Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης 192.168.1.1

192.168.1.1 κωδικό πρόσβασης και όνομα χρήστη

Αν προσπαθείτε να επισκεφθείτε το 192.168.1.1 στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και σας ζητηθεί ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης, οι πιθανότητες είναι ότι προσπαθείτε να συνδεθείτε σε δρομολογητή ευρυζωνικών συνδέσεων Linksys, NETGEAR ή D-Link.

192.168.1.1 είναι η ιδιωτική διεύθυνση IP που χρησιμοποιεί ο δρομολογητής στο δίκτυο. Αυτή είναι η διεύθυνση με την οποία συνδέονται άλλες συσκευές, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε απευθείας στο δρομολογητή μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, σας ζητείται ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης επειδή προσπαθείτε να μπείτε σε ρυθμίσεις διαχειριστή.

Το όνομα χρήστη μπορεί συνήθως να παραμείνει κενό, αλλά τι γίνεται με τον κωδικό πρόσβασης; Όλοι οι δρομολογητές έχουν έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης που είναι εύκολο να βρεθεί. Ωστόσο, εάν ο δρομολογητής έχει αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης από τις προεπιλογές που είχε όταν ανήκε στον κατασκευαστή, θα πρέπει να γνωρίζετε τι έχει ρυθμιστεί.

Προεπιλογή 192.168.1.1 Τα διαπιστευτήρια

Αν έχετε δρομολογητή Linksys, ανατρέξτε στη λίστα με τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης για να βρείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που ανήκει στον συγκεκριμένο σας δρομολογητή. Αυτή η λίστα εμφανίζει πολλούς αριθμούς μοντέλων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε τις προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης του δρομολογητή σας.

Αν χρησιμοποιείτε το 192.168.1.1 για να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή NETGEAR, χρησιμοποιήστε την αρχική λίστα κωδικών πρόσβασης NETGEAR .

Οι δρομολογητές D-Link μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση 192.168.1.1. Αν έχετε δρομολογητή D-Link με τη συγκεκριμένη διεύθυνση, δείτε αυτήν τη λίστα των δρομολογητών D-Link για να βρείτε το προεπιλεγμένο combo όνομα χρήστη / κωδικού πρόσβασης που συνοδεύει το δρομολογητή .

Σημαντικό: Δεν θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές πληροφορίες σύνδεσης στο δρομολογητή σας. Δεν είναι πάρα πολύ ασφαλής πρακτική, αφού οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις ρυθμίσεις διαχείρισης. Ανατρέξτε στην ενότητα Αλλαγή του προεπιλεγμένου κωδικού πρόσβασης σε έναν δρομολογητή δικτύου για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό.

Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης 192.168.1.1 δεν λειτουργεί

Εάν η διεύθυνση 192.168.1.1 είναι η διεύθυνση στο δρομολογητή σας, αλλά ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης ή το όνομα χρήστη δεν σας επιτρέπει να συνδεθείτε, σημαίνει απλώς ότι άλλαξε κάποια στιγμή μετά την εγκατάστασή του.

Αυτό είναι καλό; πρέπει πάντα να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σας. Ωστόσο, αν ξεχάσετε τι αλλάξατε, θα χρειαστεί να επαναφέρετε το δρομολογητή στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις .

Η επαναφορά (μη επανεκκίνηση ) ενός δρομολογητή καταργεί τυχόν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που έχετε εφαρμόσει σε αυτόν, γι 'αυτό η επαναφορά θα καταργήσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης με τον οποίο άλλαξε. Ωστόσο, να θυμάστε ότι και άλλες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις διαγράφονται, όπως ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου, προσαρμοσμένοι διακομιστές DNS , επιλογές προώθησης θύρας, SSID κ.λπ.

Συμβουλή: Μπορείτε να αποθηκεύσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να αποφύγετε να το ξεχάσετε στο μέλλον.