Ο Wii U Vendetta της EA

Οι δηλώσεις της EA θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως "DIE LOATHSOME CREATURE!"

Το 2011, ο CEO της Electronic Arts βρισκόταν στη σκηνή με το Satoru Iwata της Nintendo κατά τη διάρκεια του Wii U, αποκαλύπτοντας μια "πρωτοφανή συνεργασία" μεταξύ των δύο. Η φύση αυτής της συνεργασίας δεν αποκαλύφθηκε ποτέ πλήρως, αλλά η πραγματική υποστήριξη της EA κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης του Wii U ήταν χλιαρή. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του Wii U 2012, ένας εκπρόσωπος PR ανακοίνωσε ότι δεν έχει τίποτα - τίποτα - σε εξέλιξη για το Wii U. Μετά την απελευθέρωση τεσσάρων παιχνιδιών, μόνο ένα από τα οποία έδειξε κάποια πραγματική δέσμευση να κάνει κάτι ξεχωριστό για την κονσόλα, Η EA πλένει τα χέρια της από το Wii U. Μετά από την οποία φάνηκαν, για κάποιο μυστηριώδη λόγο, κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να την βυθίσουν.

Τα Σημάδια: Η EA Συζητά κάτω από το Wii U

Οι εκδότες παιχνιδιών δεν έχουν απεριόριστες δυνατότητες, οπότε μπορείτε πιθανότατα να κάνετε μια υπόθεση στην οποία η EA δεν βάζει μεγάλη προσπάθεια σε μια κονσόλα που ήταν αργή από την πύλη, αλλά η συμπεριφορά της EA έναντι του Wii U ήταν εντελώς τρελή, φαίνεται να είναι μίγμα αναξιοπρεπής και δυσανασχετικότητας σε συνδυασμό με μια μικρή ανικανότητα.

Αν προσέχες, ήξερες ότι η EA είχε εγκαταλείψει το Wii U μετά από αρκετές ιστορίες που ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου του 2016. Πρώτα από αυτό υπήρξε ένα tweet από τον τεχνικό διευθυντή της EA DICE Johan Andersson που είπε ο Frostbite, χρησιμοποιώντας για τα περισσότερα από τα επερχόμενα παιχνίδια τους, δεν έτρεξε το Wii U. Το tweet είπε ότι τα αποτελέσματα με τον κινητήρα Frostbite 2 δεν υποσχέθηκαν στην κονσόλα, έτσι ποτέ δεν προσπάθησαν να τρέξουν την πιο πρόσφατη έκδοση, Frostbite 3.

Ακολούθησε μια συνέντευξη στο Eurogamer με τον Patrick Bach στην οποία εξήγησε ότι το Battlefield 4 δεν έρχεται στο Wii U επειδή η κονσόλα ήταν πολύ αδύναμη. Στην πραγματικότητα, πρότεινε πολύ έντονα ότι το Wii U ήταν λιγότερο ισχυρό από το 360 και το PS3. ότι ήταν χαμηλότερο από ό, τι ήταν πρόθυμοι να πάνε.

Ενώ η EA ήταν απρόθυμη να κάνει οποιαδήποτε εργασία για να πάρει Frostbite τρέχει στο Wii U επειδή είπε ότι δεν είχε την εξουσία, λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσαν "Frostbite Go", μια έκδοση του κινητήρα που θα τρέξει σε smartphones, επιτρέποντάς τους να κλιμακώσουν τους τρόπος παιχνιδιού, τρόπος προς τα κάτω.

The Ramp Up: Συζήτηση για τα σκουπίδια της EA

Αν όλα ήταν πάρα πολύ λεπτές, τελικά είχαμε μια σειρά από fanboyish tweets από τον Bob Summerwill της EA, όπου δήλωσε ότι το Wii U ήταν "χάλια", προσβάλλοντας τη δύναμή του, το eShop και τον ελεγκτή, και επιμένοντας ότι ο Mario θα έπρεπε να είναι στο PS4.

