Ανασκόπηση δορυφορικού δέκτη οικιακού κινηματογράφου ARCAM FMJ-AVR450

Χτισμένο σαν δεξαμενή και ακούγεται μεγάλος - αλλά υπάρχουν μερικές κουάρες

Όταν έρχονται σε δέκτες οικιακού κινηματογράφου, οι μάρκες που έρχονται αμέσως στο νου για τους Αμερικανούς καταναλωτές είναι συχνά οι Denon, Harman Kardon, Marantz, Onkyo, Pioneer και Sony - Ωστόσο, σίγουρα δεν είναι οι δικές σας επιλογές.

Ένα σήμα επωνυμίας δέκτη οικιακού κινηματογράφου στο ανώτερο φάσμα του ακουστικού φάσματος που έχει καλή φήμη τόσο στην πατρίδα του στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, μεταξύ των ενθουσιωδών οικιακών θεάτρων είναι η ARCAM, η οποία προσφέρει τρεις ενδιαφέρουσες συσκευές λήψης οικιακού κινηματογράφου, το FMJ- AVR380, 450 και 750.

Σε αυτήν την ανασκόπηση, αξιολογώ το FMJ-AVR450, το οποίο καταλαμβάνει τη μεσαία τιμή ($ 2.999,00) στη θέση της ARCAM.

Πρώτα απ 'όλα, εδώ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Arcam FMJ-AVR450:

1. Δέκτης 7.1 καναλιών home theater (7 καναλιών συν 1 έξοδος subwoofer) παρέχοντας 110 Watt σε 7 κανάλια με .02% THD (μετρούμενη σε 20Hz έως 20kHz με 2 κανάλια που κινούνται).

2. Αποκωδικοποίηση ήχου: Dolby Digital , Dolby Digital EX , Dolby Digital Plus, TrueHD, DTS Digital Surround 5.1 , DTS-ES , DTS 96/24 και DTS-HD Master Audio, PCM .

3. Πρόσθετη επεξεργασία ήχου: Στερεοφωνικό 5 καναλιών, Dolby Prologic II , IIx , Dolby Volume (με ρύθμιση μεταβλητής στάθμης), DTS Neo: 6 .

4. Συμβατές μορφές ήχου που παρέχονται μέσω δικτύου / USB: FLAC , WAV , MP3 , MPEG-AAC και WMA . Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι τα αρχεία Hi-Res 24hz / 96bit FLAC και ALAC δεν θα παίζουν μέσω USB.

5. Είσοδοι ήχου (ψηφιακό - εξαιρούνται τα HDMI): 3 ψηφιακά οπτικά (2 οπίσθια / 1 μπροστινή ψηφιακή οπτική σύνδεση απαιτούν 3,5mm ψηφιακό οπτικό προσαρμογέα / υποδοχή), 4 ψηφιακά ομοαξονικά .

6. Είσοδοι ήχου (αναλογική) - 6 τύπου RCA (πίσω), 1 είσοδος αναλογικού ήχου Aux (εμπρός) 3,5 mm.

7. Έξοδοι ήχου (εξαιρούνται τα HDMI): 1 προεγκατάσταση υπογούφερ, 1 σετ αναλογικών στερεοφωνικών προεπιλογών της ζώνης 2 και έξοδο προενίσχυσης 7.1 καναλιών.

8. Επιλογές σύνδεσης ηχείων για Surround Back, Bi-amp και Zone 2.

9. Είσοδοι βίντεο: 7 HDMI (τρισδιάστατη και 4Κ δυνατή), 3 Component , 4 Composite video .

10. Έξοδοι βίντεο: 2 HDMI (3D, 4K , Κανάλι επαναφοράς ήχου συμβατό με συμβατές τηλεοράσεις) και 1 έξοδο σύνθετου βίντεο για χρήση στη ζώνη 2.

11. Αναλογική σε HDMI μετατροπή βίντεο, καθώς και 1080p και 4K upscaling .

12. Σύστημα ρύθμισης αυτόματου ηχείου ARCAM (παρέχεται μικρόφωνο).

