Το σύστημα ήχου της τηλεόρασης Pioneer SP-SB03 βασίζεται σε ηχητικό σύστημα

Παρόλο που οι ηχητικές ράβδοι είναι πλέον η κυρίαρχη εναλλακτική λύση στα συστήματα ηχητικών συστημάτων οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιούν ξεχωριστά ηχεία , μια άλλη επιλογή κερδίζει επίσης πολύ δημοτικότητα, το τηλεοπτικό ηχομονωτικό σύστημα κάτω από την τηλεόραση.

Τα συστήματα αυτά κινούνται με διαφορετικά ονόματα ανάλογα με τον κατασκευαστή (Sound Base, Z-Base, Sound Platform, Sound Stand και ακούσαμε ακόμη και τον όρο Sound Slab), αλλά έχουν ένα κοινό πράγμα, αντί για ένα sound bar που τοποθετείται ή τοποθετείται πάνω ή κάτω από την τηλεόραση (μερικές φορές συμπεριλαμβάνεται και ένα υπογούφερ που τοποθετείται στο πάτωμα), το ηχοσύστημα κάτω από την τηλεόραση ενσωματώνεται μέσα σε ένα ενιαίο ντουλάπι που λειτουργεί τόσο ως ηχοσύστημα all-in-one, όσο και ως πλατφόρμα ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την τηλεόρασή σας επάνω. Αυτό δεν είναι μόνο εξοικονόμηση χώρου αλλά μειώνει την οπτική ακαταστασία της ύπαρξης ξεχωριστής μπάρας ήχου και / ή υπογούφερ.

Η Pioneer, αυτή τη στιγμή προσφέρει μια πολύ δυνατή επιλογή μπάρας ( διαβάστε την αναθεώρηση του συστήματος Speaker Bar της SP-SB23W της Pioneer ), αποφάσισε να εισαγάγει επίσης μια επιλογή ηχητικού συστήματος κάτω από την τηλεόραση, η οποία αναφέρεται ως βάση ηχείων SP-SB03 Σύστημα ήχου τηλεόρασης. Όπως και με το σύστημα Speaker Bar SP-SB23W, η βάση ηχείων SP-SB03 σχεδιάστηκε από τον Andrew Jones.

Τα χαρακτηριστικά του SP-SBO3 περιλαμβάνουν:

Κατασκευή καμπίνας

Το SP-SBO3 χρησιμοποιεί σύνθετη ξύλινη κατασκευή. Αυτό παρέχει ένα στερεό ντουλάπι που όχι μόνο παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη για να ρυθμίσετε μια τηλεόραση στην κορυφή - αλλά παρέχει τον απαραίτητο έλεγχο για ανεπιθύμητη δόνηση ηχείων / ντουλαπιών. Οι περισσότερες τηλεοράσεις με μεγέθη οθόνης 55 ιντσών ή μικρότερες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του ντουλαπιού.

Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SP-SBO3 είναι ένα βασικό σύστημα ήχου για έναν βιντεοπροβολέα. Απλά τοποθετήστε τον προβολέα βίντεο και κάντε μερικές μικρές ρυθμίσεις σύνδεσης. Για συγκεκριμένες λεπτομέρειες, διαβάστε την αναφορά μου σχετικά με τον τρόπο χρήσης ενός βιντεοπροβολέα με σύστημα ήχου κάτω από την τηλεόραση

Οι διαστάσεις του πλαισίου του SP-SB03 (WHD) είναι 28 x 4 3/4 x 16-ίντσες. Έτσι κρατήστε αυτό το μυαλό όταν προσπαθείτε να ταιριάξετε με το δικό σας περίπτερο της τηλεόρασης ή το αποτύπωμα του βίντεο προβολέα.

Συμπλήρωμα ηχείων

Μέσα σε ένα ενιαίο περίβλημα, το SP-SBO3 περιλαμβάνει έξι ηχεία ηχείων (2 γούφερ 4 ιντσών, 2 μεσαία γραμμή 3 ιντσών, 2 μεγάλα tweeters 1 ιντσών). Τα woofer τοποθετούνται έτσι ώστε να πυροδοτούν προς τα κάτω για πιο αποτελεσματική απόκριση χαμηλής συχνότητας και υποστηρίζονται περαιτέρω από δύο οπίσθιες θύρες ( σχεδιασμός μπάσων ), ενώ τα μεσαία και τα tweeters φωτίζονται προς τη θέση ακρόασης.

Χαρακτηριστικά ενισχυτή

Για την αποτελεσματικότερη τροφοδοσία του συστήματος, κάθε ηχείο έχει εκχωρηθεί με τον δικό του ενισχυτή (28 watt ανά οδηγό που μετράται με δοκιμαστικό τόνο 1kHz, 1% THD , στα 4 ohm ).

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου:

Το SP-SB03 ενσωματώνει αποκωδικοποίηση ήχου Dolby Digital , που υποστηρίζεται από 3 πρόσθετες λειτουργίες ήχου (ταινίες, μουσική και παράθυρο διαλόγου). Επίσης, και πρόσθετη λειτουργία 3D Audio Expansion παρέχεται για καλύτερη εμπειρία ακρόασης κατά την παρακολούθηση ταινιών.

Συνδέσεις

Το SP-B03 παρέχει μια σειρά από συνδέσεις εισόδου αναλογικού στερεοφωνικού και ψηφιακού οπτικού σήματος.

Από την άλλη πλευρά, το SP-BO3 δεν παρέχει εισόδους / εξόδους HDMI - πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα χαρακτηριστικά όπως Audio Return Channel ή video pass-through. Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή αναπαραγωγής DVD ή Blu-ray Disc με την τηλεόραση και το SP-B03, πρέπει να πραγματοποιήσετε ξεχωριστές συνδέσεις βίντεο και ήχου στη βάση της τηλεόρασης και του ηχείου.

Bluetooth

Εκτός από τη φυσική συνδεσιμότητα, το SP-SB03 ενσωματώνει επίσης ασύρματο Bluetooth , το οποίο επιτρέπει άμεση ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως smartphones και tablet.

Επιλογές ελέγχου

Για ευκολία ελέγχου, η βάση των ηχείων μπορεί να ελέγχεται μέσω των χειριστηρίων του μπροστινού πίνακα ή μέσω ενός απομακρυσμένου τηλεχειριστηρίου μεγέθους πιστωτικής κάρτας. Το τηλεχειριστήριο παρέχει ξεχωριστό έλεγχο έντασης ήχου για τα κύρια ηχεία και τα woofer καύσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Επίσημη σελίδα Pioneer SP-SB03 του ηχείου

Για προτάσεις σχετικών προϊόντων, ελέγξτε επίσης την τρέχουσα λίστα των Sound Bars, των προβολέων ψηφιακού ήχου και των τηλεοπτικών συστημάτων ήχου , τα οποία ενημερώνονται σε περιοδική βάση.