Το σύστημα ηχείων Onkyo HT-S5800 HTIB και SKS-HT594

Εκτός από τη γνωστή σειρά Onkyo των δεκτών οικιακού κινηματογράφου, κάνουν επίσης μια όμορφη είναι επίσης προσθέτοντας ένα νέο home-theater-in-a-box (HT-S5800) και σύστημα ηχείων (SKS-HT594) επίσης. Μάθετε τι αυτά τα δύο προϊόντα πρέπει να προσφέρουν.

HT-S5800 Σύστημα Home-in-a-Box

Ο λαβων

Το HT-S5800 είναι ένα πακέτο all-in-one που αποτελείται από ένα δέκτη Home Cinema (HT-R494) και ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ηχείων (HTP-594) στο οποίο τα δύο μπροστινά ηχεία περιλαμβάνουν μπροστινά ηχεία πυροδότησης δεξιά καναλιών, καθώς και κατακόρυφα καύσιμα για τα απαιτούμενα κανάλια ύψους όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα σε λειτουργία Dolby Atmos σε διαμόρφωση καναλιού 5.1.2 .

Αν και η συμπερίληψη του Dolby Atmos είναι το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος, το HTR-494 παρέχει επίσης αποκωδικοποίηση για τις περισσότερες μορφές ήχου Dolby και DTS και έχει πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Η φυσική συνδεσιμότητα περιλαμβάνει 4 διαπεραστικά 3D, κανάλι επιστροφής ήχου και εισόδους HDMI συμβατές με διέλευση 4K με μετατροπή από αναλογικό σε HDMI (χωρίς αναβάθμιση). Ωστόσο, αν και οι είσοδοι HDMI είναι συμβατές με 4Κ, δεν είναι συμβατές με HDR.

Οι μη-HDMI συνδέσεις περιλαμβάνουν σύνθετο και συνθετικό (για βίντεο) καθώς και αναλογικό στερεοφωνικό, ψηφιακό ομοαξονικό, ψηφιακό οπτικό για ήχο. Περιλαμβάνεται θύρα USB που επιτρέπει πρόσβαση σε αρχεία μουσικής από iPod, iPhone ή USB flash drives.

Το HT-R494 διαθέτει επίσης ενσωματωμένο διακόπτη Zone A / Zone B που σας επιτρέπει να στέλνετε ήχο σε άλλη τοποθεσία αλλά περιορίζεται στην ίδια πηγή που έχετε στην κύρια εγκατάστασή σας.

Για πρόσθετη ευελιξία πρόσβασης στο περιεχόμενο, το HT-R494 περιλαμβάνει επίσης Bluetooth, το οποίο επιτρέπει άμεση ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως πολλά smartphones και tablet. Επίσης, παρόλο που η δυνατότητα ροής δικτύου και διαδικτύου δεν είναι ενσωματωμένη, περιλαμβάνονται διατάξεις που επιτρέπουν τη σύνδεση ραβδιών streaming media τρίτων μερών (Roku, Amazon Fire, Google Chromecast κ.λπ.).

Τα ηχεία

Για να ολοκληρώσετε το σύστημα HT-S5800 Home-Theater-in-a-Box, όπως προαναφέρθηκε, παρέχεται ένα σύνολο ηχείων (HTP-594) που επιτρέπει ρύθμιση παραμέτρων καναλιών 5.1.2 βελτιστοποιημένη για Dolby Atmos. Τα επτά διαθέσιμα κανάλια ενσωματώνονται σε 5 ερμάρια ηχείων - πέντε κανάλια παρέχουν ήχο στο οριζόντιο επίπεδο σε επίπεδο αυτιού: κέντρο, κύριο, surround), ένα κανάλι υπογούφερ (.1), ενώ δύο κανάλια παρέχουν κατακόρυφο ήχο (.2).

