Πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης HDMI

Τι να κάνετε όταν η σύνδεση HDMI δεν λειτουργεί

Το HDMI είναι ο κύριος τρόπος για να συνδέσετε πολλά εξαρτήματα, όπως σε τηλεοράσεις , βιντεοπροβολείς , συσκευές αναπαραγωγής Ultra HD και Blu-ray Disc, δέκτες, ταινίες πολυμέσων και ακόμη καλώδια / δορυφορικά κουτιά. Όταν μια σύνδεση HDMI πάει στραβά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα το διορθώσετε.

Αντιγραφή-Προστασία και Χειραψία HDMI

Ένας σκοπός της HDMI είναι να διευκολύνει τη σύνδεση όλων των στοιχείων σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο τόσο για ήχο όσο και για βίντεο. Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος σκοπός για την εφαρμογή της προστασίας HDMI: προστασία από αντιγραφή (γνωστή ως HDCP και 4K HDCP 2.2). Αυτό το πρότυπο προστασίας αντιγραφής απαιτεί τα εξαρτήματα σύνδεσης HDMI να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Αυτή η δυνατότητα αναγνώρισης και επικοινωνίας αναφέρεται ως χειραψία HDMI . Εάν η χειραψία δεν λειτουργεί, η κρυπτογράφηση HDCP που είναι ενσωματωμένη στο σήμα HDMI δεν αναγνωρίζεται σωστά από ένα ή περισσότερα από τα συνδεδεμένα στοιχεία. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δείτε τίποτα στην οθόνη της τηλεόρασης.

Πριν ξεκινήσει η απογοήτευση, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας εάν διαπιστώσετε ότι τα εξαρτήματα που είναι συνδεδεμένα με HDMI δεν επικοινωνούν σωστά.

Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων HDMI

Ακολουθεί μια λίστα με τα βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τα προβλήματα σύνδεσης HDMI πριν αφήσετε τον πανικό να ρυθμιστεί.

Ο συντελεστής HDR

Η εφαρμογή του HDR σε έναν αυξανόμενο αριθμό τηλεοράσεων 4K Ultra HD μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσλειτουργίες σύνδεσης.

Εάν διαθέτετε μια συσκευή προέλευσης με δυνατότητα HDR, όπως μια συσκευή αναπαραγωγής UHD Blu-ray Disc ή ένα Media Streamer συνδεδεμένο σε έναν συμβατό με HDR τηλεοπτικό βιντεοπροβολέα και προσπαθώντας να αποκτήσετε πρόσβαση σε συμβατό περιεχόμενο κωδικοποιημένο με HDR , ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση όπου ο Προβολέας τηλεόρασης / βίντεο ενδέχεται να μην αναγνωρίζει το περιεχόμενο HDR.

Όταν μια τηλεόραση HDR ή ένας βιντεοπροβολέας ανιχνεύει ένα εισερχόμενο σήμα HDR, θα εμφανιστεί μια σύντομη ένδειξη επιβεβαίωσης στην πάνω αριστερή ή την δεξιά γωνία της οθόνης. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την ένδειξη ή βλέπετε ένα εμφανιζόμενο μήνυμα από την τηλεόραση ή την πηγή που δηλώνει ότι πρέπει να συνδέσετε την πηγή HDR σε μια τηλεόραση συμβατή με HDR ή εάν ένα μήνυμα που δηλώνει ότι το εισερχόμενο σήμα έχει υποβαθμιστεί σε 1080p λόγω της έλλειψης κατάλληλης ανίχνευσης HDR, υπάρχουν τρόποι για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης HDMI-to-DVI ή DVI-to-HDMI

Ένα άλλο πρόβλημα σύνδεσης HDMI εμφανίζεται μερικές φορές όταν είναι απαραίτητο να συνδέσετε μια συσκευή με δυνατότητα HDMI σε μια τηλεόραση ή οθόνη που διαθέτει σύνδεση DVI ή μια συσκευή πηγής με δυνατότητα DVI σε μια τηλεόραση εξοπλισμένη με HDMI.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο μετατροπής HDMI-to-DVI (HDMI στο ένα άκρο - DVI στην άλλη) ή να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο HDMI με πρόσθετο προσαρμογέα HDMI-DVI ή καλώδιο DVI με DVI-to -HDMI. Δείτε παραδείγματα προσαρμογέων και καλωδίων DVI / HDMI στο Amazon.com

Η πρόσθετη απαίτηση είναι ότι η συσκευή DVI που συνδέετε είναι HDCP-enabled. Αυτό επιτρέπει τη σωστή επικοινωνία μεταξύ των συσκευών HDMI και DVI.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να επισημάνω είναι ότι όταν το HDMI μπορεί να περάσει τόσο τα σήματα βίντεο όσο και τα σήματα ήχου, οι συνδέσεις DVI μπορούν να περάσουν μόνο σήματα βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι αν συνδέσετε με επιτυχία ένα εξάρτημα πηγής HDMI σε μια τηλεόραση εξοπλισμένη με DVI, θα πρέπει να κάνετε ξεχωριστή σύνδεση για πρόσβαση στον ήχο. Ανάλογα με την τηλεόραση, αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω σύνδεσης RCA ή 3.5mm ήχου.

Συνήθως, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα μετατροπής HDMI σε DVI, αλλά μπορεί να υπάρξει. Για παράδειγμα, θα διαπιστώσετε ότι τα σήματα 3D και 4K δεν είναι συμβατά. Με τα τυπικά σήματα βίντεο 480p, 720p ή 1080p, τα περισσότερα από αυτά είναι επιτυχημένα, αλλά μπορεί να έχετε την εμπειρία όπου ορισμένοι προσαρμογείς και καλώδια μετατροπής δεν λειτουργούν όπως διαφημίζονται. Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, ενδέχεται να μην είναι απαραίτητα η τηλεόραση ή άλλο στοιχείο. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικούς διαφορετικούς προσαρμογείς ή καλώδια με επώνυμα σήματα.

Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση σε τηλεοράσεις εξοπλισμένες με παλαιότερες συσκευές DVI, ακόμη και αν είναι συμβατές με το πρότυπο HDCP, ενδέχεται να μην έχουν το κατάλληλο υλικολογισμικό για να αναγνωρίσουν την ταυτότητα του εξαρτήματος πηγής HDMI που προσπαθείτε να συνδέσετε. Εάν συναντήσετε αυτή την κατάσταση, μια πρόσκληση για τεχνική υποστήριξη για την τηλεόραση ή το στοιχείο της πηγής σας είναι μια καλή ιδέα πριν συνεχίσετε.

Σύνδεση του υπολογιστή / φορητού υπολογιστή σας σε μια τηλεόραση Χρησιμοποιώντας HDMI

Με περισσότερους καταναλωτές που χρησιμοποιούν το PC ή το φορητό υπολογιστή ως συστατικό πηγής οικιακού κινηματογράφου , ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα όταν προσπαθείτε να συνδέσετε έναν υπολογιστή / φορητό υπολογιστή που διαθέτει HDMI σε μια τηλεόραση εξοπλισμένη με HDMI. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταβεί στις ρυθμίσεις PC / Laptop και ορίζετε HDMI ως προεπιλεγμένη σύνδεση εξόδου. Αν δεν μπορείτε να τραβήξετε μια εικόνα από το φορητό σας υπολογιστή για να εμφανιστεί στην οθόνη της τηλεόρασής σας, δοκιμάστε τα εξής:

Εάν η σύνδεση του υπολογιστή σας με την τηλεόραση σας δεν ήταν επιτυχής χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο HDMI, εάν η τηλεόραση διαθέτει είσοδο VGA , ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το.

