Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου Anthem MRX 720 - High-End με μερικές περιστροφές

01 από 07

Εισαγωγή στο δέκτη Home Cinema MRX 720

Anthem MRX 720 δέκτης οικιακού κινηματογράφου - μπροστινή όψη. Εικόνα παρέχεται από τον Anthem

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο τοπίο οικιακής ψυχαγωγίας, όπως ο κεντρικός διανομέας σύνδεσης, ο έλεγχος και ο διανομέας επεξεργασίας ήχου / εικόνας για όλα τα εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου.

Οι δέκτες Home Theatre έρχονται σε τιμές που κυμαίνονται από κάτω από $ 300 έως $ 3.000 ή υψηλότερα. Το Anthem MRX 720, με την τιμή των 2.500 δολαρίων, εντάσσεται σίγουρα στην κατηγορία high-end.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι παρόλο που δεν έχει όλα τα κουδούνια και σφυρίχτρες που μπορείτε να βρείτε σε λιγότερο ακριβά, μάρκας μάρκας δέκτες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κάνουν το MRX 720 διαφορετικό, συμπεριλαμβανομένου ενός μοναδικού συστήματος ρύθμισης ομιλητών και ένα καινοτόμο τρόπο πρόσβασης και διαχείρισης τόσο του διαδικτύου όσο και του τοπικού περιεχομένου συνεχούς ροής.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ελέγξετε - γι 'αυτό ξεκινήστε.

Κύρια χαρακτηριστικά του Anthem MRX 720

Το MRX 720 είναι κατασκευασμένο σαν δεξαμενή. Διαθέτοντας ένα μεταλλικό εξωτερικό περίβλημα (συμπεριλαμβανομένου του μπροστινού πίνακα) και εσωτερική κατασκευή πλαισίου, ο δέκτης ζυγίζει σε 31 λίβρες.

Ο μπροστινός πίνακας είναι καθαρός και σταθερός, παρέχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά, καθώς και πρόσβαση σε εισόδους HDMI ακουστικών και εμπρός.

Το MRX 720 διαθέτει ενισχυτές που είναι αρκετά ισχυροί για χώρους μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές δηλώνουν ίση ισχύ εξόδου σε όλα τα κανάλια, ο Anthem ακολουθεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση με τους 7 ενσωματωμένους ενισχυτές του MRX 720.

Για τους ενισχυτές 1 έως 5 (που καθορίζονται για τα αριστερά / δεξιά μπροστά, το κέντρο και τα surround αριστερά / δεξιά κανάλια), ο Anthem βαθμολογεί την ισχύ εξόδου σε 140wpc (δοκιμάζοντας δύο κανάλια χρησιμοποιώντας φορτία ομιλητών 8ohm) και για τους δύο εναπομείναντες ενισχυτές κανάλια 6/7 - surround πίσω / ζώνη 2 / εμπρόσθιο ύψος), ο Anthem ρυθμίζει την ισχύ περίπου στα 60 watt ανά κανάλι.

Παρόλο που αυτό φαίνεται ανορθόδοξο, οι εκτιμήσεις εξόδου ισχύος για τους δύο επιπλέον ενισχυτές που προστίθενται είναι περισσότερο από αρκετές για να χειριστούν τον τύπο των ηχητικών σημάτων που τους αποστέλλονται.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την βαθμολογία εξόδου ισχύος ενισχυτή που σημαίνει πραγματικές συνθήκες ακρόασης, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Για να διασφαλιστεί ότι η έξοδος του ενισχυτή είναι σταθερή με την πάροδο του χρόνου, καθώς και οι διακυμάνσεις των απαιτήσεων του περιεχομένου, το Anthem παρέχει Advanced Monitoring Monitoring (ALM), το οποίο παρακολουθεί συνεχώς την ισχύ εξόδου ενισχυτή και κάνει προσαρμογές σε πραγματικό χρόνο για να καλύψει τη ζήτηση, -σε ανεμιστήρα ή απενεργοποιήστε αυτόματα τον δέκτη σε περίπτωση ανωμαλιών εξόδου ισχύος (όπως υπερβολική αποκοπή) ή ανίχνευσης καλωδίωσης ηχείου βραχυκυκλωμένου.

