Πώς να προσαρμόσετε την περιοχή εγγράφων Adobe InDesign

01 από 03

Προσαρμογή ενός αρχείου εγγράφου του InDesign

Η περιοχή εγγράφων στο Adobe InDesign. Ε. Bruno

Εκτός από τη σελίδα του εγγράφου που βλέπετε όταν ανοίγετε ένα έγγραφο Adobe InDesign CC, θα δείτε επίσης και άλλα στοιχεία που δεν εκτυπώνονται: το χαρτόνι, οι οδηγοί για περιοχές αιμορραγίας και γυμνοσάλιαγκας, περιθώρια και χάρακες. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία μπορεί να προσαρμοστεί αλλάζοντας το χρώμα. Ακόμη και το χρώμα φόντου στο πακέτο σε κατάσταση προεπισκόπησης μπορεί να αλλάξει, ώστε να είναι ευκολότερο να γίνει διάκριση μεταξύ κανονικών και προτύπων προεπισκόπησης.

Αν έχετε ασχοληθεί ποτέ με μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου, είστε εξοικειωμένοι με τη σελίδα του εγγράφου. Ωστόσο, οι εφαρμογές επιτραπέζιων εκδόσεων διαφέρουν από τις εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου, καθώς διαθέτουν και ένα χαρτόνι . Το χαρτόνι είναι εκείνη η περιοχή γύρω από τη σελίδα όπου μπορείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα που ίσως χρειαστείτε ενώ σχεδιάζετε, αλλά δεν θα εκτυπωθούν.

Τροποποίηση του χαρτοκιβωτίου

Προσθέτοντας τους οδηγούς για τις αρρώστιες και τις σφαγές

Μια αιμορραγία εμφανίζεται όταν οποιαδήποτε εικόνα ή στοιχείο σε μια σελίδα αγγίζει την άκρη της σελίδας και εκτείνεται πέρα ​​από την επιφάνεια περιθωρίου, χωρίς να αφήνει περιθώριο. Ένα στοιχείο μπορεί να αιμορραγεί ή να εκτείνεται από μία ή περισσότερες πλευρές ενός εγγράφου.

Ένα γυμνοσάλιαγκας συνήθως δεν εκτυπώνει Πληροφορίες όπως ένας τίτλος και η ημερομηνία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση ενός εγγράφου. Εμφανίζεται στο χαρτόνι, συνήθως κοντά στο κάτω μέρος του εγγράφου. Οι οδηγοί για γυμνοσάλιαγκες και αιμορραγίες έχουν ρυθμιστεί στην οθόνη διαλόγου Νέο έγγραφο ή στην οθόνη διαλόγου "Ρύθμιση εγγράφου".

Αν εκτυπώνετε στον επιτραπέζιο εκτυπωτή σας, δεν χρειάζεστε κανένα επίδομα αιμορραγίας . Ωστόσο, όταν προετοιμάζετε ένα έγγραφο για εμπορική εκτύπωση, οποιοδήποτε στοιχείο που αιμορραγεί θα πρέπει να επεκτείνει τη σελίδα του εγγράφου κατά 1/8 ίντσας. Τραβήξτε τους οδηγούς από τους διαχειριστές του InDesign και τοποθετήστε τους 1/8 ίντσα έξω από τα όρια του εγγράφου. Στοιχεία που αιμορραγούν τη σελίδα σπρώχνουν σε αυτούς τους οδηγούς, δίνοντας ομοιόμορφα περιθώρια. Ένας ξεχωριστός οδηγός μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το έγγραφο για να υποδείξει τη θέση γυμνοσάλιαγκας.

02 του 03

Προσαρμογή των χάρακων του InDesign

Το InDesign διαθέτει κυβερνήτες που βρίσκονται στην κορυφή και στα αριστερά του εγγράφου. Εάν δεν τις βλέπετε, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή> Εμφάνιση γραμμών . Για να τις απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στην επιλογή Προβολή> Απόκρυψη χάρακα . Οι οδηγοί μπορούν να τραβηχτούν είτε από το χάρακα είτε να τοποθετηθούν στο έγγραφο ως περιθώρια ή πάνω στο χαρτόνι.

Οι προκαθορισμένοι χάρακες του InDesign υπολογίζονται ξεκινώντας από την πάνω αριστερή γωνία ενός εγγράφου. Αυτό το σημείο προέλευσης των κυβερνώντων μπορεί να αλλάξει με διάφορους τρόπους:

03 του 03

Αλλαγή των χρωμάτων των στοιχείων που δεν εκτυπώνονται

Αρκετά μη εκτυπωτικά στοιχεία μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις του InDesign. Επιλέξτε Επεξεργασία> Προτιμήσεις> Οδηγοί & Πλαίσιο στα Windows ή InDesign> Προτιμήσεις> Οδηγοί & Πλαίσιο στο MacOS.

Κάτω από το χρώμα , μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα για αυτά τα στοιχεία:

Στις Προτιμήσεις, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Οδηγοί στην πλάτη για να εμφανιστούν οι οδηγοί πίσω από τα αντικείμενα στη σελίδα και το Snap To Zone για να αλλάξετε πόσο κοντά πρέπει να είναι ένα αντικείμενο για να προσπεράσετε ένα πλέγμα ή οδηγό.