Πώς να επιλέξετε πολλαπλά μηνύματα γρήγορα στο Gmail

Το Gmail σάς επιτρέπει να κάνετε οτιδήποτε με συντομεύσεις πληκτρολογίου - πολλές από τις οποίες απαιτούν μόνο ένα μόνο κλειδί . Συνήθως, το πληκτρολόγιο είναι ταχύτερο από το ποντίκι. Μια προσέγγιση, ωστόσο, είναι ευκολότερη και ταχύτερη εάν χρησιμοποιείτε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο ταυτόχρονα: επιλέγοντας μια σειρά μηνυμάτων σε ένα φάκελο του Gmail.

Συνεργαζόμενοι, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σάς επιτρέπουν όχι μόνο να ελέγχετε γρήγορα τα διαδοχικά μηνύματα, αλλά μπορείτε επίσης να καταργήσετε την επιλογή αυτών των περιοχών μηνυμάτων από τις υπάρχουσες επιλογές. Στη συνέχεια, ενεργώντας με την αλήθεια, αρχειοθέτηση ή διαγραφή - μόνο τα σωστά μηνύματα είναι ένα κομμάτι παροιμιώδους κέικ.

Επιλέξτε Πολλαπλά μηνύματα στο Gmail

Για να ελέγξετε ταυτόχρονα πολλά μηνύματα:

  1. Ελέγξτε το πρώτο μήνυμα στην περιοχή με το ποντίκι. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου που βρίσκεται μπροστά από το μήνυμα.
  2. Κρατήστε το πλήκτρο Shift .
  3. Ελέγξτε το τελευταίο μήνυμα με το ποντίκι στην επιθυμητή περιοχή.

Όταν όλα τα μηνύματα έχουν επιλεγεί, μπορείτε να απελευθερώσετε το πλήκτρο Shift και ακόμη και να επιλέξετε άλλα μηνυγή μηνύματα. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια άλλη περιοχή και να αφαιρέσετε μεμονωμένα μηνύματα από την επιλογή κάνοντας κλικ στα πλαίσια ελέγχου τους ξανά.

Η κατάργηση της επιλογής μιας σειράς μηνυμάτων στο Gmail λειτουργεί ακριβώς έτσι.

Επιλέξτε Πολλαπλά μηνύματα βάσει κριτηρίων μηνύματος

Για να επιλέξετε ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην τρέχουσα προβολή βάσει των χαρακτηριστικών τους γρήγορα στο Gmail:

  1. Κάντε κλικ στο τρίγωνο προς τα κάτω (▾) στο κουμπί Επιλογή στη γραμμή εργαλείων της λίστας μηνυμάτων του Gmail.
  2. Επιλέξτε τα κριτήρια φιλτραρίσματος των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    • Όλα: ελέγξτε όλα τα μηνύματα στην τρέχουσα προβολή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να επιλέξετε όλα τα μηνύματα στην τρέχουσα ετικέτα ή τα αποτελέσματα αναζήτησης για δράση (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν είναι ορατά στην τρέχουσα σελίδα). Αν επιλέξετε όλα τα μηνύματα, σημειώστε ότι η κατάργηση κάθε επαλήθευσης οποιουδήποτε μηνύματος στην τρέχουσα σελίδα -ή μια σειρά, φυσικά, θα αποεπιλέξει επίσης όλα τα κρυμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. η νέα επιλογή θα περιλαμβάνει όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην τρέχουσα σελίδα μείον αυτά που δεν έχετε ελέγξει. Ως εναλλακτική λύση στην επιλογή όλων από το μενού, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου στο κουμπί Επιλογή απευθείας. Η συντόμευση πληκτρολογίου (με ενεργοποιημένες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του Gmail ): * a (αστερίσκος που ακολουθείται από 'a').
    • Καμία : αποεπιλέξτε όλα τα μηνύματα. Και εδώ, κάνοντας κλικ στο κουτί επιλογής στο κουμπί Επιλογή, είναι μια εναλλακτική λύση. θα συμπληρωθεί με ένα σημάδι επιλογής ( ) εάν όλα τα μηνύματα έχουν επιλεγεί και με σημάδι μείον ( - ) όταν ελέγχονται μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συντόμευση πληκτρολογίου: * n .
    • Διαβάστε : επιλέξτε όλα τα μηνύματα που έχουν επισημανθεί ως αναγνωσμένα. Συντόμευση πληκτρολογίου: * r .
    • Μη αναγνωσμένο : ελέγξτε όλα τα νέα και μη αναγνωσμένα μηνύματα. Συντόμευση πληκτρολογίου: * u .
    • Με αστέρι : επιλέξτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν επισημανθεί με αστέρι (οποιοδήποτε αστέρι θα κάνει). Συντόμευση πληκτρολογίου: * s .
    • Απεσταλμένα : επιλέξτε όλα τα μηνύματα που δεν επισημαίνονται με οποιοδήποτε αστέρι. Συντόμευση πληκτρολογίου: * t .

Όταν φιλτράρετε βάσει κριτηρίων και επιλέγετε όλες τις συνομιλίες στη σελίδα, το Gmail θα προσφέρει ένα αναδυόμενο παράθυρο δίπλα στο πλαίσιο Επιλογή όλων στην κορυφή της λίστας μηνυμάτων. Αυτό το αναδυόμενο παράθυρο σας ειδοποιεί ότι όλες οι συνομιλίες στη σελίδα έχουν επιλεγεί. Δίπλα σε αυτό το μήνυμα, θα δείτε μια υπερσύνδεση για να επιλέξετε όλες τις συνομιλίες που αντιστοιχούν σε αυτήν την αναζήτηση . Αν κάνετε κλικ στην υπερσύνδεση, θα επιλεγούν όλα τα μηνύματα στο Gmail -και όχι μόνο αυτά που εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή στη σελίδα-.

Οποιαδήποτε και αν είναι η ενέργεια που εκτελείτε, θα ισχύει για όλα τα επιλεγμένα μηνύματα.

Το Gmail υποστηρίζει αρκετές δεκάδες διαφορετικά κριτήρια αναζήτησης που έχουν εισαχθεί στη γραμμή αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών για να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε λέξεις-κλειδιά, αποστολείς, συνημμένα, μεγέθη μηνυμάτων και εύρος ημερομηνιών.

Εισερχόμενα από το Gmail

Το πρόγραμμα εισερχομένων της Google χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο για να επιλέξετε πολλά μηνύματα. Για να επιλέξετε μια περιοχή, τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο φωτογραφίας του αποστολέα για να αποκαλύψετε ένα πλαίσιο ελέγχου. Κάντε κλικ μεμονωμένα σε άλλα μηνύματα χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική hover-then-select ή μετακινήστε το τελευταίο μήνυμα στο εύρος και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ καθορίζετε και επιλέγετε - για να ελέγξετε όλα τα μηνύματα μεταξύ των δύο.

Κάνοντας κλικ με το πλήκτρο Ctrl μεμονωμένα, προσθέτει ή διαγράφει μηνύματα εκτός από ένα επιλεγμένο εύρος.