Αντιμετώπιση προβλημάτων ενός καναλιού ανεπιθύμητου ηχείου

Περάστε λιγότερο από 20 λεπτά για να χρησιμοποιήσετε το στερεοφωνικό σας σύστημα ηχείων

Υπάρχει μια πρακτική στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε όταν ασχολείστε με στερεοφωνικά ή πολυκαναλικά συστήματα . Τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να απομονώσετε γρήγορα τα λειτουργικά προβλήματα και να εγκαταστήσετε το συγκεκριμένο στοιχείο ή / και την περιοχή όπου ξεκινά το πρόβλημα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων καναλιού ομιλητών

  1. Ελέγξτε εάν το κανάλι του ηχείου είναι εκτός λειτουργίας με όλες τις πηγές.
    1. Εάν ένα κανάλι ηχείου δεν θα παίξει ανεξάρτητα από την είσοδο, μπορείτε να περιορίσετε με μεγαλύτερη σιγουριά την πηγή προβλήματος σε ένα ζήτημα ομιλητών (μπορείτε να μεταβείτε στο βήμα 3, αλλά να επιστρέψετε εδώ αν δεν βρεθεί λύση).
    2. Για παράδειγμα, εάν το πρόβλημα υπάρχει μόνο σε DVD και όχι σε άλλη πηγή, όπως ραδιόφωνο ή CD player, τότε είναι πιθανό είτε το DVD player είτε το καλώδιο που συνδέει τον δέκτη ή τον ενισχυτή να είναι κακό. Αντικαταστήστε αυτό το καλώδιο με ένα νέο καλώδιο (ή αυτό που έχετε επιβεβαιώσει ότι είναι σε κατάσταση λειτουργίας πριν δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα)
    3. Θυμηθείτε να ελέγξετε ότι ο έλεγχος ισορροπίας είναι κεντραρισμένος και ο όγκος είναι αρκετά μεγάλος για να ακουστεί. Εάν το πρόβλημα παραμένει, προχωρήστε στο δεύτερο βήμα.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό δεν είναι ελαττωματικό.
    1. Οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να παρουσιάσουν δυσλειτουργία ή να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή, συχνά με μικρή ή καθόλου προειδοποίηση. Εάν η αντικατάσταση του καλωδίου στο προηγούμενο βήμα δεν έβλεπε τα πράγματα, τότε το ζήτημα θα μπορούσε να είναι η ίδια η πηγή.
    2. Αντικαταστήστε το προϊόν προέλευσης για άλλο, του ίδιου τύπου, συνδέοντάς το με τον αρχικό δέκτη ή τον ενισχυτή και τα ηχεία. Βεβαιωθείτε ότι η προσωρινή αντικατάσταση είναι λειτουργική και χωρίς προβλήματα. Εάν οι νέες δοκιμές δείχνουν ότι όλα τα κανάλια των ηχείων παίζουν τώρα όπως πρέπει, τότε γνωρίζετε ότι δεν είναι ο ομιλητής, αλλά ο χρόνος της συσκευής για να αγοράσετε μια νέα συσκευή .
    3. Διαφορετικά, αν το κανάλι εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μεταβείτε στο τρίτο βήμα.
  1. Αλλάξτε τα δεξιά και τα αριστερά ηχεία καναλιών.
    1. Αυτός είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να ελέγξετε αν ένας ομιλητής είναι πραγματικά κακός ή όχι.
    2. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι το σωστό κανάλι δεν λειτουργεί όταν είναι συνδεδεμένο στο δεξιό ηχείο, αλλά το αριστερό κανάλι λειτουργεί καλά όταν είναι συνδεδεμένο στο αριστερό ηχείο. Αφού τα αλλάξετε, τοποθετώντας το αριστερό ηχείο στο δεξιό κανάλι και αντίστροφα, αν το αριστερό κανάλι ξαφνικά δεν λειτουργεί όταν είναι συνδεδεμένο στο δεξί ηχείο, τότε γνωρίζετε ότι το πρόβλημα έγκειται στο ίδιο το δεξιό ηχείο.
    3. Εάν, μετά την εναλλαγή, το αριστερό κανάλι λειτουργεί με το δεξιό ηχείο καναλιού, τότε το πρόβλημα δεν είναι το ηχείο. Έχει να κάνει με κάτι άλλο στο σύστημα - είτε τα καλώδια των ηχείων ή / και τον δέκτη ή τον ενισχυτή.
    4. Μεταβείτε στο βήμα τέσσερα.
    5. Σημείωση: Απενεργοποιείτε πάντα όλες τις μονάδες πριν αφαιρέσετε ή αντικαταστήσετε καλώδια ή καλώδια ηχείων.
  2. Εργαστείτε προς τα πίσω για να ελέγξετε για διακοπές ή σπασμένες συνδέσεις.
    1. Ξεκινώντας από το ηχείο και μετακινώντας προς το δέκτη ή τον ενισχυτή, ελέγξτε προσεκτικά ολόκληρο το μήκος του καλωδίου για τυχόν σπασίματα ή σπασμένες συνδέσεις. Δεν χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στα περισσότερα καλώδια.
    2. Εάν υπάρχουν συνδέσμους, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση διατηρεί μια ασφαλή και σωστή σύνδεση. Εάν κάτι φαίνεται αμφισβητήσιμο ή δεν είστε σίγουροι, αντικαταστήστε το καλώδιο των ηχείων και ελέγξτε ξανά όλο το σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια είναι καλά συνδεδεμένα με τους ακροδέκτες στις πλάτες του δέκτη / ενισχυτή και του ηχείου. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φθαρμένα άκρα που να αγγίζουν οποιαδήποτε μεταλλικά μέρη - ακόμα και μια αδέσποτη κλωστή μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.
    3. Αν το καλώδιο ηχείου είναι σε καλή κατάσταση, αλλά το εν λόγω κανάλι εξακολουθεί να μην λειτουργεί, τότε πιθανόν υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό του δέκτη ή του ενισχυτή. Μπορεί να είναι ελαττωματικό, επομένως συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή του προϊόντος για επιλογές εγγύησης και / ή επισκευής.