Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adobe Bridge CC 2017

01 του 06

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adobe Bridge CC 2017

Το Adobe Bridge CC 2017 είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πρόγραμμα περιήγησης πολυμέσων. Πρόκειται για ένα σύστημα διαχείρισης αρχείων.

Το ότι το Adobe Bridge CC είναι μία από τις λιγότερο κατανοητές εφαρμογές στο Creative Cloud από την Adobe θα ήταν μια δίκαιη παρατήρηση. Όταν το ανοίγετε, εμφανίζεται μια καταπληκτική σειρά από πίνακες, εργαλεία και μικρογραφίες και μια κοινή αντίδραση σε αυτό το πρώτο βλέμμα είναι: "Τι κοιτάω;"

Στον πυρήνα του, το Adobe Bridge είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης πολυμέσων που σας επιτρέπει να κατεβάζετε εικόνες από τη φωτογραφική μηχανή σας, να περιηγείστε στους φακέλους του σκληρού σας δίσκου ή στις μονάδες που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας για να βρείτε τις εικόνες ή τα μέσα που αναζητάτε. Εάν σταματήσετε εκεί, δεν είστε καν κοντά στην εκμετάλλευση της πλήρους δύναμης της Γέφυρας επειδή δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα περιήγησης πολυμέσων, είναι ένα σύστημα διαχείρισης αρχείων.

Για να αναφέρουμε μερικές μόνο λειτουργίες, μπορείτε να κάνετε τη Γέφυρα:

Αυτό το "Πώς να" δεν θα μπει σε όλα αυτά. Αντ 'αυτού, θεωρήστε τον ως οδηγό γρήγορης εκκίνησης.

02 του 06

Μια ματιά στη διασύνδεση Adobe Bridge CC 2017

Η διεπαφή της Γέφυρας αποτελείται από έναν αριθμό ισχυρών πλαισίων και τρόπους για να δείτε το περιεχόμενό σας.

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά τη Γέφυρα, αποκαλύπτεται η πλήρης διεπαφή. Στην κορυφή υπάρχουν πολλά κουμπιά. Από αριστερά προς τα δεξιά είναι:

Στη δεξιά πλευρά της διασύνδεσης βρίσκονται οι επιλογές Προβολή:

Πάνω από τα πλαίσια είναι μια διαδρομή ψαρέματος, γνωστή ως Path Bar, η οποία σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στη δομή των φακέλων της τρέχουσας συλλογής.

Οι πίνακες είναι εκεί όπου γίνεται η εργασία. Αυτοί είναι:

03 του 06

Πώς να κάνετε προεπισκόπηση εικόνων στο Adobe Bridge CC 2017

Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι προεπισκόπησης περιεχομένου στο Adobe Bridge CC 2017.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι προβολής μιας επιλεγμένης εικόνας στη Γέφυρα. Το πρώτο είναι να επιλέξετε Προβολή> Προεπισκόπηση πλήρους οθόνης . Αυτό θα δείξει την εικόνα χωρίς την απόσπαση της προσοχής από όλα τα μενού και τα πάνελ. Για να επιστρέψετε στη Γέφυρα, πατήστε το πλήκτρο Esc ή το πλήκτρο διαστήματος. Στην πραγματικότητα, εάν επιλέξετε μια εικόνα στον πίνακα περιεχομένου και πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος, θα ξεκινήσετε την προβολή πλήρους οθόνης.

Εάν θέλετε να δείτε την εικόνα σας σε πλήρες μέγεθος, απλά κάντε κλικ σε αυτήν εάν βρίσκεστε σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Για να κάνετε σμίκρυνση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό κύλισης του ποντικιού. Για να επιστρέψετε στην προβολή πλήρους οθόνης, κάντε κλικ στην εικόνα.

Μια άλλη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές διαχωριστή στους πίνακες προεπισκόπησης για να αυξήσετε το μέγεθος του πλαισίου. Αν το κάνετε αυτό, τα άλλα πάνελ συρρικνώνονται.

04 του 06

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναθεώρησης στο Adobe Bridge CC 2017

Η λειτουργία αναθεώρησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μετακινηθείτε στα αρχεία στον πίνακα περιεχομένου.

Η πλήρης οθόνη είναι ιδανική για μεμονωμένες εικόνες, αλλά η προβολή περιεχομένου μπορεί να είναι λίγο συντριπτική εάν υπάρχουν μερικές δωδεκάδες εικόνες στο φάκελο. Αν επιλέξετε Προβολή> Λειτουργία αναθεώρησης, το περιεχόμενο του φακέλου εμφανίζεται σε περιστρεφόμενο καρουσέλ εικόνας. Για να μετακινηθείτε γύρω από το carousel, κάντε κλικ στα βελάκια Δεξιά και Αριστερά στο κάτω μέρος της διασύνδεσης ή χρησιμοποιήστε τα βέλη στο πληκτρολόγιό σας. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε μια εικόνα από το καρουσέλ, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο κάτω μέρος της διεπαφής μας πατώντας το κάτω βέλος στο πληκτρολόγιό σας.

