Όλοι για το παρανοϊκό Android προσαρμοσμένο ROM

Τι είναι το Paranoid Android και πρέπει να το εγκαταστήσετε;

Το Paranoid Android, που δεν πρέπει να συγχέεται με το τραγούδι του Radiohead, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προσαρμοσμένα ROMs για το Android, δεύτερο μόνο με το LineageOS, (γνωστό στο παρελθόν ως CyanogenMod ). Και οι δύο προσφέρουν πολλά χαρακτηριστικά για να προσαρμόσετε το Android σας, πέρα ​​από το τι προσφέρει η έκδοση του Android OS. Πρώτα πρέπει να ρίζατε το τηλέφωνό σας, προτού μπορέσετε να εγκαταστήσετε ή να "flash" μια προσαρμοσμένη ROM. ουσιαστικά αντικαθιστάτε το ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα Android. Οι προσαρμοσμένες ROMs εκμεταλλεύονται την πολιτική ανοιχτού κώδικα του Android και συχνά οι δυνατότητες που είναι διαθέσιμες σε αυτές τις προσαρμοσμένες ROMs καταλήγουν στην επίσημη έκδοση του Android. Για παράδειγμα, εάν συγκρίνετε τα Android Lollipop, Marshmallow και Nougat με παλαιότερες εκδόσεις του LineageOS, θα δείτε μερικές παρόμοιες λειτουργίες, όπως οι ρυθμίσεις κοκκώδους ειδοποίησης.

Εάν διαθέτετε ένα smartphone της Google, όπως το Pixel ή μια συσκευή που δεν έχει ξεκλειδωθεί όπως το Moto X Pure Edition , μπορεί να μην βρείτε την ανάγκη να ριζώνετε τη συσκευή σας ή να αναβοσβήνετε μια προσαρμοσμένη ROM καθώς θα έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες λειτουργίες και τις ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος μόλις είναι διαθέσιμες. Οι συσκευές που εκτελούν ένα λειτουργικό σύστημα που είναι μια έκδοση ή δύο πίσω, θα πρέπει να περιμένουν να μεταπηδήσει ο φορέας εκμετάλλευσης της ενημερωμένης έκδοσης, η οποία μπορεί συχνά να είναι μήνες ή και ένα χρόνο ή και περισσότερο, αφού η Google την κυκλοφορήσει.

Τι προσφέρει το Paranoid Android

Το Paranoid Android προσφέρει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμφάνιση και την αίσθηση της διασύνδεσης του smartphone σας και σας δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο στις εσωτερικές λειτουργίες της συσκευής σας. Το δείκτη του ποντικιού, αληθινό με το όνομά του, σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις ειδοποιήσεις και να απαντήσετε σε αυτές χωρίς να αφήσετε την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή. Έτσι, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το κείμενο από το BFF χωρίς να διακόψετε το παιχνίδι που παίζετε ή το βίντεο που παρακολουθείτε. Η εντυπωσιακή λειτουργία απομακρύνει τις περισπασμούς και σας δίνει μεγαλύτερη οθόνη στην αγορά ακινήτων, αποκρύπτοντας τις γραμμές συστήματος, όπως την ημερομηνία και την ώρα και τα κουμπιά λογισμικού. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Pie, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα κουμπιά πλοήγησης, μετακινώντας το όταν τα χρειάζεστε. Οι Δυναμικές Γραμμές Συστήματος (γνωστός και ως DSB) σας επιτρέπουν να συγχωνεύσετε την κατάσταση και τις γραμμές πλοήγησης για να συνδυάσετε καλύτερα με το περιβάλλον περιεχόμενο.

Το Peek εμφανίζει τις ειδοποιήσεις σας στην οθόνη κλειδώματος σας, μια λειτουργία που είναι επίσης διαθέσιμη σε συσκευές Android που εκτελούν Lollipop ή αργότερα.

Μπορείτε επίσης να ξεμπλέξετε τη διεπαφή σας κατεβάζοντας θέματα CyanogenMod από το Google Play Store.

Άλλα προσαρμοσμένα Android ROM

Δεν χρειάζεται να αναβοσβήνετε μια προσαρμοσμένη ROM όταν ρίζατε το τηλέφωνό σας, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε ένα. Στη συνέχεια, θα έχετε πρόσβαση σε μια καλά σχεδιασμένη διεπαφή, χαρακτηριστικά εξατομίκευσης και άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Εκτός από το Paranoid Android, μπορείτε να εγκαταστήσετε το LineageOS, το AOKP (Android Open Kang Project) και δεκάδες άλλα. Επίσης, δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε σε κάποιον. μπορείτε να δοκιμάσετε όσα θέλετε και στη συνέχεια να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη προσαρμοσμένη ROM για το smartphone σας. Τέλος, μπορείτε να αντιστρέψετε τη διαδικασία της ριζοβολίας εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την εμπειρία και επιστρέψτε στο απλό παλιό Android. Πριν ξεκινήσετε, μάθετε πώς μπορείτε να ρίζατε το smartphone σας με ασφάλεια .

Ραδιόφωνο του τηλεφώνου σας

Το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση μιας προσαρμοσμένης ROM είναι η ρίζα του smartphone σας. Η ριζοβολία σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στο τηλέφωνό σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε εφαρμογές κατά βούληση. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. υπάρχουν μόνο μερικά βήματα, αλλά χρειάζεστε λίγο τεχνικές γνώσεις για να το κάνετε σωστά.

Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας προσφέρει πολλά οφέλη. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να αφαιρέσετε bloatware. Πρόκειται για ανεπιθύμητες εφαρμογές που έχουν προ-φορτωθεί από την Google, από τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας ή από τον ασύρματο σας μεταφορέα. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εφαρμογές που σχεδιάζονται μόνο για ριζωμένα τηλέφωνα, όπως το Titanium Backup, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας σε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα και το Root Call Blocker Pro, το οποίο αποκλείει τις ανεπιθύμητες κλήσεις και το spam. Υπάρχουν επίσης εργαλεία αφαίρεσης εφαρμογών, τα οποία σας επιτρέπουν να απεγκαταστήσετε πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα και εφαρμογές που ενεργοποιούν την πρόσδεση ασύρματου δικτύου, ακόμη και αν ο φορέας σας αποκλείει τη συγκεκριμένη λειτουργία ή χρεώνει επιπλέον για αυτήν.