Πριν επιλέξετε μια υπηρεσία ψηφιακής μουσικής

Εισαγωγή

Πριν ξεκινήσετε να πληρώνετε χρήματα για τις λήψεις ψηφιακής μουσικής και βίντεο, θα πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις της υπηρεσίας σας σε απευθείας σύνδεση. Συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υπηρεσίας, τους τύπους προσφερόμενου περιεχομένου (ήχου, βίντεο κ.λπ.) και τι τελικά θα σας κοστίσει. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε ποιες υπηρεσίες λήψης μουσικής είναι συμβατές με το μέσο αναπαραγωγής / συσκευή αναπαραγωγής MP3, αν έχετε. Ουσιαστικά, μάθετε όσο μπορείτε πριν προχωρήσετε στον εαυτό σας - θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει σωρούς μετρητών μακροπρόθεσμα!

Αποφασίστε τι χρειάζεστε - λήψεις ή ροή;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν εξετάζετε ποια υπηρεσία ψηφιακής μουσικής που χρησιμοποιείτε είναι αν πρόκειται να μεταβείτε ή να κατεβάσετε. Εάν η ροή είναι το πράγμα σας, τότε συγκρίνετε παρόμοιες υπηρεσίες για να δείτε ποια σας δίνει την καλύτερη προσφορά και προσφέρει αυτό που ψάχνετε.

Αν προτιμάτε να κάνετε λήψη ψηφιακής μουσικής, τότε θα χρειαστεί να σκεφτείτε τις μορφές που χρησιμοποιεί μια υπηρεσία, τους τύπους των μέσων που χρειάζεστε για λήψη (π.χ. μουσική, ηχητικά βιβλία, κλπ.), Τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών και, τέλος, το κόστος.

Δημοφιλή φορμά που χρησιμοποιούνται με υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής

Οι μορφές αρχείων είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη ιδιαίτερα όταν έχετε ήδη ένα MP3 player ή media player. Εάν, για παράδειγμα, είστε κάτοχος ενός Apple iPod και κάνετε λήψη αρχείων στη μορφή WMA τότε θα σας απογοητευτεί επειδή δεν μπορείτε να τα μεταφέρετε λόγω προβλημάτων ασυμβατότητας. Ομοίως, η επιλογή της υπηρεσίας iTunes και η λήψη προστατευμένων αρχείων AAC για ασύμβατη φορητή συσκευή αναπαραγωγής θα οδηγήσει σε απογοήτευση και σπατάλη των χρημάτων σας.

Να πάρει το σωστό περιεχόμενο

Η επιλογή της σωστής υπηρεσίας διαδικτυακής λήψης με το περιεχόμενο που χρειάζεστε είναι εξίσου σημαντική. Αν θέλετε απλά να κατεβάσετε ψηφιακή μουσική, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες πολυμέσων. Ωστόσο, εάν διαθέτετε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (PMP) ή προτίθεστε να αγοράσετε ένα, τότε πιθανότατα θα θέλετε να επιλέξετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία που προσφέρει μουσικά βίντεο, ταινίες κ.λπ., για αυτή την απόλυτη εμπειρία πολυμέσων.