Πώς να χρησιμοποιήσετε το Twitter ως κοινωνικό δίκτυο

01 του 06

Γνωρίστε με το ενημερωμένο σχέδιο του Twitter

Στιγμιότυπο από το Twitter.com

Το Twitter έχει περάσει πολύ από το αρχικό σχεδιασμό που ξεκίνησε με την πρώτη του εκκίνηση. Έκτοτε, πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά άλλαξαν και εξελίχθηκαν. Αυτός ο οδηγός θα σας μεταφέρει μέσα από τις μεγάλες αλλαγές και τις δυνατότητες που πρέπει να ξέρετε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Twitter σωστά.

Πρώτον, ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο προφανείς αλλαγές στο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού που παρατηρούμε αμέσως.

Πίνακες: Θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι το προφίλ Twitter χωρίζεται τώρα σε τρεις διαφορετικούς πίνακες. Ο κορυφαίος πίνακας εμφανίζει την εικόνα προφίλ και τις βιογραφικές πληροφορίες, ο πίνακας πλευρικής γραμμής εμφανίζει συνδέσμους και εικόνες και ο μεγαλύτερος πίνακας στα αριστερά εμφανίζει τα tweets και τις διευρυμένες πληροφορίες.

Sidebar: Η πλευρική μπάρα είχε τοποθετηθεί πάντα στο δεξί μέρος του προφίλ Twitter. Τώρα, μπορείτε να το βρείτε στα αριστερά.

Πλατφόρμα Tweet Box: Το κουτί τιτίβισμα πάντα ήταν τοποθετημένο στην κορυφή της αρχικής σελίδας της ζωοτροφής σας. Όταν κάνετε κλικ στο μπλε εικονίδιο "tweet", το πλαίσιο tweet εμφανίζεται ως ξεχωριστή περιοχή εισαγωγής κειμένου στην κορυφή της σελίδας του Twitter.

Tweet to Users: Κάθε προφίλ έχει τώρα το "Tweet σε X" στο επάνω τμήμα της πλαϊνής γραμμής. Εάν κάνετε περιήγηση στο προφίλ κάποιου και θέλετε να στείλετε ένα τιτίβισμα , μπορείτε να το κάνετε απευθείας από τη σελίδα προφίλ του Twitter.

02 του 06

Κατανοήστε τις λειτουργίες της γραμμής μενού

Στιγμιότυπο από το Twitter.com

Το Twitter έχει απλοποιήσει την κορυφαία γραμμή μενού για όσους απλά δεν μπορούν να τυλίξουν τα κεφάλια τους γύρω από ακριβώς ποια σύμβολα όπως "#" και "@" πραγματικά σημαίνουν. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε:

Αρχική σελίδα: Εμφανίζεται η ροή Twitter όλων των χρηστών που ακολουθείτε.

Συνδεθείτε: Το Twitter έχει εκχωρήσει ένα όνομα στο @replies που λαμβάνετε στο Twitter και ονομάζεται τώρα "Σύνδεση". Κάντε κλικ σε αυτήν την επιλογή για να εμφανίσετε όλες τις αναφορές σας και βασίζονται σε χρήστες που αλληλεπιδρούν μαζί σας.

Ανακαλύψτε: Αυτό φέρνει μια εντελώς νέα έννοια στα Twitter hashtags . Η επιλογή "Ανακαλύψτε" όχι μόνο σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε θέματα που σχετίζονται με την τάση, αλλά τώρα βρίσκει επίσης ιστορίες και λέξεις-κλειδιά για εσάς με βάση τις συνδέσεις, την τοποθεσία σας και ακόμα και τη γλώσσα σας.

Κάντε κλικ στο όνομά σας (που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της ειδησεογραφίας ή στη γραμμή μενού) για να εμφανίσετε το προσωπικό σας προφίλ. Σε σύγκριση με τον παλιό σχεδιασμό, το προφίλ σας στο Twitter είναι πλέον μεγαλύτερο, πιο οργανωμένο και εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες από ποτέ.

03 του 06

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας

Screenshot από το Twitter

Τα άμεσα μηνύματα Twitter είναι κρυφά σε μια καρτέλα με όλες σας τις ρυθμίσεις και τις προσαρμόσιμες επιλογές. Αναζητήστε το εικονίδιο κοντά στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού. Μόλις το κάνετε κλικ, εμφανίζεται ένα αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζει συνδέσμους για να δείτε το πλήρες προφίλ σας, απευθείας μηνύματα, λίστες, βοήθεια, συντομεύσεις πληκτρολογίου, ρυθμίσεις και έναν σύνδεσμο για αποσύνδεση από το λογαριασμό σας.

04 του 06

Δείτε όλες τις πληροφορίες που περιέχονται σε ένα Tweet

Στιγμιότυπο από το Twitter.com

Η προηγούμενη διεπαφή έδειξε ένα μικρό εικονίδιο βέλους στα αριστερά του κάθε tweet, το οποίο εμφάνισε πληροφορίες όπως συνδέσμους, εικόνες, βίντεο, retweets και συνομιλίες στη δεξιά πλαϊνή μπάρα.

Αυτό έχει αλλάξει εντελώς. Όταν μετακινείτε το ποντίκι σας πάνω από ένα τιτίβισμα, θα παρατηρήσετε ότι πολλές επιλογές εμφανίζονται στην κορυφή του τιτίβισμα. Μία από αυτές τις επιλογές είναι "Άνοιγμα". Κάντε κλικ σε αυτό για να αναπτύξετε το tweet και όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων, των επανάκλησης και των ενσωματωμένων μέσων.

Βασικά, όλες οι επεκτάσιμες πληροφορίες ανοίγουν απευθείας στο ρεύμα τώρα σε αντίθεση με τη δεξιά πλευρά της προηγούμενης σχεδίασης.

05 του 06

Να είστε ενήμεροι για τις σελίδες εμπορικών σημάτων

Στιγμιότυπο από το Twitter.com

Τώρα που τόσο το Facebook όσο και το Google+ έχουν πηδήσει στο βαγόνι που περιλαμβάνει σελίδες επωνυμίας, το Twitter έχει επίσης πρόσβαση στη δράση. Με την πάροδο του χρόνου, θα αρχίσετε να βλέπετε όλο και περισσότερες σελίδες Twitter της εταιρείας που φαίνονται ελαφρώς διαφορετικές από τα προσωπικά προφίλ Twitter.

Οι σελίδες επωνυμιών στο Twitter έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις κεφαλίδες τους για να ξεχωρίζουν το λογότυπο και η ετικέτα. Οι εταιρείες έχουν επίσης μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο εμφάνισης των tweets στη σελίδα τους με την επιλογή προώθησης συγκεκριμένων tweets στην κορυφή του χρονοδιαγράμματος της σελίδας επωνυμίας. Σκοπός του είναι να τονίσει το καλύτερο περιεχόμενο της εταιρείας.

Εάν δημιουργείτε εταιρικό ή επαγγελματικό προφίλ στο Twitter, θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση μίας σελίδας μάρκας παρά μιας προσωπικής σελίδας προφίλ.

06 του 06

Δώστε προσοχή στο όνομά σας

Στιγμιότυπο από το Twitter.com

Με τα προηγούμενα σχέδια Twitter, ήταν πάντοτε το "@ username" που υπογραμμίστηκε παρά το πρώτο ή / και το επώνυμο του χρήστη. Τώρα, θα παρατηρήσετε ότι το πραγματικό σας όνομα επισημαίνεται και εμφανίζεται με έντονη γραφή σε πιο αξιοσημείωτες θέσεις στο κοινωνικό δίκτυο και όχι στο όνομα χρήστη σας.