Συμβουλές για την αποφυγή απάτης της Κυριακής τη Δευτέρα

Αποφύγετε τις απάτες τη Δευτέρα, ώστε να μην έχετε μια τρομερή Τρίτη

Επιλέγετε τις συμφωνίες που έπληξαν τους διαδικτυακούς εμπόρους σε αυτό που έχει γίνει γνωστό ως Κυριακή Δευτέρα ; Πρόσεχε. Η Κυριακή Δευτέρα έχει γίνει τόσο μεγάλη υπόθεση ότι οι απατεώνες και οι χάκερ στοχεύουν τώρα σε ηλεκτρονικούς αγοραστές με επιθετικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και απατεώνες για τους λιτή-minded. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το scammed στη μεγαλύτερη ημέρα αγορών του έτους.

Αναζήτηση για προσφορές σε ιστότοπο ενός καταστήματος αντί για μια μηχανή αναζήτησης

Πολλά καταστήματα αποκαλύπτουν τώρα τις λεπτομέρειες των προσφορών της Cyber ​​Monday στις «διαφημίσεις προεπισκόπησης» που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Οι απατεώνες αξιοποιούν αυτό το γεγονός δημιουργώντας phishing και άλλους κακόβουλους ιστότοπους που είναι μεταμφιεσμένοι ως έμποροι λιανικής πώλησης προσφέροντας προσφορές για τα ίδια δημοφιλή προϊόντα Cyber ​​Monday που προσφέρονται από τα μεγάλα καταστήματα κουτιών. Οι τιμές που προσφέρουν είναι συνήθως πολύ καλές για να είναι αληθινές και προορίζονται να κατευθύνουν τα θύματα προς τους ιστότοπους phishing και κακόβουλου λογισμικού των απατεώνων.

Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη συμφωνία της Κυβέρνησης Δευτέρα, μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο του καταστήματος αντί να το ψάξετε σε μια μηχανή αναζήτησης. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τους απατεώνες που εκτοξεύουν τις μηχανές αναζήτησης για να σας εξαπατήσουν να πηγαίνουν στην περιοχή απάτης τους.

Προσοχή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναδυόμενων κουπονιών

Οι απατεώνες μπορεί να δημιουργούν ψεύτικα ψεύτικα κουπόνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να προέρχονται από νόμιμους εμπόρους λιανικής πώλησης, αλλά έχουν σχεδιαστεί για να κλέψουν τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας. Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιθέσεις scripting μεταξύ ιστοτόπων για να σας πείσουν ότι βρίσκεστε στον ιστότοπο του πραγματικού λιανοπωλητή, ενώ κλέβουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας στο παρασκήνιο καθώς προσπαθείτε να κάνετε μια αγορά.

Και πάλι, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το είδος επίθεσης είναι να μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο ενός καταστήματος και όχι μέσω ενός συνδέσμου που σας αποστέλλεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή βρίσκεται σε ένα αναδυόμενο μήνυμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη σας τυχόν προειδοποιήσεις επίθεσης σεναρίου μεταξύ ιστοτόπων που παρέχονται από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας.

Παρακολουθήστε για τις απάτες αγορών κοινωνικών μέσων

Οι απατεώνες στοχεύουν επίσης τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να τους βοηθήσουν να πολλαπλασιάσουν τις απάτες τους την Κυριακή Δευτέρα. Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν συμβιβασμούς λογαριασμών στο Facebook για να δημοσιεύσουν συνδέσμους σε υπερβολικά καλές συμφωνίες που αποδεικνύουν ότι είναι απάτες. Αυτές οι αναρτήσεις μπορεί να καταλήξουν στις ειδήσεις των φίλων του θύματος. Αυτό βοηθά να εξαπλωθεί η απάτη γρήγορα, όπως πολλοί άνθρωποι θα repost κάτι χωρίς να το ελέγξετε πρώτα.

Οι απατεώνες μπορούν επίσης να δημοσιεύουν κακόβουλες συνδέσεις που μεταμφιέζονται ως κουπόνια σε ομαδικά τοιχώματα αγορών που σχετίζονται με ομάδες του Facebook.

Αν ξαφνικά δείτε τον φίλο σας να καταθέσει ότι πήρε ακριβώς μια δωρεάν κάρτα αξίας $ 100 Wal-Mart μόνο για να τρυπηθεί ένας πίθηκος στο πρόσωπο τότε ο λογαριασμός του πιθανότατα έχει χάσει. Εάν θέλετε να βοηθήσετε στην περικοπή αυτού του τύπου απάτης, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook για να εμποδίσετε κάποιον να δημοσιεύσει στον τοίχο σας χωρίς την έγκρισή σας. Ελέγξτε τη σελίδα ασφαλείας του Facebook για να μάθετε πώς.

Να είστε στο βλέμμα για κακόβουλους κώδικες QR

Έχετε δει αυτούς τους μικρούς pixelated γραμμωτούς κώδικες που φαίνονται να δημοσιεύονται σε όλα, από φλιτζάνια καφέ έως αφίσες ταινιών; Καλούνται κωδικοί QR και προορίζονται να σαρωθούν από τη φωτογραφική μηχανή του smartphone σας. Οι κώδικες QR χρησιμοποιούνται συχνά από τους ανθρώπους του μάρκετινγκ για την παροχή συνδέσμων σε ιστότοπους, κουπόνια και άλλες πληροφορίες. Οι απατεώνες και οι χάκερ εκμεταλλεύονται τώρα αυτούς τους κώδικες κάνοντας έναν κώδικα που συνδέεται με έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) ή κακόβουλου λογισμικού (malware), εκτυπώνοντάς τον σε ένα αυτοκόλλητο και τοποθετώντας τον πάνω σε έναν νόμιμο κώδικα στον πραγματικό κόσμο ή ενσωματώνοντάς τον σε κακόβουλο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τα θύματα που ανιχνεύουν τον κακόβουλο κώδικα μεταφέρονται στον κακόβουλο ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη κωδικών QR που εμφανίζει το σύνδεσμο πριν το επισκεφθείτε, βοηθάει στην αποκοπή αυτού του τύπου απάτης. Το Norton's Snaps QR Reader είναι διαθέσιμο δωρεάν και διαθέτει τη λειτουργία προεπισκόπησης της σύνδεσης για να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτό το είδος απάτης.

Βελτιώστε την ασφάλεια του υπολογιστή σας πριν το Cyber ​​Shopping Trip

Προτού πάτε να ψωνίζετε online στο Cyber ​​Monday, πάρτε λίγο χρόνο την Κυριακή για να ενισχύσετε την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Εγκαταστήστε όλες τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας του λειτουργικού σας συστήματος και ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησης στην πιο πρόσφατη και ασφαλή έκδοση.

Ίσως θελήσετε επίσης να ενημερώσετε τους ορισμούς των αντιιών σας για να βεβαιωθείτε ότι κανένα νέο άσχημο malware σχετικό με τις διακοπές δεν θα περάσει από το άγρυπνο μάτι του. Η εγκατάσταση ενός δεύτερου ανιχνευτή κακόβουλου λογισμικού δεν είναι κακή ιδέα.

Ανατρέξτε στις συμβουλές μας για ασφαλή online αγορές για μερικές πρόσθετες συμβουλές. Καλή τύχη με τα ψώνια διακοπών σας και μην ξεχάσετε να αγοράσετε το αγαπημένο σας geek κάτι ωραίο.