Πώς να αλλάξετε ένα γράμμα μονάδας δίσκου

Δεν σας αρέσουν τα γράμματα που έχουν εκχωρηθεί στις μονάδες δίσκου στα Windows; Αλλάξτε τα!

Παρόλο που μπορεί να φανεί πέτρα, τα γράμματα που ανατίθενται στους σκληρούς δίσκους , τις μονάδες οπτικών δίσκων και τις μονάδες USB που βασίζονται στα Windows δεν είναι πάρα πολύ σταθερό.

Ίσως να εγκαταστήσατε έναν νέο εξωτερικό σκληρό δίσκο και τώρα θέλετε να αλλάξετε το γράμμα μονάδας δίσκου στο G από το F που του έχει εκχωρηθεί ή ίσως απλά θέλετε να κρατήσετε τις μονάδες flash που έχετε οργανώσει στο τέλος του αλφάβητου.

Οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος, το εργαλείο διαχείρισης δίσκων στα Windows κάνει την αλλαγή των γραμμάτων μονάδων εκπληκτικά εύκολη, ακόμα κι αν δεν έχετε δουλέψει ποτέ με τους δίσκους σας με οποιονδήποτε τρόπο πριν.

Σημαντικό: Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε το γράμμα μονάδας δίσκου του διαμερίσματος στο οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows. Στους περισσότερους υπολογιστές, αυτός είναι συνήθως ο δίσκος C.

Χρόνος που απαιτείται: Η αλλαγή των γραμμάτων μονάδων δίσκου στα Windows συνήθως διαρκεί λιγότερο από λίγα λεπτά.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να αλλάξετε το γράμμα της μονάδας δίσκου στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista ή Windows XP :

Πώς να αλλάξετε γράμματα μονάδας δίσκου στα Windows

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση δίσκων , το εργαλείο στα Windows που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα γράμματα των μονάδων δίσκου, σε πολλά άλλα πράγματα.
    1. Συμβουλή: Στα Windows 10 και Windows 8, η Διαχείριση δίσκων είναι επίσης διαθέσιμη από το μενού Power User Menu (συντόμευση πληκτρολογίου WIN + X ) και είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να το ανοίξετε. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη Διαχείριση δίσκων από τη Γραμμή εντολών σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, αλλά ξεκινώντας από τη Διαχείριση Υπολογιστών ίσως είναι καλύτερη για τους περισσότερους από εσάς.
    2. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι για το τι εκτελείτε.
  2. Με τη Διαχείριση δίσκων ανοιχτή, εντοπίστε από τη λίστα στο επάνω μέρος ή από το χάρτη στο κάτω μέρος τη μονάδα που θέλετε να αλλάξετε το γράμμα της μονάδας δίσκου.
    1. Συμβουλή: Αν δεν είστε βέβαιοι ότι η μονάδα που αναζητάτε είναι αυτή που θέλετε να αλλάξετε το γράμμα της μονάδας δίσκου, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ ή να πατήσετε και κρατήστε τη μονάδα δίσκου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εξερεύνηση . Αν χρειάζεται, κοιτάξτε μέσα από τους φακέλους για να δείτε αν αυτό είναι το σωστό δίσκο.
  3. Μόλις το βρείτε, κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και παλιά σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Αλλαγή επιστολής γραμμής και διαδρομής ... από το αναδυόμενο μενού.
  1. Στο μικρό παράθυρο Change Drive Letter and Paths for ... που εμφανίζεται, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή ....
    1. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Αλλαγή γραμμής μονάδας δίσκου ή διαδρομής .
  2. Επιλέξτε το γράμμα μονάδας δίσκου που θέλετε να αντιστοιχίσετε τα Windows σε αυτήν τη συσκευή αποθήκευσης, επιλέγοντάς την από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Αντιστοίχιση του επόμενου γράμματος μονάδας δίσκου .
    1. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν το γράμμα της μονάδας δίσκου χρησιμοποιείται ήδη από άλλη μονάδα, επειδή τα Windows αποκρύπτουν τυχόν γράμματα που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  4. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) σε ορισμένα προγράμματα που βασίζονται σε γράμματα μονάδων δίσκου ενδέχεται να μην εκτελούνται σωστά. Θέλετε να συνεχίσετε; ερώτηση.
    1. Σημαντικό: Εάν έχετε εγκαταστήσει λογισμικό σε αυτήν τη μονάδα, το λογισμικό ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί σωστά μετά την αλλαγή του γράμματος της μονάδας δίσκου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα " Αλλαγή της επιστολής της μονάδας δίσκου σε Windows " παρακάτω.
  5. Μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή του γράμματος της μονάδας δίσκου, η οποία συνήθως διαρκεί μόνο ένα δευτερόλεπτο ή δύο, μπορείτε να κλείσετε οποιαδήποτε ανοικτή Διαχείριση δίσκων ή άλλα παράθυρα.

Συμβουλή: Το γράμμα μονάδας δίσκου είναι διαφορετικό από την ετικέτα έντασης. Μπορείτε να αλλάξετε την ετικέτα έντασης χρησιμοποιώντας παρόμοια βήματα που περιγράφονται εδώ .

Περισσότερα σχετικά με την αλλαγή της επιστολής ενός δίσκου στα Windows

Η αλλαγή των αντιστοιχιών επιστολών μονάδας δίσκου για μονάδες δίσκου με εγκατεστημένο λογισμικό ενδέχεται να προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας του λογισμικού. Αυτό δεν είναι τόσο συνηθισμένο με νεότερα προγράμματα και εφαρμογές, αλλά εάν έχετε ένα παλιό πρόγραμμα, ειδικά εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP ή τα Windows Vista, αυτό είναι πιθανό να είναι ένα πρόβλημα.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν εγκατεστημένο λογισμικό σε δίσκους εκτός από την κύρια μονάδα δίσκου (τυπικά τη μονάδα δίσκου C ), αλλά αν το κάνετε, θεωρήστε την προειδοποίησή σας ότι μπορεί να χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε το λογισμικό μετά την αλλαγή του γράμματος μονάδας δίσκου.

Όπως ανέφερα στην παραπάνω εισαγωγή, δεν μπορείτε να αλλάξετε το γράμμα μονάδας δίσκου της μονάδας που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα των Windows. Εάν θέλετε τα Windows να υπάρχουν σε μια μονάδα διαφορετική από τη C ή ό, τι συμβαίνει τώρα, μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να ολοκληρώσετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows για να το κάνετε. Αν δεν έχετε πιεστική ανάγκη να υπάρχουν τα Windows σε διαφορετική επιστολή δίσκου, δεν συνιστούμε να περάσετε από όλα αυτά τα προβλήματα.

Δεν υπάρχει ενσωματωμένος τρόπος για να αλλάξετε γράμματα μονάδας δίσκου μεταξύ δύο μονάδων δίσκου στα Windows. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε ένα γράμμα μονάδας δίσκου το οποίο δεν σχεδιάζετε να χρησιμοποιείτε ως προσωρινό γράμμα "κράτησης" κατά τη διαδικασία αλλαγής επιστολής μονάδας δίσκου.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θα θέλατε να ανταλλάξετε το Drive A για Drive B. Ξεκινήστε αλλάζοντας την επιστολή της μονάδας δίσκου Α σε μία που δεν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε (όπως το X ), στη συνέχεια στην επιστολή της μονάδας δίσκου B στην αρχική μονάδα του Drive A και, τέλος, στην επιστολή της μονάδας δίσκου A στην αρχική μονάδα του δίσκου Β.