Πριν αγοράσετε έναν υπολογιστή υπολογιστή: Χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη

Η αγορά ενός φορητού υπολογιστή ή ενός επιτραπέζιου υπολογιστή περιλαμβάνει ορισμένες από τις ίδιες σκέψεις όπως η αγορά ενός υπολογιστή για οικιακή χρήση. Ο Mark Kyrnin, ο οδηγός μας για το PC Hardware / Reviews, έχει εξαιρετικές συμβουλές για τον προσδιορισμό του τι χρειάζεστε πριν αγοράσετε ένα φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Εκτός από τις συστάσεις του σχετικά με τους επεξεργαστές, τη μνήμη, το βίντεο, κλπ., Παρακάτω είναι μερικές πρόσθετες οδηγίες για την αγορά ενός επιχειρησιακού υπολογιστή.

Επιφάνεια εργασίας ή φορητό υπολογιστή

Η απόφαση για το αν θα αγοράσετε ένα επιτραπέζιο υπολογιστή ή ένα φορητό υπολογιστή εξαρτάται φυσικά από το πόσο προοδευτικά θέλετε να είστε. Οι τηλεμεταφορείς που εργάζονται με πλήρες ωράριο από το γραφείο στο σπίτι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε επιτραπέζιους υπολογιστές, οι οποίοι γενικά κοστίζουν λιγότερο από τους φορητούς υπολογιστές και διαθέτουν περισσότερα αναβαθμιζόμενα τμήματα, και τους φορητούς υπολογιστές "αντικατάστασης επιφάνειας εργασίας", οι οποίοι τείνουν να είναι οι πιο ισχυροί αλλά μεγαλύτεροι και βαρύτεροι τους τύπους φορητών υπολογιστών . Οι πολεμιστές του δρόμου, ωστόσο, στο άλλο άκρο του φάσματος, χρειάζονται κινητικότητα και ως εκ τούτου θα θέλουν να έχουν φορητό υπολογιστή. η οποία επιλογή θα εξαρτηθεί από την εξεύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ της φορητότητας και της υπολογιστικής ισχύος.

Επεξεργαστές (CPU)

Παρόλο που πολλές εργασίες της επιχείρησης, όπως η επεξεργασία κειμένου, δεν απαιτούν επεξεργαστή, συνιστώνται επεξεργαστές πολλών πυρήνων για τους επαγγελματίες, επειδή σας επιτρέπουν να τρέχετε ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές (π.χ. Microsoft Word και Firefox και λογισμικό σάρωσης ιών). Ένας επεξεργαστής διπλού πυρήνα θα εξασφαλίσει μια ομαλότερη εμπειρία πληροφορικής. οι επεξεργαστές τετραπλού πυρήνα συνιστώνται για εργασία με ένταση γραφικών, βαριές εργασίες βάσης δεδομένων και άλλους επαγγελματίες που θα φορολογούν τους υπολογιστές τους.

Μνήμη (RAM)

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη μνήμη τόσο το καλύτερο, ειδικά εάν εκτελείτε λειτουργικά συστήματα ή προγράμματα (όπως τα Windows Vista ). Εγώ δεύτερη σύσταση του Μάρκου για τουλάχιστον 2 GB μνήμης. Επειδή μνήμη είναι σχετικά φθηνή, όμως, νομίζω ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει σίγουρα να πάρει το μέγιστο ποσό της μνήμης RAM που μπορείτε να αγοράσετε, δεδομένου ότι θα σας δώσει την πιο δυνατή απόδοση για το buck σας.

Σκληροι ΔΙΣΚΟΙ

Οι επιχειρηματικοί χρήστες ενδέχεται να χρειάζονται λιγότερο χώρο στο δίσκο από ό, τι οι καταναλωτές που αποθηκεύουν φωτογραφίες, μουσική και βίντεο στο δίσκο. η εξαίρεση, βέβαια, είναι εάν είστε επαγγελματίας που εργάζεστε με πολυμέσα ή έχετε πρόσβαση σε μεγάλα αρχεία, όπως αρχεία βάσης δεδομένων. Μπορείτε ακόμα να πάρετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για επιπλέον χώρο , έτσι μια μονάδα δίσκου γύρω στα 250GB πρέπει να κάνει για τους περισσότερους επιχειρηματικούς σκοπούς. Αποκτήστε μια μονάδα δίσκου με ρυθμό περιστροφής 7200rpm για ταχύτερη απόδοση.

Οι χρήστες επιχειρησιακών φορητών υπολογιστών θα πρέπει να αναζητήσουν τη δημιουργία ενός SSD για καλύτερη απόδοση και αξιοπιστία.

Μονάδες CD ή DVD

Οι οπτικοί δίσκοι καθίστανται λιγότερο συνηθισμένοι σε φορητούς υπολογιστές, ειδικά οι μικρότεροι και οι ελαφρύτεροι. Ενώ οι καταναλωτές μπορεί να μην χρειάζονται πλέον μια μονάδα DVD επειδή οι περισσότερες εφαρμογές και αρχεία μπορούν να μεταφορτωθούν ή να μοιραστούν online, ένας συγγραφέας DVD είναι πιο σημαντικός για επαγγελματίες, οι οποίοι ενδέχεται να χρειαστεί να στείλουν αρχεία σε δίσκους σε πελάτες ή να εγκαταστήσουν ιδιόκτητο λογισμικό από CD.

Βίντεο και οθόνες

Οι επαγγελματίες γραφικών και όσοι ασχολούνται με τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών θα θέλουν να έχουν μια διακριτή (δηλαδή αποκλειστική) κάρτα γραφικών , απαραίτητη για την απόδοση βίντεο και γραφικών. Για κανονικές επιχειρηματικές εργασίες, ωστόσο, ένας ολοκληρωμένος επεξεργαστής βίντεο (ενσωματωμένος στη μητρική πλακέτα) θα πρέπει να είναι εντάξει.

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ως τον κύριο υπολογιστή σας, συνιστούμε να συνδέσετε μια εξωτερική οθόνη στο φορητό σας υπολογιστή, ειδικά εάν ο φορητός υπολογιστής σας έχει μέγεθος οθόνης κάτω από 17 ". Το επιπλέον desktop real estate μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην παραγωγικότητα .

Δικτύωση

Επειδή η συνδεσιμότητα είναι το κλειδί για την απομακρυσμένη εργασία, οι επαγγελματίες θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι έχουν όσες επιλογές σύνδεσης στο δίκτυο είναι εφικτές: γρήγορες κάρτες Ethernet και ασύρματου δικτύου (λάβετε τουλάχιστον μια κάρτα wi-fi 802.11g , το 802.11n προτιμάται και γίνεται πιο συνηθισμένο). Αν έχετε ακουστικά bluetooth ή άλλα περιφερειακά, όπως ένα PDA που θέλετε να συνδέσετε στο σύστημά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένο το bluetooth επίσης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια ενσωματωμένη ευρυζωνική κάρτα κινητής τηλεφωνίας ή να προσθέσετε αυτή τη λειτουργία στο φορητό υπολογιστή αργότερα για την απόλυτη πρόσβαση στο Internet κατά την εκτέλεση.

Σχέδια εγγύησης και υποστήριξης

Ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές μπορούν να κάνουν με την εγγύηση ενός έτους από τον κατασκευαστή, οι επαγγελματίες θα πρέπει να αναζητήσουν εγγύηση 3 ή περισσότερα χρόνια, δεδομένου ότι θα πρέπει να περιμένετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για επαγγελματικούς σκοπούς για όσο καιρό. Επίσης, τα σχέδια υποστήριξης των καταναλωτών απαιτούν γενικά να μεταφέρετε τον υπολογιστή σε αποθήκη ή ταχυδρομείο σε φορητό υπολογιστή για επισκευή. εάν δεν διαθέτετε υπολογιστή με δυνατότητα αναστροφής ή δεύτερο υπολογιστή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για δουλειά, ως επαγγελματίας θα πρέπει να λάβετε υποστήριξη στο χώρο - είτε την ίδια είτε την επόμενη μέρα, ανάλογα με το αν μπορείτε να ανεχτείτε τυχόν διακοπές σε περίπτωση διακοπής του υπολογιστή σας .