Λόγοι για τα καίγονται DVD σας δεν παίζουν

Γιατί μερικά DVD δεν παίζουν και πώς να κάνουν τα DVD σας να λειτουργούν

Είναι απίστευτα απογοητευτικό όταν τα καυτά DVD δεν παίζουν. Έχετε καίει τα δεδομένα στο δίσκο και τα βγάλατε στο DVD player μόνο για να δείτε ένα σφάλμα ή να διαπιστώσετε ότι τίποτα δεν λειτουργεί.

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα καυτό DVD δεν θα παίξει. Παρακάτω είναι μια λίστα ελέγχου που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί δεν λειτουργεί, ώστε να μπορείτε να διορθώσετε το δίσκο και να αποφύγετε το πρόβλημα στο μέλλον.

Εάν δεν λειτουργεί καμία από αυτές τις άκρες ή έχετε επαληθεύσει ότι το υλικό σας δεν είναι το πρόβλημα, δοκιμάστε να κάνετε εκ νέου εγγραφή του DVD σε εντελώς νέο δίσκο.

Τι τύπος δίσκου DVD χρησιμοποιείτε;

Υπάρχουν πολλοί τύποι DVD που χρησιμοποιούνται για ορισμένους λόγους, όπως DVD + RW, DVD-R, DVD-RAM, ακόμα και DVD διπλής και διπλής όψης . Επιπλέον, ορισμένες συσκευές αναπαραγωγής DVD και καυστήρες DVD δέχονται μόνο ορισμένους τύπους δίσκων.

Χρησιμοποιήστε τον Οδηγό αγοραστή του DVD για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο DVD για εγγραφή, αλλά επίσης ελέγξτε το εγχειρίδιο για τη συσκευή αναπαραγωγής DVD (συνήθως μπορείτε να το βρείτε online) για να δείτε τους τύπους δίσκων που υποστηρίζει.

Είστε στην πραγματικότητα & # 34; Burning & # 34; το DVD;

Πολλές συσκευές αναπαραγωγής DVD δεν υποστηρίζουν την ανάγνωση αρχείων βίντεο από ένα δίσκο σαν να ήταν μια μονάδα flash ή άλλη συσκευή αποθήκευσης, αλλά, αντί να απαιτούν την εγγραφή των βίντεο στο δίσκο. Υπάρχει μια ειδική διαδικασία που πρέπει να λάβει χώρα για να υπάρχουν τα αρχεία σε μορφή αναγνώσιμη σε μια συσκευή αναπαραγωγής DVD.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε απλά να αντιγράψετε ένα αρχείο MP4 ή AVI απευθείας στον δίσκο, να το βάλετε στο DVD player και να περιμένετε να αναπαραχθεί το βίντεο. Ορισμένες τηλεοράσεις υποστηρίζουν αυτόν τον τύπο αναπαραγωγής μέσω συνδεδεμένων συσκευών USB , αλλά όχι μέσω DVD.

Το Freemake Video Converter είναι ένα παράδειγμα μιας δωρεάν εφαρμογής που μπορεί να κάψει αυτά τα είδη των αρχείων βίντεο απευθείας σε ένα DVD και υπάρχουν και άλλα.

Πρέπει επίσης να έχετε συνδεδεμένο στον υπολογιστή έναν καυστήρα DVD για να λειτουργήσει.

Υποστηρίζει το DVD Player σας σπιτικό DVD;

Εάν το DVD που καίγεται λειτουργεί καλά σε έναν υπολογιστή, αλλά δεν παίζει στο DVD player, το πρόβλημα είναι είτε το DVD (το DVD player μπορεί να μην μπορεί να διαβάσει αυτόν τον τύπο δίσκου ή τη μορφή δεδομένων) ή το ίδιο το DVD player.