HDMI χωρίς καλώδια

Μια άλλη μορφή σύνδεσης HDMI που είναι διαθέσιμη είναι η "Ασύρματη σύνδεση HDMI". Αυτό συμβαίνει συνήθως με ένα καλώδιο HDMI που εξέρχεται από τη συσκευή πηγής (Blu-ray Player, Media Streamer, Cable / Satellite Box) σε έναν εξωτερικό πομπό που στέλνει το σήμα ήχου / βίντεο ασύρματα σε ένα δέκτη, που με τη σειρά του συνδεδεμένο σε μια τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα χρησιμοποιώντας ένα μικρό καλώδιο HDMI. Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο ανταγωνιστικές μορφές "ασύρματου HDMI", το καθένα υποστηρίζει τη δική τους ομάδα προϊόντων: WHDI και Wireless HD (WiHD).

Από τη μία πλευρά, και οι δύο αυτές επιλογές έχουν ως σκοπό να καταστήσουν πιο βολικό να συνδέονται οι πηγές και οι οθόνες HDMI χωρίς ένα άσχημο καλώδιο HDMI (ειδικά αν η τηλεόρασή σας ή ο βιντεοπροβολέας είναι απέναντι από το δωμάτιο). Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με την παραδοσιακή ενσύρματη συνδεσιμότητα HDMI, μπορεί να υπάρξουν "ιδιορρυθμίες", όπως η απόσταση, τα θέματα της γραμμής εγκατάστασης και οι παρεμβολές (ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε WHDI ή WiHD.

Επίσης, υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν και οι δύο μέθοδοι σε επίπεδο μάρκας και μοντέλου, όπως για παράδειγμα εάν μπορούν να προσαρμοστούν ορισμένοι τύποι surround ή 3D και οι περισσότεροι πομποί / δέκτες "ασύρματου HDMI" δεν είναι συμβατοί με 4K, αλλά του 2015, αρχίζει να εφαρμόζεται.

Αν εγκαταστήσετε μια επιλογή σύνδεσης "ασύρματου HDMI" και διαπιστώσετε ότι δεν λειτουργεί σωστά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να αλλάξετε την ακολουθία ενεργοποίησης της θέσης, της απόστασης και της συνιστώσας και να δείτε αν αυτό λύνει το πρόβλημα.

Αν διαπιστώσετε ότι μετά από αυτές τις ρυθμίσεις, το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί, επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη για το συγκεκριμένο προϊόν σύνδεσης "ασύρματου HDMI". Εάν εξακολουθεί να μην επιλυθεί το πρόβλημα, η "σταθερότητα" μιας παραδοσιακά ενσύρματης σύνδεσης σύνδεσης HDMI μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Για μεγάλες αποστάσεις, υπάρχουν επίσης πρόσθετες επιλογές σύνδεσης HDMI που πρέπει να λάβετε υπόψη .

Η κατώτατη γραμμή

Αγαπάτε το ή το μίσος, HDMI είναι η προεπιλεγμένη διεπαφή που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των στοιχείων οικιακού κινηματογράφου μαζί. Αρχικά σχεδιάστηκε για να παρέχει μία απλή, βολική σύνδεση τόσο για ήχο όσο και για βίντεο, με ενσωματωμένη προστασία αντιγραφής και την προστιθέμενη δυνατότητα αναβάθμισης με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι τόσο η συσκευή προέλευσης όσο και η συσκευή προβολής πρέπει να επικοινωνούν και να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον και το κωδικοποιημένο περιεχόμενο πρέπει να ανιχνεύεται σωστά, μπορεί να προκύψουν δυσλειτουργίες. Ωστόσο, ακολουθώντας τα πρακτικά βήματα που περιγράφηκαν παραπάνω, μπορούν να επιλυθούν τα περισσότερα προβλήματα σύνδεσης HDMI.

Αποκάλυψη Το περιεχόμενο ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.