Εκτός από 7 ενσωματωμένους ενισχυτές, το MRX 720 παρέχει επίσης επέκταση για έως 4 εξωτερικά κανάλια ύψους Dolby Atmos (για συνολικά 11). Αυτό διατίθεται μέσω δύο συνόλων προενίσχυσης. Αυτή η δυνατότητα επέκτασης επιτρέπει στο MRX 720 να εκτελέσει μια διαμόρφωση καναλιού 7.1.4.

Αποκλειστική από τις έξι έξοδοι προενισχυτή καναλιού ύψους, το MRX 720 παρέχει επίσης μια πλήρη σειρά εξόδων προενίσχυσης 7 καναλιών. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμπτουν οποιονδήποτε από τους εσωτερικούς ενισχυτές υπέρ των προαιρετικών εξωτερικών ενισχυτών - μετατρέποντας έτσι τον δέκτη σε προεντατήρα / επεξεργαστή AV.

Για να επωφεληθείτε πλήρως από τις ενσωματωμένες δυνατότητες εξόδου ή προενίσχυσης, το MRX 720 παρέχει αποκωδικοποίηση ήχου για τις περισσότερες μορφές ήχου Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby TrueHD , DTS-HD Master Audio και Dolby Atmos . Το MRX 720 είναι επίσης συμβατό με DTS: X , αλλά όταν πραγματοποιήθηκε αυτή η αναθεώρηση, η απαιτούμενη ενημέρωση υλικολογισμικού δεν ήταν διαθέσιμη, έτσι δεν θα συζητηθεί.

Από την άλλη πλευρά, το MRX 720 παρέχει πρόσθετες επιλογές επεξεργασίας ήχου που περιλαμβάνουν το AnthemLogic (Μουσική / Κινηματογράφος), Stereo All Channel, DTS Neo: 6 , Dolby Surround Upmixer (παρέχει εφέ Dolby Atmos για περιεχόμενο που δεν είναι Dolby Atmos- κωδικοποιημένο) και Dolby Volume.

Επίσης, με παρόμοιο τρόπο όπως το Dolby Surround Upmixer, η AnthemLogic υποστηρίζει επίσης κανάλια ύψους για διαμορφώσεις ηχείων 5.1.2, 6.1.4 ή 7.1.4 (στις ρυθμίσεις των ηχείων MRX 720, 6.1.4 και 7.1.4 απαιτούν σύνδεση πρόσθετοι εξωτερικοί ενισχυτές).

02 του 07

Τα PlayStation MRX 720 και DTS

Υπηρεσίες αναπαραγωγής μουσικής DTS Play-Fi. Εικόνα που παρέχεται από το PlayStation DTS

Μια άλλη σημαντική λειτουργία ήχου που περιλαμβάνει το MRX720 είναι το PlayStation DTS

Το Play-Fi είναι μια ασύρματη πλατφόρμα ήχου πολλαπλών δωματίων που λειτουργεί μέσω της εγκατάστασης μιας δωρεάν εφαρμογής προς λήψη σε συμβατές συσκευές iOS και Android (smartphones). Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή Play-Fi, παρέχει πρόσβαση στην επιλογή υπηρεσιών streaming και ραδιοφωνικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο, καθώς και σε περιεχόμενο ήχου που είναι αποθηκευμένο σε συμβατές τοπικές συσκευές δικτύου, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων.

Όταν η μουσική είναι προσπελάσιμη, το Play-Fi μπορεί να το μεταφέρει απευθείας σε συμβατές γραμμές ήχου και ασύρματα ηχεία που μπορεί να διασκορπιστούν σε όλο το σπίτι ή, στην περίπτωση του Anthem, το Play-Fi μπορεί να μεταδίδει μουσικό περιεχόμενο απευθείας στη σειρά MRX 20 (όπως το MRX 720) ώστε να ακούτε μουσική μέσω του συστήματος οικιακού κινηματογράφου.

Η ρύθμιση Play-Fi είναι απλή. Την πρώτη φορά που επιλέγετε το Play-Fi ως την ενεργή πηγή εισόδου στο MRX 720, θα λάβετε ένα μήνυμα στον μπροστινό πίνακα και θα σας καθοδηγήσει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Play-Fi. Σε αυτό το σημείο, ενεργοποιήστε το smartphone σας και αναζητήστε την εφαρμογή Play-Fi είτε πηγαίνοντας στον επίσημο ιστότοπο PlayStation DTS είτε μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής.

Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε την εφαρμογή, τότε το Play-Fi θα αναζητήσει συμβατές συσκευές αναπαραγωγής. Μου χρειάστηκαν 2 προσπάθειες, αλλά όταν η εφαρμογή συνδυάστηκε με το MRX 720, έδειξε μια λίστα με διαθέσιμες υπηρεσίες, οι οποίες περιελάμβαναν τα εξής: Amazon Music, Deezer, iHeart Radio, Internet Radio, KKBox, Napster, Pandora, QQMusic, Sirius / XM, Songza, TIDAL και διακομιστή μέσων.

Το ραδιόφωνο iHeart και το ραδιόφωνο Internet είναι δωρεάν υπηρεσίες, αλλά οι υπόλοιποι μπορεί να απαιτούν πρόσθετη συνδρομητική συνδρομή για πλήρη πρόσβαση.

Το Play-Fi έχει τη δυνατότητα ροής μη συμπιεσμένων αρχείων μουσικής, οπότε τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά για τέτοιου είδους περιεχόμενο όταν ήταν διαθέσιμα - πολύ καλύτερα από ό, τι θα έχετε από μουσικό περιεχόμενο με πρόσβαση Bluetooth.

Οι μορφές αρχείων που είναι συμβατές με το Play-Fi περιλαμβάνουν MP3, AAC, Apple Lossless, Flac και Wav. Τα αρχεία ποιότητας CD (ρυθμός δειγματοληψίας 16 bit / 48hz) μπορούν να μεταδοθούν χωρίς τυχόν συμπίεση ή κρυπτογράφηση. Επίσης, αρχεία ήχου hi-res μέχρι 24bit / 192kHz είναι επίσης συμβατά με ένα τοπικό δίκτυο.

Ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της πλατφόρμας Play-Fi στο MRX 720, το Anthem δεν περιλαμβάνει τις επιλογές Bluetooth, AirPlay ή USB που παρέχονται σε πολλούς άλλους δέκτες οικιακού κινηματογράφου. Επίσης, το MRX 720 μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή στο τοπικά διαθέσιμο περιεχόμενο συνεχούς ροής όταν συνδυάζεται με συμβατό smartphone ή tablet με την εφαρμογή Play-Fi, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε αρχεία ήχου από υπολογιστές ή διακομιστές μέσων μόνο του.

Η προσέγγιση του Anthem είναι ότι το Play-Fi ουσιαστικά εξαλείφει την ανάγκη για Bluetooth και Apple AirPlay, δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iPhones, αλλά ήταν κάπως περίεργο το γεγονός ότι ο Anthem δεν θα παρέχει πρόσβαση σε αρχεία μουσικής που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB, αφού το MRX 720 διαθέτει 2 θύρες USB. Σύμφωνα με τον Anthem, οι θύρες USB διατίθενται μόνο για την πρόσβαση στο υλικολογισμικό και τα αρχεία ενημέρωσης υπηρεσιών.

03 του 07

Επιλογές σύνδεσης ήχου / βίντεο που είναι διαθέσιμες στο MRX 720

Anthem MRX 720 δέκτης οικιακού κινηματογράφου - πίσω όψη. Εικόνα παρέχεται από τον Anthem

Για να υποστηρίξει περαιτέρω τις ηχητικές του δυνατότητες, το MRX-720 όχι μόνο παρέχει άφθονες συνδέσεις, αλλά είναι οργανωμένες και σε καλή απόσταση, με την προστιθέμενη πινελιά των τερματικών ηχείων κωδικοποιημένων με κανάλι.

Ακολουθεί μια περιγραφή των συνδέσεων που είναι διαθέσιμες και τι σημαίνουν για τους χρήστες.

Για να ξεκινήσετε, υπάρχουν 8 (7 πίσω / 1 μπροστά) συνδέσεις εισόδου HDMI ver 2,0a που υποστηρίζουν 3D, ανάλυση 4K , HDR και Wide Color Gamut.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι το MRX 720 δεν εκτελεί καμία πρόσθετη επεξεργασία ή αναβάθμιση εικόνας - όποια και αν είναι τα οπτικά σήματα που διατίθενται, περνούν χωρίς να αλλάζουν σε τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα - εξαρτάται από την τηλεόραση ή τον βιντεοπροβολέα να εκτελεί οποιαδήποτε την επιθυμητή επεξεργασία ή αναβάθμιση βίντεο.

Από την άλλη πλευρά, οι είσοδοι HDMI έχουν τη δυνατότητα να δέχονται όλα τα σήματα μορφής surround Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos και DTS: X. Επίσης, δύο από τις εισόδους HDMI (1 μπροστά / 1 πίσω) είναι συμβατές με MHL . Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν συμβατές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων πολλών smartphones και tablet, καθώς και την έκδοση MHL του Stick Streaming Stick Roku .

