Κοινή χρήση εγγράφων στο SharePoint Online

Πώς να μοιράζεστε με ασφάλεια αρχεία με ανθρώπους

Το SharePoint Online, η υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο που φιλοξενείται από τη Microsoft, αποτελεί μέρος του σχεδίου του Office 365 ή μπορεί να ληφθεί ως πρόσθετο στο SharePoint Server. Το κύριο ενδιαφέρον για τις νέες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες SharePoint Online είναι να βελτιώσουμε τις διαλογικές συζητήσεις σε απευθείας σύνδεση και να διευκολύνουμε και να διασφαλίσουμε την ανταλλαγή εγγράφων εν κινήσει.

Εάν είστε ήδη χρήστης του SharePoint Online, μπορείτε να προβλέψετε αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Το SharePoint Online περιλαμβάνει τώρα τη χρήση σε κινητά τηλέφωνα και tablet και μια απρόσκοπτη κοινωνική εμπειρία. Επίσης περιλαμβάνεται στο Office 365 το OneDrive for Business, μια επαγγελματική έκδοση του OneDrive για αποθήκευση εγγράφων στο σύννεφο που σας επιτρέπει να συγχρονίζετε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας ή σε διακομιστή εταιρείας.

Οργάνωση αδειών και χρηστών σε ομάδες

Οι άδειες για την κοινή χρήση εγγράφων στο SharePoint Online γίνονται καλύτερα σύμφωνα με την επιθυμητή πρόσβαση χρηστών. Τα επίπεδα δικαιωμάτων για το SharePoint Online περιλαμβάνουν:

Για τους επισκέπτες για λήψη εγγράφων, τα δικαιώματα πρέπει να περιλαμβάνουν πρόσβαση "ανάγνωσης".

Μπορούν να δημιουργηθούν νέα ονόματα ομάδων για να δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη ομάδα χρηστών ή μια ομάδα συνεργασίας . Οι "σχεδιαστές ιστοσελίδων", "συγγραφείς" και "πελάτες" είναι παραδείγματα.

Κοινή χρήση εγγράφων εκτός του οργανισμού σας

Οι εξωτερικοί χρήστες είναι κατά κανόνα προμηθευτές, σύμβουλοι και πελάτες με τους οποίους θέλετε να μοιράζεστε έγγραφα από καιρό σε καιρό.

Οι ιδιοκτήτες του SharePoint Online που έχουν πλήρη έλεγχο επιτρέπεται να μοιράζονται έγγραφα με εξωτερικούς χρήστες. Οι εξωτερικοί χρήστες μπορούν να προστεθούν στις ομάδες χρηστών Visitor ή μελών για την καλύτερη διαχείριση των δικαιωμάτων για την κοινή χρήση εγγράφων.