Τι πρέπει να κάνω αν η ενημέρωση του συστήματος Nintendo 3DS απέτυχε;

Συμβουλές για την αντιμετώπιση μιας αποτυχίας ενημέρωσης συστήματος 3DS

Οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζονται αναβαθμίσεις από καιρό σε καιρό. Ενίοτε, σας ζητείται να εκτελέσετε μια ενημέρωση συστήματος στο Nintendo 3DS ή 3DS XL . Αυτές οι ενημερώσεις τυπικά εγκαθιστούν ενημερώσεις απόδοσης, όπως γρηγορότερο λογισμικό, νέες εφαρμογές και επιλογές που διευκολύνουν την πλοήγηση στο μενού συστήματος και στο Nintendo Game Store. Τα νέα μέτρα κατά της πειρατείας συνήθως εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια ενημερώσεων.

Οι ενημερώσεις συστήματος είναι σημαντικές. Παρόλο που είναι συνήθως γρήγορες, ανώδυνες εγκαταστάσεις, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Ένα συχνό παράπονο είναι ότι ορισμένες φορές δεν γίνεται λήψη μιας ενημερωμένης έκδοσης συστήματος ή η εγκατάσταση του συστήματος δεν μπορεί να εγκατασταθεί και ο ιδιοκτήτης 3DS ή 3DS XL μπορεί στη συνέχεια να κλειδωθεί από το Game Store.

Τι πρέπει να κάνετε όταν αποτύχει η ενημέρωση συστήματος

Εάν η αποτυχία ενημέρωσης συστήματος συμβαίνει στο 3DS σας, μην πανικοβληθείτε. Εδώ είναι μια εύκολη λύση:

  1. Γυρίστε το Nintendo 3DS ή 3DS XL και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά.
  2. Αμέσως κρατήστε πατημένο το πλήκτρο L, το πλήκτρο R, το κουμπί A και το πάνω στο D-pad.
  3. Συνεχίστε να κρατάτε τα κουμπιά μέχρι να εκκινήσει ξανά η οθόνη ενημέρωσης συστήματος.
  4. Πατήστε OK στην οθόνη ενημέρωσης.

Συμβουλές για όταν δεν μπορείτε να ενημερώσετε

Πριν επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Nintendo, δοκιμάστε μερικά άλλα πράγματα για να αποκτήσετε το 3DS σας για να ολοκληρώσετε μια ενημέρωση συστήματος:

Αποκτήστε την Εξυπηρέτηση Πελατών

Ακόμα έχετε πρόβλημα;

  1. Πηγαίνετε στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Nintendo.
  2. Εισαγάγετε αποτυχία ενημέρωσης συστήματος 3DS στο πεδίο αναζήτησης υποστήριξης για αναζήτηση τεκμηρίωσης υποστήριξης.
  3. Αν δεν βλέπετε κάτι που να βοηθάει, κάντε κλικ στην καρτέλα Επαφή μαζί μας στο αριστερό πλαίσιο.
  4. Από εκεί, μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό χωρίς χρέωση.
  5. Μπορείτε επίσης να κάντε κλικ στην επιλογή " Συνομιλία" ή " Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" στην καρτέλα "Επικοινωνία", επιλέξτε το εικονίδιο " My Nintendo" και έπειτα επιλέξτε την επιλογή της οικογένειας Nintendo 3DS .
  6. Κάντε μια επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το οποίο περιγράφονται καλύτερα τα προβλήματά σας; και, στη συνέχεια, κάντε κλικ είτε στο εικονίδιο Κλήση είτε στο εικονίδιο Email και εισαγάγετε τις ζητούμενες πληροφορίες ώστε ο τεχνικός να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

Σημείωση: Εάν το πρόβλημά σας δεν βρίσκεται στο αναπτυσσόμενο μενού, απλά επιλέξτε μια επιλογή. Πρέπει να επιλέξετε ένα για να τραβήξετε τα εικονίδια Κλήση και Email.