Τι είναι οι ιστότοποι Google και γιατί να το χρησιμοποιήσετε;

Μια σύντομη ματιά σε μία από τις ισχυρές εφαρμογές της Google

Οι ιστότοποι Google είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται, είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων από την Google. Εάν είστε εξοικειωμένοι με άλλες πλατφόρμες ιστότοπων όπως το WordPress ή το Wix, μπορείτε να σκεφτείτε το Google Sites είναι κάτι παρόμοιο, αλλά ίσως πιο εξειδικευμένο για τις επιχειρήσεις και τις διαδικτυακές ομάδες.

Αν χρησιμοποιείτε ήδη άλλα προϊόντα της Google και τα βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμα για μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό που εκτελείτε, οι ιστότοποι Google ίσως είναι απλώς ένας άλλος που θα προσθέσετε στην ψηφιακή σας εργαλειοθήκη. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Εισαγωγή στους ιστότοπους Google

Οι ιστότοποι Google είναι μια εφαρμογή που ανήκει στη G Suite της Google, ένα πακέτο κορυφαίων εφαρμογών Google που έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση από τις επιχειρήσεις. Άλλες εφαρμογές που περιλαμβάνονται είναι το Gmail, Έγγραφα, Drive, Ημερολόγιο και πολλά άλλα.

Η G Suite προσφέρει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για όσους το επιθυμούν, μετά από την οποία χρεώνονται τουλάχιστον 5 δολάρια το μήνα για μια βασική συνδρομή που συνοδεύεται από αποθήκευση 30 GB. Δεν παίρνετε μόνο τους ιστότοπους Google - έχετε πρόσβαση και σε όλα τα άλλα εργαλεία της G Suite της Google.

Όταν θα πρέπει να εγγραφείτε για την δωρεάν δοκιμή, η Google θα ξεκινήσει με να σας ρωτήσει μερικές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για εσάς και την επιχείρησή σας. Αν δεν ενδιαφέρεστε να πληρώσετε τελικά για το G Suite, μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ελεύθερο ιστότοπο από την αρχή ή να δείτε αυτές τις ελεύθερες πλατφόρμες blogging που είναι εξίσου χρήσιμες για τη δημιουργία ιστότοπου.

Τι είδους ιστότοποι Google σας επιτρέπει να κάνετε

Οι ιστότοποι Google σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τον κωδικοποιήσετε. Ανήκει στην κατηγορία Collaborative στο G Suite, που σημαίνει ότι μπορείτε να προσελκύσετε και άλλους χρήστες της Google στη διαδικασία δημιουργίας ιστότοπου, κάτι που το καθιστά τόσο ισχυρό και ένα πολύτιμο εργαλείο για ομάδες.

Όπως και σε άλλες πλατφόρμες όπως το WordPress.com και το Tumblr , οι Ιστότοποι Google διαθέτουν λειτουργίες δημιουργίας ιστοτόπων που καθιστούν εύκολη και διαισθητική τη σχεδίαση του ιστότοπού σας όπως θέλετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε "gadgets" όπως ημερολόγια, χάρτες, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και άλλα για να καταστήσετε τον ιστότοπό σας πιο λειτουργικό. Επιλέξτε ένα θέμα και προσαρμόστε τον όποιον τρόπο επιθυμείτε για έναν επαγγελματικό ιστότοπο που φαίνεται και λειτουργεί εξαιρετικά σε όλες τις οθόνες επιτραπέζιων και κινητών τηλεφώνων.

Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό στο G Suite, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας Google. Μόλις το κάνετε αυτό, θα σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας τομέα που αγοράσατε από έναν καταχωρητή τομέα. Αν δεν έχετε, θα σας δοθεί η ευκαιρία να αγοράσετε ένα για να προχωρήσετε.

Γιατί να χρησιμοποιείτε το Google Sites;

Λαμβάνοντας υπόψη τις ατελείωτες δυνατότητες που υπάρχουν για να δημιουργήσετε πραγματικά το Google Sites σας, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για σχεδόν οτιδήποτε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι άλλες πλατφόρμες μπορεί να είναι πιο κατάλληλες, όπως το Shopify ή το Etsy , για παράδειγμα αν σχεδιάζετε τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, θα πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε και τους δύο ιστότοπους Google και αυτές τις πλατφόρμες για να διαπιστώσετε αν είστε καλύτερα από το άλλο από την άποψη του τι ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και τις ανάγκες σας.

Εάν έχετε μια μεγάλη ομάδα με την οποία συνεργάζεστε, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το Google Sites για να δημιουργήσετε ένα intranet για σκοπούς επικοινωνίας. Το μεγάλο πράγμα για τους ιστότοπους Google είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Επομένως, εάν θέλετε οι εξωτερικοί επισκέπτες να μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας ή θέλετε να δώσετε συνεργατικά δικαιώματα επεξεργασίας σε συγκεκριμένους χρήστες, μπορείτε να το κάνετε εύκολα με μερικά κλικ χρησιμοποιώντας τους ιστότοπους Google.