Οι δέκα καλύτεροι δέκτες Home Cinema High-End που αγοράζουν το 2018

Κάντε μια βόλτα στην κορυφαία πλευρά του home cinema

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου (που μερικές φορές αναφέρεται ως δέκτης AV ή Surround Sound) αποτελεί την καρδιά του συστήματος οικιακού κινηματογράφου, παρέχοντας κεντρική σύνδεση και έλεγχο. Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου υψηλής απόδοσης παρέχουν επίσης εκτεταμένη εναλλαγή ήχου και εικόνας και επεξεργασία και οι περισσότεροι παρέχουν επίσης δυνατότητες σύνδεσης με το δίκτυο και προσαρμοσμένες δυνατότητες ελέγχου. Απλά συνδέστε τη συσκευή σας με την έξυπνη τηλεόρασή σας και εγκαταστήστε την για μια μεγάλη βραδιά θεάτρου. Επίσης, οι περισσότεροι πλέον παρέχουν δυνατότητα ασύρματου ήχου πολλαπλών δωματίων και ορισμένοι δέκτες οικιακού κινηματογράφου προσφέρουν επίσης συμβατότητα φωνητικού ελέγχου της Alexa.

Ανατρέξτε στη λίστα των αγαπημένων συσκευών λήψεως οικιακού κινηματογράφου high-end στο φάσμα των τιμών 1.300 και άνω.

Για πρόσθετες προτάσεις, ελέγξτε επίσης τις λίστες μας για τους καλύτερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου στις σειρές τιμών $ 400 έως $ 1.299 και $ 399 ή λιγότερο .

Το Yamaha Aventage RX-A3070 έχει πιθανώς όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε σε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου για τα επόμενα χρόνια.

Αυτός ο δέκτης βαθμολογείται για να παράγει 150wpc (μετρημένος με 2 κανάλια που κινούνται από 20Hz έως 20kHz χρησιμοποιώντας φορτίο impedance ομιλητή 8ohm) και διαθέτει εκτεταμένες επιλογές αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos, DTS: X και του ήχου της Yamaha καθώς και την ενσωμάτωση του μετατροπέα ψηφιακού ή αναλογικού ήχου ESS ES9026PRO της τεχνολογίας ESS. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο ήχος ψηφιακής πηγής θα είναι καθαρός και φυσικός όταν φτάνει στα αυτιά σας.

Το RX-A3070 διαθέτει επίσης δύο έξοδοι subwoofer και έξοδο προενίσχυσης για δύο επιπλέον ζώνες δύο καναλιών. Το RX-A3070 μπορεί επίσης να επεκταθεί μέχρι και σε 11,2 κανάλια (7.1.4 για Dolby Atmos) μέσω της προσθήκης εξωτερικών ενισχυτών.

Για υποστήριξη βίντεο, το RX-A3070 διαθέτει οκτώ εισόδους HDMI 3D, HDR (HDR10 και Dolby Vision) και συμβατές με 4K HDMI και δύο εξόδους HDMI (μία από τις οποίες μπορεί να αντιστοιχιστεί για την έξοδο ενός ανεξάρτητου σήματος σε μια δεύτερη ζώνη) μαζί με 1080p και αναβάθμιση 4K. Επιπλέον, παρέχονται εκτεταμένες επιλογές ρύθμισης βίντεο.

Εκτός από το HDMI, υπάρχουν επίσης άφθονες αναλογικές συνδέσεις βίντεο, καθώς και μια ολοκληρωμένη συλλογή εισόδων και εξόδων αναλογικού και ψηφιακού ήχου (συμπεριλαμβανομένης εισόδου phono για τη σύνδεση δίσκου βινυλίου).

Το RX-A3070 είναι επίσης πιστοποιημένο με DLNA, το οποίο επιτρέπει την ενσύρματη ή ασύρματη ροή ήχου από άλλες συσκευές, όπως έναν υπολογιστή ή διακομιστή μέσων που είναι συνδεδεμένος σε ένα οικιακό δίκτυο. Τα επιπλέον μπόνους περιλαμβάνουν το Apple AirPlay, το Wifi και το αμφίδρομο Bluetooth. Το αμφίδρομο Bluetooth όχι μόνο σας επιτρέπει να μεταφέρετε μουσική από το smartphone σας στον δέκτη, αλλά ο δέκτης μπορεί να μεταδίδει ήχο σε συμβατά ακουστικά ή ηχεία Bluetooth.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η συμπερίληψη του MusicCast της Yamaha. Το MusicCast επιτρέπει στον δέκτη να μεταφέρει οποιεσδήποτε συνδεδεμένες πηγές ήχου (αναλογική ή ψηφιακή) σε συμβατά ασύρματα ηχεία Yamaha MusicCast που μπορούν να τοποθετηθούν σε όλο το σπίτι.