Η Summerwill δεν είναι ο πρώτος προγραμματιστής παιχνιδιών που παραπονιέται για την ισχύ του Wii U, παρόλο που το Wii U θεωρείται γενικά τουλάχιστον με τα PS3 και το Xbox 360.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό για αυτά τα σχόλια, ωστόσο, είναι το πόσο ανοιχτά είναι εχθρικά. Ακόμα κι αν οι υπάλληλοι της EA δεν τους αρέσει το Wii U, γιατί θα τους επιτεθούν τόσο φωναχτά;

Συγκρίνετε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον CEO της Insomniac Game Ted Price. Όταν ρωτήθηκε για το Wii U, είπε ότι η εταιρεία απλά δεν είχε πόρους για να αναπτυχθεί για την κονσόλα αυτή τη στιγμή, αλλά ότι του άρεσε και θεώρησε ότι χρειάστηκε μόνο καλύτερη υποστήριξη από τη Nintendo.

Γιατί οι άνθρωποι της EA δεν θα έλεγαν κάτι περισσότερο; Αντ 'αυτού, κάθε δήλωση δυσφήμιζε το Wii U.

Η υποστήριξη της EA για το Wii U ήταν ελάχιστη από την αρχή, με μια σειρά από λιμάνια παιχνιδιών που οι περισσότεροι βασικοί παίκτες είχαν ήδη παίξει. Απελευθέρωσαν ακόμη και το Wii U Mass Effect 3 ταυτόχρονα με την κυκλοφορία ολόκληρης της τριλογίας για το 360 / PS3, σαν να ήθελαν να φωνάξουν "Εμείς θα σας δώσουμε τα παπούτσια μας!" Στη συνέχεια, έχοντας κάνει τόσο λίγα για το Wii U , παραπονέθηκαν ότι τα παιχνίδια τους δεν πωλούσαν αρκετά καλά. Εάν δεν πρόκειται καν να προσπαθήσετε, πώς μπορείτε να περιμένετε να πετύχετε;

Φαινόταν EA απλά μισούσε το Wii U, και ίσως Nintendo επίσης. Γιατί αλλιώς αρνείται να βάλει το Crysis 3 στην κονσόλα παρόλο που το Crytek ενδιαφέρθηκε να το κάνει; Ήταν σαν να μισούσε το Wii U ήταν μέρος της εταιρικής κουλτούρας της EA.

Το ερώτημα είναι γιατί; Μετά από όλα, πριν από δύο χρόνια, η EA γνώριζε την κονσόλα που έβγαινε, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι είναι επειδή δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το PS4. Ήξεραν τι ήταν το μηχάνημα και εξέφραζαν ενθουσιασμό και υποστήριξη για αυτό, παρόλο που ήταν ένας από τους πρώτους εκδότες που ουσιαστικά εγκατέλειψαν το πρωτότυπο Wii. Και ενώ οι αδύναμες πωλήσεις του Wii U θα μπορούσαν να επηρεάσουν τι κάνουν οι εκδότες τώρα , η συμπεριφορά της EA ήταν άβολη πριν ξεκινήσει η κονσόλα.

Η θεωρία: Η κόλαση δεν έχει καμιά μανία σαν εκδοτικός οπαδός

Πάντα βρήκα τον εαυτό μου να επιστρέψω στη φήμη ότι η EA απορρίφθηκε όταν προσπάθησαν να πουλήσουν τη Nintendo χρησιμοποιώντας το σκανδιναβικό τους EA Origin ως eShop του Wii U. Μπορεί να υπάρξει άλλη μια εξήγηση, αλλά είναι η μόνη που έχει βγει ποτέ και θα εξηγούσε την απερισκεψία που εμφανίζεται στις πράξεις τους.

Για οποιονδήποτε λόγο, η EA φαινόταν να θέλει να σκοτώσει το Wii U. Το είχαν κάνει πριν. η πτώση της αθλητικής τους υποστήριξης για το Dreamcast το 1999 λέγεται ότι είναι ένα από τα πράγματα που σκότωσαν την κονσόλα. Αλλά ενώ το Wii U δεν ήταν ποτέ τόσο αγαπητό όσο το Dreamcast, η Nintendo ήταν ισχυρότερη εταιρεία από το SEGA το 1999 και παρά τους επικριτές που δήλωσαν τις ενέργειες της EA ως το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Wii U, πολλοί καταπληκτικοί τίτλοι εκτός της EA η κονσόλα επιπλέει.

Ελπίζω κάποια μέρα κάποιος από τη Νintendo ή την EA να βγει και να πει τι συνέβη στη γη. Το μόνο που έχουμε δει είναι ο καπνός. ακόμα δεν ξέρουμε τι έσκασε σε φλόγες.