Τι είναι το Google Allo;

Μια ματιά στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων και στην ολοκλήρωση του Google Assistant

Το Google Allo είναι μια έξυπνη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι διαθέσιμη σε Android, iOS και στον ιστό. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν μια άλλη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, σε ανταγωνισμό με το WhatsApp, iMessage και άλλους, η ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη του, χάρη στην ενσωμάτωση του Google Assistant, το ξεχωρίζει, καθώς μπορεί να μάθει από τη συμπεριφορά σας και να προσαρμοστεί ανάλογα. Το Allo διακρίνεται επίσης από πολλές πλατφόρμες Google με έναν βασικό τρόπο: δεν απαιτεί λογαριασμό Gmail. Στην πραγματικότητα, δεν απαιτεί διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλά έναν αριθμό τηλεφώνου. Δείτε τι άλλο πρέπει να ξέρετε για το Google Allo.

Τι κάνει ο Άλλος

Όταν δημιουργείτε λογαριασμό με την Allo, πρέπει να δώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου. Ωστόσο, η υπηρεσία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή SMS (απλά παλιά μηνύματα κειμένου). χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας για την αποστολή μηνυμάτων. Επομένως, δεν μπορείτε να ορίσετε την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη SMS στο τηλέφωνό σας.

Μόλις δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, μπορείτε να δείτε ποιος στη λίστα επαφών σας έχει λογαριασμό, εφόσον έχετε τον αριθμό τηλεφώνου τους. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το Allo με το λογαριασμό σας Google και να προσκαλέσετε τις επαφές σας στο Gmail να συμμετάσχουν. Για να συνομιλήσετε με τις επαφές του Gmail, θα χρειαστείτε τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε χρήστες που δεν ανήκουν στο Allo, εφόσον διαθέτουν smartphone iPhone ή Android. Ένας χρήστης του iPhone λαμβάνει ένα μήνυμα αίτησης μέσω κειμένου με σύνδεσμο προς το App Store. Οι χρήστες Android λαμβάνουν μια ειδοποίηση από την οποία μπορούν να δουν το μήνυμα και στη συνέχεια να κάνουν λήψη της εφαρμογής εάν το επιλέξουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Allo για να στέλνετε φωνητικά μηνύματα στις επαφές σας και να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις αγγίζοντας το εικονίδιο Duo σε οποιοδήποτε νήμα συνομιλίας. Το Duo είναι η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων βίντεο της Google.

Ασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων

Όπως και το Google Hangouts, όλα τα μηνύματα που στέλνετε μέσω του Allo θα αποθηκεύονται στους διακομιστές της Google, αν και μπορείτε να τα διαγράψετε κατά βούληση. Το Allo μαθαίνει από τη συμπεριφορά και το ιστορικό μηνυμάτων σας και προσφέρει προτάσεις κατά την πληκτρολόγηση. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τις συστάσεις και να διατηρήσετε το απόρρητό σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Μηνύματα ανώνυμης περιήγησης, η οποία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, ώστε μόνο εσείς και ο παραλήπτης να βλέπετε το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Με το Incognito, μπορείτε επίσης να ορίσετε ημερομηνίες λήξης.

Τα μηνύματα μπορούν να εξαφανιστούν σε πέντε, 10 ή 30 δευτερόλεπτα ή να παραμείνουν για ένα λεπτό, μία ώρα, μία ημέρα ή μία εβδομάδα. Οι ειδοποιήσεις αποκρύπτουν αυτόματα το περιεχόμενο του μηνύματος, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κάποιον που κατασκοπεύει την οθόνη σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant όταν βρίσκεστε σε αυτή τη λειτουργία, όπως συζητάμε παρακάτω.

Allo και Βοηθός Google

Ο Βοηθός Google σάς δίνει τη δυνατότητα να βρείτε κοντινά εστιατόρια, να λαμβάνετε οδηγίες και να κάνετε ερωτήσεις απευθείας από τη διεπαφή ανταλλαγής μηνυμάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε @google για να καλέσετε το chatbot. (Ένα chatbot είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή σχεδιασμένο για να μιμείται τη συνομιλία πραγματικού βίου.) Μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε ένα προς ένα μαζί του για να λάβετε βαθμολογίες σπορ, να ελέγξετε την κατάσταση της πτήσης, να ζητήσετε υπενθύμιση, να ελέγξετε τον καιρό ή να καταπνίξετε την περιέργειά σας σε πραγματικό χρόνο.

