Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων με τις εικόνες Google

01 από 02

Μεταβείτε στην Αναζήτηση εικόνων Google

Αποτύπωση οθόνης

Μπορεί να γνωρίζετε ότι η Αναζήτηση εικόνων Google (images.google.com) μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια φωτογραφία κάτι όταν την αναζητάτε. Για παράδειγμα, αν δεν είστε σίγουροι για το τι μοιάζει με το "wolverine", μπορείτε να αναζητήσετε ένα και να το βρείτε.

Μπορεί επίσης να γνωρίζετε ότι μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις για να βρείτε εικόνες με λιγότερους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων . Είναι εξίσου αξιόπιστο με τους ανθρώπους που ανεβάζουν αυτές τις εικόνες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο τέχνασμα για να έχετε το μανίκι σας.

Μόλις βρείτε μια εικόνα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εικόνα για να ξεκινήσετε μια αναζήτηση για παρόμοιες εικόνες. Ωστόσο, ένα από τα πιο cool πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Google Images αυτή τη στιγμή είναι να το κάνετε αντίστροφα. Είναι λίγο σαν να κάνετε μια αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου, μόνο με μια εικόνα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της κάμερας στο πλαίσιο αναζήτησης Google Images.

Ας στείλουμε την επόμενη σελίδα για να δούμε πώς λειτουργεί αυτό.

02 του 02

Αναζήτηση βάσει εικόνας

Αποτύπωση οθόνης

Για να ανακεφαλαιώσετε: έχετε μεταβεί στο i mages.google.com και κάνατε κλικ στο εικονίδιο κάμερας στην Αναζήτηση εικόνων Google . Αυτό θα πρέπει να ανοίξει ένα κουτί παρόμοιο με αυτό που βλέπετε σε αυτή τη συλλογή οθόνης. Παρατηρήστε ότι σας προσφέρει τρεις τρόπους για να κάνετε αναζήτηση με εικόνα.

Η πρώτη μέθοδος: επικολλήστε τη διεύθυνση URL μιας εικόνας στο παράθυρο . Αυτό είναι βολικό αν έχετε μια εικόνα Flickr ή κάποιος έχει tweeting ένα μίμ. Βρείτε τη διεύθυνση URL της ίδιας της εικόνας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέγοντας "copy image URL". Λάβετε υπόψη ότι η Google δεν θα πραγματοποιήσει αναζήτηση βάσει εικόνας εάν επικολλήσετε σε μια διεύθυνση URL για έναν ιδιωτικό ιστότοπο, οπότε αυτό δεν θα λειτουργήσει για την εύρεση της προέλευσης αυτής της μνήμης του Facebook, για παράδειγμα.

Θα λειτουργήσει αν κατεβάσετε πρώτα την εικόνα από το Facebook. (Σε μια πλευρά, εάν κάνετε λήψη εικόνων που έχουν μοιραστεί ιδιωτικά μαζί σας στο Facebook, παρακαλούμε να θυμάστε πως χρησιμοποιείτε αυτές τις εικόνες.) Αυτό μας φέρνει στη δεύτερη μέθοδο αναζήτησης. Εάν έχετε μια εικόνα στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να σύρετε την εικόνα στο πλαίσιο αναζήτησης . Αυτό λειτουργεί καλά στο Chrome. Μπορεί να μην λειτουργήσει καθόλου στο IE.

Αν η μεταφορά δεν λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο τριών και να κάνετε κλικ στην καρτέλα "Μεταφόρτωση εικόνας" . Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια εικόνα στην επιφάνεια εργασίας σας.

Τι λέει μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Google Images;

Εξαρτάται από την εικόνα πηγή σας. Για παράδειγμα, έχετε μια φωτογραφία ενός ζώου που πυροβολήσατε με την κάμερά σας στην επιφάνεια εργασίας σας και δεν έχετε ιδέα για το τι είναι αυτό το ζώο. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνων και η Google θα προσπαθήσει να βρει παρόμοιες εικόνες. Μπορεί να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε την εικόνα σας. Μερικές φορές μπορεί ακόμη και να έχετε πλήρη αποτελέσματα με μια καταχώρηση Wikipedia για το θέμα. Άλλες εικόνες θα τραβήξουν ιστορίες ειδήσεων ή πράγματα που η Google καθορίζει ως παρόμοια θέματα, "χαριτωμένα μωρά ζώα", για παράδειγμα.

Τα πράγματα Η αναζήτηση Google ανά εικόνα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε

Παπούτσια . Μην χτυπήσετε αυτή την ιδέα. Αν βρείτε μια εικόνα ενός ζευγαριού παπουτσιών που λατρεύετε αλλά δεν μπορείτε να το εντοπίσετε, δοκιμάστε να κάνετε μια αναζήτηση ανά εικόνα για να βρείτε ένα παρόμοιο ζευγάρι. Μπορείτε συνήθως να βρείτε ένα μέρος για να αγοράσετε παρόμοια παπούτσια, και μερικές φορές θα βρείτε ακόμη και μια ακριβή αντιστοιχία για τα παπούτσια που αναζητούσατε. Το ίδιο ισχύει και για τα παλτά, τα καπέλα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά.

Έλεγχος επαληθεύσεων . Υπάρχει πάντα μια εικόνα αμφισβητήσιμης καταγωγής που κυκλοφορεί στο Facebook ή στο Twitter. Τσέκαρέ το. Είναι αυτή η εικόνα ενός άντρα σε ένα καμένο κτίριο πραγματικά από την Ουκρανία μόλις τώρα, ή προέκυψε από μια παλιά εικόνα; Κάντε μια αναζήτηση ανά εικόνα και δείτε τις ημερομηνίες. Μήπως ταιριάζουν; Μπορεί ακόμη και να βρείτε την προέλευση της φωτογραφίας.

Αναγνώριση σφαλμάτων ή ζώων . Αυτό είναι τεράστιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι δηλητηριώδης κισσός; Ήταν πραγματικά ένα κογιότ; Εάν έχετε μια φωτογραφία, μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση ανά εικόνα. Ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε για να βρείτε τα καλύτερα είδη εικόνων για αυτή τη χρήση.