Μάθετε να ανακτάτε εύκολα έναν Ξεχασμένο AOL Mail Password

Καθώς τα πρότυπα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο συνεχίζουν να σφίγγουν, οι κωδικοί πρόσβασης έχουν γίνει πανταχού παρόντες. Με πολλούς που πρέπει να θυμάστε, θα πρέπει να ξεχάσετε μερικές φορές και πότε και η σύνδεσή σας στο AOL Mail δεν αποτελεί εξαίρεση. Η αποκατάσταση της κατάστασης είναι σχετικά εύκολη.

Ελέγξτε πρώτα τον φυλλομετρητή σας

Οι τρέχουσες εκδόσεις των περισσότερων φυλλομετρητών διαδικτύου προσφέρουν δυνατότητα αυτόματης πλήρωσης . Ίσως το έχετε παρατηρήσει όταν έχετε εισάγει ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για πρώτη φορά σε έναν ιστότοπο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζει συνήθως ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ρωτά εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης.

Εάν έχετε επισκεφτεί πρόσφατα την τοποθεσία AOL Mail, ίσως έχετε αποθηκεύσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, οπότε το πρόγραμμα περιήγησης θα μπορούσε να συμπληρώσει αυτόματα το πεδίο κωδικού πρόσβασης για εσάς. Εάν όχι, δοκιμάστε να κάνετε διπλό κλικ στο πεδίο Κωδικός πρόσβασης . εάν αντιστοιχούν οι κωδικοί πρόσβασης, θα εμφανίζονται σε ένα αναπτυσσόμενο μενού από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο κωδικό πρόσβασης. Εναλλακτικά, μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο βοήθειας του προγράμματος περιήγησης για να δείτε πού στις ρυθμίσεις του αποθηκεύεται ο κωδικός πρόσβασης, πώς να τον ανακτήσετε και πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Η διαδικασία είναι παρόμοια στα προγράμματα περιήγησης.

Εάν δεν έχετε αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας, τότε είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία επαναφοράς κωδικού πρόσβασης της AOL.

Διαδικασία επαναφοράς κωδικού πρόσβασης της αλληλογραφίας της AOL

Όπως συμβαίνει με πολλούς ιστότοπους, η AOL έχει απομακρυνθεί από την αποκατάσταση κωδικού πρόσβασης, αλλά προσφέρει μια επιλογή επαναφοράς κωδικού πρόσβασης ως ασφαλέστερη προσέγγιση. Η AOL έχει αναπτύξει εύκολες διαδικασίες για να το πράξει. Αυτά ενημερώνονται περιστασιακά αλλά γενικά συνεπάγονται παρόμοια βήματα:

  1. Μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης AOL Mail.
  2. Επιλέξτε Σύνδεση / Συμμετοχή .
  3. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη AOL.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Επιλέξτε Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; .
  6. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη.
  7. Πατήστε Επόμενο .
  8. Πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου που συσχετίζεται με το λογαριασμό σας, αυτόν που καταχωρίσατε κατά τη δημιουργία του. (Ίσως να μπορείτε να επιλέξετε άλλη μέθοδο εδώ, ανάλογα με την οθόνη στην οποία σας έστειλε η AOL. Σταματήστε εδώ και δείτε τις άλλες οδηγίες παρακάτω.)
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  10. Για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, η AOL απαιτεί κωδικό επαλήθευσης. Μπορείτε να το στείλετε μέσω κειμένου ή τηλεφωνικής κλήσης. Απλά επιλέξτε όποια μέθοδο προτιμάτε.
  11. Αφού λάβετε τον κωδικό σας, πληκτρολογήστε τον στο πεδίο Εισαγωγή κωδικού .
  12. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  13. Εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  14. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας:

  1. Επιλέξτε Δοκιμάστε άλλη επιλογή επαλήθευσης .
  2. Επιλέξτε Email σύνδεσμο επαναφοράς στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης .
  3. Πατήστε Επόμενο . Αυτό θα παρακινήσει το σύστημα να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που παρείχατε ως εναλλακτική λύση όταν εγγραφθήκατε στο AOL Mail.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .
  5. Ανοίξτε τον εναλλακτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναζητήστε το μήνυμα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης από το AOL. Θα έχει μια γραμμή θέματος κάτι σαν "Αίτημα για επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας".
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης ή στη σύνδεση στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  7. Στη σελίδα όπου σας στέλνει ο σύνδεσμος, πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Μια άλλη μέθοδος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης περιλαμβάνει την ερώτηση ασφαλείας που ορίσατε κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας:

  1. Επιλέξτε την ερώτηση ασφαλείας απάντησης .
  2. Πληκτρολογήστε την απάντησή σας στην ερώτηση που τέθηκε.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  4. Εάν η απάντησή σας ήταν σωστή, θα δείτε το πλαίσιο στο οποίο θα εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασής σας. Κάντε αυτό και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

Αφού ολοκληρώσετε μία από αυτές τις διαδικασίες, θα πρέπει να είστε σε θέση να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας AOL Mail χρησιμοποιώντας τον νέο κωδικό πρόσβασής σας .

Τρόποι για να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης

Ξεχνώντας τους κωδικούς πρόσβασης είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό - εξίσου συνηθισμένο με τους ίδιους τους κωδικούς πρόσβασης. Αντί να διατηρήσετε μια λίστα με χειρόγραφα ή να προσπαθήσετε να βασιστείτε στη μνήμη σας, σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης . Είναι διαθέσιμες αρκετές ασφαλείς επιλογές, από την αποθήκευση τους στο πρόγραμμα περιήγησής σας για τη λήψη προγραμμάτων τρίτων (ορισμένα δωρεάν, μερικά πληρωμένα). Απλά κάντε διπλό έλεγχο κάθε μέθοδο που χρησιμοποιείτε για να βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη μορφή, έτσι ώστε τα μη εξουσιοδοτημένα μέρη να μην μπορούν να τα αποκρυπτογραφήσουν εύκολα.

Συμβουλές για τη δημιουργία ασφαλών κωδικών πρόσβασης

Καθώς επαναφέρετε τον κωδικό σας AOL Mail, λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές: