Έργο Wikis χρησιμοποιώντας τους ιστότοπους Google

5 εύκολα βήματα για να δημιουργήσετε το δικό σας έργο Wiki

Η δημιουργία ενός wiki έργου χρησιμοποιώντας το Google Sites είναι μια εύκολη διαδικασία. Ως εφαρμογή ιστού, οι ιστότοποι Google διαθέτουν προσαρμόσιμα πρότυπα για γρήγορη εγκατάσταση.

Γιατί να επιλέξετε ένα Wiki;

Τα Wikis είναι απλές ιστοσελίδες για επεξεργασία από όλους, με δικαιώματα, καθώς και τη δυνατότητα σύνδεσης νέων σελίδων. Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα wiki για διάφορους λόγους :

Γιατί να χρησιμοποιείτε το Google Sites ;

Χρήστες Google. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Google Apps, θα έχετε πρόσβαση στους ιστότοπους Google.

Δωρεάν προϊόντα. Αν δεν χρησιμοποιείτε το Google Apps και είστε μια μικρή ομάδα έως 10 ατόμων, τότε είναι δωρεάν. Η ακαδημαϊκή χρήση είναι δωρεάν για λιγότερα από 3000 άτομα. Για όλους τους άλλους, η τιμή είναι σχετικά φθηνή.

Πριν ξεκινήσετε την οικοδόμηση ενός Wiki

Προετοιμάστε μια λίστα ελέγχου ή ένα φύλλο εργασίας των στοιχείων wiki και αποφασίστε τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα πληροφοριακό και λειτουργικό wiki site. Τα προτεινόμενα στοιχεία ενδέχεται να περιλαμβάνουν περίγραμμα σχεδίου, εικόνες, βίντεο, θέματα σελίδας και αποθήκευση αρχείων που θα χρειαστείτε για το έργο.

Ας αρχίσουμε.

01 από 05

Χρησιμοποιήστε το πρότυπο

Google Inc.

Ας χρησιμοποιήσουμε το πρότυπο wiki που διαθέτουμε οι ιστότοποι Google - επιλέξτε Χρήση προτύπου (κάντε κλικ για προβολή εικόνας). Ένα προκαθορισμένο πρότυπο θα επιταχύνει την εκκίνηση του wiki σας. Μπορείτε να προσωποποιήσετε το wiki για να εκπροσωπήσετε την ομάδα σας με εικόνες, γραμματοσειρές και σχέδια χρωμάτων, καθώς δημιουργείτε το wiki ή μετά.

02 του 05

Ονομάστε την τοποθεσία

Συνταγές ποδοσφαίρου. Καταγραφή οθόνης / Ann Augustine. Ονομάστε την τοποθεσία, τις συνταγές ποδοσφαίρου. Καταγραφή οθόνης / Ann Augustine

Για αυτό το παράδειγμα, ας δημιουργήσουμε συνταγές ποδοσφαίρου , το οποίο εισάγεται για το όνομα του ιστότοπου (κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα). Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία και στη συνέχεια αποθηκεύστε την εργασία σας.

Από τεχνική άποψη, έχετε ολοκληρώσει την αρχική ρύθμιση για ένα wiki έργου! Αλλά αυτά τα επόμενα βήματα θα σας δώσουν περισσότερη κατανόηση για το πώς να κάνετε αλλαγές και να προσθέσετε στο wiki.

Σημείωση: Η Google αποθηκεύει αυτόματα σελίδες κάθε λίγα λεπτά, αλλά είναι καλή πρακτική να αποθηκεύσετε την εργασία σας. Οι αναθεωρήσεις αποθηκεύονται έτσι ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε, αν χρειαστεί, τις οποίες μπορείτε να φτάσετε στο μενού More actions actions .

03 του 05

Δημιουργία σελίδας

Δημιουργία σελίδας, φτερά μισού χρόνου. Καταγραφή οθόνης / Ann Augustine. Δημιουργία σελίδας Wiki, φτερά μισού χρόνου. Καταγραφή οθόνης / Ann Augustine

Για να κατανοήσετε τον τρόπο εργασίας με τις σελίδες, ας δημιουργήσουμε ένα. Επιλέξτε Νέα σελίδα . Θα δείτε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σελίδων (σελίδα, λίστα, πίνακας αρχείων κ.λπ.). Πληκτρολογήστε το όνομα και απενεργοποιήστε την τοποθέτηση της σελίδας, είτε στο ανώτερο επίπεδο είτε κάτω από την επιλογή Αρχική σελίδα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία (δείτε την εικόνα οθόνης). Θα παρατηρήσετε τοποθετημένα σημεία στη σελίδα για κείμενο, εικόνες, gadget κ.ο.κ., τα οποία μπορείτε να εισαγάγετε. Επίσης, σημειώστε στο κάτω μέρος, η σελίδα επιτρέπει τα Σχόλια, ένα χαρακτηριστικό που μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω όσο το επιτρέπει ο χρόνος. Αποθηκεύστε την εργασία σας.

04 του 05

Επεξεργασία / Προσθήκη στοιχείων σελίδας

Προσθέστε ένα gadget του Ημερολογίου Google. Καταγραφή οθόνης / Ann Augustine. Προσθέστε ένα gadget του Ημερολογίου Google. Καταγραφή οθόνης / Ann Augustine

Το πρότυπο wiki έχει πολλά στοιχεία για να εργαστεί με - για αυτό το παράδειγμα, ας προσαρμόσουμε μερικά στοιχεία.

Επεξεργασία σελίδας. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε κλικ στην Επεξεργασία σελίδας , στη συνέχεια στην περιοχή της σελίδας με την οποία θέλετε να εργαστείτε. Ένα μενού επεξεργασίας / γραμμή εργαλείων θα γίνει ορατό για να κάνετε αλλαγές, για παράδειγμα, αλλάζοντας την εικόνα της αρχικής σελίδας. Αποθηκεύστε την εργασία σας.

Προσθήκη στην πλοήγηση. Ας προσθέσουμε τη σελίδα που δημιουργήσαμε στο προηγούμενο βήμα. Στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής, επιλέξτε Επεξεργασία πλευρικής γραμμής . Στην ετικέτα της πλαϊνής γραμμής, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία και μετά στην επιλογή Προσθήκη σελίδας Μετακινήστε σελίδες προς τα πάνω και προς τα κάτω στην πλοήγηση. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εντάξει . Αποθηκεύστε την εργασία σας.

Προσθέστε ένα Gadget. Ας προχωρήσουμε στην προσθήκη ενός gadget , τα οποία είναι αντικείμενα που εκτελούν μια δυναμική λειτουργία, όπως ένα ημερολόγιο. Επιλέξτε Επεξεργασία σελίδας και στη συνέχεια Εισαγωγή / Gadget . Μετακινηθείτε στη λίστα και επιλέξτε Google Calendar (κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα). Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση όπως επιθυμείτε. Αποθηκεύστε την εργασία σας.

05 του 05

Έλεγχος πρόσβασης στον ιστότοπό σας

Project Wiki - Συνταγές ποδοσφαίρου. © Ann Augustine. Project Wiki - Συνταγές ποδοσφαίρου. © Ann Augustine

Στο μενού Περισσότερες Ενέργειες, μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Επιλέξτε Κοινή χρήση και δικαιώματα . Ακολουθούν μερικές επιλογές για δημόσια ή ιδιωτική πρόσβαση:

Δημόσιο - Εάν ο ιστότοπός σας είναι ήδη δημόσιος, μπορείτε να προσθέσετε πρόσβαση για επεξεργασία από τους χρήστες στον ιστότοπό σας. Επιλέξτε περισσότερες ενέργειες και στη συνέχεια μοιραστείτε αυτήν την τοποθεσία . (Κάντε κλικ για να προβάλετε την εικόνα οθόνης.)

Ιδιωτικός - Η κοινή χρήση της πρόσβασης στον ιστότοπό σας απαιτεί την προσθήκη ατόμων και την επιλογή του επιπέδου πρόσβασης στο ιστότοπο: ο κάτοχος, η δυνατότητα επεξεργασίας ή η προβολή. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε πρόσβαση στον ιστότοπό σας με μια ομάδα ατόμων μέσω των Ομάδων Google. Οι μη δημόσιοι χρήστες μετά την πρόσκληση πρόσβασής τους στον ιστότοπο θα πρέπει να συνδεθούν με το λογαριασμό τους στο Google .

Αποστέλλετε προσκλήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της κοινής χρήσης και των δικαιωμάτων . Είσαι καλός.