Είναι διαφορετικό από άλλους εικονικούς βοηθούς όπως το Siri της Apple, επειδή απαντά με κείμενο όχι μιλώντας. Χρησιμοποιεί τη φυσική γλώσσα, απαντά σε ερωτήσεις που ακολουθούν και συνεχώς μαθαίνει από προηγούμενη συμπεριφορά για να γνωρίσει καλύτερα τους χρήστες. Όταν συνομιλείτε με τον Βοηθό, αποθηκεύει ολόκληρο το νήμα και μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα πίσω και να αναζητήσετε παλιές αναζητήσεις και αποτελέσματα. Η έξυπνη απάντηση, η οποία προβλέπει την ανταπόκριση σας σε ένα μήνυμα με τη σάρωση του ιστορικού σας, είναι μια άλλη βολική δυνατότητα.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος σας ζητήσει μια ερώτηση, η έξυπνη απάντηση θα προσφέρει προτάσεις, όπως "δεν ξέρω" ή "ναι ή όχι", ή να τραβήξετε μια σχετική αναζήτηση, όπως κοντινά εστιατόρια, τίτλους ταινιών και παρόμοια . Ο Βοηθός Google μπορεί επίσης να αναγνωρίσει φωτογραφίες, παρόμοιες με τις Φωτογραφίες Google , αλλά θα προτείνει ακόμη και απαντήσεις, όπως "aww", όταν λάβετε μια εικόνα ενός γατάκι, κουτάβι ή μωρό ή άλλο χαριτωμένο ψωμί.

Οποτεδήποτε αλληλεπιδράτε με τον Βοηθό Βοηθού Google, μπορείτε να του δώσετε ένα emoji με αντίχειρα ή αντίχειρα για να αξιολογήσετε την εμπειρία σας. Εάν το δώσετε σε ένα αντίχειρα, μπορείτε να εξηγήσετε γιατί δεν είστε ικανοποιημένοι.

Δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο χρήσης αυτού του εικονικού βοηθού; Πείτε ή πληκτρολογήστε "τι μπορείτε να κάνετε;" να εξερευνήσετε το πλήρες φάσμα των χαρακτηριστικών, τα οποία περιλαμβάνουν συνδρομές, απαντήσεις, ταξίδια, ειδήσεις, καιρός, αθλήματα, παιχνίδια, βόλτες, διασκέδαση, δράσεις και μετάφραση.

Αυτοκόλλητα, Doodles και Emojis

Εκτός από το emojis, η Allo διαθέτει επίσης μια συλλογή αυτοκόλλητων ετικετών που έχουν σχεδιαστεί από καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων κινούμενων σχεδίων. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε και να προσθέσετε κείμενο σε φωτογραφίες και ακόμη και να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς για εφέ χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ψίθυρου / φωνής. Νομίζουμε ότι το χαρακτηριστικό φωνή χτυπά όλα τα μηνύματα CAPS, τα οποία, κατά τη γνώμη μας, είναι απλά αγχωτικά για να λάβουμε. Εξασφαλίζει επίσης τη διάσωση εκατομμυρίων θαυμάτων. Για να φωνάξετε, απλώς πληκτρολογήστε το μήνυμά σας, κρατήστε πατημένο το κουμπί αποστολής και στη συνέχεια τραβήξτε το προς τα πάνω. για να ψιθυρίσετε, κάνετε το ίδιο εκτός από το τραβήξτε κάτω. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το emojis εκτός από τα κείμενα.

Google Allo στον Ιστό

Η Google έχει επίσης ξεκινήσει μια έκδοση web του Allo, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τις συνομιλίες στον υπολογιστή σας. Λειτουργεί σε browsers Chrome, Firefox και Opera. Για να την ενεργοποιήσετε, θα χρειαστείτε το smartphone σας. Ανοίξτε το Allo για τον ιστό στο προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης και θα δείτε έναν μοναδικό κώδικα QR. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Allo στο smartphone σας και πατήστε Μενού > Allo για web > Scan QR Code . Σάρωση του κώδικα και Allo για web θα πρέπει να ξεκινήσει. Το Allo για web αντικατοπτρίζει αυτό που υπάρχει στην εφαρμογή για κινητά. εάν το τηλέφωνό σας εξαντληθεί ή κλείσετε την εφαρμογή, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση ιστού.

Ορισμένες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες στην έκδοση ιστού. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε: