Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google εκτός σύνδεσης

01 από 02

Πώς να κατεβάσετε τους χάρτες εκτός σύνδεσης

Σχεδιασμένο από την Freepik

Οι Χάρτες Google έχουν κάνει το ταξίδι σε άγνωστες περιοχές ένα αεράκι με λεπτομερείς χάρτες, αυτοκίνητο, ποδηλασία, περιήγηση με τα πόδια και οδηγίες στροφής προς τα πίσω. Αλλά τι συμβαίνει εάν ταξιδέψετε σε μια περιοχή χωρίς κυψελοειδή κάλυψη ή σε έναν προορισμό στο εξωτερικό όπου το smartphone σας δεν μπορεί να συνδεθεί; Η λύση: αποθηκεύστε τους χάρτες που χρειάζεστε τώρα, ώστε να μπορείτε να τις αποκτήσετε offline αργότερα. Είναι λίγο σαν να σκίσετε σελίδες από έναν άτλαντα για ένα οδικό ταξίδι στο παλιό σχολείο, εκτός από την πλοήγηση με τη σειρά σας.

Μόλις αναζητήσετε και βρείτε τον προορισμό σας, κάντε κλικ στο όνομα του τόπου στο κάτω μέρος της οθόνης σας. (Για παράδειγμα, Σαν Φρανσίσκο ή Σέντραλ Παρκ). Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λήψης. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε την περιοχή που θέλετε να αποθηκεύσετε με τσίμπημα, μεγέθυνση και κύλιση. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, μπορείτε να δώσετε στο χάρτη ένα όνομα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί. Κατ 'αρχάς, οι χάρτες εκτός σύνδεσης μπορούν να αποθηκευτούν μόνο για τριάντα ημέρες, μετά από τις οποίες θα διαγραφούν αυτόματα, εκτός εάν τις έχετε ενημερώσει συνδέοντας στο Wi-Fi.

02 του 02

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στους χάρτες εκτός σύνδεσης

Πηγή εικόνας / Getty Images

Έτσι, έχετε αποθηκεύσει τους χάρτες σας και τώρα είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε. Αγγίξτε το κουμπί μενού στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης σας Χάρτες και επιλέξτε χάρτες εκτός σύνδεσης. Αυτό είναι ξεχωριστό από τα "μέρη σας", όπου μπορείτε να δείτε όλα όσα έχετε αποθηκεύσει ή πλοηγηθείτε σε ή από, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης κατοικίας και εργασίας, των εστιατορίων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος.

Όταν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google εκτός σύνδεσης, μπορείτε ακόμα να λάβετε οδηγίες οδήγησης και να αναζητήσετε θέσεις στις περιοχές που έχετε κατεβάσει. Δεν μπορείτε να πάρετε οδηγίες διαμετακόμισης, ποδηλασίας ή πεζοπορίας, όμως, και όταν οδηγείτε, δεν μπορείτε να επαναδρομολογήσετε για να αποφύγετε τα διόδια ή τα οχηματαγωγά ή να λάβετε πληροφορίες για την κυκλοφορία. Αν νομίζετε ότι θα κάνετε πολλά περπάτημα ή ποδηλασία στον προορισμό σας και μην περιμένετε να έχετε καλή συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο, να πάρετε αυτές τις οδηγίες πριν φύγετε και να τις φωτογραφήσετε . Δείτε αν μπορείτε επίσης να κατεβάσετε ένα χάρτη διαμετακόμισης.

Οι Χάρτες Google δεν είναι μόνοι που προσφέρουν πρόσβαση χωρίς σύνδεση. Οι ανταγωνιζόμενες εφαρμογές όπως οι ΧΑΡΤΕΣ ΕΔΩ και το GPS CoPilot τους χτύπησαν, αν και το τελευταίο απαιτεί συνδρομητική συνδρομή.