Τι είναι Yik Yak;

Τα μεγάλα σολωλεία και τα παιδιά του κολλεγίου δεν μπορούν να σταματήσουν να κάνουν το Yakking μακριά σε αυτήν την εφαρμογή

Οι ανώνυμες κοινωνικές εφαρμογές δίνουν στους ανθρώπους έναν τρόπο να αλληλεπιδρούν και να είναι μέρος μιας online κοινότητας, αλλά μόνο με εντελώς άγνωστο και απρόσωπο τρόπο. Το Yik Yak είναι μόνο μία από τις ανώνυμες εφαρμογές που έχει πάρει πραγματικά δημοτικότητα κατά τη διάρκεια του έτους που είναι διαθέσιμο.

Yik Yak Επεξήγηση

Το Yik Yak είναι βασικά μια ανώνυμη κατά περίπτωση εφαρμογή για την ανάρτηση θέσης για την τοπική σας κοινότητα, η οποία σας δείχνει ανώνυμες δημοσιεύσεις από άτομα γύρω από τη γεωγραφική περιοχή σας. Οι "Yakkers" ενθαρρύνονται να μεταφέρουν αβλαβή ανέκδοτα, σκέψεις, παρατηρήσεις ή ερωτήσεις και να χτίσουν το κοπάδι τους από τα yaks καθώς αλληλεπιδρούν με άλλους yakkers. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους φοιτητές στις σχολές κολλεγίων και γύρω από αυτές.

Συνολικά, η ιδέα πίσω από τον Yik Yak είναι πολύ απλή, αλλά τραβάει μαζί μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά πολλών άλλων δημοφιλών κοινωνικών δικτύων και εφαρμογών. Όπως το Twitter, οι αναρτήσεις διατηρούνται σύντομες, με ελάχιστο αριθμό μόλις 200 χαρακτήρων. Χρησιμοποιεί επίσης το ταιριαστό τοπίο που ταιριάζει με τις τοποθεσίες yak κοντά σε εσάς και το Reddit όπως το upvoting και downvoting σε μεμονωμένα yaks.

Προτεινόμενα: 10 Εφαρμογές Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για σχολική εργασία

Χρησιμοποιώντας τον Yik Yak

Η εφαρμογή (διαθέσιμη για iPhone και Android) ζητά πρώτα την άδειά σας να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας, ώστε να σας δείξει "ποιοτικά ρεύματα yaks" στην περιοχή σας. Στη συνέχεια, εμφανίζεται μια ροή σύντομων αναρτήσεων κατάστασης από την πιο πρόσφατη στην παλαιότερη και δύο καρτέλες στο επάνω μέρος της οθόνης που σας επιτρέπουν να μεταβείτε ανάμεσα στο "Νέο" και "Ζεστό".

Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την υποθήκη του yak πατώντας το βέλος προς τα επάνω στα δεξιά οποιασδήποτε ανάρτησης, αν σας αρέσει, ή το βέλος κάτω, αν δεν σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να πατήσετε σε οποιαδήποτε μεμονωμένη ανάρτηση yak για να δείτε τις ανώνυμες απαντήσεις ή να στείλετε μια ανώνυμη απάντηση στον εαυτό σας.

Οποιοδήποτε yak μπορεί να αναφερθεί αγγίζοντας το εικονίδιο σημαίας στην επάνω δεξιά γωνία της καρτέλας post yak. Οι Yakkers αναμένεται να μην ενοχλούν ή να στοχεύουν άλλους yakkers, και υπάρχει πολιτική μηδενικής ανοχής για την απόσπαση ιδιωτικών πληροφοριών.

Το μενού που βρίσκεται στο κάτω μέρος σάς επιτρέπει να "ψάξετε" μερικά από τα εμφανή θέματα yak ή να αποθηκεύσετε τοποθεσίες ενώ η καρτέλα "Me" σάς δίνει μια ματιά στη δική σας δραστηριότητα, αλληλεπιδράσεις και ρυθμίσεις. Στην καρτέλα "Αρχική σελίδα", τραβήξτε προς τα κάτω για να ανανεώσετε τη ροή, ώστε να μπορείτε να δείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα yaks στην περιοχή σας.

