Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στο Android

Ανάλογα με τη συσκευή σας, είναι ένας διαφορετικός συνδυασμός κουμπιών

Ως χρήστης Android , γνωρίζετε ήδη ότι δεν είναι κάθε συσκευή Android ίδια με την επόμενη. Εξαιτίας αυτού, δεν είναι πάντα προφανές ποιος συνδυασμός κουμπιών είναι απαραίτητος για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει ελαφρά μεταξύ, ας πούμε, ένα Samsung Galaxy Note 8 , ένα Moto X Pure Edition ή ένα Google Pixel . Η βασική διαφορά έγκειται στο που το κουμπί Home βρίσκεται στο Android σας.

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε οποιαδήποτε συσκευή Android

Ρίξτε μια ματιά στο smartphone ή στο tablet σας. Έχει ένα υλικό (φυσικό) κουμπί Home, όπως οι συσκευές Samsung Galaxy και Google Pixel ;

Το κουμπί Αρχική σελίδα θα βρίσκεται στο κάτω πλαίσιο της συσκευής και μπορεί να διπλασιαστεί ως αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί Home και το κουμπί Power / Lock για μερικά δευτερόλεπτα. Το κουμπί Power / Lock είναι συνήθως στην επάνω ή στην πάνω δεξιά πλευρά της συσκευής.

Αν η συσκευή σας, όπως το Motorola X Pure Edition, το Droid Turbo 2 και το Droid Maxx 2 , δεν διαθέτει ένα κουμπί Home Hardware (αντικαταστάθηκε από ένα πλήκτρο προγραμματισμού), πατάτε το πλήκτρο Power / Lock και το πλήκτρο Volume Down στο ίδιο χρόνος.

Αυτό μπορεί να είναι λίγο αδέξια, αφού αυτά τα κουμπιά είναι όλα στη δεξιά πλευρά ενός smartphone. μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να γίνει σωστό. Ενδέχεται να καταλήξετε να ρυθμίσετε την ένταση ή να κλειδώσετε τη συσκευή. Αυτή είναι η ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείτε για την λήψη στιγμιότυπων οθόνης σε smartphone και tablet Google Nexus.

Πιάσε στιγμιότυπα οθόνης στις συσκευές Galaxy χρησιμοποιώντας κινήσεις και χειρονομίες

Οι συσκευές Samsung Galaxy προσφέρουν μια εναλλακτική μέθοδο λήψης στιγμιότυπων οθόνης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "κινήσεις και χειρονομίες". Πρώτα, μεταβείτε στη στήλη Sets και επιλέξτε "κινήσεις και χειρονομίες" και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το "χτύπημα παλάμης για να συλλάβετε". Στη συνέχεια, όταν θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε απλά να σπρώξετε την πλευρά της παλάμης σας από αριστερά προς τα δεξιά ή από δεξιά προς τα αριστερά.

Απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην αλληλεπιδράσετε τυχαία με την οθόνη, κάτι που είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε. Για παράδειγμα, όταν προσπαθήσαμε να εμφανίσουμε μια οθόνη Google Maps , τραβήξαμε τυχαία τις μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις και καταγράψαμε αντίθετα. Η πρακτική είναι τέλεια.

Πού να βρείτε τα στιγμιότυπα οθόνης σας

Ανεξάρτητα από τη συσκευή, μόλις τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να βρείτε το τελευταίο στιγμιότυπο οθόνης στη γραμμή ειδοποιήσεων.

Αφού εκκαθαρίσετε τις ειδοποιήσεις σας, θα το βρείτε πιθανότατα στην εφαρμογή Gallery ή στο Google Photos σε ένα φάκελο που ονομάζεται Screenshots.

Από εκεί, μπορείτε να μοιραστείτε την εικόνα όπως μπορείτε να κάνετε μια φωτογραφία που τραβήξατε με τη φωτογραφική μηχανή σας ή να πραγματοποιήσετε απλές επεξεργασίες όπως περικοπή ή προσθήκη ειδικών εφέ.