13. Δέκτες FM και DAB με συνολικά 50 προεπιλογές (Σημείωση: Το DAB δεν είναι διαθέσιμο στις Η.Π.Α.).

14. Σύνδεση δικτύου / Internet μέσω σύνδεσης Ethernet

15. Πρόσβαση στο Internet μέσω του vTuner και της υπηρεσίας ραδιοφωνικού συντονισμού Internet ARCAM.

16. DLNA V1.5 και UPnP συμβατό για ενσύρματη πρόσβαση σε αρχεία ψηφιακών μέσων που είναι αποθηκευμένα σε Η / Υ, διακομιστές πολυμέσων και άλλες συμβατές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο.

17. Πίσω θύρα USB που παρέχεται για πρόσβαση σε περιεχόμενο αποθηκευμένο σε συμβατές μονάδες flash USB, iPods και iPhones.

18. Παρέχεται τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης για υπέρυθρες ακτίνες - ενσωματωμένη βάση δεδομένων κώδικα για τα εξαρτήματα μάρκας άλλων κατασκευαστών.

19. Προτεινόμενη τιμή: $ 2.999,00 (διατίθεται μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων και εγκαταστάσεων ARCAM).

Ρύθμιση του δέκτη

Το Arcam FMJ-AVR450 παρέχει χειροκίνητη ή αυτόματη ρύθμιση ηχείων / επιλογές διόρθωσης αίθουσας.

Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα Auto Speaker Setup του ARCAM, βεβαιωθείτε πρώτα ότι όλα τα ηχεία και το subwoofer σας είναι συνδεδεμένα με το δέκτη. Αν το υπογούφερ σας έχει ρύθμιση διασταύρωσης, ρυθμίστε το σε υψηλότερο σημείο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το παρεχόμενο μικρόφωνο στην κύρια θέση ακρόασης (μπορεί να βιδωθεί σε τρίποδο κάμερας) και συνδέστε το στην καθορισμένη είσοδο του μπροστινού πίνακα. Τώρα επιλέξτε την επιλογή Αυτόματη ρύθμιση ηχείων από τις επιλογές του μενού Setup του δέκτη και ξεκινήστε τη διαδικασία.

Μόλις ξεκινήσει, το σύστημα επιβεβαιώνει ότι τα ηχεία είναι συνδεδεμένα με τον δέκτη. Το μέγεθος των ηχείων καθορίζεται (μεγάλο, μικρό), μετράται η απόσταση κάθε ηχείου από τη θέση ακρόασης και τελικά τα επίπεδα εξισορρόπησης και ηχείων ρυθμίζονται σε σχέση τόσο με τη θέση ακρόασης όσο και με τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της αυτόματης βαθμονόμησης ενδέχεται να μην είναι πάντοτε ακριβή ή σύμφωνα με τη γεύση σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να επιστρέψετε με μη αυτόματο τρόπο και να κάνετε αλλαγές σε οποιαδήποτε από τις ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη ρύθμιση παραμέτρων που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας το σύστημα μενού στην οθόνη,

Ηχητική απόδοση

Το FMJ-AVR450 μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει διαμόρφωση 5.1 ή 7.1 καναλιών (ή 5.1 / 7.1) και παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα ακρόασης.

Επίσης, έχετε δύο επιλογές ρύθμισης ηχείων 5.1 καναλιών. Μία επιλογή, αν έχετε κεντρικά ηχεία εμπρός / δεξί που επιτρέπουν τη λειτουργία Bi-amping ή Bi-Wiring, μπορείτε να επανατοποθετήσετε τα πίσω κανάλια surround έτσι ώστε να παρέχεται περισσότερη ισχύς στα ηχεία αυτά. Μια άλλη επιλογή είναι η εκ νέου αντιστοίχιση των καναλιών surround πίσω για την ενεργοποίηση ενός συνόλου ηχείων που έχουν εκχωρηθεί στη λειτουργία Zone 2.

Για ταινίες, το AVR450 παρέχει παρέχει αρκετές επιλογές αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου Dolby και DTS που μπορούν να προσφέρουν την απαιτούμενη εμπειρία ήχου surround μέσα σε μια παραδοσιακή οριζόντια διάταξη ηχείων 5.1 ή 7.1 καναλιών.

