Πώς να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή

Επανεκκινήστε σωστά έναν υπολογιστή με Windows 10, 8, 7, Vista ή XP

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος και αρκετοί λάθος τρόποι για να επανεκκινήσετε (επανεκκινήσετε) έναν υπολογιστή; Δεν είναι ένα ηθικό δίλημμα - μια μέθοδος εξασφαλίζει ότι τα προβλήματα δεν συμβαίνουν και μια μυριάδα άλλων είναι επικίνδυνη, στην καλύτερη περίπτωση.

Σίγουρα θα μπορούσατε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας απενεργοποιώντας τον και ανάβοντας την εναλλασσόμενη τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος ή την μπαταρία ή χτυπώντας το κουμπί επαναφοράς, αλλά κάθε μία από αυτές τις μεθόδους είναι λίγο «έκπληξη» για το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας.

Το αποτέλεσμα αυτής της έκπληξης δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα εάν είστε τυχεροί, αλλά πιθανότατα θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα από τη διαφθορά αρχείων μέχρι το πολύ σοβαρό πρόβλημα ενός υπολογιστή που δεν θα ξεκινήσει καν !

Ενδεχομένως να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να φτάσετε στην ασφαλή λειτουργία, αλλά ένας συνηθισμένος λόγος είναι ότι ίσως επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε κάποιο πρόβλημα , γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην καταλήξετε στη δημιουργία άλλου .

Πώς να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή

Για να επανεκκινήσετε με ασφάλεια έναν υπολογιστή με Windows, συνήθως μπορείτε να πατήσετε ή να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, να επιλέξετε την επιλογή Επανεκκίνηση .

Όσο περίεργο μπορεί να ακούγεται, η ακριβής μέθοδος της επανεκκίνησης διαφέρει αρκετά μεταξύ ορισμένων εκδόσεων των Windows. Παρακάτω είναι λεπτομερή εγχειρίδια, καθώς και συμβουλές για μερικούς εναλλακτικούς αλλά εξίσου ασφαλείς τρόπους επανεκκίνησης.

Πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε ότι το κουμπί λειτουργίας στα Windows τυπικά μοιάζει με μια κάθετη γραμμή που εκτείνεται από έναν πλήρη ή σχεδόν πλήρη κύκλο.

Σημείωση: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Πώς να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή Windows 10 ή Windows 8

Ο "κανονικός" τρόπος επανεκκίνησης ενός υπολογιστή που εκτελεί Windows 10/8 είναι μέσω του μενού Έναρξη:

  1. Ανοίξτε το μενού "Έναρξη".
  2. Κάντε κλικ ή επιλέξτε το κουμπί Τροφοδοσία (Windows 10) ή το κουμπί Επιλογές παροχής ενέργειας (Windows 8).
  3. Επιλέξτε Επανεκκίνηση .

Το δεύτερο είναι λίγο πιο γρήγορο και δεν απαιτεί το πλήρες μενού Έναρξη:

  1. Ανοίξτε το μενού Power User με το πάτημα του πλήκτρου WIN (Windows) και του X.
  2. Στο μενού Τερματισμός ή αποσύνδεση , επιλέξτε Επανεκκίνηση .

Συμβουλή: Η οθόνη "Έναρξη" των Windows 8 λειτουργεί πολύ διαφορετικά από τα μενού "Έναρξη" σε άλλες εκδόσεις των Windows. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια αντικατάσταση του μενού Έναρξη των Windows 8 για να επιστρέψετε την οθόνη Έναρξη σε ένα παραδοσιακό μενού Έναρξη και να έχετε ευκολότερη πρόσβαση στην επιλογή επανεκκίνησης.

Πώς να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή με Windows 7, Vista ή XP

Ο πιο γρήγορος τρόπος επανεκκίνησης των Windows 7, των Windows Vista ή των Windows XP είναι μέσω του μενού Έναρξη:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη στη γραμμή εργασιών.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7 ή Vista, κάντε κλικ στο μικρό βέλος που βρίσκεται δίπλα στα δεξιά του κουμπιού "Τερματισμός λειτουργίας".
    1. Οι χρήστες των Windows XP θα πρέπει να κάνουν κλικ στο πλήκτρο Shut Down ή Turn Off Computer .
  3. Επιλέξτε Επανεκκίνηση .

Πώς να κάνετε επανεκκίνηση ενός υπολογιστή με Ctrl & # 43; Alt & # 43; Del

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Alt + Del για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου απενεργοποίησης σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Αυτό συνήθως είναι μόνο χρήσιμο αν δεν μπορείτε να ανοίξετε τον Explorer για να μεταβείτε στο μενού Έναρξη.

Οι οθόνες φαίνονται διαφορετικές ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε, αλλά κάθε μία από αυτές δίνει την επιλογή για επανεκκίνηση του υπολογιστή:

Τρόπος χρήσης της γραμμής εντολών για την επανεκκίνηση των Windows

Μπορείτε επίσης να κάνετε επανεκκίνηση των Windows μέσω της Γραμμής εντολών χρησιμοποιώντας την εντολή τερματισμού λειτουργίας .

  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών .
  2. Πληκτρολογήστε αυτήν την εντολή και πατήστε Enter:
Shutdown / r

Η παράμετρος "/ r" καθορίζει ότι θα πρέπει να επανεκκινήσει τον υπολογιστή αντί να τον απενεργοποιήσει απλά.

Η ίδια εντολή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, το οποίο μπορείτε να ανοίξετε πιέζοντας το πλήκτρο WIN (Windows) με το πλήκτρο R.

Για να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή με ένα αρχείο δέσμης , εισαγάγετε την ίδια εντολή. Κάτι τέτοιο θα κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σε 60 δευτερόλεπτα:

τερματισμός / r -t 60

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την εντολή τερματισμού εδώ , η οποία εξηγεί άλλες παραμέτρους που καθορίζουν τα πράγματα όπως την αναγκαστική εκτέλεση προγραμμάτων για τερματισμό λειτουργίας και την ακύρωση αυτόματου τερματισμού λειτουργίας.

& # 34; Επανεκκίνηση & # 34; Δεν γίνεται πάντα επαναφορά & # 34;

Να είστε πολύ προσεκτικοί εάν δείτε την επιλογή να επαναφέρετε κάτι. Η επανεκκίνηση, επίσης γνωστή ως επανεκκίνηση, καλείται μερικές φορές επαναφορά . Ωστόσο, ο όρος " επαναφορά" χρησιμοποιείται συχνά συνώνυμα με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, δηλαδή πλήρης σάρωση και επανεγκατάσταση ενός συστήματος, κάτι πολύ διαφορετικό από την επανεκκίνηση και όχι κάτι που θέλετε να τραβήξετε ελαφρώς.

Δείτε την επανεκκίνηση έναντι επαναφοράς: Ποια είναι η διαφορά; για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Πώς να επανεκκινήσετε άλλες συσκευές

Δεν είναι απλώς υπολογιστές με Windows που θα πρέπει να επανεκκινούνται με κάποιο τρόπο για να αποφευχθεί η πρόκληση ζητημάτων. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να κάνετε επανεκκίνηση οτιδήποτε για την επανεκκίνηση όλων των ειδών τεχνολογίας όπως συσκευές iOS, smartphones, δισκία , δρομολογητές, εκτυπωτές, φορητούς υπολογιστές, eReaders και πολλά άλλα.