Πες Hello στα πληκτρολόγια τροποποίησης πληκτρολογίου του Mac

Τι σημαίνουν τα μεσαία σύμβολα του μενού και τα αντίστοιχα κλειδιά τους

Ίσως έχετε παρατηρήσει αυτά τα σύμβολα τροποποιητή Mac που εμφανίζονται σε διάφορα μενού εφαρμογών. Ορισμένα είναι εύκολα κατανοητά, επειδή το ίδιο σύμβολο είναι ενσωματωμένο σε ένα κλειδί στο πληκτρολόγιό σας Mac. Ωστόσο, πολλά σύμβολα μενού δεν υπάρχουν στο πληκτρολόγιο και αν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο των Windows, είναι πιθανό ότι κανένα από αυτά τα σύμβολα δεν εμφανίζεται καθόλου.

Τα κλειδιά τροποποίησης Mac είναι σημαντικά. Χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε ειδικές λειτουργίες, όπως ο έλεγχος της διαδικασίας εκκίνησης του Mac, η αντιγραφή επιλεγμένων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του κειμένου, το άνοιγμα των παραθύρων, ακόμη και η εκτύπωση του εγγράφου που είναι ανοιχτό.

Και αυτά είναι μόνο μερικές από τις κοινές λειτουργίες.

Εκτός από τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για κοινές λειτουργίες του συστήματος, υπάρχουν επίσης συντομεύσεις που χρησιμοποιούνται από μεμονωμένες εφαρμογές, όπως το Mac Finder , Safari και Mail, καθώς και οι περισσότερες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, των εφαρμογών παραγωγικότητας και των βοηθητικών προγραμμάτων. Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου αποτελούν σημαντικό μέρος της αύξησης της παραγωγικότητας. το πρώτο βήμα για να εξοικειωθείτε με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι να κατανοήσετε τα σύμβολα συντόμευσης και ποια κλειδιά συνδέονται με αυτά.

Σύμβολα συντόμευσης μενού Mac
Σύμβολο Πληκτρολόγιο Mac Πληκτρολόγιο Windows
Πλήκτρο εντολής Πλήκτρο Windows / Έναρξη
Πλήκτρο επιλογής Πλήκτρο Alt
Πλήκτρο ελέγχου Πλήκτρο Ctrl
Πλήκτρο Shift Πλήκτρο Shift
Πλήκτρο Caps Lock Πλήκτρο Caps Lock
Διαγράψτε το κλειδί Πλήκτρο Backspace
Esc κλειδί Esc κλειδί
fn Πλήκτρο λειτουργίας Πλήκτρο λειτουργίας

Με τα σύμβολα του μενού που έχουν ταξινομηθεί, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη νέα γνώση του πληκτρολογίου σας. Ακολουθούν λίστες μερικών από τις πιο συνηθισμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου Mac:

Συντομεύσεις πληκτρολογίου εκκίνησης για Mac OS X

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε μόνο το πάτημα του κουμπιού τροφοδοσίας για να ξεκινήσετε το Mac σας, αλλά υπάρχουν και ορισμένες ειδικές καταστάσεις εκκίνησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Mac σας. Πολλοί έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να επιλύσετε προβλήματα. ορισμένοι σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ειδικές μεθόδους εκκίνησης που σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη μονάδα εκκίνησης, μια μονάδα δικτύου ή ακόμα και την εκκίνηση από τους απομακρυσμένους διακομιστές της Apple.

Υπάρχει μια αρκετά λίστα διαθέσιμων επιλογών εκκίνησης.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου για Windows Finder

Το Finder, το οποίο περιλαμβάνει την επιφάνεια εργασίας, είναι η καρδιά του Mac σας. Το Finder είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με το σύστημα αρχείων Mac, έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές και εργάζεστε με αρχεία εγγράφων. Η εξοικείωση με τις συντομεύσεις του Finder μπορεί να σας κάνει πιο παραγωγικούς καθώς εργάζεστε με το OS X και το σύστημα αρχείων του.

Ελέγξτε τα Windows Safari με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Το Safari είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο για χρήστες Mac. Με την ταχύτητά του και την υποστήριξη για τις καρτέλες και τα πολλαπλά παράθυρα, το Safari έχει πολλές δυνατότητες που δύσκολα θα μπορούσαν να επωφεληθούν αν το μόνο που χρησιμοποιούσατε ήταν το σύστημα μενού. Με αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, μπορείτε να αναλάβετε εντολή του προγράμματος περιήγησης ιστού Safari.

Έλεγχος αλληλογραφίας Apple με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Το Apple Mail είναι πιθανό να είναι ο κύριος πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και γιατί όχι; είναι ένας ισχυρός υποψήφιος, με πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά. Αν ξοδεύετε πολύ χρόνο χρησιμοποιώντας το Mail, πιθανόν να βρείτε πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου για να είστε εξαιρετικά χρήσιμοι και για τις δύο εγκόσμιες εργασίες, όπως η συλλογή νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους διάφορους διακομιστές αλληλογραφίας που χρησιμοποιείτε ή η ανάγνωση και η αρχειοθέτηση των πολλών μηνυμάτων σας , και τις πιο ενδιαφέρουσες, όπως οι κανόνες αλληλογραφίας ή το άνοιγμα του παραθύρου Δραστηριότητα για να δείτε τι συμβαίνει με το Mail όταν στέλνει ή λαμβάνει μηνύματα.

Προσθέστε συντομεύσεις πληκτρολογίου για οποιοδήποτε στοιχείο μενού στον υπολογιστή σας Mac

Ορισμένες φορές η εντολή μενού σας δεν έχει συντομεύσει πληκτρολόγιο. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από τον προγραμματιστή της εφαρμογής να αναθέσει ένα στην επόμενη έκδοση της εφαρμογής, αλλά γιατί να περιμένετε τον προγραμματιστή όταν το κάνετε μόνοι σας.

Με λίγο προσεκτικό σχεδιασμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων πληκτρολογίου για να δημιουργήσετε τις δικές σας συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Δημοσίευση: 4/1/2015