Το iPad 2 εναντίον iPad 3 vs iPad 4

Ποια είναι η καλύτερη αγορά;

Σημείωση: Αυτό το άρθρο συγκρίνει τα παλαιότερα μοντέλα iPads. Μάθετε περισσότερα για τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad.

Παρά την απελευθέρωση του iPad 4, η Apple συνεχίζει να παράγει και να υποστηρίζει το iPad 2 ως ένα ελαφρώς φθηνότερο μοντέλο εισόδου. Το iPad 3 αντιπροσώπευε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στο iPad από τότε που το αρχικό μοντέλο εισήχθη από την Apple το 2010, με έναν ταχύτερο επεξεργαστή και μια νέα οθόνη υψηλής ευκρίνειας που οδηγεί στη λίστα βελτιώσεων σε σχέση με το iPad 2.

Και το iPad 4 βελτιώνεται σε αυτό με την υπερφόρτιση του επεξεργαστή. Αλλά ποια είναι η καλύτερη αγορά;

Ένα παρόμοια εξοπλισμένο iPad 4 θα κοστίσει περισσότερο από το iPad 2 και ενώ το iPad 3 πιθανότατα θα κοστίσει λιγότερο, ίσως είναι πιο δύσκολο να εντοπίσετε το Apple καθώς μεταβαίνει στο πιο πρόσφατο iPad. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια, θα θέλετε να αξιολογήσετε πώς θα χρησιμοποιήσετε το tablet για να προσδιορίσετε ποιο μοντέλο θα αγοράσετε.

Το iPad 3 και το iPad 4 παίζουν με την οθόνη αμφιβληστροειδούς

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει για το iPad 3 και το iPad 4 είναι η βελτιωμένη οθόνη "Retina Display", η οποία διαθέτει ανάλυση με τέσσερις φορές μεγαλύτερη λεπτομέρεια, όπως το αρχικό iPad και το iPad 2. Η ανάλυση 2.048 x 1.536 παρέχει 264 εικονοστοιχεία ανά ίντσα PPI), το οποίο είναι τόσο λεπτομερές ώστε το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αποκαλύψει ξεχωριστά εικονοστοιχεία όταν η συσκευή κρατιέται σε κανονική απόσταση προβολής. Η βελτιωμένη οθόνη σημαίνει επίσης υποστήριξη για βίντεο 1080p, το οποίο είναι μια ωραία αναβάθμιση από το iPad 2.

Οι ταινίες HD μπορούν να μεταφορτωθούν από το iTunes, αλλά οι Netflix και Hulu θα πρέπει να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους πριν υποστηρίξουν πλήρως την HD.

Siri

Η τεχνολογία "έξυπνου βοηθού" της Apple διατίθεται μόνο στα iPad 3, iPad 4 και iPad Mini. Και ενώ μπορεί να είναι εύκολο να απομακρυνθεί αυτή η δυνατότητα ως κάτι που είναι πιο χρήσιμο σε ένα smartphone από ένα tablet, παρέχει αρκετές δροσερές δυνατότητες.

Κορυφή μεταξύ αυτών των πρόσθετων χαρακτηριστικών είναι η φωνητική υπαγόρευση, η οποία είναι μεγάλη εάν θέλετε να γράψετε ένα μεγάλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά δεν έχετε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο, αλλά άλλα χαρακτηριστικά όπως η εύκολη ρύθμιση των υπενθυμίσεων ή η τοποθέτηση συμβάντων στο ημερολόγιό σας είναι πολύ ωραία.

iPad Gaming

Εκτός από τις ωραίες εφαρμογές και το βίντεο 1080p, η οθόνη Retina παρέχει γραφικά που μπορούν να ανταγωνίζονται αυτό που βλέπουμε στο Xbox 360 και το PlayStation 3 . Το iPad 3 πήρε το τσιπ του iPad 2 και πρόσθεσε έναν επεξεργαστή γραφικών τεσσάρων πυρήνων, οπότε το iPad 3 μπορεί να ταιριάξει αυτά τα γραφικά με αυξημένο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κοιτάμε απλά τα εκπληκτικά γραφικά, θα ζούμε σε καταπληκτικούς νέους κόσμους.

Τα παιχνίδια μπορεί να μην είναι εξίσου σε βάθος με αυτά που βλέπουμε στις κονσόλες, οι οποίες συχνά μπορούν να αφιερώσουν 7 GB για ένα μόνο παιχνίδι, αλλά η δυνατότητα παραγωγής σκληρών παιχνιδιών αυξάνεται με κάθε νέα γενιά του iPad.

