Καλύτεροι τρόποι συγχρονισμού αρχείων μέσω ασύρματων συνδέσεων

Τίποτα δεν χτυπά την άνεση της ασύρματης σύνδεσης κατά την αντιγραφή αρχείων μεταξύ των συσκευών. Χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο δικτύου ή ένα USB stick μπορεί να κάνει τη δουλειά αλλά απαιτεί την ύπαρξη του σωστού υλικού πλησίον και φυσική πρόσβαση τόσο στο host όσο και στο target device.

Ευτυχώς, όλες οι σύγχρονες μάρκες υπολογιστών, τηλεφώνων και tablet υποστηρίζουν την ασύρματη κοινή χρήση αρχείων και συγχρονισμό. Οι περισσότεροι επιτρέπουν περισσότερο από τον τρόπο να το κάνουμε, έτσι μέρος της πρόκλησης είναι να επιλέξετε την επιλογή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Η διαφορά μεταξύ της κοινής χρήσης αρχείων και της συγχρονισμού αρχείων

Η κοινή χρήση αρχείων προϋποθέτει την πρόσβαση ενός ή περισσοτέρων αρχείων σε άλλους για αντιγραφή ή λήψη.

Ο συγχρονισμός αρχείων περιλαμβάνει την αυτόματη αντιγραφή αρχείων μεταξύ δύο (ή περισσότερων) συσκευών, έτσι ώστε όλες οι συσκευές να διατηρούν τις ίδιες εκδόσεις αρχείων.

Ορισμένα συστήματα κοινής χρήσης αρχείων υποστηρίζουν συγχρονισμό αρχείων, αλλά άλλα όχι. Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε μια λύση συγχρονισμού αρχείων περιλαμβάνουν:

Συγχρονισμός αρχείων με υπηρεσίες Cloud

Οι κύριες υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων cloud προσφέρουν επίσης δυνατότητα συγχρονισμού αρχείων

Αυτές οι υπηρεσίες παρέχουν εφαρμογές γραφείου και εφαρμογές για κινητά για όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα. Επειδή έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ομοιόμορφα σε διαφορετικά είδη συσκευών, μπορούν να είναι η μόνη λύση συγχρονισμού αρχείων που χρειάζεται ένα άτομο. Θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή που ένα άτομο εξετάζει για συγχρονισμό αρχείων, εκτός και αν οι περιορισμοί μιας λύσης cloud αποδειχθούν ως showstopper. Τα πιθανά προβλήματα με τις υπηρεσίες cloud περιλαμβάνουν το κόστος (οι υπηρεσίες δεν είναι δωρεάν εκτός από περιορισμένες χρήσεις) και οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής (η ανάγκη έκθεσης δεδομένων σε τρίτους στον ουρανό).

Δείτε επίσης: Εισαγωγή στο Storage Cloud

Συγχρονισμός αρχείων με τα Microsoft Windows.

Η Microsoft υποστηρίζει το σύστημα OneDrive (πρώην SkyDrive και Windows Live Folders) το οποίο επιτρέπει στους υπολογιστές Windows να χρησιμοποιούν μια εγγενή διεπαφή για συγχρονισμό αρχείων με το cloud της Microsoft. Οι εφαρμογές OneDrive για Android και iOS επιτρέπουν στα τηλέφωνα να συγχρονίζουν επίσης αρχεία με το cloud της Microsoft. Υπάρχουν πρόσθετες επιλογές για όσους χρειάζονται μόνο συγχρονισμό αρχείων μεταξύ υπολογιστών Windows.

Δείτε επίσης: Εισαγωγή στην κοινή χρήση αρχείων των Windows .

Συγχρονισμός αρχείων με συσκευές της Apple

Το iCloud είναι το σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο της Apple που έχει σχεδιαστεί για συγχρονισμό αρχείων μεταξύ συσκευών Mac OS X και iOS. Οι αρχικές εκδόσεις του iCloud είχαν περιορισμένη λειτουργικότητα. Με την πάροδο του χρόνου, η Apple έχει επεκτείνει αυτή την υπηρεσία για να είναι πιο γενικός σκοπός. Παρόμοια με την υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών του Microsoft OneDrive, η Apple ανοίγει το iCloud σε άλλες πλατφόρμες, μεταξύ άλλων μέσω του iCloud για Windows.

Συγχρονισμός αρχείων με συστήματα κοινής χρήσης αρχείων P2P

Τα δίκτυα κοινής χρήσης αρχείων peer-to-peer (P2P) που διαδόθηκαν εδώ και χρόνια χρησιμοποιήθηκαν για την εναλλαγή αρχείων αντί για συγχρονισμό αρχείων. Ωστόσο, το BitTorrent Sync αναπτύχθηκε ειδικά για συγχρονισμό αρχείων. Αποφεύγει την αποθήκευση σύννεφων (δεν αποθηκεύονται άλλα αντίγραφα του αρχείου) και συγχρονίζει αρχεία απευθείας μεταξύ οποιωνδήποτε δύο συσκευών που εκτελούν το λογισμικό Sync. Οι χρήστες με πολύ μεγάλους φακέλους αποκομίζουν τα μέγιστα οφέλη από την τεχνολογία P2P της BitTorrent (χωρίς κόστος συνδρομής και σχεδιασμένα για υψηλή απόδοση). Το BitTorrent Sync είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για όσους χρειάζονται υποστήριξη σε πολλαπλές πλατφόρμες και προσπαθούν να αποφύγουν τις επιπλοκές της αποθήκευσης με βάση το cloud.