Όσον αφορά τον έλεγχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, να ενσωματώσετε το RX-A3070 σε περιβάλλον ελέγχου προσαρμοσμένης εγκατάστασης ή να χρησιμοποιήσετε συμβατή συσκευή iOS, Android ή Kindle Fire.

Αν ψάχνετε για ένα high-end δέκτη οικιακού κινηματογράφου που φαίνεται τόσο καλό όσο ακούγεται, αλλά και πακέτα σε περισσότερα από αυτά που θα περιμένατε, το Marantz SR7012 μπορεί να είναι μόνο το εισιτήριο.

Πίσω από το μοναδικά κομψό μπροστινό της πλαίσιο, το SR7012 το πακετάρει, ξεκινώντας με 9 ενσωματωμένους ενισχυτές που μπορούν να μεταφέρουν έως και 125 wpc. Επιπλέον, υπάρχουν δύο έξοδοι subwoofer και δύο σειρές εξόδων προενίσχυσης για τη σύνδεση δύο εξωτερικών ενισχυτών που μπορούν να επεκτείνουν το SR7012 σε 11,2 κανάλια, υποστηρίζοντας πολλές επιλογές ρύθμισης ηχείων για όλες τις μορφές surround, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos, DTS: X και Auro 3D ήχο για μια πλήρως εντυπωσιακή εμπειρία ήχου surround.

Για βίντεο, ο δέκτης αυτός είναι 3D, 4K, HDR (περιλαμβάνει HDR10, Dolby Vision και Hybrid Log Gamma) που περνούν από συμβατά και παρέχουν αναβάθμιση μέχρι 4K.

Το SR7012 έχει περισσότερες επιλογές σύνδεσης που κάποιοι μπορεί να χρειαστούν - αλλά είναι καλύτερο να μην υπάρχει αρκετό. Παρέχονται 8 εισόδους HDMI καθώς και τρεις εξόδους HDMI. Οι εξόδους HDMI 1 και 2 εξάγουν το ίδιο σήμα, αλλά η τρίτη έξοδος μπορεί να στείλει ένα διαφορετικό σήμα πηγής HDMI σε μια ρύθμιση Zone 2 (περιλαμβάνονται επίσης οι έξοδοι ήχου προενίσχυσης της ζώνης 2 και 3). Οι πρόσθετες συνδέσεις περιλαμβάνουν ένα σύνολο αναλογικών εισόδων ήχου και έξοδοι προενισχυτή 5.1 / 7.1 καναλιών, καθώς και μια ειδική είσοδο γρανίτη phono και πρόσθετες ψηφιακές και αναλογικές εισόδους.

Το SR7012 παρέχει επίσης θύρα USB, υποστήριξη DLNA (πρόσβαση σε περιεχόμενο αποθηκευμένο σε υπολογιστές συνδεδεμένους σε δίκτυο και διακομιστές πολυμέσων) και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπηρεσίες ροής μουσικής, όπως Pandora, TIDAL, Amazon Prime Music, Sirius / XM και TuneIn internet ραδιόφωνο. Παρέχονται επίσης συμβατότητα Apple AirPlay και Bluetooth, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε μουσική από το iPhone ή το Android smartphone.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η ενσωμάτωση του Denon (denon και Marantz είναι αδελφές εμπορικά σήματα) HEOS ασύρματη πολλαπλών δωματίων ήχου ροής. Το HEOS επιτρέπει στο SR7012 να μεταδίδει ήχο από τη δική σας τοπική μουσική βιβλιοθήκη (τηλέφωνο, tablet, μονάδα USB) και να παρέχει streaming μουσικής σε συμβατά προϊόντα ηχείων ασύρματου HEOS που μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από το σπίτι.

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου και οι λειτουργίες HEOS μπορούν εύκολα να ελεγχθούν μέσω της Marantz AVR Remote App για iOS και Android (περιλαμβάνεται επίσης το τυπικό ασύρματο τηλεχειριστήριο). Επίσης, μερικά από τα χαρακτηριστικά του SR-7012 μπορούν να ελεγχθούν με τη χρήση φωνητικού ελέγχου Alexa μέσω συσκευής Amazon Echo με ενεργοποιημένη την ικανότητα Alexa HEOS.

Αν ψάχνετε για ένα υψηλής ευκρίνειας δέκτη οικιακού κινηματογράφου που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις νεότερες ενσωματωμένες μορφές ήχου surround, και πολλά άλλα, τότε ελέγξτε το Flagship της Denon AVR-X6400H.

Το AVR-X6400H διαθέτει 11 ενισχυμένα κανάλια ενσωματωμένα. Αυτό παρέχει σίγουρα πολλή ευελιξία ρύθμισης ηχείων. Προσθέστε 2 έξοδοι subwoofer, τις τελευταίες ενσωματωμένες τεχνολογίες αποκωδικοποίησης ήχου surround (Dolby Atmos, DTS: X και Auro 3D Audio) και αυτός ο δέκτης είναι πολύ δελεαστικός εάν είστε ανεμιστήρας οικιακού κινηματογράφου με πολλά διαθέσιμα χρήματα για επενδύσεις.

Το AVR-X6400H έχει απόδοση 140 Watt ανά κανάλι (που μετράται από 20Hz-20kHz, 0.05% THD, σε 8 ohms με 2 κανάλια). Αυτό σημαίνει ότι το AVR-X6400H έχει μεγάλη ισχύ για μεσαία και μεγάλα δωμάτια με πολύ χαμηλά επίπεδα παραμόρφωσης.

Για να παρέχει έναν εύκολο τρόπο για τη ρύθμιση των ηχείων των 11 καναλιών, το AVR-X6400H περιλαμβάνει το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ XT32. Αυτό το σύστημα εξομαλύνει την απόκριση των ηχείων σας σε σχέση με την ακουστική του δωματίου και τη θέση καθισμάτων.

Για βίντεο, το AVR-X6400H είναι πλήρως συμβατό με 3D, HDR (HDR10, Dolby Vision, HLG), ευρεία γκάμα χρωμάτων, HDCP 2.2, 4K UltraHD, υποστηριζόμενα από 8 εισόδους HDMI και 3 εξόδους στη Ζώνη 2). Και οι 1080p και 4K upscaling παρέχονται αν το χρειάζεστε.

Εκτός από τον κεντρικό ήχο και το βίντεο, το AVR-X6400H παρέχει επίσης εκτεταμένες δυνατότητες δικτύωσης. Αυτό επιτρέπει τη ροή μουσικής από συμβατές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων. Επιπλέον, η σύνδεση Ethernet και WiFi παρέχει πρόσβαση σε Pandora, Spotify και vTuner. Το Apple AirPlay παρέχεται επίσης, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε μουσική από το iPhone, το iPad ή το iPod touch καθώς και από τις βιβλιοθήκες του iTunes.

Φυσικά, μπορείτε πάντα να επιλέξετε τη ροή μουσικής απευθείας στο AVR-X6400H μέσω των περισσότερων smartphones χρησιμοποιώντας Bluetooth. Για να το ξεκλειδώσετε, αυτός ο δέκτης ενσωματώνει και τις έξοδοι προενίσχυσης της Ζώνης 2 και 3 και την ασύρματη πλατφόρμα ήχου πολλαπλών δωματίων HEOS της Denon. Αυτό επιτρέπει την ασύρματη ροή σε ομιλητές με επώνυμα σήματα HEOS σε άλλα σημεία γύρω από το σπίτι (ή ακόμα και έξω) όσο βρίσκονται εντός εμβέλειας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή HEOS σε συμβατό smartphone και tablet (και να αγοράσετε ένα ή περισσότερα ηχεία ασύρματου HEOS) και είστε έτοιμοι να πάτε.

Το Pioneer Elite SC-LX701 είναι ένας μεγάλος δέκτης οικιακού κινηματογράφου για να το εξετάσετε. Ξεκινώντας με την κατασκευή βαρέως τύπου και το ξεχωριστό πλαίσιο για τα κυκλώματα προενισχυτή και ενισχυτή, ο SC-LX701 ενσωματώνει ισχυρούς ενισχυτές Pioneer D3 ισχύος 135 Watt ανά καναλιού, δυνατότητα διαμόρφωσης ηχείων 9.2 καναλιών (επεκτάσιμη σε 11.2 κανάλια μέσω σύνδεσης εξωτερικών ενισχυτών) (συμπεριλαμβανομένου του Dolby Atmos και του DTS: X) και της επεξεργασίας (συμπεριλαμβανομένων των Dolby Surround Upmixer και DTS Neural: X), της σύνδεσης στο δίκτυο, του ραδιοφώνου στο διαδίκτυο και της ενοποίησης του ενσωματωμένου ελέγχου εγκατάστασης, ο δέκτης αυτός έχει ακριβώς ό, τι χρειάζεστε για τη ρύθμιση.

Για βίντεο, το SC-LX701 παρέχει διαχωρισμό 3D, HDR και 4K, καθώς και ανάλυση 1080p έως 4K.

Το SC-LX701 διαθέτει επίσης άφθονες επιλογές σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων 8 εισόδων HDMI και 2 εξόδων HDMI (μία από τις οποίες μπορεί να παρέχει ξεχωριστή τροφοδοσία HD στη δεύτερη ζώνη) καθώς και έξοδο προενίσχυσης 11,2 καναλιών. Ωστόσο, δεν παρέχονται εισόδους αναλογικού ήχου 5.1 ή 7.1 καναλιών ή συνδέσεις S-video. Από την άλλη πλευρά, το SC-LX701 περιλαμβάνει έξοδο προενισχυτή για λειτουργία ζώνης 2 και ζώνης 3 καθώς και ειδική είσοδο φωνο / πικάπ για ανεμιστήρες δίσκων βινυλίου.

Εάν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για εσάς, το SC-LX701 διαθέτει επίσης ενημερωμένες λειτουργίες δικτύωσης και πρόσβασης στο διαδίκτυο, όπως συμβατότητα DLNA και Windows 8.1 / 10, Apple AirPlay και Internet Radio (Pandora, vTuner και περισσότερο). Η αναπαραγωγή ήχου Hi-Res είναι προσπελάσιμη μέσω συσκευών συνδεδεμένων στο δίκτυο ή USB. συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη συμβατότητα αρχείων μέσω κάθε επιλογής.

Επίσης ενδιαφέρει το γεγονός ότι το SC-LX701 είναι επίσης συμβατό με το streaming του Google Play και τον ασύρματο ήχο πολλαπλών δωματίων FireConnect, το οποίο θα προστεθεί μέσω της επικείμενης ενημέρωσης του υλικολογισμικού.

Εκτός από το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, το SC-LX701 μπορεί επίσης να ελέγχεται μέσω iControlAV5 App για iOS και Android και να ενσωματώνεται σε συστήματα ελεγχόμενα από υπολογιστή μέσω της θύρας RS232.

Οι δέκτες Elite της Pioneer είναι εύκολο να εγκατασταθούν με το ενσωματωμένο σύστημα διόρθωσης δωματίων MCACC.

Το Onkyo προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δέκτες οικιακού κινηματογράφου σε όλες τις κατηγορίες τιμών, αλλά η σειρά RZ τους παίρνει τα πάντα, ενώ το TX-RZ920 είναι ένα καλό παράδειγμα.

Πρώτα απ 'όλα, το RZ920 είναι πιστοποιημένο με THX Select2 Plus. Αυτό σημαίνει ότι ο Onkyo έχει βελτιστοποιήσει τον δέκτη για χρήση σε δωμάτια μεγέθους έως και 2.000 κυβικών μέτρων και όπου η απόσταση προβολής από την κάτοψη σε οθόνη είναι περίπου 10 έως 12 πόδια.

Οι βασικές λειτουργίες ήχου του RZ920 περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη διαμόρφωση 9.2 καναλιών (μπορεί να επεκταθεί σε 11.2 κανάλια μέσω της προσθήκης εξωτερικών ενισχυτών), με Dolby Atmos και DTS: X δυνατότητα αποκωδικοποίησης ήχου (DTS: X προστίθεται μέσω δωρεάν ενημέρωσης υλικολογισμικού ).

Το TX-RZ920 υποστηρίζει και προδιαγραφές HDMI 2.0a, οι οποίες παρέχουν διέλευση HDR (Dolby Vision, HDR10, HLG) και προστασία αντιγραφής HDCP 2.2 σε 5 από τις εισόδους HDMI. Αυτό παρέχει ασφαλή πρόσβαση για streaming 4K και άλλα συναφή περιεχόμενα, όπως η μορφή Ultra HD Blu-ray Disc). 1080p, 4K, Wide Color Gamut και 3D pass-through, καθώς και μετατροπή βίντεο από αναλογικό σε HDMI, παρέχονται για όλες τις εισόδους.

