Δέκτης καναλιών Yamaha RX-V861 7.1 με δέκτη HDMI

Μεγάλη απόδοση ήχου και βίντεο, αλλά χρειάζεται λίγες προσθήκες δυνατοτήτων

Με το RX-V861, η Yamaha φέρνει πολλές λειτουργίες δέκτη home-cinema high-end κάτω από το εύρος τιμών κάτω από $ 1.000. Η εναλλαγή και η αναβάθμιση HDMI παρέχουν εκτεταμένη ποιότητα βίντεο, καθώς και πιο αποτελεσματικές επιλογές σύνδεσης. Επίσης, παρά την πρόσθετη έμφαση στις δυνατότητες βίντεο, η ποιότητα ήχου δεν αγνοήθηκε. Ωστόσο, το RX-V861 δεν έχει ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση των τελευταίων μορφών ήχου surround ( Dolby TrueHD ή DTS-HD) που ορισμένοι ανταγωνιστές προσφέρουν τώρα στο ίδιο σημείο τιμών.

Επισκόπηση προϊόντος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η επόμενη ενότητα ανασκόπησης αναδημιουργείται εκ νέου από το προγενέστερο προφίλ προϊόντων RX-V861 .

1. Είσοδοι βίντεο / ήχου

Το RX-V861 προσφέρει τόσο βίντεο 3 συστατικών HD όσο και 2 εισόδους HDMI . Υπάρχουν 4 σύνθετες εισόδους βίντεο RCA .

Ο δέκτης διαθέτει τέσσερις εισόδους ψηφιακού ήχου (δύο ομοαξονικές και τρεις οπτικές ), συνδέσεις ήχου RCA για συσκευή αναπαραγωγής CD και CD ή κασετόφωνο και έξοδο προενισχυτή υπογούφερ. Αυτός ο δέκτης διαθέτει εξειδικευμένες έξοδοι 6 καναλιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν χρειάζεστε πρόσβαση στην έξοδο πολυκάναλου ήχου από ένα SACD ή DVD-Audio . Παίχτης. Επιπλέον, το RX-V861 διαθέτει επίσης υποδοχή σύνδεσης iPod και έξοδοι προεπιλογής της ζώνης 2.

2. Εξαγωγές και χαρακτηριστικά βίντεο

Το Yamaha RX-V861 προσφέρει τέσσερις τύπους εξόδων οθόνης: HDMI, Component, S-Video και Composite. Επιπλέον, το RX-V861 προσφέρει τόσο αναμετάδοση από 480i έως 480p, όσο και μετατροπή αναλογικού και συνιστωσικού βίντεο σε HDMI, με upscaling έως και 1080i. Επίσης, το RX-V861 προσφέρει άμεση δυνατότητα εισόδου-εξόδου 1080p για σύνδεση πηγών 1080p (όπως Blu-ray Disc ή HD-DVD players) σε τηλεοράσεις με δυνατότητα εισόδου 1080p.

3. Χαρακτηριστικά ήχου

Το RX-V861 διαθέτει εκτεταμένες επιλογές επεξεργασίας surround ήχου, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Digital 5.1 και EX, DTS και Dolby ProLogic IIx. Η επεξεργασία Dolby Prologic IIx επιτρέπει στο RX-V861 να εξαγάγει ήχο 7.1 καναλιών από απολύτως οποιαδήποτε στερεοφωνική ή πολυκαναλική πηγή. Επίσης, ο ακουστικός ήχος ακουστικού Silent Cinema ακουστικό.

Το Yamaha RX-V861 παράγει περίπου 105 Watt ανά κανάλι (x7) σε 8-Ohms (από 20 έως 20KHZ) με .06% THD .

Με απόκριση συχνότητας ενισχυτή από 10 Hz έως 100 kHz, το RX-V861 μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε πηγή, συμπεριλαμβανομένων των SACD και DVD-Audio. Οι συνδέσεις των ηχείων αποτελούνται από διπλούς στύλους σύνδεσης πολλαπλών ομιλητών συμβατών με μπανάνα για όλα τα κύρια κανάλια με χρωματική κωδικοποίηση για απλοποιημένη καλωδίωση. Οι ακροδέκτες ηχείων του μπροστινού καναλιού "B" δίνουν επίσης τη δυνατότητα στον δέκτη να οδηγεί ένα στερεοφωνικό ζεύγος σε άλλο δωμάτιο, αν είναι επιθυμητό.

Το RX-V861 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία ενός πλήρους συστήματος 7.1 καναλιών ή, αν είναι επιθυμητό, ​​ενός συστήματος 5.1 καναλιών σε ένα δωμάτιο και ενός συστήματος 2 καναλιών σε άλλο δωμάτιο ταυτόχρονα. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να εκτελέσετε ένα πλήρες σύστημα 7.1 καναλιών σε ένα δωμάτιο, καθώς και ένα επιπλέον σύστημα 2 καναλιών σε άλλο δωμάτιο, το RX-V861 διαθέτει επίσης εξόδους προενισχυτή δεύτερης ζώνης που απαιτούν τη χρήση πρόσθετου ενισχυτή για να εκτελέσετε Σύστημα 2 καναλιών σε άλλο δωμάτιο.

4. Οθόνη στην οθόνη και στον μπροστινό πίνακα

Η οθόνη φθορισμού στην πρόσοψη κάνει την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δέκτη εύκολη και γρήγορη. Στην οθόνη μπροστινού πίνακα εμφανίζεται η κατάσταση των surround και άλλων ρυθμίσεων.

5. Ραδιοφωνικός δέκτης FM / AM

Το RX-V861 διαθέτει ένα ενσωματωμένο τμήμα AM / FM tuner με 40 τυχαίες προεπιλογές και αυτόματη ρύθμιση σάρωσης FM. Συνδέσεις για κεραίες AM και FM παρέχονται.

6. Ασύρματο τηλεχειριστήριο

Το RX-V861 διαθέτει ένα προκαθορισμένο καθολικό ασύρματο τηλεχειριστήριο που είναι συμβατό με τις περισσότερες τηλεοράσεις, βίντεο και συσκευές αναπαραγωγής DVD. Μια λίστα παρέχεται στο εγχειρίδιο χρήστη που περιλαμβάνει τους κωδικούς για να ρυθμίσετε το τηλεχειριστήριο για χρήση με άλλες συσκευές.

7. XM δορυφορικό ραδιόφωνο

Το RX-V861 είναι επίσης έτοιμο για XM. Συνδέοντας μια κεραία XM Satellite Radio (πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά) στον δέκτη και πληρώνοντας το μηνιαίο τέλος συνδρομής XM, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο XM Satellite Radio Programming. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το δορυφορικό ραδιόφωνο, θεωρήστε ότι είναι παρόμοιο με τη δορυφορική τηλεόραση, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε εξωτερικό πιάτο (αν και η τοποθέτηση της XM Radio Antenna κοντά σε ένα παράθυρο βελτιώνει τη συνέπεια της λήψης.) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η XM έχει συγχωνευθεί με Sirius Satellite Radio και είναι τώρα Sirius / XM.

8. Πρόσθετα χαρακτηριστικά - Σύνδεση iPod, Ρύθμιση συγχρονισμού Lip, YPAO και σκηνή

Με την προαιρετική βάση σύνδεσης iPod, σε συνδυασμό με το RX-V861, μπορείτε να ενσωματώσετε το ακουστικό και τον έλεγχο iPod σας απευθείας στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου μέσω της προαιρετικής βάσης σύνδεσης iPod.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση μιας ρύθμισης Lip-Synch στο RX-V861 επιτρέπει στο χρήστη να αντισταθμίσει τις αποκλίσεις χρόνου ήχου / βίντεο που μπορεί να προκύψουν από διάφορες πηγές ήχου / βίντεο.

Το RX-V861 ενσωματώνει επίσης τη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης ηχείων YPAO.

Η λειτουργία SCENE επιτρέπει τη ρύθμιση προρυθμισμένων ή προσαρμοσμένων τρόπων ακρόασης και προβολής.

Hardware / Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Δέκτες Home Theater: το Yamaha HTR-5490 (6.1 καναλιών), το Harman Kardon AVR147 (δάνειο από την Harman Kardon) και το Onkyo TX-SR304 (5.1 κανάλια) ,

DVD players: OPPO Digital DV-981HD DVD / SACD / DVD-Audio Player και Helios H4000 , καθώς και ένα HD-DVD player της Toshiba HD-XA1 και ένα Blu-ray player BD-P1000 της Samsung και το LG BH100 Blu- Συσκευή αναπαραγωγής HD-DVD Combo .

Ενσωματωμένα υπογούφερ που χρησιμοποιήθηκαν: Klipsch Synergy Sub10 και Yamaha YST-SW205 .

Ηχεία Klipsch B-3s , Klipsch C-2, Optimus LX-5IIs, σύστημα 5-καναλιών Klipsch Quintet III, ένα ζευγάρι JBL Balboa 30, JBL Balboa Center Channel και δύο ηχεία JBL Venue Series 5 ιντσών .

Τηλεοράσεις / Οθόνες: Ψηφιακή οθόνη LCD LVM-37w3 1080p της Westinghouse, LCD οθόνη 32-ιντσών Syntax LT-32HV και τηλεόραση LCD 23 ιντσών Samsung LN-R238W.

Οι συνδέσεις ήχου / βίντεο κατασκευάστηκαν με καλώδια Accell , Cobalt και AR Interconnect.

16 Wire Speaker Wire χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις ρυθμίσεις.

Τα επίπεδα για τις ρυθμίσεις ομιλητών βαθμονομούνται χρησιμοποιώντας έναν μετρητή στάθμης ήχου Radio Shack

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Δίσκοι Blu-ray συμπεριλαμβάνουν: Πειρατές της Καραϊβικής 1 & 2, Alien vs Predator, Superman Returns, Crank, Stealth και Mission Impossible III.

Συμπεριλαμβάνονται οι δίσκοι HD-DVD: Serenity, Sleepy Hollow, Heart - Ζωντανό στο Σιάτλ, King Kong, Batman Begins και Φάντασμα της Όπερας

Τα τυπικά DVD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν σκηνές από τα εξής: Σπίτι των πετώντας μαχαιριών, Serenity, The Cave, Kill Bill - Vol1 / 2, V Για Vendetta, U571, Lord of Rings Trilogy, Master και Commander.

Μόνο για ήχο, περιλαμβάνονται διάφορα CD: HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Ελάτε μαζί μου , Lisa Loeb - Firecracker , Blue Man Group - Το συγκρότημα , Eric Kunzel - 1812 Overture , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα .

Δίσκοι DVD-Audio περιλαμβάνονται: Βασίλισσα - Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Ορατό , Sheila Nicholls - Wake .

Οι δίσκοι SACD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ο Who - Tommy .

Χρησιμοποιήθηκε επίσης περιεχόμενο σε CD-R / RW.

Εκτέλεση

Τα αποτελέσματα YPAO

Για να ξεκινήσω την πραγματική αξιολόγηση απόδοσης μου, χρησιμοποίησα τη λειτουργία YPAO που παρέσχε το RX-V861 για να κάνει την αρχική ρύθμιση του επιπέδου των ηχείων.

Παρόλο που καμία αυτόματη εγκατάσταση συστήματος ηχείων δεν μπορεί να είναι τέλεια ή να ανταποκρίνεται στην προσωπική γεύση, το YPAO έκανε μια αξιόπιστη δουλειά για να ρυθμίσει σωστά τα επίπεδα των ηχείων σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Οι αποστάσεις του ηχείου υπολογίστηκαν με ακρίβεια και έγιναν αυτόματες προσαρμογές στο επίπεδο ήχου και στην εξίσωση για να αντισταθμιστεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας YPAO, η ισορροπία των ηχείων ήταν πολύ καλή μεταξύ των καναλιών του Κέντρου και των Κύριων καναλιών, αλλά αυξήσαμε χειροκίνητα τα επίπεδα ηχείων surround για προσωπική μου προτίμηση.

Ηχητική απόδοση

Χρησιμοποιώντας τόσο αναλογικές όσο και ψηφιακές πηγές ήχου, βρήκα την ποιότητα ήχου του RX-V861, τόσο σε διαμορφώσεις 5.1 όσο και 7.1 καναλιών, παρέχοντας μια εξαιρετική εικόνα surround.

Αυτός ο δέκτης παρέχει ένα πολύ καθαρό σήμα μέσω των άμεσων εισόδων 5.1 αναλογικού ήχου από αμφότερες τις πηγές δίσκων HD-DVD / Blu-ray, πέραν των επιλογών Blu-ray / HD-DVD HDMI και ψηφιακής οπτικής / ομοαξονικής σύνδεσης ήχου.

Το RX-V861 επέδειξε καλή σταθερότητα κατά τη διάρκεια πολύ δυναμικών κομματιών ήχου και παρέδωσε σταθερή απόδοση σε μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς να προκαλεί κόπωση ακρόασης.

