Αποκτήστε ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα Gmail

Μάθετε περισσότερα για νέα μηνύματα χωρίς να ανοίξετε τα εισερχόμενά σας

Το Gmail διευκολύνει γρήγορα να μάθετε εάν έχετε ένα νέο μήνυμα χωρίς να ανοίξετε τα εισερχόμενά σας. Αυτό μπορεί να γίνει ενεργοποιώντας μια ρύθμιση που σας δείχνει πόσες μη αναγνωσμένες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχετε με μια γρήγορη ματιά στη γραμμή σελιδοδεικτών του προγράμματος περιήγησης.

Γιατί οι ειδοποιήσεις ιστορικού είναι σημαντικές

Υπάρχουν πολλά πράγματα στον υπολογιστή μας που προκαλούν περισπασμούς και μπορείτε να ορίσετε ειδοποιήσεις για τα πάντα, από τα νέα μηνύματα έως τις τελευταίες ενημερώσεις ειδήσεων. Ωστόσο, εάν προσπαθείτε να είστε παραγωγικοί, πάρα πολλές ειδοποιήσεις μπορούν να βάλουν ένα σοβαρό αποσβεστήρα στη ροή εργασίας σας.

Η ειδοποίηση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων του Gmail είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να μάθετε αν έχετε νέα μηνύματα. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα εμφανιστεί ένας αριθμός δίπλα στο favicon του Gmail στη γραμμή σελιδοδεικτών του προγράμματος περιήγησης ή στην καρτέλα Gmail ενώ είναι ανοιχτό.

Αυτή η λειτουργία μετράει τον αριθμό των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων στο Gmail. Ωστόσο, αν διατηρήσετε καθαρό εισερχόμενό σας και σημειώσετε μηνύματα όπως διαβάζονται συχνά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίζετε πότε φτάνει ένα νέο μήνυμα χωρίς ενοχλητικές ειδοποιήσεις.

Χωρίς την ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας, μπορείτε ακόμα να λάβετε μια μέτρηση των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων ενώ το Gmail είναι ανοιχτό σε μια καρτέλα προγράμματος περιήγησης. Αυτό θα εμφανιστεί μετά τη λέξη "Εισερχόμενα" στην καρτέλα ως παρένθεση που περιβάλλει έναν αριθμό: Εισερχόμενα (1).

Πώς να ενεργοποιήσετε το εικονίδιο μη αναγνωσμένου μηνύματος

Ο αριθμός των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων του Gmail μπορεί να λειτουργήσει για ολόκληρο το φάκελο εισερχομένων. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τα Εισερχόμενα προτεραιότητας, θα εμφανίζονται μόνο νέα μηνύματα για αυτό το πλαίσιο, έτσι ώστε να μην ενημερώνονται μηνύματα spam, κοινωνικά ή προωθητικά μηνύματα.

Μόλις ενεργοποιήσετε το εικονίδιο "Μη αναγνωσμένα μηνύματα", θα δείτε έναν αριθμό που επικαλύπτει το εικονίδιο στον σελιδοδείκτη Gmail στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης καθώς και στην καρτέλα, ενώ το Gmail είναι ανοιχτό. Το εικονίδιο θα έχει πάντα το "0", ώστε να γνωρίζετε ότι η λειτουργία λειτουργεί και θα αλλάξει με κάθε νέο μη αναγνωσμένο μήνυμα που εισέρχεται.

Για να ενεργοποιήσετε το εικονίδιο "Μη αναγνωσμένο μήνυμα":

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στο Gmail και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Εργαστήρια.
  3. Αναζητήστε το εργαστήριο "Εικονίδιο μη αναγνωσμένου μηνύματος" και κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποιημένη.
    • Για να βρείτε γρήγορα την επιλογή, μπορείτε να πληκτρολογήσετε "εικονίδιο μηνύματος" στη φόρμα αναζήτησης Labs.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών.

Σημειώστε ότι το εικονίδιο Μη αναγνωσμένου μηνύματος ενδέχεται να μην λειτουργεί σε όλα τα προγράμματα περιήγησης. Ενδεχομένως να δείτε το πρότυπο εικονίδιο στο Safari, για παράδειγμα, συμπεριλαμβανομένου του εάν πληκτρολογείτε το Gmail.