Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία σύνδεσης VPN με το OpenVPN

Σύνδεση σε διακομιστή VPN Με το δωρεάν λογισμικό OpenVPN

Το OpenVPN είναι λογισμικό που χρησιμοποιείται για εικονική ιδιωτική δικτύωση (VPN) . Μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν και να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές Windows, Linux και MacOS, καθώς και συσκευές Android και iOS.

Τα δίκτυα VPN προστατεύουν την κυκλοφορία δεδομένων σε δημόσια δίκτυα όπως το Διαδίκτυο. Η χρήση ενός VPN βελτιώνει την ασφάλεια ενός υπολογιστή, είτε συνδέεται μέσω Wi-Fi είτε μέσω φυσικού καλωδίου Ethernet .

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το OpenVPN δεν είναι υπηρεσία VPN από μόνο του. Αντ 'αυτού, είναι απλώς ένας τρόπος σύνδεσης σε ένα διακομιστή VPN στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση. Αυτός μπορεί να είναι πάροχος υπηρεσιών VPN που έχετε αγοράσει ή χρησιμοποιείτε δωρεάν ή κάποιος που παρέχει κάποιο σχολείο ή επιχείρηση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN

Το OpenVPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τον υπολογιστή διακομιστή που λειτουργεί ως VPN όσο και από τη συσκευή πελάτη που θέλει να συνδεθεί με το διακομιστή. Ένα βασικό πακέτο είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών για τη ρύθμιση του διακομιστή, αλλά υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα για τη ρύθμιση γραφικών διεπαφών χρήστη για ευκολία χρήσης.

Ένα αρχείο OVPN πρέπει να χρησιμοποιείται για να πει στο OpenVPN σε ποιον διακομιστή να συνδεθεί. Αυτό το αρχείο είναι ένα αρχείο κειμένου που περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης, μετά από το οποίο θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τα στοιχεία σύνδεσης για πρόσβαση στον διακομιστή.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα από τα προφίλ OVPN από τον παροχέα VPN Private Internet Access επειδή θέλετε να συνδεθείτε σε ένα διακομιστή PIA VPN, πρώτα κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα OpenVPN στη γραμμή εργασιών για να εισαγάγετε το προφίλ. Εάν έχετε περισσότερα από ένα αρχεία OVPN που θέλετε να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα, μπορείτε να τα βάλετε όλα στο φάκελο \ config \ του καταλόγου εγκατάστασης του προγράμματος.

Μόλις το OpenVPN αναλύσει το αρχείο και ξέρει τι να κάνει στη συνέχεια. Συνδεθείτε στο διακομιστή με τα διαπιστευτήρια που σας έχουν δοθεί από τον πάροχο.

Επιλογές προγράμματος OpenVPN

Δεν υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις στο OpenVPN, αλλά υπάρχουν μερικές που μπορεί να είναι χρήσιμες.

Αν χρησιμοποιείτε το λογισμικό στα Windows, μπορείτε να το εκκινήσετε όταν εκκινηθεί ο υπολογιστής για πρώτη φορά. Υπάρχει επίσης μια επιλογή Silent Connection και Never Show Balloon που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να αποφύγετε την ειδοποίηση όταν το OpenVPN σας συνδέει με το διακομιστή VPN. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας πληρεξούσιος, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

Ορισμένες ρυθμίσεις για προχωρημένους που βρέθηκαν στην έκδοση των Windows για αυτό το εργαλείο περιλαμβάνουν την αλλαγή του φακέλου των αρχείων ρυθμίσεων (τα αρχεία OVPN), τη ρύθμιση των ρυθμίσεων χρονικού ορίου δέσμης ενεργειών και την εκτέλεση του προγράμματος ως υπηρεσίας.

OpenVPN Τιμές Επιλογές

Το λογισμικό OpenVPN είναι ελεύθερο από την προοπτική του πελάτη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει δωρεάν σύνδεση σε ένα διακομιστή VPN. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείται σε διακομιστή για να δέχεται εισερχόμενες συνδέσεις VPN, το OpenVPN είναι δωρεάν μόνο για δύο πελάτες. Η εταιρεία χρεώνει μια μικρή ετήσια χρέωση για επιπλέον πελάτες.