Επιπλέον, μια άλλη πτυχή του RX-V861 ήταν η δυνατότητα πολλαπλών ζωνών. Λειτουργώντας τον δέκτη στη λειτουργία 5.1 καναλιών για τον κύριο χώρο και χρησιμοποιώντας τα δύο εφεδρικά κανάλια (συνήθως αφιερωμένα στα πίσω ηχεία surround) και χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο δεύτερης ζώνης, μπορούσα εύκολα να τρέξω δύο ξεχωριστά συστήματα.

Ήμουν σε θέση να αποκτήσω πρόσβαση στο DVD / Blu-ray / HD-DVD στην κύρια εγκατάσταση καναλιών 5.1 και να έχει εύκολη πρόσβαση σε XM ή CD στην εγκατάσταση δύο καναλιών σε άλλο δωμάτιο χρησιμοποιώντας το RX-V861 ως κύριο έλεγχο και για τις δύο πηγές. Επίσης, θα μπορούσα να τρέχω την ίδια πηγή μουσικής και στις δύο αίθουσες ταυτόχρονα, η μία με τη διαμόρφωση 5.1 καναλιών και η δεύτερη με τη διαμόρφωση 2 καναλιών.

Το RX-V861 έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης της δεύτερης ζώνης χρησιμοποιώντας είτε τους δικούς του εσωτερικούς ενισχυτές είτε χρησιμοποιώντας έναν ξεχωριστό εξωτερικό ενισχυτή μέσω της προενίσχυσης της Ζώνης 2. Ειδικές λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση πολλών ζωνών περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης του RX-V861.

Απόδοση βίντεο

Οι αναλογικές πηγές βίντεο, όταν μετατράπηκαν σε προοδευτική σάρωση μέσω βίντεο συνιστωσών ή HDMI, φαινόταν ελαφρώς καλύτερη, αλλά η επιλογή σύνδεσης βίντεο συνιστωσών παρήγαγε μια ελαφρώς πιο σκούρα εικόνα από την HDMI.

Χρησιμοποιώντας το δίσκο Benchmark του Silicon Optix HQV ως αναφορά, ο εσωτερικός κλιμακωτής μηχανισμός του 2700 κάνει καλή δουλειά, σε σχέση με άλλους δέκτες με ενσωματωμένους κλιμακωτές κλίμακες, αλλά δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο ένας καλός upscaling DVD player ή ένας αποκλειστικός εξωτερική κλίμακα βίντεο. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αρκετούς τύπους συνδέσεων βίντεο σε μια οθόνη βίντεο είναι μια μεγάλη ευκολία.

Αν και η μετατροπή των σημάτων εισόδου βίντεο σε HDMI περιορίζεται σε 1080i, το RX-V2700 μπορεί να μεταβιβάσει μια εγγενή πηγή 1080p σε μια τηλεόραση ή οθόνη 1080p. Η εικόνα σε μια οθόνη 1080p LVM-37w3 της Westinghouse δεν έδειξε ορατή διαφορά, αν το σήμα ήρθε απευθείας από έναν από τους πηγαίους παίκτες 1080p ή δρομολογήθηκε μέσω του RX-V861 πριν φτάσει στην οθόνη.

Τι μου άρεσε για το RX-V861

1. Η ποιότητα ήχου είναι εξαιρετική τόσο σε στερεοφωνικό όσο και σε περιβάλλον surround. Οι πηγές ψηφιακού ήχου προσβάσιμες μέσω εισόδων ψηφιακής οπτικής / ομοαξονικής και HDMI.

2. Ενσωμάτωση ενός ραδιοφώνου XM-Satellite (απαιτείται εγγραφή) και iPod Control (το iPod ελέγχεται από το τηλεχειριστήριο του RX-V861 όταν συνδέεται στον δέκτη μέσω σταθμού σύνδεσης).

3. Η λειτουργία SCENE απλοποιεί τις επιλογές λειτουργίας ακρόασης και προβολής. Αυτό μειώνει την ανάγκη για επιπλέον "περιποίηση γύρω" με χειροκίνητες ρυθμίσεις κάθε φορά που προσπελαύνεται μια νέα πηγή.

4. Παρέχεται ειδική είσοδος Phono Turntable. Αυτό είναι ιδανικό για τους ιδιοκτήτες δίσκων Vinyl.