Για πρόσθετη ευελιξία σύνδεσης, μία είσοδος HDMI μπορεί επίσης να οριστεί για χρήση pass-through μέσω ήχου / εικόνας όταν ο δέκτης είναι απενεργοποιημένος (Passby Pass). Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε μια πηγή HDMI χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιούν το δέκτη - αυτό είναι πρακτικό όταν δεν χρειάζεστε τις πλήρεις δυνατότητες ήχου του MRX 720 και απλά θέλετε να παρακολουθήσετε την τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας τα δικά του ενσωματωμένα ηχεία, όπως ειδησεογραφικά προγράμματα από ένα καλωδιακό / δορυφορικό κουτί ή για προβολή αργά το βράδυ.

Το MRX 720 παρέχει δύο παράλληλες εξόδους HDMI που επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν ταυτόχρονα το ίδιο σήμα εξόδου βίντεο σε δύο συσκευές προβολής βίντεο, όπως δύο τηλεοράσεις ή προβολείς τηλεόρασης και βίντεο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Anthem MRX 720 δεν παρέχει συνδέσεις σύνθετου ή συνιστωσικού βίντεο . Εάν θέλετε να συνδέσετε παλαιότερα εξαρτήματα βίντεο, όπως βίντεο ή DVD player, καλώδιο / δορυφορικό κουτί, κονσόλα παιχνιδιών ή άλλη πηγή που δεν διαθέτει σύνδεση εξόδου HDMI, πρέπει να συνδέσετε απευθείας τις έξοδοι βίντεο από αυτές τις συσκευές την τηλεόρασή σας και στη συνέχεια ξεχωριστή σύνδεση με το MRX 720 για πρόσβαση στον ήχο.

Εκτός από το HDMI, το MRX 720 παρέχει κάποιες πρόσθετες επιλογές σύνδεσης μόνο για ήχο, συμπεριλαμβανομένων 3 ψηφιακών οπτικών, 2 ψηφιακών ομοαξονικών , καθώς και 5 αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι το MRX 720 δεν παρέχει ειδική είσοδο phono / turntable. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ένα περιστρεφόμενο δίσκο με το MRX 720, είτε χρειάζεται να έχει δικό του ενσωματωμένο προενισχυτή phono, είτε πρέπει να συνδεθεί ένας εξωτερικός προενισχυτής phono μεταξύ του πικάπ και του δέκτη.

Οι έξοδοι ήχου (εξαιρούνται τα HDMI) περιλαμβάνουν 2 σειρές αναλογικού στερεοφωνικού, 1 ψηφιακό οπτικό, 1 σετ αναλογικών αναλογικών προενίσχυσης 7.1 καναλιών, 2 σειρές προενίσχυσης καναλιού ύψους, 1 έξοδος αναλογικού στερεοφωνικού σήματος 2 ζωνών, 1 επιπλέον σύνολο αναλογικών ήχων έξοδοι προενισχυτή, 2 προενισχυτές υπογούφερ και 1 έξοδο ακουστικών.

Ένα άλλο σύνολο συνδέσεων που παρέχονται είναι βιδωτά τερματικά στην επάνω αριστερή και δεξιά πλευρά του πίσω πλαισίου για τη σύνδεση των παρεχόμενων κεραίες Wifi (που φαίνονται στο συνημμένο στην παραπάνω φωτογραφία).

04 του 07

Ρύθμιση του MRX 720

Anthem MRX 720 δέκτης οικιακού κινηματογράφου - κιτ διόρθωσης δωματίου. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα ακουστικής ακρόασης από το MRX 720, περιλαμβάνεται το σύστημα διόρθωσης δωματίων Anthem (το οποίο αναφέρεται ως ARC).

Σημείωση: Το ARC του Anthem δεν πρέπει να συγχέεται με το Audio Return Channel (ARC) , το οποίο αποτελεί μέρος των χαρακτηριστικών HDMI του MRX 720.

