Τρόπος δημιουργίας λίστας δεδομένων στο Excel 2003

01 από 08

Διαχείριση δεδομένων στο Excel

Δημιουργία λιστών στο Excel. © Ted French

Κατά καιρούς, πρέπει να παρακολουθούμε τις πληροφορίες. Θα μπορούσε να είναι μια προσωπική λίστα αριθμών τηλεφώνου, μια λίστα επαφών για μέλη ενός οργανισμού ή μιας ομάδας ή μια συλλογή νομισμάτων, καρτών ή βιβλίων.

Όποια και αν είναι τα δεδομένα σας, ένα υπολογιστικό φύλλο , όπως το Excel, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το αποθηκεύσετε. Το Excel έχει δημιουργήσει εργαλεία για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τα δεδομένα και να βρείτε συγκεκριμένες πληροφορίες όταν το θέλετε. Επίσης, με τις εκατοντάδες στήλες και χιλιάδες σειρές, ένα υπολογιστικό φύλλο του Excel μπορεί να περιέχει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων .

Το Excel είναι επίσης απλούστερο από ένα πλήρες πρόγραμμα βάσης δεδομένων, όπως η Microsoft Access. Τα δεδομένα μπορούν να εισαχθούν εύκολα στο υπολογιστικό φύλλο και με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού μπορείτε να ταξινομήσετε τα δεδομένα σας και να βρείτε αυτό που θέλετε.

02 από 08

Δημιουργία πινάκων και λιστών

Ένας πίνακας δεδομένων στο Excel. © Ted French

Η βασική μορφή αποθήκευσης δεδομένων στο Excel είναι ένας πίνακας. Σε έναν πίνακα, τα δεδομένα εισάγονται σε σειρές. Κάθε σειρά είναι γνωστή ως εγγραφή .

Μόλις δημιουργηθεί ένας πίνακας, τα εργαλεία δεδομένων του Excel μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση, ταξινόμηση και φιλτράρισμα των εγγραφών για την εύρεση συγκεκριμένων πληροφοριών.

Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία δεδομένων στο Excel, ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε αυτό που είναι γνωστό ως λίστα από τα δεδομένα ενός πίνακα.

03 του 08

Εισαγωγή δεδομένων σωστά

Εισαγάγετε τα δεδομένα σωστά για μια λίστα. © Ted French

Το πρώτο βήμα στη δημιουργία ενός πίνακα είναι η εισαγωγή των δεδομένων. Όταν το κάνετε αυτό, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχει εισαχθεί σωστά.

Τα σφάλματα δεδομένων, που οφείλονται σε εσφαλμένη εισαγωγή δεδομένων, αποτελούν την πηγή πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση δεδομένων. Εάν τα δεδομένα εισαχθούν σωστά στην αρχή, το πρόγραμμα είναι πιο πιθανό να σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε.

04 του 08

Οι σειρές είναι αρχεία

Ένα αρχείο δεδομένων σε έναν πίνακα Excel. © Ted French

Όπως αναφέρθηκε, οι σειρές δεδομένων είναι γνωστές ως αρχεία. Όταν εισάγετε αρχεία, τηρήστε αυτές τις οδηγίες:

05 του 08

Οι στήλες είναι πεδία

Τα ονόματα πεδίων σε έναν πίνακα Excel. © Ted French

Ενώ οι σειρές στον πίνακα αναφέρονται ως εγγραφές, οι στήλες είναι γνωστές ως πεδία . Κάθε στήλη χρειάζεται μια επικεφαλίδα για να προσδιορίσει τα δεδομένα που περιέχει. Αυτές οι επικεφαλίδες καλούνται ονόματα πεδίων.

06 του 08

Δημιουργία της λίστας

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Δημιουργία λίστας στο Excel. © Ted French

Αφού εισαχθούν στον πίνακα, μπορούν να μετατραπούν σε μια λίστα . Να το πράξουν:

  1. Επιλέξτε οποιοδήποτε κύτταρο στον πίνακα.
  2. Επιλέξτε Λίστα> Δημιουργία λίστας από το μενού για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Δημιουργία λίστας .
  3. Το παράθυρο διαλόγου εμφανίζει την περιοχή των κυττάρων που θα συμπεριληφθούν στη λίστα. Εάν ο πίνακας δημιουργήθηκε σωστά, το Excel θα επιλέξει συνήθως το σωστό εύρος .
  4. Εάν η επιλογή εύρους είναι σωστή, κάντε κλικ στο OK .

07 του 08

Εάν το εύρος λίστας είναι εσφαλμένο

Δημιουργία λιστών στο Excel. © Ted French

Εάν, κατά κάποιον τρόπο, η περιοχή που εμφανίζεται στο παράθυρο διαλόγου Δημιουργία λίστας είναι εσφαλμένη, θα πρέπει να επιλέξετε ξανά το φάσμα των κελιών που θα χρησιμοποιηθούν στη λίστα.

Να το πράξουν:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί επιστροφής στο παράθυρο διαλόγου Δημιουργία λίστας για να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.
  2. Το παράθυρο διαλόγου Δημιουργία λίστας συρρικνώνεται σε ένα μικρό κιβώτιο και η τρέχουσα περιοχή των κυττάρων μπορεί να δει στο φύλλο εργασίας που περιβάλλεται από τα μυρμήγκια.
  3. Σύρετε την επιλογή με το ποντίκι για να επιλέξετε το σωστό εύρος κελιών.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί επιστροφής στο μικρό παράθυρο διαλόγου Δημιουργία λίστας για να επιστρέψετε στο κανονικό μέγεθος.
  5. Κάντε κλικ στο OK για να ολοκληρώσετε τη λίστα.

08 από 08

Η λίστα

Εργαλεία δεδομένων σε μια λίστα Excel. © Ted French

Μόλις δημιουργηθεί,