Το συνεργατικό στυλ ηγεσίας σας και η ενδυνάμωση άλλων

Ανάπτυξη ενός συνεργατικού στυλ ηγεσίας:

Μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας που δημοσιεύθηκε σήμερα σχετικά με την ηγεσία της συνεργασίας επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα του ηγέτη στη σύνδεση και ευθυγράμμιση των ανθρώπων με τους οργανωτικούς στόχους. Το πιο αποτελεσματικό ηγετικό στυλ για να το κάνετε αυτό θα εξαρτηθεί από την οργάνωση και τον πολιτισμό σας, αλλά η σύγχρονη σκέψη είναι ότι οι ηγέτες είναι ειλικρινά συνεργατικοί και αφοσιωμένοι.

Αλλά πώς ένας ηγέτης αναπτύσσει ένα συνεργατικό στυλ ηγεσίας που θα ευθυγραμμίσει ένας ολόκληρος οργανισμός; Αυτές οι τέσσερις προτάσεις μπορούν να βοηθήσουν τους ηγέτες να μάθουν να αναπτύξουν ένα συνεργατικό στυλ ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών που μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη δέσμευση.

Η Συνεργατική προσωπικότητα σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε συνεργατικές σχέσεις:

Ξέρετε τον εαυτό σας σε ένα επίπεδο που θα σας επιτρέψει να συνεργαστείτε με άλλους σε συνεργατικές σχέσεις; Επιχειρηματικό λεωφορείο Bay Area, Sharon Strauss λέει ότι η μάθηση είναι η βάση με την οποία όλοι αναπτύσσουμε, γι 'αυτό συνιστά στους ηγέτες να πάρουν ένα Enneagram για ηγεσία. Το Enneagram είναι ένα τεστ προσωπικότητας βασισμένο σε εννέα προσωπικότητες στην ανθρώπινη φύση και τις πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις τους. Ο Στράους είπε: "Το μέλλον των επιχειρήσεων εξαρτάται από την πρώτη κατανόηση των εαυτών μας και της νοοτροπίας μας, και πώς εκτιμούμε τη συνεργασία των ομάδων μας".

Οι ηγέτες μπορεί να χρειαστεί να ανακαλύψουν τα συνθετικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και να είναι ανοικτοί σε άλλες ιδέες και διαφορετικές απόψεις. Ο Ken Blanchard, ειδικός διαχείρισης και συγγραφέας, προσφέρει μια μελέτη περίπτωσης στο TaylorMade-addidas Golf. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Mark King διαπίστωσε ότι η επιχείρησή του θα μπορούσε να επηρεαστεί από την κακή ικανοποίηση του πελάτη, αποτέλεσμα που προέκυψε από έρευνες πελατών. Ο βασιλιάς έπρεπε να προβληματιστεί σχετικά με την κουλτούρα του οργανισμού, την οποία συνεργάστηκε με άλλους στην εκτελεστική ομάδα του, η οποία αποφάσισε τότε ότι η κουλτούρα του πρέπει να αλλάξει. Πώς αισθανόμαστε για τους άλλους μπορεί επίσης να είναι ένα μεγάλο μέρος του πώς αισθανόμαστε για τους εαυτούς μας και σχετίζουμε με τους άλλους.

Η αυθεντική ηγεσία σας μπορεί να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να οδηγήσουν:

Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic, ο Bill George υποστηρίζει την ενδυνάμωση. Σε μια ισχυρή διάλεξη σχετικά με την επιχειρησιακή ηθική που δόθηκε στο Bentley College, με τίτλο True North: Ανακαλύψτε την Αυθεντική Ηγεσία , ο Γιώργος το συνόψισε με αυτόν τον τρόπο: «Από την εμπειρία μου - ίσως υπερβολικά - μπορείτε να διαχωρίσετε όλους τους ηγέτες σε δύο κατηγορίες: η ηγεσία είναι για την επιτυχία τους και εκείνους που οδηγούν στην εξυπηρέτηση άλλων ».

Ο Γιώργος βοήθησε να οικοδομήσουμε τη Medtronic, μια εταιρεία που θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους μέσω των προϊόντων εξοικονόμησης ζωής. Ο Γιώργος έμαθε στα πρώτα του χρόνια όπου βρίσκεται η έμφυτη ικανότητά του - να υπηρετήσει πραγματικά άλλους ανθρώπους.