Το σύστημα διόρθωσης δωματίων Anthem, όπως παρέχεται, λειτουργεί με το να έχει ο υπολογιστής σας ή ο φορητός υπολογιστής οδηγίες στο MRX 720 (μέσω της σύνδεσης ethernet ή Wifi) να παράγει μια σειρά από σήματα ελέγχου σε κάθε συνδεδεμένο ηχείο και υπογούφερ. Καθώς τα σήματα ελέγχου παράγονται από το MRX720 και αναπαράγονται από τα συνδεδεμένα μεγάφωνα και υπογούφερ, αυτά αναλαμβάνονται από το παρεχόμενο μικρόφωνο, το οποίο με τη σειρά του στέλνει το σήμα στον συνδεδεμένο υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή μέσω σύνδεσης USB. Συνιστάται αυτό το βήμα να επαναλαμβάνεται για τουλάχιστον πέντε θέσεις ακρόασης.

Μόλις συλλεχθεί η σειρά των σημάτων δοκιμής από τον υπολογιστή, το λογισμικό υπολογίζει τα αποτελέσματα και ταιριάζει με τα αποτελέσματα σε σχέση με μια καμπύλη αναφοράς. Το λογισμικό στη συνέχεια διορθώνει την απόκριση των ηχείων που επηρεάζονται από τα χαρακτηριστικά του δωματίου για να ταιριάζει καλύτερα με την καμπύλη αναφοράς, βελτιστοποιώντας έτσι την απόδοση των ηχείων και των υπογούφερ όσο το δυνατόν περισσότερο για τον συγκεκριμένο χώρο ακρόασης, διορθώνοντας για τις αρνητικές επιπτώσεις που προσθέτει ο χώρος στο μείγμα.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τα αποτελέσματα αποθηκεύονται τόσο στο MRX 720 όσο και στον υπολογιστή / φορητό υπολογιστή, όπου τα αποτελέσματα μπορούν να εμφανιστούν σε γραφική παράσταση στην οθόνη ή στην οθόνη του υπολογιστή / φορητού υπολογιστή σας (και μπορείτε επίσης να τα εκτυπώσετε).

Ο Anthem παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε το ARC όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Αυτό περιλαμβάνει ένα εξειδικευμένο μικρόφωνο, ένα καλώδιο σύνδεσης USB για τη σύνδεση του μικροφώνου σε έναν υπολογιστή / φορητό υπολογιστή, ένα τρίποδο για τη σύνδεση του μικροφώνου και ένα καλώδιο ethernet για σύνδεση του υπολογιστή / φορητού υπολογιστή με το MRX 720 - αν και μπορείτε να εγκαταλείψετε το καλώδιο ethernet εάν το MRX 720 είναι συνδεδεμένο στο οικιακό σας δίκτυο μέσω Wifi.

Τέλος, ένα CD-ROM συμπεριλήφθηκε στο πακέτο ανασκόπησης που περιέχει το πρόγραμμα λογισμικού διόρθωσης δωματίων. Το λογισμικό είναι συμβατό με υπολογιστές / φορητούς υπολογιστές που εκτελούν Windows 7 ή νεότερη έκδοση. Εάν λάβετε ένα πακέτο που συνοδεύει το CD-ROM και δεν έχετε μονάδα CD-ROM, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του λογισμικού ARC απευθείας από την ιστοσελίδα Anthem AV.

Ωστόσο, παρόλο που μια έκδοση CD του λογισμικού Anthem Room Correction έχει παραδοθεί μέχρι τώρα, η κίνηση προς τα εμπρός είναι σταδιακή εκτός από την επιλογή λήψης λογισμικού - η οποία εξασφαλίζει ότι οι καταναλωτές έχουν την τελευταία έκδοση (και το γεγονός ότι πολλά νεότερα φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές ενδέχεται να μην έχουν μονάδα CD).

05 του 07

Αποτελέσματα Διόρθωσης Δωμάτιο Ανθρώπου Παράδειγμα

Αποτελέσματα Διόρθωσης Αποτελέσματος Ανθρώπου Γραφήματα για το MRX 720. Μοντάζ από Robert Silva

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα των υπολογισθέντων αποτελεσμάτων για το MRX 720 που εξετάστηκε με ρύθμιση ηχείων Dolby Atmos χρησιμοποιώντας μια διαμόρφωση καναλιού 5.1.2 μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Διόρθωσης δωματίου του Anthem.

Το κάθετο τμήμα των γραφημάτων εμφανίζει την έξοδο dB (Decibel) κάθε ηχείου και του υπογούφερ, ενώ το οριζόντιο τμήμα του γραφήματος εμφανίζει την απόκριση συχνότητας των ηχείων ή του υπογούφερ σε σχέση με την έξοδο dB.

Η κόκκινη γραμμή είναι η πραγματική απόκριση συχνότητας του σήματος δοκιμής όπως αναπαράγεται από τα μεγάφωνα και το υπογούφερ.

Η μοβ γραμμή είναι η μετρούμενη απόκριση συχνότητας με την προσθήκη της διαχείρισης μπάσων.

Η μαύρη γραμμή είναι η επιθυμητή έξοδος στόχου dB / συχνότητας απόκρισης (η καμπύλη αναφοράς).

Η πράσινη γραμμή είναι η EQ (εξισορρόπηση) με τη διαχείριση μπάσων που υπολογίζεται από το λογισμικό που παρέχει την καλύτερη δυνατή απάντηση για τα μεγάφωνα και το υπογούφερ εντός του συγκεκριμένου χώρου ακρόασης στον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι μετρήσεις.

Στην εξέταση αυτών των αποτελεσμάτων, τα ηχεία που μετρούνται αποδίδουν καλά στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες, αλλά μειώνουν σημαντικά την απόδοση κάτω από 200Hz (αν και το κεντρικό κανάλι έχει πολύ ισχυρή απόδοση μεταξύ 100 και 200Hz, αλλά ξεκινά μεγάλη απόρριψη στα περίπου 100Hz ).

Επιπλέον, τα αποτελέσματα των υπογούφερ δείχνουν ότι το υπογούφερ που χρησιμοποιείται σε αυτή τη δοκιμή έχει σταθερή απόδοση μεταξύ 50 και 100 Hz, αλλά έχει αυξημένη πτώση εξόδου κάτω από 30Hz και πάνω από 100Hz.

Σημείωση: Ο Anthem παρέχει επίσης μια έκδοση Mobile App του συστήματος Anthem Room Correction. Ωστόσο, δεν ήμουν σε θέση να δοκιμάσω αυτήν την έκδοση, καθώς είναι διαθέσιμη μόνο για συμβατές συσκευές iOS (iPhone, iPad) τη στιγμή που έγινε αυτή η αναθεώρηση και είμαι ιδιοκτήτης / χρήστης του Android τηλέφωνο.

06 του 07

MRX 720 - Χρήση και απόδοση

Anthem MRX 720 δέκτης οικιακού κινηματογράφου - τηλεχειριστήριο. Εικόνα παρέχεται από τον Anthem

Τα τυποποιημένα αποτελέσματα δοκιμών είναι ένα πράγμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μάθετε πώς ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου εκτελεί με πραγματικό περιεχόμενο σε ένα πραγματικό περιβάλλον - Το MRX 720 δεν απογοητεύει.

Ηχητική απόδοση

Το MRX720 είναι γερό σε μεγάλες περιόδους ακρόασης. Τροφοδοτούσα αμφότερα τα μη συμπιεσμένα σήματα δύο και πολυκαναλικών PCM μέσω HDMI από έναν Opto BDP-103 Blu-ray και τον Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray Disc players, καθώς και από την εξωκυκλωμένη έξοδο bitstream μέσω HDMI και Digital Optical / Coaxial σύγκριση μεταξύ των εξωτερικά επεξεργασμένων σημάτων ήχου και της εσωτερικής επεξεργασίας ήχου του MRX720. Και στις δύο περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μουσικών και κινηματογραφικών πηγών, ο MRX720 έκανε εξαιρετική δουλειά. Το MRX 720 δεν παρουσίασε ποτέ ζητήματα απόρριψης ισχύος ή χρόνου αποκατάστασης με απαιτητικές μουσικές ή κινηματογραφικές διαδρομές.

Εκτός από τις λειτουργίες αποκωδικοποίησης / επεξεργασίας ήχου Dolby και DTS, το Anthem προσφέρει το δικό του σύστημα επεξεργασίας surround AnthemLogic. Το AnthemLogic λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τα Dolby Pro Logic II ή IIx και DTS Neo: 6. Η AnthemLogic Music έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έως και ένα ηχητικό πεδίο 6.1 καναλιών (χωρίς ενσωμάτωση κεντρικών καναλιών), ενώ η AnthemLogic-Cinema παρέχει έως και ένα ηχητικό πεδίο 7.1 καναλιών από εισερχόμενο υλικό δύο καναλιών. Βρήκα ότι το AnthemLogic είναι αποτελεσματικό και παρέχει στον χρήστη μια εναλλακτική λύση για τις προσφορές Dolby Prologic II, IIx ή DTS Neo: 6.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ρύθμιση AnthemLogic Music απενεργοποιεί το κεντρικό κανάλι, αλλά διατηρεί τα κανάλια αριστερά, δεξιά και surround. Η πρόθεση είναι να αναδημιουργηθεί μια πιο παραδοσιακή στερεοφωνική εικόνα, όπου τα αριστερά και δεξιά μπροστινά ηχεία καναλιών χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα κεντρικό κανάλι φάντασμα. Μετά την ακρόαση, δεν ξέρω αν αυτή η παραλλαγή είναι πραγματικά απαραίτητη, αλλά προσθέτει μια άλλη επιλογή ρύθμισης ακρόασης.

Dolby Atmos

Εκτελέστε το MRX 720 σε ρύθμιση ηχείων 5.1.2 καναλιών Προχώρησα για να ελέγξω τη μορφή ήχου surround Dolby Atmos.

Χρησιμοποιώντας περιεχόμενο Blu-ray και Ultra HD Blu-ray (βλέπε τίτλο στο τέλος αυτής της ανασκόπησης), βρήκα το ανοιχτό πεδίο ήχου surround, απελευθερωμένο από τους οριζόντιους περιορισμούς των παραδοσιακών μορφών ήχου surround και των διατάξεων ομιλητών.

Το Dolby Atmos έδωσε σίγουρα μια πιο συναρπαστική εμπειρία ακρόασης με πληρέστερη μπροστινή σκηνή και ακριβέστερη τοποθέτηση αντικειμένων στο ηχητικό πεδίο surround που κάνει μια ευθεία ρύθμιση 5.1 ή 7.1 καναλιών. Επίσης, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως η βροχή, ο άνεμος, οι εκρήξεις, τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα κλπ. Τοποθετούνται ακριβώς πάνω από τη θέση ακρόασης.

Επίσης, χρησιμοποιώντας τα ηχεία Dolby Atmos με κατακόρυφη εκτόξευση του MartinLogan Motion AFX (για δάνειο επανεξέτασης), τα εναέρια ηχητικά εφέ ήταν αρκετά αποτελεσματικά, αλλά ακόμα δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα ηχεία που τοποθετούνται στην οροφή σε ένα σύστημα Dolby Atmos.

Το Dolby surround "upmixer" έκανε επίσης μια αξιόπιστη δουλειά για να προσφέρει μια πιο συναρπαστική εμπειρία ήχου surround ήχου με περιεχόμενο χωρίς κωδικοποίηση Dolby Atmos. Θα περιγράφαμε τα αποτελέσματα ως μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση της επεξεργασίας ήχου Dolby Prologic IIz.

Για την τυπική αναπαραγωγή μουσικής, βρήκα το MRX 720, έκανα πολύ καλά με το CD και την αναπαραγωγή ψηφιακού αρχείου μέσω Play-Fi με πολύ υψηλή ποιότητα.

Τέλος, για όσους εξακολουθούν να ακούν ραδιόφωνο FM, το MRX 720 περιλαμβάνει έναν τυπικό στερεοφωνικό δέκτη FM με 30 προεπιλογές. Η ευαισθησία του τμήματος δέκτη FM παρέχει καλή λήψη των ραδιοφωνικών σημάτων FM χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη κεραία καλωδίου - παρόλο που τα αποτελέσματα για άλλους καταναλωτές θα βασίζονταν σε απόσταση από τους τοπικούς ραδιοπομπούς - μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετική εσωτερική ή εξωτερική κεραία από την ένα.

Επίσης, αν και το MRX 720 δεν διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη AM. Μπορείτε να επιλέξετε AM τοπικούς και εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς AM μέσω του iHeart Radio μέσω της εφαρμογής DTS Play-Fi.

Ζώνη 2 Λειτουργία

Το MRX720 έχει επίσης τη δυνατότητα να λειτουργήσει μια 2η Ζώνη . Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία της Ζώνης 2 χρησιμοποιώντας το MRX 720 με δύο τρόπους.

Κατά τη διεξαγωγή της λειτουργίας Ζώνης 2 για αυτήν την αναθεώρηση, επέλεξα να επανατοποθετήσω τα πίσω κανάλια surround για τη λειτουργία της Ζώνης 2 (επιλογή 1) και ήταν εύκολο να εκτελέσω δύο ξεχωριστά συστήματα.

