Πώς να αλλάξετε τη γραμματοσειρά του Android σας

Δεν σας αρέσει ο τρόπος εμφάνισης του κειμένου στο τηλέφωνο ή στο tablet σας; Αλλάξτε το

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς στο Android, αλλά η μέθοδος που χρησιμοποιείτε θα εξαρτηθεί από το ποιο τηλέφωνο ή το tablet που έχετε. Εάν διαθέτετε συσκευή Samsung ή LG, πολλά μοντέλα από αυτά τα εμπορικά σήματα διαθέτουν μια επιλογή γραμματοσειρών και μία επιλογή στις Ρυθμίσεις για να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς. Αν έχετε διαφορετική μάρκα τηλεφώνου ή tablet, μπορείτε να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς σας με λίγη βοήθεια από μια εφαρμογή εκκίνησης.

Αλλαγή στυλ γραμματοσειράς στη Samsung

Samsung Galaxy 8 Μενού οθόνης. Screenshot / Samsung Galaxy 8 / Renee Midrack

Η Samsung διαθέτει τις πιο εύρωστες επιλογές γραμματοσειρών προεγκατεστημένες. Η Samsung διαθέτει μια ενσωματωμένη εφαρμογή που ονομάζεται FlipFont που έρχεται προ-φορτωμένο με μια σειρά γραμματοσειρών. Για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά σας στα περισσότερα μοντέλα της Samsung, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη > Στυλ γραμματοσειράς και επιλέξτε τη γραμματοσειρά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Σε νεότερα μοντέλα, όπως το Galaxy 8, οι επιλογές γραμματοσειρών βρίσκονται σε μια ελαφρώς διαφορετική θέση. Σε αυτά τα νεότερα μοντέλα, ο πιο συνηθισμένος τρόπος αλλαγής της γραμματοσειράς σας είναι Ρυθμίσεις > Οθόνη > Μεγέθυνση οθόνης και γραμματοσειρές > Στυλ γραμματοσειράς και επιλέξτε τη γραμματοσειρά που σας αρέσει και πατήστε Εφαρμογή .

Προσθέτοντας περισσότερες επιλογές γραμματοσειρών στη Samsung

Πακέτα γραμματοσειρών τρίτου μέρους στο Google Play. Στιγμιότυπο οθόνης / Google Play / Renee Midrack

Επιπλέον στυλ γραμματοσειράς είναι επίσης διαθέσιμα για λήψη από το Google Play . Τα επιπλέον στυλ γραμματοσειράς που κυκλοφορεί από τη Monotype για λήψη, η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή FlipFont, έχουν γενικά μια αμοιβή ανά γραμματοσειρά (λιγότερο από $ 2.00 στις περισσότερες περιπτώσεις).

Υπάρχουν επίσης ορισμένες δωρεάν λήψεις που έχουν σχεδιαστεί από ανεξάρτητους προγραμματιστές για χρήση με την εφαρμογή FlipFont που περιλαμβάνεται στο Google Play, ωστόσο, πολλές από αυτές δεν λειτουργούν πλέον μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησε η Samsung στα περισσότερα μοντέλα μαζί με την ενημερωμένη έκδοση του Android Marshmallow . Ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος για αυτό το μπλοκ πακέτων γραμματοσειρών τρίτου μέρους είναι ένα ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων.

Σημείωση: Οι συσκευές Samsung Galaxy μπορούν επίσης να κάνουν λήψη γραμματοσειρών από το Galaxy Apps Store της Samsung.

Αλλαγή στυλ γραμματοσειράς στην LG

Επιλέξτε νέο τύπο γραμματοσειράς σε tablet LG. Screenshot / LG Tablet / Renee Midrack

Πολλά τηλέφωνα και tablet της LG έρχονται με τη δυνατότητα να αλλάξετε τη γραμματοσειρά σας προεγκατεστημένη. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε στα περισσότερα μοντέλα της LG:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  2. Αγγίξτε την οθόνη.
  3. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στον Τύπο γραμματοσειράς για να επιλέξετε από τις διαθέσιμες γραμματοσειρές.
  4. Όταν βρείτε ένα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, πατήστε το για να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά.

Προσθήκη περισσότερων γραμματοσειρών στην LG σας

Αλλάξτε τη ρύθμιση ασφαλείας για να επιτρέψετε λήψεις από άγνωστες πηγές. Screenshot / LG Tablet / Renee Midrack

Πρόσθετες γραμματοσειρές είναι διαθέσιμες για λήψη μέσω της εφαρμογής LG SmartWorld. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή από τον ιστότοπο της LG, θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας για να επιτρέψετε τη λήψη εφαρμογών από "άγνωστες πηγές", που σημαίνει από οποιοδήποτε σημείο εκτός από το Google Play. Να κάνω αυτό:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και στη συνέχεια πατήστε Ασφάλεια
  2. Επιλέξτε το πλαίσιο για Άγνωστες πηγές .
  3. Ένα παράθυρο προειδοποίησης που εμφανίζεται για να σας ενημερώσει για αυτή την επιλογή ενδέχεται να αφήσει τη συσκευή σας ευάλωτη.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και κλείστε τις ρυθμίσεις.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή και τις τυχόν γραμματοσειρές που θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τη συγκεκριμένη ρύθμιση ασφαλείας ακολουθώντας την ίδια διαδρομή και απλά να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου Άγνωστων πηγών.

Αλλαγή στυλ γραμματοσειράς σε άλλα Android κινητά τηλέφωνα

Το Google Play αναζητά δωρεάν εφαρμογές εκκίνησης Android. Στιγμιότυπο οθόνης / Google Play / Renee Midrack

Για τις περισσότερες άλλες μάρκες κινητών τηλεφώνων Android που δεν είναι Samsung ή LG, ο απλούστερος και ασφαλέστερος τρόπος αλλαγής των γραμματοσειρών είναι η χρήση μιας εφαρμογής εκκίνησης. Ενώ υπάρχει ένας άλλος τρόπος, είναι πολύ πιο περίπλοκος και απαιτεί την αλλαγή των αρχείων στον κατάλογο του λειτουργικού συστήματος. Απαιτεί επίσης να κατεβάσετε μια εφαρμογή που θα ριζώσει τη συσκευή σας ή θα σας δώσει πρόσβαση σε προστατευμένα αρχεία λειτουργικού συστήματος.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ριζοβολία του τηλεφώνου ή του tablet σας θα ακυρώσει την εγγύηση της συσκευής και ενδέχεται να προκαλέσει άλλα προβλήματα με τον τρόπο που εκτελεί η συσκευή.

Η κύρια διαφορά κατά τη χρήση μιας εφαρμογής εκκίνησης σε σύγκριση με μια προ-φορτωμένη δυνατότητα γραμματοσειράς, όπως οι λειτουργίες γραμματοσειράς LG και Samsung, είναι ότι οι ετικέτες και τα κύρια μενού θα έχουν τη νέα γραμματοσειρά που έχετε επιλέξει, αλλά συνήθως δεν θα λειτουργούν εντός μια διαφορετική εφαρμογή, όπως μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου. Και όχι όλες οι εφαρμογές εκκίνησης σας δίνουν την επιλογή να αλλάξετε μόνο το στυλ γραμματοσειράς. Ορισμένοι χρειάζονται λήψη πακέτων θέματος για να λειτουργήσουν με το πρόγραμμα εκκίνησης για πρόσβαση στις γραμματοσειρές και ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε ολόκληρο το θέμα για να κάνετε την αλλαγή.

Θα καλύψουμε δύο διαθέσιμες εφαρμογές που επιτρέπουν αλλαγές γραμματοσειράς χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόσετε ένα ολόκληρο θέμα. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εφαρμογές λειτουργούν διαφορετικά, ανάλογα με το εμπορικό σήμα του τηλεφώνου ή του tablet που έχετε και οι προγραμματιστές εφαρμογών κάνουν περιοδικές ενημερώσεις, οι οποίες ενδέχεται να αλλάξουν ή να περιορίσουν τις λειτουργίες.

Η εφαρμογή Android Launcher γίνεται προεπιλεγμένη αρχική οθόνη

Μενού ρυθμίσεων αρχικής σελίδας στο Android. Στιγμιότυπο οθόνης / Motorola Droid Turbo / Renee Midrack

Οι εφαρμογές εκκίνησης πρέπει να αναλάβουν ως προεπιλεγμένη αρχική οθόνη για να εμφανίζουν με συνέπεια τις αλλαγές γραμματοσειράς σας. Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά μια εφαρμογή εκκίνησης, το τηλέφωνό σας ή το tablet σας θα πρέπει να σας ζητήσουν να επιλέξετε αν θα το χρησιμοποιήσετε για την αρχική οθόνη Just One ή Always . Επιλέξτε Πάντα για να λειτουργήσει σωστά το πρόγραμμα εκκίνησης.

Μπορείτε επίσης να το αλλάξετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Συσκευή > Αρχική σελίδα και στη συνέχεια επιλέγοντας την εφαρμογή εκκίνησης που χρησιμοποιείτε.

Αλλαγή στυλ γραμματοσειράς με εκκίνηση Apex

Μενού σύνθετων ρυθμίσεων στο Apex Launcher. Screenshot / Apex Launcher / Renee Midrack

Το Apex Launcher είναι διαθέσιμο στο Google Play. Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή Apex Launcher, θα πρέπει αυτόματα να προσθέσετε δύο εικονίδια στην αρχική σας οθόνη - Apex Menu και Apex Settings .

Για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά σας:

  1. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις Apex.
  2. Στη συνέχεια, επιλέξτε Σύνθετες ρυθμίσεις.
  3. Από αυτό το μενού επιλέξτε Ρυθμίσεις εικονιδίου και στη συνέχεια Γραμματοσειρά εικονιδίων .
  4. Η οθόνη Γραμματοσειρά εικονιδίων εμφανίζει μια λίστα διαθέσιμων γραμματοσειρών. Επιλέξτε τη γραμματοσειρά που σας αρέσει και θα ενημερώσει αυτόματα τις ετικέτες εικονιδίων στο τηλέφωνό σας.

Δυστυχώς, αυτό δεν θα αλλάξει τη γραμματοσειρά σε άλλες εφαρμογές, αλλά δίνει μια νέα εμφάνιση στην αρχική οθόνη και στο μενού εφαρμογών.

Παράδειγμα γραμματοσειράς εκκίνησης Apex

Μενού εφαρμογών με γραμματοσειρά Dancing Script. Screenshot / Apex Launcher / Renee Midrack

Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Apex Launcher, επιλέξτε μια νέα γραμματοσειρά από τη λίστα και δείτε πώς φαίνεται.

Επιλέξτε τη δέσμη ενεργειών Dancing Script ως τη νέα γραμματοσειρά και, στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής για να την δείτε.

Αλλαγή στυλ γραμματοσειράς με GO Launcher Z

Μενού προτιμήσεων στο GO Launcher Z. Στιγμιότυπο / GO Launcher Z / Renee Midrack

Το GO Launcher Z μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς σας, αλλά ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί όπως και με άλλες εφαρμογές εκκίνησης. Εάν γνωρίζετε τις εφαρμογές εκκίνησης, ίσως έχετε ακούσει για το GO Launcher EX, το οποίο είναι η προηγούμενη έκδοση του GO Launcher. Υπάρχουν ακόμα ορισμένα υποστηριζόμενα θέματα και πακέτα γλωσσών για την έκδοση EX στο Google Play.

Μετά τη λήψη και το άνοιγμα της εφαρμογής, σύρετε το δάκτυλό σας προς τα πάνω στην αρχική οθόνη για να εμφανιστούν τα εικονίδια του μενού Εκκίνησης GO. Επειτα:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κλειδί που ονομάζεται Ρυθμίσεις GO , το οποίο θα ανοίξει το μενού Προτιμήσεις .
  2. Μόλις στο μενού Προτιμήσεις , πατήστε Γραμματοσειρά.
  3. Στη συνέχεια επιλέξτε Επιλογή γραμματοσειράς . Αυτό θα εμφανίσει ένα παράθυρο διαθέσιμων γραμματοσειρών.

Σάρωση για διαθέσιμες γραμματοσειρές με GO Launcher Z

Διευρυμένη λίστα διαθέσιμων γραμματοσειρών μετά την εκτέλεση της γραμματοσειράς σάρωσης στο GO Launcher Z. Screenshot / GO Launcher Z / Renee Midrack

Πριν επιλέξετε μία γραμματοσειρά, πατήστε πρώτα την επιλογή Γραμματοσειρά σάρωσης στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου γραμματοσειρών. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα πραγματοποιήσει σάρωση για τυχόν πακέτα γραμματοσειρών που υπάρχουν ήδη στο τηλέφωνό σας ως μέρος αρχείων συστήματος ή ακόμη και σε άλλες εφαρμογές. Για παράδειγμα, στο Droid Turbo, βρήκαμε μερικές ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές σε μια άλλη εφαρμογή που έχουμε ονομάσει INKredible.

Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση του τηλεφώνου σας και άλλων εφαρμογών για γραμματοσειρές, μπορείτε να μετακινηθείτε και να επιλέξετε τη γραμματοσειρά που σας αρέσει, αγγίζοντας τον κύκλο δίπλα της. Η νέα γραμματοσειρά εφαρμόζεται αυτόματα στις ετικέτες και τα εικονίδια του τηλεφώνου σας.

Σημείωση: Θα δείτε πιθανώς αρκετά αντίγραφα στη λίστα γραμματοσειρών από διαφορετικές εφαρμογές, καθώς πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν το ίδιο σύνολο τυποποιημένων γραμματοσειρών.

Go Launcher Z Παράδειγμα γραμματοσειράς

Οθόνη διαχειριστή εφαρμογών με γραμματοσειρά Luminari που εφαρμόστηκε χρησιμοποιώντας το GO Launcher Z. Screenshot / GO Launcher Z / Renee Midrack

Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το GO Launcher Z, επιλέξτε μια νέα γραμματοσειρά από τη λίστα και δείτε πώς φαίνεται.

Επιλέξαμε το Luminari ως τη νέα μας γραμματοσειρά και ανοίξαμε. Η εικόνα δείχνει πώς φαίνεται στο μενού διαχείρισης εφαρμογών.

Μια σημείωση σχετικά με το GO Launcher Z

Μαύρο dock μπαρ κατά μήκος του κάτω μέρους της οθόνης στο GO Launcher Z. Screenshot / GO Launcher Z / Renee Midrack

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στις δοκιμές του GO Launcher Z ήταν μια μαύρη γραμμή αποβάθρας στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης και οι οθόνες μενού εφαρμογών που αποκλείστηκαν από ένα τμήμα της οθόνης και δεν εξαφανίστηκαν ακόμα και μετά την επιλογή να αποκρύψει την αποβάθρα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής .

Ο συνηθέστερος λόγος για αυτήν την επίμονη μαύρη γραμμή αποβάθρας είναι ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν χάσει μια ενημερωμένη έκδοση ή δεν έχουν ενημερώσει ακόμα τον προγραμματισμό στις πιο πρόσφατες προδιαγραφές της Google / έκδοση έκδοση Android. Η εφαρμογή εκκίνησης δεν αναγνωρίζει ένα υπάρχον κουμπί ή εικονίδιο για την οθόνη του μενού εφαρμογών και εισάγει ένα.

Αυτό είναι συνηθισμένο όταν οι ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα Android κυκλοφορούν στο κοινό, αλλά το πρόβλημα συνήθως επιλύεται μέσω μιας διόρθωσης σφαλμάτων σε μια μελλοντική ενημέρωση εφαρμογής.