Ένα πραγματικά όμορφο χαρακτηριστικό των τρόπων αναθεώρησης ή προεπισκόπησης είναι ο φακός . Κάντε κλικ σε μια εικόνα και εμφανίζεται ο φακός. Η προβολή στον φακό είναι μια προβολή 100% που σας επιτρέπει να ελέγξετε την ευκρίνεια ή την εστίαση μιας εικόνας. Αυτό το εργαλείο είναι draggable έτσι μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα προβληματικές περιοχές σε μια εικόνα. Η αιχμηρή γωνία στην επάνω αριστερή γωνία του φακού δείχνει προς την περιοχή που εξετάζεται και, εάν θέλετε να κλείσετε τον φακό, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο στην κάτω δεξιά γωνία του φακού.

Για να επιστρέψετε στη διεπαφή Bridge, πατήστε το πλήκτρο Esc .

05 του 06

Πώς να αξιολογήσει το περιεχόμενο στο Adobe Bridge CC 2017

Χρησιμοποιήστε τις αξιολογήσεις αστεριών για την ετικέτα και τη διήθηση του περιεχομένου που εμφανίζεται στον πίνακα περιεχομένου.

Όχι κάθε εικόνα ή κομμάτι του περιεχομένου που δημιουργείτε εμπίπτει στην κλάση "Unicorns and Rainbows" της awesome. Υπάρχει ένα σύστημα βαθμολόγησης στη Γέφυρα που σας επιτρέπει να χωρίσετε το "Μεγάλο" από το "Simply Awful". Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα σύστημα βαθμολόγησης από ένα έως πέντε αστέρια και είναι εύκολο να εφαρμοστεί.

Επιλέξτε δύο εικόνες στην περιοχή περιεχομένου για να εμφανιστούν στον Πίνακα προεπισκόπησης. (Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση έως και 9 εικόνων ταυτόχρονα.)

Για να εφαρμόσετε μια βαθμολογία στο περιεχόμενο στο παράθυρο Προεπισκόπηση, ανοίξτε το μενού Ετικέτα και επιλέξτε τον αριθμό των αστεριών που θα εφαρμοστούν στις επιλογές.

Αν θέλετε να βλέπετε μόνο εικόνες με, για παράδειγμα, μια βαθμολογία πέντε αστέρων, κάντε κλικ στο κουμπί Φίλτρο (n) (είναι το αστέρι) ακριβώς πάνω από τον πίνακα προεπισκόπησης και επιλέξτε την κατηγορία αξιολόγησης. Όταν το κάνετε αυτό, οι εικόνες με την επιλεγμένη βαθμολογία θα εμφανιστούν στον πίνακα περιεχομένου.

06 του 06

Πώς να επεξεργαστείτε περιεχόμενο στο Adobe Bridge CC 2017

Ανάλογα με τη ροή εργασίας σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επεξεργαστείτε μια επιλογή στη Γέφυρα.

Μια προφανής ερώτηση είναι πώς μπορώ να βρω το περιεχόμενό μου από τη Γέφυρα σε εφαρμογές όπως Photoshop, Illustrator, Premiere, After Effects και Audition (για να αναφέρουμε μόνο μερικούς). Υπάρχουν μερικοί τρόποι να το κάνετε αυτό.

Το πρώτο είναι να μεταφέρετε απλά το περιεχόμενο από τον πίνακα περιεχομένου στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, να το ανοίξετε στην εφαρμογή.

Μια άλλη μέθοδος θα ήταν να κάνετε δεξί κλικ στο περιεχόμενο στον πίνακα περιεχομένου και να επιλέξετε μια εφαρμογή από το προκύπτον μενού περιβάλλοντος.

Εάν κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο στον πίνακα περιεχομένου, οι πιθανότητες είναι πολύ καλές που θα ανοίξει στην κατάλληλη εφαρμογή. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε να το διορθώσετε. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις Προτιμήσεις Bridge και επιλέξτε την κατηγορία File Type Associations για να ανοίξετε μια αρκετά εκτενή λίστα τύπων αρχείων και των εφαρμογών τους. Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή, απλώς κάντε κλικ στο κάτω βέλος για να ανοίξετε μια εκτεταμένη λίστα επιλογών. Επιλέξτε την εφαρμογή σας και τώρα γίνεται η προεπιλογή.