Για τις ταινίες, το κύριο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν ότι ο δέκτης έχει τη δύναμη να ελευθερώσει. Βρήκα ότι το πεδίο surround ήταν σαφές και ακριβές, χωρίς ενδείξεις κόπωσης σε σκηνές με πολλά δυνατά ή σύνθετα ηχητικά στρώματα. Για παράδειγμα, ένα από τα αγαπημένα μου τεστ είναι η πρώτη σκηνή μάχης πλοίου-πλοίου στο Master και Commander . Σε σύγκριση με τον αξιόπιστο δέκτη Onkyo TX-SR705 που με εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια (με τα ίδια συστήματα μεσαίων συχνοτήτων), διαπίστωσα ότι το ARCAM παρείχε πιο δυναμική διάτρηση, πιο ξεχωριστή λεπτομέρεια και πιο εντυπωσιακό ηχητικό πεδίο.

Μία από τις αγαπημένες μου πρόσφατες ταινίες είναι το επικό Kaiju εναντίον Giant Robot Mash, Pacific Rim . Η ταινία μου έσκαγε στο κινηματογράφο και παρόλο που το Onkyo TX-SR705 μου προσφέρει μια καλή εμπειρία ακρόασης για αυτή την ταινία στο σπίτι, το AVR450 σίγουρα έρχεται πιο κοντά στην αναδημιουργία όσων θυμάμαι να βιώνω στο τοπικό κινηματογράφο μου. Από τις καταιγίδες της καταιγίδας, το τραγανισμένο μέταλλο, η μώλωπη σάρκα, αναπαράχθηκαν δυναμικά και ξεκάθαρα, και ακόμα πιο σημαντικό, το διάλογο δεν χάθηκε.

Με τη μετάβαση στη μουσική, βρήκα το FMJ-AVR450 να ακούγεται εξαιρετικό με CD, SACD (ειδικά το Pink Floyd's Dark Side of the Moon και δίσκους DVD-Audio, με πολύ καλή μέση συχνότητα και ισορροπία στερεοφωνικών και πολυκαναλικών καναλιών με φυσικό κανάλι διαχωρισμός.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το AVR450 δεν παρέχει αναλογικές είσοδοι εισόδου ήχου 5.1 / 7.1 καναλιών, τα πολυκάναλα SACD και DVD-Audio είναι προσβάσιμα μόνο από συσκευή αναπαραγωγής DVD ή Blu-ray Disc που μπορεί να αποδώσει αυτά τα φορμά μέσω HDMI, όπως HDMI- εξοπλισμένοι παίκτες OPPO που χρησιμοποίησα σε αυτήν την κριτική.

Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε παλαιότερους DVD-Audio DVD-Audio SACD ή DVD-Audio με την ικανότητα αυτή - εκτός και αν ρυθμίσετε την επιλογή αναλογικού ήχου 2 καναλιών. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες των ενισχυτών του AVR45, θα ήθελα να έχω την επιλογή μιας ευθείας πολυκαναλικής αναλογικής εισόδου ήχου για να συγκρίνω αναλογικό σήμα HDMI-vs-Multi-channel.

Μια άλλη επιλογή σύνδεσης ήχου που δεν παρέχεται είναι μια σύνδεση phono για ένα τυποποιημένο πικάπ. Αν θέλετε να παίξετε δίσκους βινυλίου, πρέπει να συνδέσετε έναν πρόσθετο προενισχυτή phono μεταξύ του πικάπ και του δέκτη ή να αγοράσετε ένα περιστρεφόμενο δίσκο που έχει ενσωματωμένο στάδιο προενίσχυσης phono.

Ζώνη 2

Το FMJ-AVR450 παρέχει λειτουργία Ζώνης 2. Αυτό επιτρέπει στον δέκτη να αποστέλλει μια ξεχωριστά ελεγχόμενη τροφοδοσία ήχου σε άλλο δωμάτιο ή τοποθεσία χρησιμοποιώντας τις αναλογικές εξόδους γραμμής ήχου της Ζώνης 2. Υπάρχουν δύο τρόποι πρόσβασης σε αυτήν τη λειτουργία.

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή εξόδου προεπιλογής ζώνης 2. Χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή θα χρειαστείτε επίσης έναν επιπλέον εξωτερικό ενισχυτή και ένα σύνολο ηχείων για τη δεύτερη ζώνη. Εάν πρόκειται για αυτόν τον τύπο ρύθμισης, μπορείτε να εκτελέσετε τη Ζώνη 2 και να έχετε ακόμα μια ρύθμιση ήχου surround 5.1 ή 7.1 καναλιών που λειτουργεί στο κεντρικό σας δωμάτιο.

Η δεύτερη επιλογή είναι να επαναπροσδιορίσετε τις συνδέσεις Surround Back (SBL / R) στη Ζώνη 2. Σε αυτή τη ρύθμιση, συνδέετε τα ηχεία σας Zone 2 απευθείας στους ενσωματωμένους ενισχυτές του AVR450. Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρες σύστημα 7.1 καναλιών που περιλαμβάνει surround back ή ένα σύστημα 5.1 καναλιών με Bi-amping στην κύρια ζώνη σας και μια 2-καναλική ζώνη δύο καναλιών ταυτόχρονα.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε πρόσβαση μόνο στις αναλογικές πηγές ήχου που είναι συνδεδεμένες στο FMJ-AVR450 στη Ζώνη 2. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να στείλετε ήχο από Blu-ray Disc ή DVD player στη Ζώνη 2, πρέπει να ελέγξετε για να διαπιστώσετε εάν είστε παίκτης έχει μια σειρά από δύο κανάλια στερεοφωνικών αναλογικών εξόδων (πολλοί νεότεροι παίκτες παρέχουν μόνο παρέχουν HDMI και είτε ψηφιακές οπτικές / ομοαξονικές επιλογές εξόδου ήχου).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχουν δύο έξοδοι HDMI, επομένως από τεχνική άποψη θα μπορούσατε να στείλετε μία από αυτές τις έξοδοι σε μια ρύθμιση Zone 2 - Ωστόσο, επειδή οι εξόδους είναι παράλληλες, θα περιορίζονταν στην προβολή και ακρόαση του ίδιου βίντεο / ήχου HDMI στη Ζώνη 2 να είναι διαθέσιμες στην Κύρια Ζώνη.

Απόδοση βίντεο

Το FMJ-AVR450 διαθέτει εισόδους HDMI και αναλογικού βίντεο, αλλά συνεχίζει την συνεχιζόμενη τάση εξάλειψης των εισόδων και εξόδων S-video . Επίσης, όλες οι αναλογικές πηγές εισόδου βίντεο (σύνθετη / συνιστώσα) εξάγονται στην Κύρια Ζώνη μόνο μέσω HDMI. Παρόλο που υπάρχει σύνθετη έξοδος βίντεο, η οποία προορίζεται για τη χρήση της Ζώνης 2 (εκτός εάν θέλετε να τη συνδέσετε με την κύρια τηλεόραση ή τον βιντεοπροβολέα εκτός από το HDMI).

Το FMJ-AVR450 παρέχει αμφίδρομο βίντεο για σήματα βίντεο 2D, 3D και 4K, καθώς παρέχει τόσο αναβάθμιση 1080p όσο και 4K (δοκιμάστηκε μόνο αναβάθμιση 1080p για αυτή την αναθεώρηση), η οποία γίνεται όλο και πιο συχνή στα mid- υψηλής απόδοσης δέκτες οικιακού κινηματογράφου. Βρήκα ότι το FMJ-AVR450 παρέχει καλή επεξεργασία βίντεο και κλιμάκωση, η οποία επαληθεύθηκε περαιτέρω τη μετάβασή του στις περισσότερες από τις δοκιμές οπτικής απόδοσης που πραγματοποίησα με τη χρήση ενός τυποποιημένου δίσκου δοκιμής που εκδόθηκε αρχικά από την Silicon Optics.

Όσον αφορά τη συμβατότητα σύνδεσης, δεν αντιμετώπισα προβλήματα σύνδεσης χεριών σύνδεσης HDMI-to-HDMI ή HDMI-to-DVI (χρησιμοποιώντας καλώδιο μετατροπέα HDMI / DVI).

Για μια πληρέστερη ματιά στην απόδοση βίντεο του FMJ-AVR450, ελέγξτε το συνοδευτικό κομμάτι με τα Αποτελέσματα Δοκιμής Επιδόσεων Βίντεο για το AVR450 .

Internet Radio

Το FMJ-AVR450 Arcam παρέχει ραδιόφωνο διαδικτύου vTuner στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση πατώντας το πλήκτρο "NET" στο τηλεχειριστήριο. Η ποιότητα των σταθμών vTuner ποικίλλει, ανάλογα με το σταθμό, σε γενικές γραμμές, προτιμώ την ποιότητα του vTuner σε σχέση με την ποιότητα των ραδιοφωνικών σταθμών FM που λαμβάνουν τοπικά.

Ωστόσο, μία από τις κύριες απογοητεύσεις όσον αφορά τη ροή μέσω Διαδικτύου, είναι ότι το vTuner είναι μόνο ραδιοφωνική υπηρεσία στο διαδίκτυο που προσφέρεται στους χρήστες του AVR450. Θα ήταν ωραίο να προσφέρουμε κάποιες πρόσθετες υπηρεσίες, όπως η Panadora , η Spotify ή η Rhapsody - ειδικά για έναν δέκτη σε αυτή την τιμή.

DLNA

Το FMJ-AVR450 είναι επίσης συμβατό με DLNA, το οποίο επιτρέπει πρόσβαση σε αρχεία ψηφιακών μέσων που είναι αποθηκευμένα σε Η / Υ, διακομιστές πολυμέσων και άλλες συμβατές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο. Ο υπολογιστής μου αναγνώρισε εύκολα το FMJ-AVR450 ως μια νέα συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο. Χρησιμοποιώντας το μενού του τηλεχειριστηρίου και της οθόνης του Arcam, βρήκα εύκολη πρόσβαση στη μουσική από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου ( Σημείωση: Το AVR450 δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία φωτογραφιών ή βίντεο μέσω της δυνατότητας δικτύου DLNA.

USB

Το FMJ-AVR450 διαθέτει επίσης οπίσθια θύρα USB για πρόσβαση στα αρχεία μουσικής που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB, σε συνδεδεμένο iPod ή σε άλλες συμβατές συσκευές USB. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι συμβατές μορφές αρχείων περιλαμβάνουν: MP3, AAC, WAV και FLAC . Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να επισημάνετε ότι το FMJ-AVR450 δεν θα αναπαράγει αρχεία με κωδικοποίηση DRM .

Ωστόσο, ένα πράγμα που σκέφτηκα ήταν περίεργο σχετικά με το χαρακτηριστικό USB στο AVR450 είναι ότι η θύρα USB είναι τοποθετημένη στον πίσω πίνακα και δεν υπάρχει δεύτερη θύρα USB τοποθετημένη στον μπροστινό πίνακα.

Ο λόγος που το επισημαίνω είναι ότι εάν εγκαταστήσετε το AVR450 σε εγκατάσταση "προσαρμοσμένου στυλ" σε ένα ερμάριο ή σε κλειστούς ράφι, η πρόσβαση στην πίσω θύρα USB είναι πολύ δύσκολη, ειδικά συνδέοντας μια προσωρινή συσκευή, όπως μονάδα USB flash για να ακούτε μουσική ή να φορτώνετε μια ενημέρωση υλικολογισμικού.

Εάν ήταν η απόφασή μου, θα είχα επιμείνει να συμπεριληφθούν τόσο οι μπροστινές όσο και οι οπίσθιοι θύρες USB που έχουν τοποθετηθεί - αλλά εάν εξετάζονταν μόνο μία, τότε θα ήταν πιο πρακτικό να τοποθετήσετε τη θύρα USB στο μπροστινό μέρος του δέκτη, αντί στο πίσω μέρος.

Τι μου άρεσε

1. Εξαιρετική απόδοση ήχου.

2. Ευέλικτες επιλογές ομιλίας και ζώνης.

