Τι είναι οι Φωτογραφίες Google και πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Έχει πολλά χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από μια ενσωματωμένη εφαρμογή Gallery

Δοκιμάσατε ακόμα το Google Photos; Με την πρώτη ματιά, μπορεί να μοιάζει με μια άλλη εφαρμογή Gallery, αλλά έχει περισσότερα κοινά με το Google Drive. Είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό αποθετήριο φωτογραφιών. υποστηρίζει τις φωτογραφίες σας σε πολλές συσκευές, διαθέτει αυτόματες λειτουργίες οργανισμού και ένα έξυπνο εργαλείο αναζήτησης. Το Google Photos επιτρέπει επίσης την σχολιασμό φωτογραφιών και τη δυνατότητα εύκολης κοινής χρήσης άλμπουμ και μεμονωμένων εικόνων με τις επαφές σας. Πρόκειται για μια ενημερωμένη έκδοση των Google + Photos, η οποία ουσιαστικά το αποδίδει από το πολύ κοροϊδευμένο κοινωνικό δίκτυο. Η Google έχει αποσύρει το Google + Photos και τη δημοφιλή εφαρμογή Picasa για φωτογραφίες.

Αναζήτηση, κοινή χρήση, επεξεργασία και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η αναζήτηση. Το Google Photos εκχωρεί αυτόματα ετικέτες στις φωτογραφίες σας με βάση την τοποθεσία, την αναγνώριση προσώπου και τον τύπο εικόνας, όπως το selfie, το στιγμιότυπο οθόνης και το βίντεο, και στη συνέχεια δημιουργεί φακέλους για κάθε μία. Κατατάσσει ακόμη και ζώα και αντικείμενα. Από την εμπειρία μας, αυτό το χαρακτηριστικό ξεκίνησε αρκετά χτυπήματα-ή-miss (λάθη ανθρώπων για τα αυτοκίνητα και τα παρόμοια), αλλά είναι πολύ πιο έξυπνο από τότε που έχουμε αρχίσει να χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε όρο αναζήτησης για να βρείτε μια συγκεκριμένη φωτογραφία, όπως η τοποθεσία, το θέμα ή η εποχή. Στις δοκιμές μας, αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα ήταν στο σημείο, παρουσιάζοντας ακριβή αποτελέσματα για τις φωτογραφίες από ένα ταξίδι στο Νάσβιλ. Χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου, το Google Photos συγκεντρώνει μαζί εικόνες από το ίδιο άτομο, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τις βρείτε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ετικέτες στις φωτογραφίες με το όνομα ή το ψευδώνυμο του ατόμου, ώστε να μπορείτε να βρίσκετε πάντα τις φωτογραφίες τους. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται "Παρόμοια πρόσωπα ομάδας" και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις. Μας εντυπωσίασε η ακρίβεια αυτού του χαρακτηριστικού στις δοκιμές μας.

Όπως και με μια εφαρμογή Gallery, μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες από το Google Photos σε άλλες εφαρμογές, όπως κοινωνικά μέσα ή μηνύματα, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν μοναδικό σύνδεσμο για να μοιραστείτε μια εικόνα με έναν φίλο, όπως μπορείτε με το Flickr και τα παρόμοια. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κοινόχρηστα λευκώματα στα οποία μπορούν να προσθέσουν άλλοι φωτογραφίες, το οποίο είναι βολικό για ένα γάμο ή μια άλλη ειδική εκδήλωση. Για όλα τα άλμπουμ, μπορείτε να επιτρέπετε στους χρήστες να βλέπουν μόνο, να προσθέτουν φωτογραφίες και να σχολιάζουν αυτά. μπορείτε να αλλάξετε δικαιώματα ανά πάσα στιγμή.

Οι λειτουργίες επεξεργασίας των Google Photos καταλαμβάνουν μια εγκοπή, με τη δυνατότητα περικοπής, περιστροφής και ρύθμισης χρώματος, έκθεσης και φωτισμού και προσθήκης φίλτρων τύπου Instagram. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη σφραγίδα ημερομηνίας και ώρας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αρκετές φωτογραφίες και να τις μετατρέψετε σε κινούμενα σχέδια ή σε κολάζ ή ακόμα και σε ταινίες. Η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα φακέλους, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε άλμπουμ φωτογραφιών.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Photos για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο σύννεφο και στη συνέχεια να τα αποκτήσετε πρόσβαση από άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της επιφάνειας εργασίας και του tablet σας. Εάν ανησυχείτε για τη χρήση πάρα πολύ δεδομένων , μπορείτε να ρυθμίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας μόνο σε Wi-Fi. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχικών μη συμπιεσμένων εκδόσεων ή μιας συμπιεσμένης έκδοσης "υψηλής ποιότητας". Η επιλογή υψηλής ποιότητας περιλαμβάνει απεριόριστη αποθήκευση, ενώ η αρχική επιλογή περιορίζεται στο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο στο λογαριασμό σας στο Google. Μπορείτε να προσθέσετε ένα φάκελο Google Photos στο Google Drive, ώστε να μπορείτε να έχετε όλα τα απαραίτητα αρχεία σας σε ένα μέρος. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να ελευθερώσετε χώρο διαγράφοντας φωτογραφίες και βίντεο από τη συσκευή σας που έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας. Ακολουθεί μια υπενθύμιση για την τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής σας Android .

Φωτογραφίες Google έναντι ενσωματωμένων εφαρμογών Gallery Από HTC, LG, Motorola και Samsung

Κάθε κατασκευαστής Android (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.) παρέχει μια εφαρμογή Gallery για να αποθηκεύσει τις φωτογραφίες σας, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ή μαζί με το Google Photos. Οι εφαρμογές Gallery ποικίλλουν ανάλογα με τον κατασκευαστή. Το Samsung έχει μια αρκετά καλή λειτουργία αναζήτησης, προσθέτοντας αυτόματα ετικέτες στις φωτογραφίες σας με διαθέσιμες πληροφορίες τοποθεσίας, λέξεις-κλειδιά (παραλία, χιόνι κ.λπ.) και οργανώνοντάς τις από την ημερομηνία / ώρα. Περιλαμβάνει βασικά εργαλεία επεξεργασίας, αλλά όχι φίλτρα. Η εφαρμογή Gallery της Motorola περιλαμβάνει εργαλεία και φίλτρα επεξεργασίας καθώς και αναγνώριση προσώπου. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν κύλινδρο προβολής από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Οι περισσότερες εφαρμογές Gallery έχουν κοινόχρηστες και βασικές λειτουργίες επεξεργασίας, ανάλογα με τη συσκευή σας και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android που εκτελεί. Η κύρια διάκριση με το Google Photos είναι η λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η οποία σας εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια σημαντικών φωτογραφιών αν έχετε τοποθετήσει σε λάθος θέση τη συσκευή σας ή αναβαθμίσετε τη συσκευή σε καινούργια.

Ενώ μπορείτε ταυτόχρονα να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα τόσο το Google Photos όσο και την ενσωματωμένη εφαρμογή Συλλογή, θα πρέπει να επιλέξετε ως προεπιλογή. Ευτυχώς, το Android καθιστά εύκολο τον ορισμό και την αλλαγή των προεπιλεγμένων εφαρμογών , μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε εφαρμογές κάμερας πέρα ​​από αυτές που είναι ενσωματωμένες στη συσκευή σας. Οι εφαρμογές φωτογραφικής μηχανής τρίτων κατασκευαστών, πολλές από τις οποίες είναι δωρεάν , προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως σταθεροποίηση εικόνας, λειτουργία πανοραμικής λήψης, φίλτρα, χρονοδιακόπτη και πολλά άλλα.