Το σύστημα ηχείων ενσωματώνει σχεδίαση μπάσων για το κέντρο και τα κύρια ηχεία, αλλά τα αριστερά και τα δεξιά ηχεία έχουν μικρή παραλλαγή - τα ηχεία εμπρός βολής διαθέτουν σχεδίαση μπάσων, αλλά τα ηχεία με καθέτως ακουστική είναι ακουστική ανάρτηση (σφραγισμένο ερμάριο).

Τα ηχεία surround είναι ακουστικά είδη ανάρτησης και είναι πιο συμπαγή με τους παραδοσιακούς οδηγούς μπροστινούς πυροδότησης και για να ολοκληρώσουν το σύστημα, ο Onkyo παρέχει subwoofer χαμηλής πυροδότησης 10 ιντσών με μπροστά μια πρόσθετη θύρα που βλέπει προς τα εμπρός για εκτεταμένη απόκριση μπάσων.

Η ονομαστική ισχύς εξόδου για ολόκληρο το σύστημα HT-S5800 είναι 65 WPC (μετρήθηκε με τους τόνους δοκιμής 20 Hz έως 20 kHz, 2 κανάλια οδήγησε, στα 8 Ohms, με 0,7% THD).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι προαναφερόμενες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο αναφοράς μας: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Για να γίνει όλο το σύστημα ευκολότερο να τεθεί σε λειτουργία, το Onkyo περιλαμβάνει το σύστημα AccuEQ Acoustic Calibration Room. Απλά συνδέστε το παρεχόμενο μικρόφωνο. Ο δέκτης θα στείλει συγκεκριμένους ήχους ελέγχου ήχου σε κάθε ηχείο. Οι ήχοι παραλαμβάνονται από το μικρόφωνο και αποστέλλονται πίσω στον δέκτη. Στη συνέχεια, ο δέκτης καθορίζει τα κατάλληλα επίπεδα εξόδου του ηχείου, έτσι ώστε το σύστημά σας να είναι ισορροπημένο με τις ακουστικές ιδιότητες, το μέγεθος και την απόσταση του δωματίου σας από τη θέση ακρόασης.

SKS-HT594 Σύστημα ηχείων Dolby Atmos

Εκτός από το σύστημα HT-S5800 Home-Theater-in-a-Box, το Onkyo προσφέρει επίσης το σύστημα ηχείων Dolby Atmos με δυνατότητα HT-S594 για όσους ενδέχεται να κατέχουν ήδη δέκτη οικιακού κινηματογράφου με δυνατότητα Dolby Atmos, αλλά δεν έχουν αλλά πρόσθεσε μια ρύθμιση ομιλητών Dolby Atmos για να προχωρήσει με αυτό.

Το SKS-HT594 συνοδεύεται από πέντε συμπαγή φυσικά ηχεία με παρόμοιο σχήμα εμφάνισης με το σύστημα ηχείων που περιλαμβάνεται στο σύστημα HT-S5800 Home Theatre-in-a-Box που βρίσκεται προφίλ (αριστερό, κέντρο, εμπρός δεξιά, αριστερό surround και δεξιά surround), ενώ τα ντουλάπια των μπροστινών ηχείων διαθέτουν και τα δύο μπροστινά ηχεία καύσης για το κύριο αριστερό και το δεξί κανάλι και ένα ηχείο καθέτου για τα κανάλια ύψους Dolby Atmos.

Το υπογούφερ που περιλαμβάνεται στο σύστημα διαθέτει έναν οδηγό 10 ιντσών, ο οποίος υποστηρίζεται από μια μπροστινή θύρα και έναν ενισχυτή 120 watt.

Η κατώτατη γραμμή

Είτε ψάχνετε για ένα μετριοπαθές σύστημα οικιακού κινηματογράφου Dolby Atmos ή έχετε αγοράσει πρόσφατα έναν δέκτη Home Cinema με Dolby Atmos και ψάχνετε για ένα συμπαγές σύστημα ηχείων, το Onkyo καλύπτεται από το HT -S5800 ή SKS-HT594.