3. Συμβατό με το κανάλι επιστροφής 3D, 4K και Audio.

4. Πολύ καλή απόδοση βίντεο.

5. Δύο έξοδοι HDMI (παράλληλη).

6. Πολλές από τις εισόδους HDMI.

7. Παρέχεται θύρα USB.

8. Επιλογές σύνδεσης προσαρμοσμένου ελέγχου που παρέχονται.

9. Τόσο οι τροφοδοτούμενες όσο και οι προεπιλεγμένες επιλογές ζώνης 2 είναι διαθέσιμες

10. Καθαρίστε το σχέδιο της πρόσοψης.

Αυτό που δεν μου άρεσε

1. Δεν υπάρχουν αναλογικές εισόδους πολλαπλών καναλιών 5.1 / 7.1 καναλιών - Δεν υπάρχουν συνδέσεις S-video.

2. Δεν υπάρχει ειδική είσοδος φωνο / πικάπ.

3. Μπορείτε να στείλετε μόνο αναλογικές πηγές ήχου στη Ζώνη 2.

4. Δεν υπάρχει ενσωματωμένο WiFi .

5. Το τηλεχειριστήριο διαθέτει μικρά κουμπιά - Ωστόσο, το τηλεχειριστήριο είναι οπίσθιο φωτισμό, για να διευκολύνει τη χρήση του σε σκοτεινό χώρο.

6. Το vTuner είναι μόνο υπηρεσία ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης μέσω διαδικτύου.

7. Δεν υπάρχουν μπροστινές θύρες USB ή HDMI (είσοδοι USB και HDMI είναι διαθέσιμες μόνο στον πίσω πίνακα).

8. Καμία από τις εισόδους HDMI δεν είναι ενεργοποιημένη με MHL .

9. Παρόλο που περιλαμβάνονται 3 είσοδοι βίντεο συνιστωσών, δεν παρέχεται δυνατότητα εξόδου βίντεο συνιστωσών (τα σήματα εξόδου βίντεο συνιστωσών μετατρέπονται αυτόματα και / ή αναβαθμίζονται για έξοδο μέσω HDMI).

Τελική λήψη:

Έχοντας χρησιμοποιήσει το FMJ-AVR450 για αρκετές εβδομάδες και με δύο συστήματα ηχείων μεσαίας εμβέλειας, σίγουρα ικανοποίησε τις προσδοκίες μου. Η ισχύς εξόδου ήταν σταθερή, το ηχητικό πεδίο ήταν τόσο επιβλητικό όσο και οδηγίες, όταν χρειαζόταν, και σε μεγάλες χρονικές περιόδους ακρόασης, δεν υπήρχαν ενδείξεις υπερθέρμανσης κόπωσης ή ενισχυτή.

Το FMJ-AVR450 εκτελεί επίσης πολύ καλά στην πλευρά βίντεο της εξίσωσης, παρέχοντας μεταβατικές, μετατροπές αναλογικού προς HDMI και αμφότερες επιλογές αναβάθμισης 1080p και 4K, αν θέλετε. Παρόλο που δεν πραγματοποιήθηκε δοκιμή 4K upscaling, το FMJ-AVR450 είχε καλές επιδόσεις με τις περισσότερες από τις δοκιμές βίντεο που πραγματοποίησα.

Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι το AVR450 δεν παρέχει κάποιες επιλογές σύνδεσης που θα περίμενα σε έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου σε αυτό το εύρος τιμών, όπως είσοδοι αναλογικού ήχου πολλαπλών καναλιών, ειδική είσοδο phono, συνδέσεις S-Video , ή μια επιλογή εξόδου βίντεο συνιστωσών .

Από την άλλη πλευρά, το FMJ-AVR450 παρέχει επτά εισόδους HDMI και δύο εξόδους, καθώς και σύνδεση δικτύου και διαδικτύου (αν και δεν υπάρχει ενσωματωμένο Wifi).

Στην πλευρά ευκολίας χρήσης της εξίσωσης, το FMJ-AVR450 χαρακτηρίζεται από το σύστημα μενού στην οθόνη που κατάλαβα ότι ήταν αρκετά εύκολο να καταλάβω μετά από μια σύντομη καμπύλη εκμάθησης. Νομίζω ότι η ARCAM έκανε καλή δουλειά να αποστάξει όλες τις πιθανές επιλογές εγκατάστασης και χρήσης σε ένα λογικό σύστημα μενού στην οθόνη. Από την άλλη πλευρά, σκέφτηκα ότι το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, αν και ήταν οπίσθιο, ήταν λίγο δύσκολο να το χρησιμοποιήσει (αργός χρόνος απόκρισης και μικρά κουμπιά).

Δεν υπάρχει απομάκρυνση από το γεγονός ότι το Arcam FMJ-AVR450 φέρει μια έντονη τιμολόγηση $ 3.000 - καθιστώντας το λίγο ακριβό όταν θεωρείτε ότι μερικοί από τους ανταγωνιστές της ενσωματώνουν περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως εμπρός και πίσω τοποθετημένες εισόδους USB και HDMI ενσωματωμένο Wifi, Bluetooth, ακόμα και Airplay και τουλάχιστον μία είσοδο HDMI με δυνατότητα MHL σε παρόμοιο (ή λιγότερο) σημείο τιμών.

Το AVR450, παρά τις μερικές από τις αδυναμίες και τις ιδιομορφίες του, είναι κατασκευασμένο σαν δεξαμενή, με μετασχηματιστή βαρέως τύπου και τροφοδοτικό που παρέχει τη βάση για εξαιρετική απόδοση ήχου για εφαρμογές οικιακού κινηματογράφου και μουσικής ακρόασης, Δεν πειράζει ότι η απόδοση βίντεο είναι επίσης πολύ καλή.

Η πρότασή μου, αναζητήστε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της ARCAM και δώστε στο FMJ-AVR450 μια καλή ακρόαση, αξίζει σίγουρα το χρόνο και την προσπάθεια.

Τώρα που έχετε διαβάσει αυτήν την κριτική, βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε δει περισσότερα για το Arcam FMJ-AVR450 στο προφίλ μου φωτογραφιών .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χαρακτηριστικά που δεν δοκιμάζονται σε αυτήν την αναθεώρηση - λειτουργίες ελέγχου τρισδιάστατης διέλευσης, 4K Upscaling, RS232, Trigger και ενσύρματο IR.

Προτεινόμενη τιμή: $ 2.999,00 - Επίσημη σελίδα προϊόντος και εντοπισμός αντιπροσώπων

Διατίθεται επίσης: ARCAM FMJ-AVR380 - $ 1.999,00 - ARCAM FMJ-AVR750 - $ 6,000.00.

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκοι Blu-ray: OPPO Digital BDP-103 και BDP-103D .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H .

Onkyo TX-SR705 7.1 καναλιών δέκτη οικιακού κινηματογράφου .

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ 1 (7.1 κανάλια): 2 Klipsch F-2's, 2 Klipsch B-3s , Klipsch C-2 Center, 2 Polk R300s, Klipsch Synergy Sub10 .

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ 2 (5.1 καναλιών): Σύστημα ηχείων Home Cinema σειράς EMP Tek Impression .

Τηλεόραση: Samsung UN55H6350 (ένα δάνειο αναθεώρησης)

Blu-ray Discs: Θωρηκτό , Ben Hur , γενναίοι , καουμπόηδες και αλλοδαποί , παιχνίδια πεινασμάτων , σιαγόνες , τριγυαλιά του Jurassic Park , μεγαμίντ , αποστολή αδύνατη - πρωτόκολλο φάντασμα , οζ ο μεγάλος και ισχυρός (2D) Παιχνίδι των Σκιών , Star Trek στο Σκοτάδι , Ο Σκοτεινός Ιππότης Αυξάνεται .

Τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - τόμος 1/2, Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Τριλογία, Δάσκαλος και Διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

CDs: Al Stewart - Σπινθήρες του Αρχαίου Φωτός , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μαντ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

Δίσκοι DVD-Audio περιλαμβάνονται: Βασίλισσα - Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Ορατό , Sheila Nicholls - Wake .

Οι δίσκοι SACD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ο Who - Tommy .