Επιπλέον, παρέχονται δύο ανεξάρτητες έξοδοι HDMI, οι οποίες επιτρέπουν την προβολή δύο χωριστών πηγών HDMI σε δύο διαφορετικές τηλεοράσεις.

Το TX-RZ920 περιλαμβάνει επίσης συνδεσιμότητα δικτύου (μέσω Ethernet ή WiFi) και τοπικές και διαδικτυακές επιλογές streaming μέσω Bluetooth, Pandora, Spotify, TIDAL και πολλά άλλα.

Τα πρόσθετα μπόνους περιλαμβάνουν το ενσωματωμένο στο Google Chromecast (για ήχο), DTS Play-Fi και FireConnect πολλαπλών ήχων (μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού), το οποίο επιτρέπει στο RZ920 να αποστέλλει οποιαδήποτε πηγή ήχου (τόσο αναλογική όσο και ψηφιακή) για την επιλογή ασύρματων ηχείων Onkyo.

Για μεγαλύτερη ευελιξία, το RZ920 παρέχει λειτουργίες πολλαπλών ζωνών με τροφοδοτούμενες και γραμμικές εξόδους για διαμόρφωση Zone 2, καθώς και έξοδο γραμμής προενίσχυσης για μια επιλογή Zone 3 (οι επιλογές εξόδου προενισχυτή απαιτούν εξωτερικούς ενισχυτές).

Αν ψάχνετε για ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που σας καλύπτει για streaming ήχου, βίντεο και διαδικτύου - σίγουρα ελέγξτε το Onkyo TX-RZ920.

Πίσω από τον λειτουργικό εμπρόσθιο πίνακα με την αντίθετη πόρτα και τον πίσω πίνακα με τους εύκολους συνδέσμους οριζόντιων ακροδεκτών, το AVR-X4400H ενσωματώνει 9 ενισχυμένα κανάλια με επέκταση έως 11 κανάλια μέσω πρόσθετων εξωτερικών ενισχυτών. Υπάρχουν επίσης 2 έξοδοι προενίσχυσης subwoofer.

Το AVR-X4300H έχει απόδοση 105 watts ανά κανάλι (μετρούμενη από 20Hz-20kHz, 0.05% THD, σε 8 ohms με 2 κανάλια) που παρέχει άφθονη ισχύ για μεσαία και μεγάλα δωμάτια με πολύ χαμηλά επίπεδα παραμόρφωσης.

Ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση Dolby Atmos, DTS: X και Auro 3D Audio βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες επιλογές μορφής surround. Για να αποτρέψει τον εκφοβισμό των ηχείων, ο Denon παρέχει το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ XT32.

Το AVR-X4400H παρέχει 8 εισόδους HDMI είναι πλήρως συμβατές με 3D, HDR, ευρεία γκάμα χρωμάτων και σήματα βίντεο 4K UltraHD. Υπάρχουν επίσης 3 εξόδους HDMI. έξοδοι (μία από τις οποίες μπορεί να αντιστοιχιστεί στη Ζώνη 2). Και οι 1080p και 4K upscaling παρέχονται αν το χρειάζεστε.

Μαζί με όλες τις βασικές λειτουργίες ήχου / βίντεο, το AVR-X4400H παρέχει ροή μουσικής από συμβατές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων. Επιπλέον, το ενσωματωμένο Ethernet και το WiFi παρέχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες streaming με βάση το διαδίκτυο, όπως Pandora, Spotify και vTuner. Το Apple AirPlay παρέχεται επίσης.

Μπορείτε να μεταφέρετε μουσική απευθείας στο AVR-X4400H μέσω των περισσότερων smartphones χρησιμοποιώντας Bluetooth. Αυτός ο δέκτης ενσωματώνει και τις έξοδοι προενίσχυσης της Ζώνης 2 και 3 και την ασύρματη πλατφόρμα ηχητικών πολυωνύμων HEOS της Denon, η οποία επεκτείνει τη μουσική που ακούει ηχεία HEOS σε άλλα σημεία του σπιτιού (ή ακόμα και έξω).

Επίσης, όταν ενεργοποιείτε το HEOS Alexa Skill, μπορείτε να ελέγξετε μερικά από τα χαρακτηριστικά του AVR-X4400H χρησιμοποιώντας μια συσκευή Amazon Echo.

Όταν σκέφτεστε τις τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας, η Sony αποτελεί ένα από τα κύρια εμπορικά σήματα που έρχονται στο μυαλό, αλλά όχι τόσο όσον αφορά τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου υψηλών προδιαγραφών.

Ωστόσο, η Sony κάνει μερικούς εξαιρετικούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου και ένα παράδειγμα είναι το STR-ZA3100.

Στην επιφάνεια, αυτός ο δέκτης διαθέτει όλη τη φυσική συνδεσιμότητα και την αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου που θα περιμένατε, μαζί με τη διέλευση HDMI 4K, 3D και HDR HDMI. Ωστόσο, υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα συστροφή που το ξεχώρισε από τους ανταγωνιστές της.

Πρώτον, δεν υπάρχει ενσωματωμένη δυνατότητα Wifi ή διαδικτυακής ροής, αλλά στη θέση του είναι ένας ενσωματωμένος διακόπτης Gigabit Ethernet 8 θυρών. Αντί να εξαρτάτε από ασταθή WiFi ή μακρά καλώδια Ethernet από το δρομολογητή σας σε όλα τα εξαρτήματα που έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο, απλά συνδέστε ένα καλώδιο ethernet από το δρομολογητή σας στο ZA3100ES και αφήστε τον διακόπτη επί του σκάφους να δρομολογήσει βραχύτερα καλώδια σε κάθε δικτυακό σας στοιχείο, μια έξυπνη τηλεόραση, δίσκο Blu-ray, ταινία πολυμέσων και συμβατές κονσόλες παιχνιδιών και εξωτερικά συστήματα ελέγχου.

Επίσης, για όσους προτιμούν την ομοιόμορφη εμφάνιση οθονών οροφής, το ZA3100ES ενσωματώνει μια ειδική λειτουργία ομιλίας οροφής που κατευθύνει τον ήχο του μπροστινού καναλιού από τα αριστερά, τα κεντρικά και τα δεξιά κεντρικά κανάλια έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό ότι προέρχεται από την τηλεόραση ή οθόνη προβολής βίντεο, και όχι από πάνω. Από την άλλη πλευρά, ο εκούσιος ήχος από τα κανάλια Dolby Atmos ή DTS: X παραμένει άθικτος.

Οι πρόσθετες επιλογές ήχου περιλαμβάνουν δυνατότητα επέκτασης από 7 έως 9 κανάλια μέσω σύνδεσης εξωτερικών ενισχυτών καθώς και δυνατότητα δημιουργίας 2 καναλιών οπίσθιου καναλιού αν χρησιμοποιείτε δύο φυσικά κανάλια για ηχεία Dolby Atmos / DTS: X.

Όλες οι λειτουργίες του ZA3100ES μπορούν να ελέγχονται μέσω μπροστινού πίνακα (το οποίο είναι κρυμμένο από μαγνητικά τοποθετημένο κάλυμμα), το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, το smartphone μέσω προγράμματος περιήγησης στο Web και η ενσωμάτωση σε περιβάλλον IP / υπολογιστή.

Αν ψάχνετε για δέκτη οικιακού κινηματογράφου που είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμη στις προσαρμοσμένες ανάγκες εγκατάστασης, ελέγξτε το Sony STR-ZA3100ES.

Hailing από το Ηνωμένο Βασίλειο, η διακριτική εμφάνιση CXR120 είναι λίγο διαφορετική από τους σημερινούς δέκτες υψηλής ευκρίνειας οικιακού κινηματογράφου που είναι διαθέσιμοι στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι το πώς διανέμει τη δύναμη στα ηχεία. Όταν ακούτε πηγές μουσικής δύο καναλιών χρησιμοποιώντας δύο ηχεία, το CXR120 μπορεί να αποδώσει μέχρι 120 wpc. Από την άλλη πλευρά, όταν εκτελείτε μια πλήρη ρύθμιση ηχείων 7.1 καναλιών για ήχο οικιακού κινηματογράφου, η ισχύς του ενισχυτή πέφτει σε ένα μέγιστο 60wpc, κατανεμημένο σε όλα τα επτά κανάλια.

Όσον αφορά την αποκωδικοποίηση ήχου, εάν δεν ενδιαφέρεστε για το Dolby Atmos ή το DTS: X, τότε αυτός ο δέκτης μπορεί να είναι για σας, καθώς δεν περιλαμβάνεται η αποκωδικοποίηση για αυτά τα δύο φορμά. Ωστόσο, το CXR120 προσφέρει δυνατότητες ρύθμισης καναλιού εμπρόσθιου ύψους μέσω υποστήριξης επεξεργασίας Dolby ProLogic IIz .

Από την άποψη της συνδεσιμότητας, το CXR120 παρέχει 7 εισόδους HDMI και 2 εξόδους HDMI - Παρόλο που παρέχεται στήριξη 4K pass-through σε 6 από τις εισόδους HDMI, η HDR και η ευρεία γκάμα χρωμάτων δεν υποστηρίζονται. Από την άλλη πλευρά, εάν η τηλεόρασή σας ή ο βιντεοπροβολέας δεν υποστηρίζει το εύρος χρωμάτων HDR / Wide, αυτό μπορεί να μην είναι ανησυχητικό - εφόσον δεν πρόκειται να αναβαθμίσετε στο εγγύς μέλλον.

Η υπόλοιπη είσοδος HDMI περιορίζεται σε 1080p pass-through.

Για ήχο, το CXR120 παρέχει τόσο αναλογικές όσο και ψηφιακές εισόδους ήχου, καθώς και τη δυνατότητα ροής μουσικής από το διαδίκτυο (Internet Radio και Spotify Connect) και διακομιστές πολυμέσων και υπολογιστές συνδεδεμένους σε τοπικό δίκτυο. Υπάρχει επίσης μπροστά τοποθετημένη θύρα USB για πρόσβαση σε αρχεία μουσικής που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash. Το CXR120 είναι συμβατό με την αναπαραγωγή ήχου Hi-Res μέσω του τοπικού δικτύου και των μονάδων flash.

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι με τον CXR120, ο ήχος Cambridge δίνει έμφαση στην ποιότητα ήχου μέσω των τελευταίων ενσωματωμένων λειτουργιών (για παράδειγμα, το Bluetooth απαιτεί έναν προαιρετικό προσαρμογέα και δεν υπάρχει είσοδος φωνο / πικάπ). Δεν είναι δέκτης home theater για όλους τους high-end χρήστες, αλλά σίγουρα αξίζει τον έλεγχο.

Το Integra DRX-4 και DRX-5 είναι δύο καταχωρητές πιστοποίησης THX Select Plus 2 που έχουν πιστοποιηθεί από το Integra, το οποίο είναι το τμήμα προϊόντων custom install του Onkyo.

Οι προσαρμοσμένες λειτουργίες ελέγχου που είναι διαθέσιμες σε αυτούς τους δέκτες περιλαμβάνουν: Θύρες ελέγχου Bi-Directional RS232, Έλεγχο Bi-Directional μέσω Ethernet, Είσοδος / έξοδος αισθητήρα IR, RIHD (Τηλεχειριστήριο μέσω HDMI) και τρεις ενεργοποιητές 12 volt.

Αυτό σημαίνει ότι το DRX-4 και το DRX-5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των οθονών προβολής, του φωτισμού και άλλων εξαρτημάτων σε μια εγκατάσταση home theater, καθώς και για να μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα σύστημα που περιλαμβάνει έλεγχο μέσω Η / Υ και σχετικές συσκευές.

Το DRX-4 και το DRX-5 ενσωματώνουν επίσης συνδεσιμότητα HDBaseT. Το HDBaseT παρέχει έναν αποδοτικό και οικονομικό τρόπο σύνδεσης του ήχου από πηγές HDMI και πηγών δικτύου μέσω ενός καλωδίου CAT5e / 6, ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις, καθιστώντας το πρακτικό για συσκευές ήχου και βίντεο πολλαπλών ζωνών. Τα σήματα που μεταφέρονται μέσω καλωδίου CAT5e / 6 από αυτούς τους δέκτες μπορούν να μετατραπούν σε HDMI μέσω κουτιού μετατροπέα στο άκρο λήψης.

Όσον αφορά τον ήχο και το βίντεο, και οι δύο δέκτες παρέχουν διαμόρφωση 7.2 καναλιών, με 5.1.2 υποστήριξη καναλιών για Dolby Atmos και DTS: X, καθώς και πλήρη δυνατότητα pass-through για 3D, 4K, HDR και ευρεία έγχρωμη τα σήματα βίντεο gamut και την αναβάθμιση των 1080p έως 4K. Και οι δύο δέκτες διαθέτουν επίσης ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση δικτύου για πρόσβαση σε αρχεία ήχου από τοπικές συσκευές, καθώς και ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου και διάφορες υπηρεσίες μουσικής συνεχούς ροής.

Όπου οι δύο δέκτες διαφέρουν είναι ότι το DRX-4 έχει δηλωμένη ισχύ εξόδου 110 wpc (2 κανάλια που κινούνται, 8 ohms, 20-20kHZ, 0,08% THD), ενώ το DRX-5 παίρνει μέχρι 130 wpc χρησιμοποιώντας το ίδιο πρότυπο μέτρησης. Επίσης, το DRX-5 έχει πιο ολοκληρωμένη επεξεργασία ήχου και παρόλο που το DRX-4 διαθέτει λειτουργία Zone 2, το DRX-5 μπορεί να χειριστεί έως και 3 ζώνες ήχου.

Αν και οι μάρκες, όπως οι Yamaha, Denon και Onkyo είναι οι πιο γνωστοί κατασκευαστές οικιακών δεκτών, υπάρχουν και άλλες μάρκες που εξυπηρετούν μια πιο στενή καταναλωτική βάση υψηλού επιπέδου.

Μία από αυτές τις μάρκες είναι η Anthem, η οποία αν και είναι γνωστή για το high-end audio component της, όπως οι ενισχυτές ισχύος και οι προενισχυτές, κάνει μια εντυπωσιακή σειρά από δέκτες οικιακού κινηματογράφου, που αναφέρονται ως σειρά MRX.

Υπάρχουν τρία μοντέλα MRX - 520, 720 και 1120.

Και οι τρεις δέκτες είναι HDMI 2.0a, 3D, 4K, HDR και HDCP 2.2 και ενσωματώνουν DAC 32 bit (Digital-analog-converters) για βέλτιστη ποιότητα ήχου από οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή και δυνατότητα λειτουργίας Zone 2.

Για εύκολη ρύθμιση των ηχείων, όλοι οι δέκτες Home Cinema MRT του Anthem ενσωματώνουν τη διόρθωση Anthem Room, η οποία παρέχει ακριβή ρύθμιση των ηχείων χρησιμοποιώντας ειδικό μικρόφωνο και λογισμικό που συνδέεται με υπολογιστή / φορητό υπολογιστή. Ο υπολογιστής, μέσω ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης, καθοδηγεί τον δέκτη να εκπέμπει τους τόνους δοκιμής που διαβάζονται και αναλύονται από το λογισμικό. Όταν ολοκληρωθεί, το λογισμικό αποστέλλει όλες τις πληροφορίες επιπέδου ηχείων στον δέκτη και παράγει επίσης μια γραφική αναφορά από την οποία μπορεί να αποθηκευτεί και να εκτυπωθεί για μελλοντική αναφορά.

MRX 520: Παρέχει διαμόρφωση 5.1 καναλιών με υποστήριξη αποκωδικοποίησης Dolby True HD και DTS-HD Master Audio. Παρέχονται 7 εισόδους HDMI. Επιπλέον, ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι παρέχονται 2 εξόδους HDMI (παράλληλα) που επιτρέπουν την ταυτόχρονη προβολή της ίδιας πηγής βίντεο σε δύο τηλεοράσεις, δύο βιντεοπροβολείς ή ένα προϊόν τηλεόρασης και βίντεο.

MRX 720: Οι προσθήκες περιλαμβάνουν διαμόρφωση 7.1 καναλιών (5.1.2 για Dolby Atmos), καθώς και δυνατότητα αποκωδικοποίησης ήχου Dolby Atmos και DTS: X, καθώς και ενσωμάτωση του PlayStation DTS, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες streaming μουσικής μέσω Internet, καθώς και μουσικό περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε υπολογιστές συνδεδεμένους σε δίκτυο ή σε διακομιστές πολυμέσων που μπορείτε να μεταφέρετε από συμβατό smartphone στον δέκτη.

MRX 1120: Το MRX 1120 διαθέτει όλα όσα προσφέρει το 720 με την προσθήκη 11 καναλιών ενίσχυσης, επιτρέποντας έως και 4 κανάλια ύψους Dolby Atmos, εκτός από 7 παραδοσιακά κανάλια.

Η προτεινόμενη τιμή για το MRX 520 είναι $ 1.399, το MRX 720 είναι $ 2.499, και για το MRX 1120, $ 3.499 και είναι διαθέσιμα μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων Anthem Brick και Mortar και Online Dealers and Installers.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .