μεταξύ παρόχων σταθερού δικτύου, IP και ασύρματου δικτύου.

Ωστόσο, αν μετακινηθείτε σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή, ενδέχεται να μην μπορείτε να μεταφέρετε τον αριθμό τηλεφώνου σας όταν αλλάζετε παρόχους. Επίσης, ορισμένοι παραγωγοί αγροτικών περιοχών έχουν κρατικές απαλλαγές όσον αφορά τη μεταφορά. Εάν συναντήσετε αυτή την αγροτική εξαίρεση, επικοινωνήστε με την κρατική υπηρεσία κοινής ωφέλειας για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς να συνδέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας

Ελέγξτε την τρέχουσα σύμβαση τηλεφώνου σας. Μπορεί να έχει πρόωρα τέλη τερματισμού ή ανεξόφλητα υπόλοιπα που πρέπει να πληρώσετε. Μην τερματίζετε την τρέχουσα υπηρεσία σας πριν επικοινωνήσετε με τη νέα εταιρεία. πρέπει να είναι ενεργή τη στιγμή που μεταφέρεται ο αριθμός. Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταφοράς του αριθμού σας:

  1. Καλέστε τη νέα εταιρεία για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς. Ο νέος μεταφορέας δεν απαιτείται να δεχτεί τον αριθμό σας, αλλά οι περισσότεροι κάνουν για να αποκτήσουν έναν νέο πελάτη.
  2. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το υπάρχον σας τηλέφωνο, δώστε στον νέο πάροχο τον αριθμό του ESN / IMEI. Δεν είναι όλα τα τηλέφωνα συμβατά με κάθε εταιρεία.
  3. Δώστε στη νέα εταιρεία τον 10ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό και άλλες πληροφορίες που ζητά (συχνά τον αριθμό λογαριασμού και τον κωδικό πρόσβασης ή τον κωδικό PIN).
  4. Η νέα εταιρεία επικοινωνεί με την υπάρχουσα εταιρεία σας για να χειριστεί τη διαδικασία μεταφοράς. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Η παλιά υπηρεσία ακυρώνεται.
  5. Ενδέχεται να λάβετε μια δήλωση κλεισίματος από τον παλιό σας πάροχο.

Εάν μεταφέρετε από έναν πάροχο ασύρματου δικτύου σε άλλο, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο σας τηλέφωνο μέσα σε λίγες ώρες. Εάν μεταφέρετε από σταθερό σε ασύρματο πάροχο , η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες. Ένα σταθερό πακέτο για μεγάλες αποστάσεις δεν θα κινηθεί μαζί σας σε έναν πάροχο ασύρματης σύνδεσης, αλλά η μεγάλη απόσταση μπορεί να συμπεριληφθεί στη νέα σας σύμβαση. Οι υπηρεσίες μηνυμάτων κειμένου διαρκούν συνήθως περισσότερο για τη μετάβαση από το ένα τηλέφωνο στο άλλο. Αφήστε τρεις ημέρες.

Μήπως κοστίζει στο λιμάνι έναν αριθμό;

Από νομική άποψη, οι εταιρείες μπορούν να σας χρεώσουν για τη μεταφορά του αριθμού σας. Επικοινωνήστε με τον τρέχοντα φορέα παροχής υπηρεσιών για να μάθετε τι χρεώνει, αν μη τι άλλο. Μπορείτε να ζητήσετε μια παραίτηση, αλλά κάθε εταιρεία έχει διαφορετικούς κανονισμούς. Τούτου λεχθέντος, καμία εταιρεία δεν μπορεί να αρνηθεί να στείλει τον αριθμό σας μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε πληρώσει μια χρέωση. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία δεν μπορεί να αρνηθεί να μεταφέρει τον αριθμό σας, ακόμη και αν είστε πίσω από τις πληρωμές σας στον σημερινό πάροχο. Εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για το χρέος, ακόμα και μετά τη μεταφορά αριθμού.