Το iPad 4 προσθέτει ταχύτητα

Η Apple έβαλε ένα αναισθητοποίησης όταν ανακοίνωσε το iPad 4 στο iPad Mini, αλλά από πολλές απόψεις το iPad 4 είναι το iPad 3 ... μόνο ταχύτερα. Το πιο πρόσφατο iPad στρέφει την ταχύτητα επεξεργασίας με το νέο τσιπ A6, το οποίο είναι περίπου διπλάσιο από το chipset του iPad 3 A5X. Το νέο iPad περιλαμβάνει επίσης μια καλύτερη κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός και υποστηρίζει Wi-Fi, που μπορεί να αυξήσει τις ταχύτητες σύνδεσης στο σπίτι.

Προσθέτει επίσης εκτεταμένη υποστήριξη 4G LTE για τις διεθνείς περιοχές.

Κανένα από αυτό δεν κάνει το iPad 2 παρωχημένο

Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ανάλυση οθόνης του αρχικού iPad και του iPad 2, ενώ πολλοί δεν κάνουν καν το άλμα στην υψηλότερη ανάλυση του iPad. Και ενώ το iPad 2 δεν υποστηρίζει βίντεο 1080p, το βίντεο εξακολουθεί να φαίνεται πολύ ωραίο στη συσκευή και το tablet υποστηρίζει αναπαραγωγή 720p όταν συνδέετε το iPad με την τηλεόρασή σας.

Και με το iPad Mini χρησιμοποιώντας τον ίδιο κεντρικό επεξεργαστή με το iPad 2, γνωρίζουμε ότι η Apple πιστεύει ότι το iPad 2 είναι αρκετό αρκετά γρήγορο για τους περισσότερους σκοπούς. Στην πραγματικότητα, το iPad Mini εξασφαλίζει ότι οι προγραμματιστές θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ίδια ταχύτητα ανάλυσης οθόνης και επεξεργασίας για αρκετό καιρό.

iPad 2 ιδιοκτήτες μπορεί να χάσετε είναι Siri, η οποία δεν θα έρχονται σε αυτό το μοντέλο. Αλλά ενώ το Siri έχει πολλά ωραία χαρακτηριστικά, είναι δύσκολο να το πούμε ότι μόνο του αξίζει η αύξηση της τιμής.

Προτού αγοράσετε ένα iPad 2

Ενώ το iPad 2 ήταν σε θέση να τρέξει έξι μεγάλες εκδόσεις του iOS, ορισμένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος μπορεί να μην είναι λειτουργικές εξαιτίας παρωχημένου υλικού. Επίσης, το iOSX δεν τρέχει στο iPad 2. Η Apple εξακολουθεί να υποστηρίζει το iPad2.

Η επιλογή μας για την καλύτερη αγορά

Η καλύτερη αγορά αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι το ανακαινισμένο iPad 3. Η έκδοση 16 GB WiFi μπορεί να αγοραστεί πολύ λογικά εάν κάνετε κατάστημα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορεί επίσης να θέλουν να εξετάσουν το iPad Mini. Ενώ είναι μικρότερο από ένα iPad 2, με οθόνη 7,9 ιντσών και οθόνη 9,7 ιντσών, είναι εξίσου ισχυρό με το iPad 2, διαθέτει καλύτερες κάμερες, υποστηρίζει το Siri και κοστίζει λιγότερο.

Το iPad 2 vs iPad 3 εναντίον iPad 4 Διάγραμμα σύγκρισης

χαρακτηριστικό iPad 2 iPad 3 iPad 4
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: Dual-Core Apple A5 Διπλή-Core Apple A5X Διπλού πυρήνα Apple A6X
Γραφικά: PowerVR SGX543MP2 PowerVR SGX543MP4 PowerVR SGX543MP4
Απεικόνιση: 1024x768 2048x1536 2048x1536
Μνήμη: 512 MB 1 GB 1 GB
Αποθήκευση: 16, 32, 64 GB 16, 32, 64 GB 16, 32, 64 GB
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ: Προσανατολισμένο προς τα εμπρός και πίσω 720p 720p προς τα εμπρός και το iSight 5 MP προς τα πίσω 720p προς τα εμπρός και το iSight 5 MP προς τα πίσω
Ρυθμός δεδομένων: 3G 4G LTE 4G LTE
Wi-Fi: 802,11 a / b / g / n 802,11 a / b / g / n 802,11 a / b / g / n
Bluetooth: 2.1 + EDR 4.0 4.0
Siri: ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
Επιταχυνσιόμετρο: ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
Πυξίδα: ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
Γυροσκόπιο: ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
GPS: Έκδοση 3G μόνο Μόνο Έκδοση 4G Μόνο Έκδοση 4G
Αγορασε τωρα: Αγοράστε στο Amazon Αγοράστε στο Amazon Αγοράστε στο Amazon

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.