Καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων VoIP

Οι λέξεις πετούν, αλλά αυτό που είναι γραμμένο παραμένει. Η καταγραφή κλήσεων αλλάζει αυτό. Τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε τις τηλεφωνικές συνομιλίες σας και να τις αποθηκεύσετε για αναπαραγωγή αργότερα. Με τα υπάρχοντα εργαλεία εγγραφής κλήσεων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι απομυθοποιούν τις συνομιλίες τους, ακόμα και κλήσεις προς / από το PSTN .

Αφού καταγράφονται οι κλήσεις σας, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στον σκληρό σας δίσκο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο αποθήκευσης δεδομένων, καθώς καταλήγει τελικά σε κοινή μορφή ήχου: wav, mp3 κ.λπ. Μπορείτε να τα αρχειοθετήσετε, να τα μοιραστείτε, να τα μοιραστείτε με podcast κλπ. . Η καταγραφή κλήσεων γίνεται πιο κατάλληλη στις επιχειρήσεις, οι οποίες τείνουν να αποθηκεύουν πληροφορίες για μεταγενέστερες διευθυντικές και άλλες χρήσεις.

Γιατί εγγραφή τηλεφωνικών κλήσεων;

Τα άτομα έχουν πολλούς λόγους για την καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά ασήμαντες, ενώ άλλες είναι σημαντικές. Αυτές για τις επιχειρήσεις είναι πιο σημαντικές. Ας δούμε τους λόγους για την εγγραφή κλήσεων εδώ.

Εργαλεία καταγραφής κλήσεων

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι καταγραφής των τηλεφωνικών σας συνομιλιών. Ο απλούστερος τρόπος είναι να την καταγράφετε φυσικά, έχοντας τη φωνή σας ρυθμισμένη στο μεγάφωνο, αλλά αυτό δεν προσφέρει ποιότητα και ευκολία. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα από αυτά τα gadget που καταγράφουν τηλεφωνικές συνομιλίες είτε απευθείας από το σετ τηλεφώνου σας είτε από την κάρτα ήχου, καταγράφοντας "ό, τι ακούτε και λέτε", αλλά όλα αυτά είναι πολύ περιορισμένα.

Αν εκμεταλλεύεστε πλήρως το VoIP, τότε υπάρχουν πολλά έξυπνα και βολικά εργαλεία εκεί έξω, τα οποία μπορούν να κάνουν περισσότερα από την εγγραφή κλήσεων. Ορισμένα είναι δωρεάν, ενώ άλλα είναι εμπορικά.

Έχω αναφέρει μερικές από τις πιο κοινές εκεί:

Απαιτήσεις για την εγγραφή τηλεφωνικών κλήσεων

Δεν χρειάζεστε πολλά για την εγγραφή τηλεφωνικών κλήσεων στο VoIP. Ακολουθεί μια λίστα με τα όσα χρειάζονται:

- Μια υπηρεσία VoIP , είτε με βάση το υλικό είτε με ένα softphone
- Συσκευές ακρόασης και ομιλίας, όπως συσκευές χειρός, τηλέφωνα ή απλά ακουστικά
- Εργαλεία καταγραφής κλήσεων. Εάν είστε σε ένα εταιρικό περιβάλλον και έχετε ένα PBX, θα πρέπει να έχετε επιχειρηματικά εργαλεία , αλλιώς υπάρχουν πολλά εργαλεία εγγραφής προσωπικών κλήσεων .
- Μέσα αποθήκευσης για την αποθήκευση των αποθηκευμένων κλήσεων, όπως σκληρούς δίσκους ή οπτικούς δίσκους.

Για όσους από εσάς είστε ποιοτικά ή χρειάζεστε ποιότητα για δημοσίευση, ίσως θελήσετε να έχετε γυαλισμένη την ποιότητα ήχου των εγγεγραμμένων κλήσεων. Κάποια εργαλεία εγγραφής το επιτυγχάνουν. Αλλιώς, μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε από τα εργαλεία επεξεργασίας ήχου που υπάρχουν εκεί για να εξαλείψετε το θόρυβο και άλλες αψιμαχίες.

Ηθική εγγραφής κλήσεων

Σημειώστε ότι πριν εγγραφείτε οποιαδήποτε κλήση , ειδικά εκείνες που αφορούν το PSTN, καλό είναι να έχετε μια ιδέα σχετικά με τους κανόνες και τους περιορισμούς οποιασδήποτε κυβερνητικής καταγραφής κλήσεων στον τόπο όπου βρίσκεστε. Ορισμένες αρχές είναι αρκετά εχθρικές σε ό, τι θα μπορούσαν να ονομάσουν υποκλοπές.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχετε τη συγκατάθεση του ατόμου που καλείτε πριν από την καταγραφή της συνομιλίας. Η καταγραφή μιας συνομιλίας με τον ανταποκριτή σας γνωρίζοντας είναι ανήθικο και μπορεί να οδηγήσει σε ανθρώπους που είναι αρκετά δυσαρεστημένοι.

Η συγκατάθεση εδώ σημαίνει τουλάχιστον να ενημερώνει το άλλο μέρος ότι καταγράφεται η κλήση, ώστε να μπορεί να εξαιρεθεί από αυτήν κάνοντας τερματισμό της κλήσης. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν καλείτε σε εταιρείες. Είναι συνηθισμένο να ακούμε πράγματα όπως "Παρακαλούμε να ενημερωθείτε ότι, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, η κλήση αυτή καταγράφεται".