Τι είναι ένα αρχείο PPTM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PPTM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PPTM είναι ένα αρχείο παρουσίασης που είναι ενεργοποιημένο με μακροεντολή Microsoft PowerPoint Open XML. Αποτελούνται από σελίδες που ονομάζονται διαφάνειες που περιέχουν κείμενο, αρχεία πολυμέσων όπως εικόνες και βίντεο, γραφήματα και άλλα σχετικά με την παρουσίαση.

Όπως το φορμά PPTX του PowerPoint, τα αρχεία PPTM χρησιμοποιούν ZIP και XML για να συμπιέζουν και να οργανώνουν τα δεδομένα σε ένα μόνο αρχείο. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι τα αρχεία PPTM μπορούν να εκτελέσουν μακροεντολές, ενώ αρχεία PPTX (αν και ενδέχεται να περιέχουν μακροεντολές) δεν μπορούν.

Το PPSM είναι ένα αρχείο με δυνατότητα μακροεντολής παρόμοιο με το PPTM, αλλά είναι προεπιλεγμένο μόνο για ανάγνωση και ξεκινά αμέσως την παρουσίαση όταν ανοίγει. Τα αρχεία PPTM σας επιτρέπουν να επεξεργαστείτε τα περιεχόμενα αμέσως μετά το διπλό κλικ στο αρχείο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PPTM

Προειδοποίηση: Τα αρχεία PPTX μπορούν να εκτελούν δέσμες ενεργειών που ενδέχεται να είναι κακόβουλα, οπότε είναι σημαντικό να προσέχετε ιδιαίτερα όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων όπως αυτές που ενδέχεται να έχετε λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τις κατεβάσετε από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε τη λίστα των εκτελέσιμων αρχείων επεκτάσεων για μια λίστα με επεκτάσεις αρχείων για να αποφύγετε και γιατί.

Τα αρχεία PPTM μπορούν να ανοίξουν και να επεξεργαστούν με το Microsoft PowerPoint 2007 και νεότερα. Εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του PowerPoint, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο PPTM για όσο διάστημα έχετε εγκαταστήσει το δωρεάν πακέτο συμβατότητας της Microsoft.

Το Microsoft PowerPoint Online είναι η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του PowerPoint της Microsoft που υποστηρίζει πλήρως το άνοιγμα των αρχείων PPTM καθώς και την εξοικονόμηση πίσω στη μορφή PPTM.

Η δωρεάν παρουσίαση WPS υποστηρίζει και αρχεία PPTM, επιτρέποντάς σας να ανοίξετε και να αποθηκεύσετε στη μορφή PPTM.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε (αλλά όχι να επεξεργαστείτε) αρχεία PPTM χωρίς το PowerPoint χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα Microsoft PowerPoint Viewer.

Το παρακάτω ελεύθερο λογισμικό μπορεί επίσης να ανοίξει και να επεξεργαστεί αρχεία PPTM, αλλά σας κάνει να αποθηκεύσετε το αρχείο σε διαφορετική μορφή (όχι πίσω στο .PPTM): OpenOffice Impress, LibreOffice Impress και SoftMaker FreeOffice Παρουσιάσεις.

Εάν θέλετε απλώς τα αρχεία εικόνας, ήχου και βίντεο από το αρχείο PPTM αλλά δεν έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα ανάγνωσης ή επεξεργαστή PPTM, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο ως αρχείο με το 7-Zip. Αναζητήστε τον φάκελο ppt> πολυμέσων για αυτούς τους τύπους αρχείων.

Σημείωση: Η επέκταση του αρχείου PPTM μοιάζει πολύ με την επέκταση PTM που χρησιμοποιείται για αρχεία χάρτη MapPoint και αρχεία μονάδας PolyTracker Module. Εάν τα αρχεία σας δεν λειτουργούν με το λογισμικό παρουσίασης που αναφέρθηκε παραπάνω, ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου. ίσως να ασχολείστε με ένα αρχείο PTM. Αν ναι, μπορείτε να το ανοίξετε με το MapPoint ή το Winamp, αντίστοιχα.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PPTM αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα με ανοικτά αρχεία PPTM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PPTM

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο PPTM είναι να χρησιμοποιήσετε έναν από τους θεατές / συντάκτες PPTM από τα παραπάνω. Μόλις το αρχείο PPTM είναι ανοιχτό στο πρόγραμμα, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε άλλη μορφή όπως PPTX, PPT , JPG , PNG , PDF και πολλές άλλες μορφές.

Για να μετατρέψετε το PPTM σε ένα βίντεο MP4 ή WMV , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο FILE του PowerPoint > Εξαγωγή> Δημιουργία βίντεο .

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων όπως το FileZigZag (ο οποίος χρησιμεύει ως μετατροπέας PPTM online ) για να μετατρέψετε το αρχείο PPTM σε διάφορες μορφές, όπως PDF, ODP, POT, SXI, HTML και EPS .

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία PPTM

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PPTM και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.