5. 1080p Signal Pass-Through και μετατροπή αναλογικού σε ψηφιακό βίντεο Έχει καλή εμφάνιση.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το RX-V861

1. Δεν υπάρχει δυνατότητα αποκωδικοποίησης Dolby TrueHD ή DTS-HD. Όχι μια διαταραχή διαπραγμάτευσης στην τρέχουσα στιγμή, αλλά μπορεί να είναι ένα ζήτημα στο μέλλον.

2. Δεν συνδεσιμότητα μέσω δορυφορικού ραδιοφώνου Sirius. Πολλοί ανταγωνιστές συμπεριλαμβάνουν το Sirius, καθώς και συνδεσιμότητα XM στους δέκτες τους. Δεν μπορεί να είναι ένας διακόπτης συμφωνίας για τους περισσότερους, αλλά αν είστε συνδρομητής του ραδιοφωνικού σταθμού Sirius, το να μην έχετε αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι ένας διαχειριστής της συμφωνίας.

3. Δεν υπάρχουν μπροστινές εισόδους HDMI ή Component Video. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη ευκολία για την προσωρινή συνδεσιμότητα.

4. Οι συνδέσεις του ηχείου είναι πολύ κοντά. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο όταν χρησιμοποιείτε γυμνό καλώδιο ηχείων, παρά βύσματα μπανάνας.

5. Χρειάζεται περισσότερες εισόδους HDMI. Με τον αυξανόμενο αριθμό εξαρτημάτων που είναι εξοπλισμένα με HDMI, δύο εισόδους δεν επαρκούν, ειδικά σε αυτό το εύρος τιμών.

Τελική λήψη

Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή αυτής της ανασκόπησης, το Yamaha RX-V861 φέρνει πολλά χαρακτηριστικά υποδοχής home-cinema high-end κάτω από το εύρος τιμών κάτω από $ 1.000.

Η εναλλαγή και η αναβάθμιση HDMI παρέχουν εκτεταμένη ποιότητα βίντεο, καθώς και πιο αποτελεσματικές επιλογές σύνδεσης. Οι λειτουργίες αναλογικής προς ψηφιακής μετατροπής βίντεο και αναβάθμισης λειτουργούσαν πολύ καλά. Αυτό απλοποιεί επίσης τη σύνδεση των παλαιότερων εξαρτημάτων στις σημερινές ψηφιακές τηλεοράσεις.

Όσον αφορά τον ήχο, ο δέκτης αυτός λειτουργεί καλά τόσο σε στερεοφωνικό όσο και σε περιβάλλον surround. Βρήκα την ποιότητα ήχου του RX-V861 τόσο σε στερεοφωνικά όσο και σε surround περιβάλλοντα για να είναι πολύ καλή, καθιστώντας τον έναν καλό δέκτη τόσο για εκτεταμένη ακουστική μουσική, όσο και για χρήση στο home theater.

Εντούτοις, το RX-V861 δεν διαθέτει ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση των τελευταίων μορφών ήχου surround ( Dolby TrueHD ή DTS-HD) που ορισμένοι ανταγωνιστές προσφέρουν τώρα στο ίδιο σημείο τιμών.

Αυτό μπορεί να μην είναι διαταραχή συναλλαγών, καθώς αυτή η δυνατότητα είναι απαραίτητη μόνο αν έχετε στην κατοχή σας ένα Blu-ray Disc ή ένα HD-DVD player που μπορεί να εξάγει μορφή bitstream Dolby Digital TrueHD ή DTS-HD μέσω HDMI, η οποία θα απαιτούσε αποκωδικοποίηση από το δέκτη, αντί του ίδιου του παίκτη. Εάν η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray ή HD-DVD διαθέτει δική της εσωτερική αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD ή / και DTS-HD, το αποκωδικοποιημένο σήμα θα είναι προσβάσιμο μέσω των αναλογικών εισόδων HDMI ή 5.1 καναλιών του RS-V861.

Λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες που κατάφερα να αξιολογήσω σχετικά με τη λειτουργικότητα και την απόδοση του RX-V861, του δίνω 4 από τα 5 αστέρια.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και εξηγήσεις σχετικά με τις συνδέσεις και τις λειτουργίες του RX-V861, δείτε επίσης τη συλλογή φωτογραφιών μου.

Συγκρίνετε Τιμές

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.