Τα κουτιά κειμένων στο Microsoft Word

Οδηγός για αρχάριους για κουτιά κειμένου

Αν και μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο αρχείο Microsoft Word και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε χωρίς να ανησυχείτε για πλαίσια κειμένου, μπορείτε να είστε πιο παραγωγικοί και να δημιουργείτε έγγραφα με μεγαλύτερη ευελιξία αν τα χρησιμοποιείτε.

Τα πλαίσια κειμένου είναι σημαντικά στοιχεία στα έγγραφα του Microsoft Word. Σας δίνουν τον έλεγχο της θέσης ενός μπλοκ κειμένου στο έγγραφό σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε πλαίσια κειμένου οπουδήποτε στο έγγραφο και να τα μορφοποιήσετε με σκίαση και περιγράμματα.

Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε πλαίσια κειμένου έτσι ώστε το περιεχόμενο να μεταφέρεται αυτόματα μεταξύ των πλαισίων.

Εισαγωγή πλαισίου κειμένου

Τζέιμς Μάρσαλ

Ανοίξτε ένα νέο, κενό έγγραφο του Microsoft Word. Επειτα:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > πλαίσιο κειμένου για να εισαγάγετε ένα πλαίσιο κειμένου στην οθόνη.
  2. Σύρετε το δείκτη του ποντικιού στην οθόνη για να σχεδιάσετε το πλαίσιο.
  3. Κάντε κλικ και σύρετε το πλαίσιο κειμένου με το ποντίκι σας, όπου θέλετε στη σελίδα.
  4. Το πλαίσιο κειμένου εμφανίζεται με ένα λεπτό περίγραμμα και σας δίνει "χειρολαβές" για να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε το μέγεθος ή να επανατοποθετήσετε το πλαίσιο κειμένου. Κάντε κλικ στις γωνίες ή σε οποιαδήποτε από τις λαβές στα πλάγια για να αλλάξετε το μέγεθος του πλαισίου κειμένου. Μπορείτε να συντονίσετε το μέγεθος ανά πάσα στιγμή καθώς εργάζεστε στο έγγραφο.
  5. Κάντε κλικ στο εικονίδιο περιστροφής στην κορυφή του πλαισίου για να περιστρέψετε το κείμενο.
  6. Κάντε κλικ στο πλαίσιο για να εισαγάγετε κείμενο και να ξεκινήσετε την πληκτρολόγηση. Τα περιεχόμενα του πλαισίου κειμένου μπορούν να μορφοποιηθούν όπως και άλλο κείμενο στο έγγραφό σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε μορφοποίηση χαρακτήρων και παραγράφων και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στυλ.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μορφοποίηση σε πλαίσια κειμένου, όπως στήλες, διαλείμματα σελίδων και πώματα. Τα πλαίσια κειμένου δεν μπορούν να περιέχουν πίνακες περιεχομένων , σχόλια ή υποσημειώσεις.

Αλλαγή του περιγράμματος ενός πλαισίου κειμένου

Τζέιμς Μάρσαλ

Για να προσθέσετε ή να αλλάξετε το περίγραμμα του πλαισίου κειμένου, κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου. Επειτα:

  1. Αλλάξτε το περίγραμμα κάνοντας κλικ στο κουμπί Γραμμή στη γραμμή εργαλείων Σχεδίαση .
  2. Επιλέξτε ένα χρώμα από το γράφημα ή κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα χρώματα γραμμής για περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να αλλάξετε το στυλ περιγράμματος με το κουμπί Μοτίβα γραμμών .
  3. Κάντε δεξί κλικ στο πλαίσιο για να εμφανιστεί η καρτέλα Χρώματα και Γραμμές , όπου μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα φόντου και να ρυθμίσετε τη διαφάνεια. Σας επιτρέπει επίσης να καθορίσετε το στυλ, το χρώμα και το βάρος του περιγράμματος.

Σημείωση: Στις πρόσφατες εκδόσεις του Word, επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου, κάντε κλικ στην καρτέλα Μορφή και χρησιμοποιήστε τα στοιχεία ελέγχου στην αριστερή πλευρά της κορδέλας για να προσθέσετε ένα περίγραμμα, να αλλάξετε χρώμα, να προσθέσετε ένα γεμάτο φόντο, να προσαρμόσετε τη διαφάνεια και να εφαρμόσετε εφέ στα το πλαίσιο κειμένου. Στο Office 365, κάντε κλικ στο κουμπί Format > Borders and Shading > Borders για να φτάσετε σε αυτήν την ενότητα της κορδέλας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος εδώ.

Ρύθμιση των περιθωρίων για το πλαίσιο κειμένου

Τζέιμς Μάρσαλ

Στην καρτέλα " Κείμενο πλαισίου ", μπορείτε να ορίσετε εσωτερικά περιθώρια. Σε αυτό το σημείο ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε το περιτύλιγμα λέξεων ή αλλάζετε αυτόματα το μέγεθος του κουτιού ώστε να ταιριάζει στο κείμενο.

Αλλαγή επιλογών περιτύλιξης κειμένου για πλαίσιο κειμένου

Τζέιμς Μάρσαλ

Για να αλλάξετε τις επιλογές περιτύλιξης κειμένου για ένα πλαίσιο κειμένου, αλλάξτε τις επιλογές περιτύλιξης κειμένου του καμβά σχεδίου. Κάντε δεξί κλικ στο περίγραμμα του καμβά. Επιλέξτε Format Drawing Canvas .

Η καρτέλα Διάταξη παρέχει διάφορες επιλογές για την αλλαγή της διάταξης ενός πλαισίου κειμένου. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιτυλίξετε το κείμενο γύρω από το πλαίσιο κειμένου ή μπορείτε να τοποθετήσετε το πλαίσιο κειμένου σε γραμμή με το κείμενο του εγγράφου.

Επιλέξτε πώς θέλετε να εμφανίζεται το πλαίσιο κειμένου. Για προχωρημένες επιλογές, όπως ρύθμιση του μεγέθους του χώρου γύρω από την εικόνα, κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους.

Μόλις καθορίσετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο OK .