Εάν αγοράσατε το DVD player σας τα τελευταία δύο χρόνια, θα πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναπαράγετε DVD που έχουν καεί στον οικιακό σας υπολογιστή. Ωστόσο, οι παλαιότεροι δίσκοι DVD δεν αναγνωρίζουν και αναπαράγουν κατ 'ανάγκην DVD που έχουν καεί στο σπίτι.

Ένα πράγμα που λειτουργεί για μερικούς ανθρώπους και εξαρτάται από το DVD player που έχετε, είναι να κάψετε το DVD χρησιμοποιώντας μια παλαιότερη μορφή που υποστηρίζει ο φορέας. Υπάρχουν κάποια προγράμματα εγγραφής DVD που υποστηρίζουν αυτό, αλλά άλλα όχι.

Ίσως η σήμανση DVD να πάρει τον τρόπο

Αποφύγετε αυτές τις ετικέτες DVD stick! Διατίθενται στο εμπόριο για την επισήμανση DVD, αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα εμποδίσουν την αναπαραγωγή ενός άλλου λεπτού DVD.

Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε έναν μόνιμο δείκτη, έναν εκτυπωτή inkjet ή έναν συγγραφέα DVD Lightscribe για να τοποθετήσετε τίτλους και ετικέτες στο δίσκο.

Οι γρατσουνιές DVD μπορούν να αποτρέψουν την αναπαραγωγή

Όπως και με τα CD, οι γρατζουνιές και η σκόνη μπορούν να παρεμποδίσουν την καλή αναπαραγωγή των DVD. Καθαρίστε το DVD σας και δείτε αν θα παίξει.

Ίσως επίσης να προσπαθήσετε να εκτελέσετε το DVD μέσω ενός κιτ επισκευής δίσκου για να βοηθήσετε στη διόρθωση DVD που παρακάμπτονται ή άλματα λόγω γρατζουνιές.

Για να αποφύγετε τις γρατζουνιές στα DVD σας, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε πάντοτε σε μια κατάλληλα κλειστή θήκη ή, τουλάχιστον, τα βάζετε κάτω με την ετικέτα στραμμένη προς τα κάτω (και την πραγματική πλευρά του δίσκου προς τα πάνω).

Δοκιμάστε μια αργή ταχύτητα καύσης DVD

Όταν γράφετε ένα DVD, έχετε τη δυνατότητα επιλογής της ταχύτητας εγγραφής (2X, 4X, 8X κ.λπ.). Όσο πιο αργή είναι η κάψιμο, τόσο πιο αξιόπιστος θα είναι ο δίσκος. Στην πραγματικότητα, μερικές συσκευές αναπαραγωγής DVD δεν θα παίξουν καν δίσκους καίγονται σε ταχύτητες μεγαλύτερες από 4X.

Αν υποψιάζεστε ότι αυτό μπορεί να είναι η αιτία, ξαναγράψτε το DVD σε χαμηλότερη ταχύτητα και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα της αναπαραγωγής.

Ίσως ο δίσκος χρησιμοποιεί τη λανθασμένη μορφή DVD

Τα DVD δεν είναι καθολικά. αυτό που παίζει στις ΗΠΑ δεν θα παίζει παντού στον κόσμο. Υπάρχει πιθανότητα το DVD να είναι μορφοποιημένο για ευρωπαϊκή προβολή ή να κωδικοποιηθεί για κάποια άλλη παγκόσμια περιοχή.

Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD της Βόρειας Αμερικής έχουν σχεδιαστεί για δίσκους NTSC μορφοποιημένους για την περιοχή 1 ή 0.

Θα μπορούσε απλά να είναι κακό Burn

Μερικές φορές απλά παίρνετε ένα κακό αποτέλεσμα όταν γράψετε ένα DVD. Θα μπορούσε να είναι ο δίσκος, ο υπολογιστής σας, ένα στίγμα σκόνης, κλπ.

Μάθετε πώς να αποφύγετε σφάλματα κατά την εγγραφή DVD .