Ρυθμίστε το Trackpad του Mac σας για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας

Οι προτιμήσεις του Trackpad παρέχουν τους τόνους των επιλογών

Το γυαλί trackpad σε ένα νέο MacBook , το MacBook Pro, το MacBook Air ή το αυτόνομο Magic Trackpad είναι σίγουρα διασκεδαστικό να παίξεις στο κατάστημα. Ένας πωλητής της Apple θα σας δείξει γρήγορα πώς να μετακινηθείτε, να κάνετε ζουμ και να κάνετε δεξί κλικ. Αλλά μόλις βγάλετε το νέο φορητό σας Mac ή το Magic Trackpad στο σπίτι σας, μερικά από τα πράγματα που θυμάστε να κάνουν στο κατάστημα ίσως να μην φαίνεται να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Δεν είστε εσείς, αλλά ούτε και ο πωλητής της Apple. Η δυσκολία έγκειται στον τρόπο με τον οποίο ένα Mac έχει ρυθμιστεί από προεπιλογή έναντι του τρόπου με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να διαμορφώνουν το trackpad. Εάν θα θέλατε μερικές συμβουλές σχετικά με τη διαμόρφωση του trackpad σας, ή απλά να αναρωτηθείτε αν υπάρχει μια επιλογή ή δύο που μπορεί να έχετε παραβλέψει, διαβάστε παρακάτω.

Ρύθμιση του Trackpad του Mac σας

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock είτε επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ στο παράθυρο προτιμήσεων του Trackpad.

Ρύθμιση ταχύτητας παρακολούθησης

Η ταχύτητα με την οποία ο δρομέας μετακινείται στην οθόνη του Mac σας συνιστά τόσο ταχύτητα όσο μετακινείτε το δάχτυλό σας στο trackpad και την ταχύτητα παρακολούθησης που επιλέγετε.

Ρυθμίζετε την ταχύτητα παρακολούθησης, από αργή σε γρήγορη, χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστικό. Η ρύθμιση της ταχύτητας παρακολούθησης στο αργό άκρο του ρυθμιστικού θα απαιτήσει να μετακινήσετε το δάχτυλό σας, κατά μήκος, στην επιφάνεια του τραπεζιού, για να μετακινήσετε το δρομέα. Η χρήση αργής ρύθμισης επιτρέπει πολύ λεπτομερείς κινήσεις του δρομέα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ανεπαρκή ανταπόκριση του δρομέα. Μπορεί ακόμη και να χρειαστεί πολλαπλές περιστροφές του δακτύλου επάνω από την επιφάνεια αφής για να μετακινήσετε τον κέρσορα εντελώς στην οθόνη.

Ρυθμίστε το ρυθμιστικό στο γρήγορο τέλος και η μικρότερη κίνηση των δακτύλων θα στείλει τον κέρσορα που τρέχει στην οθόνη. Η δική μας προτίμηση είναι να ρυθμίσουμε το ρυθμιστικό έτσι ώστε ένα πλήρες σύμβολο του δάχτυλου πάνω από το trackpad να κάνει τον κέρσορα να μετακινηθεί τελείως από την αριστερή πλευρά της οθόνης προς τη δεξιά πλευρά.

Trackpad Single Click

Από προεπιλογή, ένα trackpad έχει οριστεί για να επιτευχθεί ένα μόνο κλικ πιέζοντας φυσικά το γυαλί trackpad. Μπορείτε να αισθανθείτε πραγματικά το τζαμάκι που πιέζεται.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του τραπεζιού ώστε να δέχεται μόνο ένα πάτημα δακτύλου με ένα μόνο κλικ. Αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη την παραγωγή του ενιαίου κλικ. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο Πατήστε για να κάνετε κλικ για να ενεργοποιήσετε την επιλογή με το πάτημα ενός δακτύλου.

Δευτερεύον κλικ του Trackpad

Το δευτερεύον κλικ που αναφέρεται επίσης ως δεξί κλικ , είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή. Αυτό είναι ένα holdover που χρονολογείται από το αρχικό Mac, το οποίο είχε ένα ποντίκι με ένα κουμπί. Αλλά αυτό ήταν έτσι το 1984. Για να κινηθείτε στη σύγχρονη εποχή, θα θελήσετε να ενεργοποιήσετε τη δευτερεύουσα λειτουργικότητα κλικ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές μεθόδους για δευτερεύον κλικ. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο με δύο δάχτυλα για να παράγετε τη δευτερεύουσα λειτουργία (δεξί κλικ) είτε να διαμορφώσετε το trackpad για να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη γωνία που όταν πατηθεί με ένα μόνο δάκτυλο παράγει το δευτερεύον κλικ. Δοκιμάστε το καθένα και στη συνέχεια αποφασίστε ποιος λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Για να ενεργοποιήσετε μια δευτερεύουσα πτώση ως δευτερεύον κλικ, τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο δευτερεύοντος κλικ.

Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού ακριβώς κάτω από το δευτερεύον στοιχείο κλικ για να επιλέξετε το στοιχείο Κλικ ή κτυπήστε με δύο δάχτυλα.

Για να ενεργοποιήσετε ένα δευτερεύον κλικ με ένα μόνο δάκτυλο, τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο δευτερεύοντος κλικ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το πλαίσιο ελέγχου για να επιλέξετε τη γωνία του trackpad που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το δευτερεύον κλικ.

Παρακολουθήσεις Trackpad

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες χειρονομιών. Οι χειρονομίες γενικής χρήσης είναι χειρονομίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες οι εφαρμογές. οι χειρονομίες που αφορούν συγκεκριμένες εφαρμογές αναγνωρίζονται μόνο από ορισμένες εφαρμογές.

Παγκόσμια χειρονομίες

Επιλέξτε την καρτέλα Κύλιση & Ζουμ στο παράθυρο προτιμήσεων του Trackpad.

Ειδικές χειρονομίες εφαρμογής

Οι υπόλοιπες κινήσεις βρίσκονται είτε στην καρτέλα Κύλιση & Ζουμ είτε στην καρτέλα Περισσότερα Καρτέλες. Η Apple έχει μετακινήσει χειρονομίες μεταξύ των δύο καρτελών μερικές φορές, έτσι ανάλογα με την έκδοση του Mac OS που χρησιμοποιείτε, θα βρείτε τις παρακάτω κινήσεις σε μία ή την άλλη καρτέλα.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της χρήσης του trackpad ή του Magic Trackpad.

Υπάρχουν πρόσθετες χειρονομίες και ρυθμίσεις κάτω από τις διάφορες καρτέλες να είστε σίγουροι και να τις δοκιμάσετε για να δείτε αν είναι χρήσιμες για εσάς. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε κάθε διαθέσιμο τύπο χειρονομίας.

Επίσης, να γνωρίζετε ότι όταν βλέπετε οδηγίες για τη χρήση του Mac σας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών εδώ, συνήθως θα αναφέρονται τα κλικ του ποντικιού. Εδώ είναι η μετάφραση για ένα trackpad.