Ο δέκτης ήταν σε θέση να εκτελέσει ήχο DVD και Blu-ray στην κύρια εγκατάσταση καναλιών 5.1 και επίσης να έχει εύκολη πρόσβαση σε οποιαδήποτε αναλογική και ψηφιακή (οπτική / ομοαξονική) πηγές ήχου δύο καναλιών, όπως ραδιόφωνο FM και CD στην εγκατάσταση δύο καναλιών σε άλλη αίθουσα . Επίσης, το MRX 720 θα μπορούσε να τρέξει την ίδια πηγή μουσικής και στις δύο αίθουσες ταυτόχρονα, η μία χρησιμοποιώντας τη διαμόρφωση 5.1 καναλιών και η δεύτερη χρησιμοποιώντας τη διαμόρφωση 2 καναλιών.

07 του 07

Η κατώτατη γραμμή στον ύμνο MRX 720

Anthem MRX 720 δέκτης οικιακού κινηματογράφου - Σύστημα μενού OnScreen. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Αφού χρησιμοποιήσετε το Anthem MRX 720 για μεγάλο χρονικό διάστημα, εδώ είναι οι βασικές παρατηρήσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά και την απόδοση.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Προστέθηκε Σημείωση: Η ενημέρωση του firmware DTS: X δεν ήταν διαθέσιμη εγκαίρως για την αναθεώρηση.

Κλείσιμο Σκέψεις

Το MRX 720 έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικό ήχο - εξαιρετικούς ενισχυτές σε συνδυασμό με εξαιρετική επεξεργασία ήχου και προβλέψεις για επέκταση και για τη Ζώνη 2 και για εκτεταμένη λειτουργία Dolby Atmos.

Ένας υψηλής ποιότητας δέκτης θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποδίδει καλά τόσο σε στερεοφωνικά όσο και σε surround περιβάλλοντα, και το MRX-720 δεν απογοητεύει. Το στερεοφωνικό, το τυπικό surround Dolby / DTS ή το Dolby Atmos, όλα έδωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν υπήρχε ένδειξη ενισχυτή ή ακούσια κόπωση.

Η Διόρθωση δωματίου του Anthem, αν και απαιτεί υπολογιστή, είναι εύκολη στη χρήση και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να τρέξει.

Το MRX 720 δεν περιλαμβάνει ορισμένες επιλογές σύνδεσης ήχου που κανονικά περιλαμβάνονται στην κατηγορία τιμών του, όπως μια ειδική είσοδο phono ή αναλογικές είσοδοι ήχου 5.1 / 7.1 καναλιών. Επίσης, υπήρξε η έλλειψη ενσωματωμένης δυνατότητας ροής στο Διαδίκτυο και επεξεργασίας / αναβάθμισης βίντεο.

Ωστόσο, η ροή στο διαδίκτυο μπορεί να προσεγγιστεί από την εφαρμογή DTS Play-Fi και παρόλο που δεν συμπεριλήφθηκε πρόσθετη επεξεργασία / κλιμάκωση βίντεο, οι λειτουργίες μετάδοσης λειτουργούσαν τέλεια - δεν υπήρχαν πρόσθετα εφέ βίντεο, προστιθέμενο θόρυβο ή φωτοστέφανα (στην περίπτωση του 3D) και με τη συμβατότητα HDMI τα σήματα βίντεο κωδικοποιημένα με HDR δεν διαταράχθηκαν ως αποτέλεσμα της μετάδοσης του δέκτη.

Το MRX 720 είναι εύκολο να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί για εκείνους που δεν είναι τεχνολογικά βυθισμένοι (το εγχειρίδιο χρήσης είναι καλά εικονογραφημένο και είναι εύκολο να το διαβάσετε και να το καταλάβετε) παρέχοντας στον έμπειρο χρήστη ή τον εγκαταστάτη πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις και προσαρμοσμένες επιλογές ελέγχου (όπως η συμπερίληψη θύρας RS232 και ενεργοποιητών 12 βολτ).

Το MRX 720 διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής - σίγουρα δεν υπάρχει ελαφρύς σκελετός που φτάνει τα 31 κιλά.

Ο ανιχνευτής Home Cinema MRX 720 κερδίζει μια ισχυρή βαθμολογία 4,5 από 5 αστέρων.

Το Anthem MRX 720 φέρει μια τιμή τιμής αξίας 2.500 $ και διατίθεται μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων ή εγκαταστάτων.