Προσθέστε ένα Yik Yak Handle και μοιραστείτε την τοποθεσία σας

Δεδομένου ότι ο Yik Yak ασχολείται αποκλειστικά με την ανωνυμία, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ όπως θα κάνατε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές ρυθμίσεις πληροφοριών χρήστη που μπορείτε να προσαρμόσετε.

Προσθήκη λαβής: Όταν πιέσετε το εικονίδιο με το στυλό και το χαρτί στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να δημοσιεύσετε ένα νέο yak, μπορείτε να προσθέσετε ένα προαιρετικό όνομα χειριστηρίου (που δεν συνδέεται φυσικά με το πραγματικό σας όνομα).

Κοινή χρήση της τοποθεσίας σας: Μπορείτε επίσης να πατήσετε το εικονίδιο με το βέλος για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας όταν κάνετε την ανάρτησή σας.

Γιατί η Yik Yak Trend;

Με τόσους πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές αυτές τις μέρες - το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Vine , το Tumblr και άλλοι - δεν είναι περίεργο ότι κάποιοι χρήστες βρουν τον εαυτό τους για τις απλούστερες ημέρες, ταυτότητες με όλες μας τις φωτογραφίες και τις ενημερώσεις κατάστασης και συζητήσεις που δημοσιεύθηκαν στα προφίλ μας για να δουν όλοι οι φίλοι και οι οπαδοί μας.

Υπάρχει επίσης μεγάλη πίεση στους χρήστες να δημοσιεύσουν το σωστό πράγμα στα συνηθισμένα προφίλ των κοινωνικών μέσων, έτσι οι ανώνυμες εφαρμογές προσφέρουν έναν τρόπο για τους ανθρώπους να αποκτήσουν αυτό που είναι εκτός σκέψης τους χωρίς την ανησυχία και την ανησυχία που συνδέονται με το να κρίνεστε, να γελοιοποιείτε ή να μην λαμβάνετε αρκετά συμπαθήματα και σχόλια . Όταν παραμείνετε ανώνυμοι, η πίεση αυτή τείνει να ελαχιστοποιείται.

Δεν χρειάζεται να είσαι φοιτητής για να χρησιμοποιήσεις το Yik Yak, αλλά η πλειονότητα των χρηστών είναι πράγματι νέοι ενήλικες που φοιτούν στο κολέγιο ή στο γυμνάσιο, κάτι που είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις από την ανάγνωση των yaks που βλέπεις στη ροή σου. Ο Yik Yak έχει ακόμη μια μασκότ yak που ταξιδεύει γύρω από τις σχολικές σχολές, καθιστώντας αρκετά προφανές ότι πρόκειται για μια εφαρμογή που προσανατολίζεται περισσότερο προς τους χρήστες των μαθημάτων.

Η διαμάχη για την απειλή Yik Yak

Όπως με πολλές άλλες ανώνυμες κοινωνικές εφαρμογές όπως το Whisper and Secret , ο Yik Yak έχει προκαλέσει ήδη σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένα σχολεία. Οι Yaks έχουν αναρτηθεί για απειλές από βόμβες ή σχεδιάζουν να πυροβολήσουν συγκεκριμένες θέσεις σχολείων, οι οποίες οδήγησαν τις αρχές να ανακατευτούν για να τοποθετήσουν τα κτίρια υπό κλειστή θέση, να ακυρώσουν τάξεις προγραμματισμού και να εντοπίσουν τους υπόπτους να αντιμετωπίσουν κατηγορίες.

Ορισμένα σχολεία θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τον Yik Yak στις πανεπιστημιουπόλεις τους, έτσι ώστε οι μαθητές να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση ή να χρησιμοποιήσουν καθόλου. Με τους yakkers να αισθάνονται λίγο ελεύθεροι να κάνουν απαράδεκτες θέσεις σχετικά με τους καθηγητές, τους συναδέλφους και τις απειλές, χωρίς να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των ενεργειών τους, είναι σαφές ότι η ομάδα στο Yik Yak έχει αποκοπεί η δουλειά τους από την άποψη της εργασίας τους για να την αποτρέψουν.

Είστε fan των απλών εφαρμογών που βασίζονται στην τοποθεσία; Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτές τις 10 εφαρμογές που μοιάζουν με Tinder και σας ταιριάζουν με τα πάντα, από τα υιοθετημένα σκυλιά έως τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης!