Ο σωστός τρόπος για να απεγκαταστήσετε ή να επανεγκαταστήσετε το Windows Media Player 12

Απενεργοποιήστε το Windows Media Player 12 για να το «απεγκαταστήσετε» από τον υπολογιστή σας

Εάν το Windows Media Player 12 δεν λειτουργεί σωστά και μια απλή επανεκκίνηση δεν σας βοηθά, μπορείτε να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας. Αυτό θα βοηθήσει με τυχόν σφάλματα του Windows Media Player ή λόξυγγας που μπορεί να έχετε.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα που μπορείτε να επανεγκαταστήσετε , δεν χρειάζεται να διαγράψετε το Windows Media Player 12, ούτε να το κατεβάσετε από έναν ιστότοπο όταν θέλετε να το εγκαταστήσετε. Αντ 'αυτού απενεργοποιήστε το Windows Media Player για να το καταργήσετε ή για να το ενεργοποιήσετε για να το προσθέσετε ξανά στον υπολογιστή σας.

Συμβουλή: Για άλλα προγράμματα που δεν είναι ενσωματωμένα στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό απεγκατάστασης λογισμικού τρίτου μέρους , όπως το IObit Uninstaller, για να διαγράψετε πλήρως το πρόγραμμα από το σκληρό δίσκο .

Απενεργοποίηση του Windows Media Player

Το Windows Media Player 12 περιλαμβάνεται στα Windows 10 , τα Windows 8.1 και τα Windows 7 . Η διαδικασία απενεργοποίησης του WMP είναι ίδια σε κάθε μία από αυτές τις εκδόσεις των Windows.

  1. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση με τη συντόμευση Windows Key + R.
  2. Καταχωρίστε την εντολή optionalfeatures .
  3. Εντοπίστε και αναπτύξτε το φάκελο Χαρακτηριστικά πολυμέσων στο παράθυρο λειτουργιών των Windows .
  4. Καταργήστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Windows Media Player .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στο ερώτημα ερώτησης σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του Windows Media Player ενδέχεται να επηρεάσει άλλες λειτουργίες και προγράμματα των Windows. Η απενεργοποίηση του WMP θα απενεργοποιήσει επίσης το Windows Media Center (εάν το έχετε εγκαταστήσει επίσης).
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Windows Features και περιμένετε έως ότου το Windows απενεργοποιήσει το Windows Media Player 12. Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται κυρίως από την ταχύτητα του υπολογιστή σας.
  7. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Δεν σας ζητείται να κάνετε επανεκκίνηση στα Windows 10 ή στα Windows 8, αλλά εξακολουθεί να είναι μια καλή συνήθεια να εισέρχεστε όταν απενεργοποιείτε λειτουργίες των Windows ή απεγκαταστήσετε προγράμματα.

Ενεργοποίηση του Windows Media Player

Για να εγκαταστήσετε ξανά το Windows Media Player, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα, αλλά τοποθετήστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Windows Media Player στο παράθυρο Windows Features . Αν η απενεργοποίηση του WMP απενεργοποιηθεί κάτι άλλο, όπως το Windows Media Center, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και πάλι. Θυμηθείτε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του Windows Media Player.

Οι περισσότεροι υπολογιστές των Windows 10 έρχονται με το Windows Media Player εγκατεστημένο από προεπιλογή, αλλά αν το συγκεκριμένο build σας δεν το έκανε, μπορείτε να κάνετε λήψη του Media Feature Pack της Microsoft για να το ενεργοποιήσετε.