Σύνταξη Olevia LT32HV Τηλεόραση LCD 32 ιντσών 720P - Αναθεώρηση

Ημερομηνία αρχικής δημοσίευσης: 03/19/2005
Μεταρρυθμισμένο και επικαιροποιημένο: 12/03/2015
Η σύνταξη Olevia LT32HV είναι εξαιρετική ερμηνεία. Για λιγότερο από 2.000 δολάρια, αυτό το σετ περιλαμβάνει μια οθόνη αναλογίας διαστάσεων 16 ιντσών 16 ιντσών 32 ιντσών, καθώς και συμβατές με HD και ενσωματωμένες συσκευές DVI - HDCP συμβατή με την προοδευτική σάρωση . ιδανικό για να παρακολουθείτε υλικό DVD και HD. Το LT32HV διαθέτει επίσης εκτεταμένους ελέγχους προσαρμογής εικόνας, πολύ μεγάλη γωνία θέασης και καλό χρόνο απόκρισης. Το LT32HV περιλαμβάνει εξαιρετικά ηχεία με πλευρική τοποθέτηση και έξοδο για σύνδεση εξωτερικού υπογούφερ. για όσους δεν διαθέτουν εξωτερικό σύστημα ήχου.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

1. Οθόνη υγρών κρυστάλλων LCD (συμβατή με HD) (480p, 720p, 1080i) με ανάλυση εγγενούς pixel 1366x768 (περίπου 720p), αναλογία αντίθεσης 1200: 1 και διάρκεια ζωής οπίσθιου φωτισμού 60.000 ωρών. Η πραγματική οθόνη LCD κατασκευάζεται από την LG / Philips, η οποία διαθέτει Super In-Plane Switching, παρέχοντας μια πολύ ευρεία γωνία θέασης και γρήγορο χρόνο απόκρισης στην κίνηση.

2. Αυτή η μονάδα διαθέτει δέκτες Dual- NTSC με δυνατότητα PIP (Picture-in-Picture), διαίρεση οθόνης και δυνατότητα προβολής πολλαπλών οθονών, καθώς και 3 Composite , 3 S-video και 2 HD συμβατά (μέχρι 1080i) Είσοδοι βίντεο συνιστωσών . Υπάρχει επίσης μια είσοδος DVI-HDCP για πηγές HD και μια τυπική είσοδος VGA για χρήση από υπολογιστή .

3. Για ήχο, υπάρχει ενισχυτής ήχου 15 watt ανά κανάλι με πλευρικά τοποθετημένα ηχεία και έξοδο γραμμής για προαιρετικό τροφοδοτούμενο υπογούφερ . Περιλαμβάνεται έξοδος ακουστικών, καθώς και έξοδοι ήχου για σύνδεση σε στερεοφωνικό ή περιφερειακό ηχοσύστημα.

4. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια από τη μονάδα ή από το τηλεχειριστήριο που παρέχεται. Ένα βολικό χαρακτηριστικό είναι το σύστημα φωτισμού του πίσω / πλευρικού πίνακα, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί για να επιτρέψει στον χρήστη να δει πιο εύκολα τις συνδέσεις AV.

5. Το LT32HV παρέχεται με τραπέζι, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί στοίβα με προαιρετικό κιτ τοίχου.

6. Η σύνταξη Olevia LT32HV συνοδεύεται από εγγύηση εγκατάστασης ενός έτους.

Δοκιμή εγκατάστασης

Η αποσυσκευασία και η εγκατάσταση του Olevia LT32HV ήταν εύκολη. Δεδομένου ότι η μονάδα είναι μόνο περίπου 55 κιλά, ήταν αρκετά εύκολο να σηκωθεί σε ένα τραπέζι (αν και μπορεί να ανυψωθεί από ένα άτομο, είναι ευκολότερο με δύο, λόγω του επίπεδου σχήματός του). Μια ισοδύναμη τηλεόραση CRT 32 ιντσών μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 200 ​​κιλά.

Όλες οι συνδέσεις είναι στραμμένες προς τα κάτω ή προς τα κάτω, έτσι ώστε οι σύνδεσμοι καλωδίων να μην προεξέχουν από το πίσω μέρος της συσκευής. Αυτή είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χώρου. Επίσης, υπάρχει ένα φως πίσω πλαισίου που διευκολύνει την προβολή των συνδέσεων.

Χρησιμοποίησα αρκετές συσκευές αναπαραγωγής DVD, όπως: Samsung DVD-HD931 (είσοδος DVI), Philips DVDR985 και Kiss Technology DP470 ( Προηγμένη συσκευή ανίχνευσης και Standard AV), Pioneer DV-525 (S-video, τυπικό εξάρτημα και Standard AV). Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε ένα RCA VR725HF S-VHS VCR (χρησιμοποιώντας και τις δύο συνδέσεις Standard AV και S-video) και μια τυπική σύνδεση καλωδίου RF (χωρίς κουτί) έγινε επίσης στο LT32HV.

Το λογισμικό DVD που χρησιμοποιήθηκε περιελάμβανε σκηνές από τα παρακάτω: Kill Bill - Vol1 / Vol2, Master και Commander, Σικάγο, Valley of Gwangi, Passionada, Alien Vs Predator, Spiderman 2 και Moulin Rouge . Αρκετές εκδόσεις ταινιών VHS, συμπεριλαμβανομένων των? Οι Star Wars Trilogy, Batman και Total Recall χρησιμοποιήθηκαν επίσης.

Απόδοση με περιεχόμενο DVD

Τα αποτελέσματα από το Samsung DVD-HD931, μέσω της λειτουργίας DVI HD-upscaling, ήταν υπέροχα. Η ρύθμιση των 720p στη Samsung έδειξε το καλύτερο, ταιριάζοντας περισσότερο με την εγγενή ανάλυση 1366x768 pixel της LT32HV. Το χρώμα και η αντίθεση φαίνονταν εξαιρετικά. Δεν υπήρχαν παρατηρήσιμα αντικείμενα κίνησης.

Χρησιμοποιώντας τα Philips DVDR985 και Kiss DP470 με μια τυπική σύνδεση 480p προοδευτικής σάρωσης, διαπίστωσα ότι το χρώμα και η αντίθεση ήταν επίσης πολύ καλό, λίγο κάτω από αυτό της σύνδεσης DVI της Samsung, όταν χρησιμοποιούσα τη ρύθμιση 480p. Οι εσωτερικοί επεξεργαστές Faroudja DCDi της Samsung και της Philips συνέβαλαν επίσης στην απόδοση του βίντεο.

Χρησιμοποιώντας το Pioneer DV-525 στο S-Video, βρήκα μια καλή εικόνα, αλλά όχι αρκετά μέχρι την ίδια με την Samsung ή τη Philips. Το χρώμα και η αντίθεση ήταν ωραία, αλλά τα κόκκινα ήταν πολύ ελαφρώς υπερβολικά, κάτι που θα περίμενε κανείς. Επιπλέον, βρήκα μικρή διαφορά μεταξύ των μη προοδευτικών συνιστωσών και των συνδέσεων S-Video, αν και οι κόκκινοι βελτιώθηκαν με το στοιχείο.

Υπήρξε κάποια πτώση στην ποιότητα όταν χρησιμοποιείτε σύνθετες συνδέσεις AV και στις δύο συσκευές Pioneer DV-525 και RCA VR725. Το υλικό DVD είχε μια πιο ξεθωριασμένη εμφάνιση με τυπικές συνδέσεις AV από ότι με το S-Video. Ωστόσο, ένιωσα ότι η ποιότητα ήταν πολύ αποδεκτή για LCD.

Απόδοση με πηγές περιεχομένου VHS και RF

Το LT32HV δεν ήταν δίκαιο καθώς και υλικό VHS χαμηλότερης ανάλυσης, μεγεθύνοντας τις κακές πτυχές της ποιότητας εικόνας VHS, καθώς και εισάγοντας κάποια υστέρηση κινήσεων σε σκηνές σκοτεινές ή λασπώδεις.

Έλεγξα τους δέκτες NTSC της τηλεόρασης, χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο, χωρίς καλώδιο, σύνδεση. Η απόδοση ήταν μέση. Σε σταθμούς που φαινόταν να έχουν ισχυρά σήματα, οι εικόνες φαίνονταν κάπως συνεπείς από την άποψη του χρώματος και της αντίφασης. Τα κανάλια που είχαν αδύναμα σήματα εμφάνιζαν λιγότερη συνέπεια και κάποια καθυστέρηση κίνησης σε σκούρες σκηνές.

Μια άλλη σύγκριση που έκανα ήταν η εισαγωγή του ίδιου σήματος καλωδίου μέσω του ενσωματωμένου δέκτη του Philips DVR985 και η προβολή των καναλιών μέσω της εξόδου προοδευτικής σάρωσης από τη Philips στο LT32HV. Έχω καλύτερα αποτελέσματα, σε σχέση με το χρώμα και την αντίθεση, σε αυτό το setup.

Οι σταθερές απεικονίσεις εικονοστοιχείων, όπως η οθόνη LCD και το πλάσμα, έχουν γενικά μεγαλύτερη δυσκολία με αναλογικό βίντεο από τα κανονικά σετ CRT σε πραγματικές καταστάσεις. Ωστόσο, το LT32HV είναι καλύτερο σε αυτή την περιοχή από ορισμένες τηλεοράσεις LCD. Μία αξιοσημείωτη βελτίωση ήταν ο ταχύτερος χρόνος αποκατάστασης του LT32HV σε σύγκριση με άλλες τηλεοράσεις LCD που έχω δει, οι οποίες ελαχιστοποίησαν την υστέρηση της κίνησης, εκτός από τα φτωχότερα σήματα και τις πιο σκούρες σκηνές, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Ηχητική απόδοση

Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλέπεται, είναι η ακουστική πλευρά του Olevia LV32HV. Αν και οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να έχουν τον ήχο από το DVD player και άλλα εξαρτήματα συνδεδεμένα μέσω ενός ξεχωριστού συστήματος οικιακού κινηματογράφου, αυτή η μονάδα έχει αξιοπρεπή ενσωματωμένο ήχο. Ο ενσωματωμένος ενισχυτής 15 watt ανά κανάλι είναι ένας καλός συνδυασμός για τα πλευρικά τοποθέτημά του, τα οποία παράγουν ένα πολύ ευρύ στερεοφωνικό ηχητικό σύστημα. Επιπλέον, το Olevia διαθέτει έξοδο γραμμής υπογούφερ, το οποίο σας επιτρέπει να συνδυάσετε ένα συμπαγές υπογούφερ, με το ενσωματωμένο σύστημα ηχείων να παρέχει πολύ πιο γερό στερεοφωνικό ήχο.

Τι μου άρεσε για το LT32HV

1. Το LT32HV είναι πολύ κομψό. Όλα τα χειριστήρια είναι προσβάσιμα τόσο από την τηλεόραση όσο και από το τηλεχειριστήριο. Οι πλευρικές / οπίσθιες συνδέσεις AV και το φως καθιστούν πολύ εύκολη τη σύνδεση των υπόλοιπων εξαρτημάτων σας.

2. Το LT32HV προσφέρει καλή απόδοση προοδευτικής σάρωσης. Η απόδοση HD μέσω εισόδου DVI είναι εντυπωσιακή. Το χρώμα είναι εξαιρετικό, χωρίς υπερβολές κόκκινου χρώματος κατά τη χρήση του Component ή των εισόδων DVI και ελάχιστα με το S-Video.

3. Το LT32HV έχει ένα εξαιρετικό ηχητικό εσωτερικό σύστημα ηχείων. Μου αρέσει πολύ η έξοδος γραμμής για ένα πρόσθετο powered subwoofer.

4. Η φωτεινότητα της οθόνης ήταν εξαιρετική. η ρύθμιση "μαλακού" φωτισμού είναι περισσότερο από επαρκής.

5. Το LT32HV έχει μεγάλη ευελιξία προσαρμογής της εικόνας. Όχι μόνο έχει τις τυπικές ρυθμίσεις φωτεινότητας, αντίθεσης και θερμοκρασίας χρώματος, αλλά μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι έχουν ξεχωριστούς ελέγχους κορεσμού για κόκκινο, πράσινο και μπλε. Αυτό προσθέτει περισσότερες επιλογές ρύθμισης για να μεγιστοποιήσετε την υφή του χρώματος.

6. Πολύ μεγάλη γωνία θέασης παρέχει ευέλικτες θέσεις.

7. Οι λειτουργίες μενού στην οθόνη είναι εύκολο να πλοηγηθείτε - μεγάλη PIP / split screen / POP. Παρόλο που το τηλεχειριστήριο έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, γενικά, ήταν εύκολο στη χρήση.

8. Το Εγχειρίδιο του Κατόχου και ο Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης ήταν και οι δύο καλά εικονογραφημένοι, με σύντομες οδηγίες προς το σημείο.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το LT32HV

1. Η λειτουργία ζουμ έχει μόνο μία ρύθμιση. Έχοντας ένα μεταβλητό έλεγχο ζουμ θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στη ρύθμιση των εικόνων 4x3 και letterboxed για να ταιριάζει στην οθόνη 16x9.

2. Βρήκα το τραπέζι σχεδιασμό λίγο άβολο. Το μεγάλο αποτύπωμα της τραπέζης του τραπεζιού δεν επιτρέπει τη βολική τοποθέτηση σε μικρότερο πλάτος πλάτους. Ο πίνακας πρέπει να είναι σχεδόν εξίσου ευρύς με την ίδια την τηλεόραση LCD, πράγμα που μειώνει τον άλλο κομψό σχεδιασμό του.

3. Η τοποθεσία των συνδέσεων DVI και VGA, η οποία ήταν κάτω από το σετ, βρέθηκε ακατάλληλα. Φαίνεται ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο αριστερό πλευρικό πάνελ όπου αυτές οι συνδέσεις θα μπορούσαν να τοποθετηθούν, με τον ίδιο τρόπο που οι υπόλοιπες συνδέσεις AV τοποθετήθηκαν στα δεξιά / πίσω πλαίσια.

4. Η ρύθμιση οπίσθιου φωτισμού αντιστρέφεται, η φωτεινή ρύθμιση φαίνεται να μειώνει τον οπίσθιο φωτισμό, ενώ η μαλακή ρύθμιση φαίνεται να εντείνει τον οπίσθιο φωτισμό. Ωστόσο, μόλις γνώριζα αυτό το "σφάλμα", το θεωρούσα ένα μικρό θέμα.

Συμπέρασμα

Με τις πηγές DVD που χρησιμοποιούν S-video, συνιστώσα και αναβαθμισμένες πηγές HD, το LT32HV ήταν εξαιρετικό, με άριστο χρώμα και λεπτομέρεια, καθώς και βελτιωμένη αντίθεση σε ορισμένες άλλες μονάδες LCD που έχω δει. Αυτή η μονάδα είναι απλώς το εισιτήριο εάν επιθυμείτε μια ανέξοδη τηλεόραση επίπεδης οθόνης για προβολή κυρίως DVD και Υψηλού Αναλογικού Υλικού.

Παρόλο που οι επιδόσεις του με αναλογικά υλικά χαμηλής ανάλυσης, όπως το αναλογικό καλώδιο και οι τυπικές πηγές βίντεο (VHS), υποχωρούν σε σύγκριση με τις βασικές τηλεοράσεις άμεσης προβολής και προβολής με βάση το CRT, το LT32HV παρουσίασε σίγουρα βελτιωμένη απόδοση σε αυτήν την περιοχή σε προηγούμενες τηλεοράσεις LCD Έχω δει.

Η ποιότητα του πηγαίου υλικού συμβάλλει σίγουρα σε αυτό που καταλήγετε στην οθόνη. Αυτό με φέρνει στο επόμενο σημείο μου. Δεν χρησιμοποίησα το Olevia με απευθείας καλώδιο HD, εκπομπή HD ή πηγή HD δορυφορικής λήψης. Ωστόσο, με βάση τα αποτελέσματα που παρατηρήσαμε με τις πηγές εισόδου DVD προοδευτικής σάρωσης και DVI, θα περίμενα καλά αποτελέσματα από οποιαδήποτε πηγή σήματος HD ή προοδευτικής σάρωσης.

Συνολικά, η απόδοση του βίντεο ήταν πολύ καλή και πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πολλές προηγούμενες τηλεοράσεις LCD που έχω δει, ειδικά για την τιμή.

Συνολικά, το LT32HV αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αξία στο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα, την προοδευτική σάρωση και την απόδοση υψηλής ευκρίνειας, καθώς και τη βελτιωμένη αναλογική απόδοση, για μια τηλεόραση LCD στην περιοχή τιμών. Αυτό το σετ σίγουρα αξίζει να ληφθεί υπόψη για τους οπαδούς DVD και HDTV με προϋπολογισμό. και επίσης κάνει ένα μεγάλο υπολογιστή μεγάλης οθόνης ή οθόνη βίντεο παιχνιδιών.

Το LT32HV δείχνει πόση τεχνολογία LCD έχει βελτιώσει στον τομέα εφαρμογών μεγάλης οθόνης τα τελευταία χρόνια. Η συνεχής βελτίωση της αντίθεσης και ο χρόνος απόκρισης θα φέρουν την LCD πιο κοντά στην απόδοση CRT.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεδομένου ότι η παραγωγή της ξεκίνησε από το 2004 έως το 2006, η Syntax Olevia LT32HV όχι μόνο έχει αποσυνδεθεί, αλλά οι τηλεοράσεις Syntax Olevia δεν πωλούνται πλέον στην αγορά των ΗΠΑ. Επίσης, η τεχνολογία LCD TV έχει βελτιωθεί σημαντικά από τότε που η τεχνολογία LT32HV ήταν διαθέσιμη.

Για μια ματιά ποια είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στην κατηγορία προϊόντων LCD TV, ανατρέξτε στις περιοδικές ενημερωμένες λίστες για τηλεοράσεις LCD και LED / LCD σε μεγέθη οθόνης 40-ίντσες και μεγαλύτερα , 32 έως 39 ίντσες , 26 έως 29 ίντσες και 24 -inches και μικρότερες .