Η ηγεσία της διοίκησης και του ελέγχου είναι νεκρή, λέει ο Γιώργος. Αντ 'αυτού προσφέρει έναν ορισμό ηγεσίας για τις νέες γενιές ηγετών: «Είναι αυθεντικοί ηγέτες που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά σε μια κοινή αποστολή και αξιώνουν και τους εξουσιοδοτούν να ηγούνται, προκειμένου να εξυπηρετούν τους πελάτες τους δημιουργώντας παράλληλα αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Τρέχουσες εκδηλώσεις καταλυτών μπορούν να καλλιεργήσουν έναν ανοιχτό και ενδυναμωμένο πολιτισμό:

Στο HBR.org, οι συγγραφείς Herminia Ibarra και Morten T. Hansen μοιράζονται την έρευνα και τις συλλογικές αντιλήψεις σχετικά με το πόσο μεγάλοι διευθύνοντες σύμβουλοι διατηρούν τις ομάδες τους συνδεδεμένες. Σε ένα παράδειγμα, ο Marc Benioff, ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce.com, είχε παρατηρήσει μερικές ανησυχητικές θέσεις στο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, το Chatter. Από τους 5.000 ανθρώπους που απασχολούνταν στην εταιρεία, πολλοί από τους εργαζόμενους που είχαν κρίσιμες γνώσεις πελατών και προσέφεραν μεγαλύτερη αξία στην εταιρεία ήταν άγνωστες στην εκτελεστική ομάδα διαχείρισης της Benioff.

Αυτό το κενό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τις εικονικές ομάδες που βρίσκονται εκτός του γραφείου στο σπίτι, οι οποίες δεν θα ωφεληθούν από τη συνεχή προσωπική επαφή, θα είναι γνωστές στην ομάδα διαχείρισης και θα έχουν όχημα επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού. Ο Benioff ξεκίνησε μια καταλυτική εκδήλωση φιλοξενώντας ένα φόρουμ συνομιλίας για τη συνάντηση της εκτελεστικής ομάδας 200 με την υπόλοιπη βάση των εργαζομένων. Το φόρουμ έθεσε το σκηνικό για τα στελέχη και τους υπαλλήλους να μοιραστούν σε μια ιδιαίτερα ενισχυμένη ανταλλαγή. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει τι μπορούν να κάνουν οι ηγέτες για να σπάσουν το εμπόδιο των ιεραρχικών ηγετικών πρακτικών που μπορούν να μετασχηματιστούν και να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ανοικτής και ενισχυμένης κουλτούρας.

Η προσθήκη ενός προφίλ χρήστη του CEO μπορεί να δημιουργήσει καλύτερη δέσμευση:

Γιατί πρέπει να αποκλειστεί η ηγεσία από εργαλεία κοινωνικής συνεργασίας; Ο διευθύνων σύμβουλος και οι εκτελεστικές ομάδες ηγεσίας πρέπει να χρησιμεύσουν ως πρότυπα για τον υπόλοιπο οργανισμό, τους εξωτερικούς συνεργάτες και τους πελάτες.

Η ηγεσία της οργάνωσης θα ενισχυθεί από τα νέα προφίλ των εκτελεστικών χρηστών που θα δρουν ως πρωταθλητές σε όλη την επιχείρηση. Μερικά παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνουν την εκτελεστική παρουσία μέσω κοινών δραστηριοτήτων επικοινωνίας, όπως τα αποσπάσματα βίντεο που παρέχονται στους υπαλλήλους της εταιρείας όπως παρουσιάζονται στη Black & Decker, blogging όπως ο CEO της Starbucks, Howard Schultz, και τα γεγονότα καταλυτικών γεγονότων, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στο Salesforce.com.

Το προφίλ χρήστη του CEO, ως ένας νέος ρόλος που ορίζεται στα κοινωνικά εργαλεία, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή της ημερήσιας διάταξης ηγεσίας, καθώς μπορεί να μοιραστεί με διαφάνεια σε όλη την εταιρεία, με την οποία μπορεί να συνδεθεί όλοι.