Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο MacBook

2009 Το MacBook μπορεί να τρέξει OS X Snow Leopard Μέσω του El Capitan

Κάποια στιγμή, το MacBook αντιπροσώπευε το λιγότερο ακριβό προϊόν στη φορητή σειρά Mac. Χτισμένο γύρω από μια θήκη από πολυανθρακικό και τους επεξεργαστές Core 2 Duo της Intel, το MacBook παρείχε μεγάλη αξία και λογική απόδοση για ένα Mac entry-level.

Το πρώτο MacBook κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2007. το τελευταίο MacBooks πρώτης γενιάς εμφανίστηκε τον Μάιο του 2010 και τελικά σταμάτησε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα τον Ιούλιο του 2011.

Τον Απρίλιο του 2015, η Apple εισήγαγε μια ολοκαίνουργια γενιά MacBooks. Δεν είναι πλέον το λιγότερο δαπανηρό Mac, το MacBook που είναι εξοπλισμένο με Retina ήταν ένας κομψός αλουμινένιος unibody Mac που προσφέρει εξαιρετικό χρόνο λειτουργίας και εκπληκτική εμφάνιση. Εισήγαγε επίσης νέα τεχνολογία, όπως τη χρήση μιας ενιαίας θύρας USB-C που θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις περιφερειακές συνδέσεις, καθώς και για τη φόρτιση της μπαταρίας του MacBook.

Το αρχικό MacBook

Αυτό που ακολουθεί είναι μια ματιά στην έκδοση του MacBook της πρώτης γενιάς του 2009, η οποία μπορεί να βρεθεί ακόμα σε εμπόρους λιανικής πώλησης που ειδικεύονται σε μεταχειρισμένους Mac, συμπεριλαμβανομένου του Amazon.

Το MacBook, το λιγότερο ακριβό φορητό υπολογιστή της Apple, έχει πολλά να το κάνει, πολύ πέρα ​​από την καλή εμφάνιση και την αντοχή της επεξεργασίας. Παρέχει πολλή τεχνολογία σε ένα μικρό πακέτο. Αλλά η συσκευασία όλων αυτών των καλών προϊόντων στο μικρό μέγεθος και η διατήρηση της τιμής κάτω από το φράγμα των $ 1000, σήμαινε ότι η Apple έπρεπε να κάνει μερικές συμβιβαστικές λύσεις σχεδιασμού.

Μάθετε αν το αρχικό Apple MacBook είναι το σωστό φορητό υπολογιστή για εσάς.

Κατασκευή πολυανθρακικών αδρανών

Το νέο MacBook δανείζεται το σχέδιο περίπτωσης unibody από τον μεγαλύτερο αδελφό του, το MacBook Pro. Όμως, ενώ η ιδέα του σχεδιασμού είναι η ίδια - η άλεση της θήκης από μία μπιμπερό υλικού για να παράγει μια εξαιρετικά ισχυρή και εξαιρετικά ελαφριά θήκη - το υλικό είναι διαφορετικό. Το MacBook αποφεύγει το αλουμίνιο υπέρ του λιγότερο ακριβού πολυανθρακικού.

Η πλαστική θήκη από πολυανθρακικό έχει μια αντιολισθητική επίστρωση στο κάτω μέρος που θα βοηθήσει το MacBook σας να παραμείνει οπουδήποτε το βάζετε. Η θήκη Unibody και η αντιολισθητική επίστρωση καθιστούν αυτή την έκδοση του MacBook ένα σκληρό υποψήφιο.

Οθόνη 13,3 ιντσών

Το MacBook διαθέτει μια γυαλιστερή οθόνη LED με οπίσθιο φωτισμό 13,3 ιντσών που παράγει μια πολύ φωτεινή οθόνη καθώς και ζωντανά χρώματα και βαθύ μαύρο χρώμα. Από την κάτω πλευρά, οι γυαλιστερόχρωμες οθόνες έχουν πολύ υψηλές δυνατότητες αντανάκλασης. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο χρησιμοποιείτε το MacBook. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να αρνηθείτε την αντανάκλαση απλά γυρίζοντας την οθόνη ή ρυθμίζοντας τη γωνία της οθόνης.

Ένα άλλο πρόβλημα με μια γυαλιστερή οθόνη είναι ότι τα χρώματα, αν και ζωηρά, τείνουν να είναι λιγότερο ακριβή από ό, τι με μια ματ φινίρισμα οθόνη. Εάν η ακρίβεια χρώματος είναι σημαντική για εσάς, ίσως θελήσετε να αντικαταστήσετε τη σειρά MacBook Pro.

Το Multi-Touch έρχεται στο MacBook

Το ίδιο γυάλινο trackpad Multi-Touch που χρησιμοποιείται στη γραμμή MacBook Pro κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο MacBook. Το μεγάλο γυαλί trackpad υποστηρίζει στρόφιγγες με το ένα δάχτυλο, οι οποίες ισοδυναμούν με τα αριστερά και τα δεξιά κλικ του ποντικιού, καθώς και μετακίνηση και χειρονομίες δύο δακτύλων, όπως το τσίμπημα για μεγέθυνση ή σμίκρυνση, και το δάχτυλο με τρία δάκτυλα, το οποίο επιτρέπει μετακινείτε προς τα εμπρός και προς τα πίσω στα προγράμματα περιήγησης ιστού, το Finder και το iPhoto. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το trackpad για να περιστρέψετε τις εικόνες απλά εγγράφοντας έναν κύκλο με το δάχτυλό σας.

Το γυαλί trackpad ήταν ένα high-end χαρακτηριστικό του MacBook Pro. βλέποντάς το στο MacBook είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Επεξεργαστή γραφικών

Το MacBook χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή γραφικών NVIDIA GeForce 9400M. Μόλις πέρυσι, οι οπαδοί της Apple ήταν ενθουσιασμένοι με την ενσωμάτωση του 9400M στο MacBook Pros. Όμως, ένα χρόνο είναι πολύς χρόνος στον κόσμο των υπολογιστών, και το GeForce 9400M είναι στην καλύτερη περίπτωση μια μέση απόδοση γραφικών επιλογή σήμερα.

Η απόδοση γραφικών του MacBook σε επίπεδο καταναλωτών το καθιστά εξαιρετική επιλογή για την εκπαίδευση, το σπίτι και την επαγγελματική δουλειά που δεν απαιτεί δυνατότητες γραφικών υψηλών επιδόσεων.

Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo

Το MacBook τροφοδοτείται από επεξεργαστή 2.26 Intel Core 2 Duo, την ίδια γραμμή επεξεργαστή που χρησιμοποιείται στα Mac mini, MacBook Pro και το μεγαλύτερο μέρος της γραμμής iMac. Όταν πρόκειται για απόδοση, αυτός ο επεξεργαστής δεν είναι αδύνατος. Με δύο επεξεργαστές σε έναν ενιαίο πυρήνα, το MacBook έχει αρκετές επιδόσεις για να χειρίζεται σχεδόν οποιαδήποτε εργασία μπορείτε να ρίξετε σε αυτό χωρίς να σπάσετε έναν ιδρώτα.

Όρια μνήμης

Το MacBook έχει συνήθως διαμορφωθεί με 2 GB μνήμης RAM και η Apple αναφέρει ότι μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι και 4 GB. Ωστόσο, η Apple βασίζει την απαίτηση μνήμης της στη μεγαλύτερη κοινή μονάδα μνήμης (2 GB) που πωλήθηκε όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το MacBook. Το MacBook του 2009 και του 2010 μπορεί να χρησιμοποιήσει πραγματικά μονάδες μνήμης 4 GB που φέρνουν τη συνολική μνήμη στα 8 GB. Η Apple θεωρεί ότι η μνήμη MacBook μπορεί να αντικατασταθεί από το χρήστη. Η προσθήκη μνήμης σε ένα MacBook είναι ένα αρκετά απλό έργο . Η Apple παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα στο εγχειρίδιο χρήσης του MacBook.

Μπορείτε πιθανότατα να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα αγοράζοντας ένα MacBook με το ελάχιστο ποσό μνήμης RAM και εκτελώντας οποιεσδήποτε αναβαθμίσεις μνήμης από μόνοι σας χρησιμοποιώντας τη μνήμη RAM που αγοράστηκε από τρίτους προμηθευτές.

Σκληροι ΔΙΣΚΟΙ

Το MacBook διαθέτει σκληρό δίσκο SATA 2,5 ιντσών και διατίθεται με την επιλογή της μονάδας δίσκου 250 GB, 320 GB ή 500 GB. Μαζί με τη μνήμη RAM, η Apple θεωρεί ότι ο σκληρός δίσκος αντικαθίσταται από το χρήστη και παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα για την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου στο εγχειρίδιο χρήσης.

Αν εξετάζετε ένα MacBook με σκληρό δίσκο μεγαλύτερο από τον προεπιλεγμένο σκληρό δίσκο 250 GB, μπορείτε πιθανώς να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας σκληρό δίσκο από έναν προμηθευτή τρίτου σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την τιμή που χρεώνει η Apple για ένα σκληρό αναβάθμιση μονάδας δίσκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αρχικό σκληρό δίσκο σε μια εξωτερική θήκη για αντίγραφα ασφαλείας.

Είναι το MacBook 2009 σωστό για εσάς;

Το MacBook προορίζεται να είναι φορητό υπολογιστή της Apple για καταναλωτές. Με ένα κοινό-στόχο φοιτητών, εκπαιδευτών, οικιακών χρηστών και μικρών επιχειρήσεων, το MacBook είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που χρειάζονται ένα μικρό, ελαφρύ φορητό υπολογιστή με καλές επιδόσεις.

Οι κύριες αδυναμίες του MacBook είναι το μέσο γραφικών του και η γυαλιστερή του οθόνη. Αν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά δεν σας αφορούν, τότε το MacBook μπορεί να είναι μια μεγάλη επιλογή, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο εύκολο είναι να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM και το σκληρό δίσκο.

Δημοσίευση: 10/26/2009

Ενημερώθηκε: 11/15/2015